Бигъл
Публикувано: 14 December 2010 - 01:30 AM
Eто и още снимки с новата му придобивка, колкото и да я мрази :D (имам чувството, че досаждам най-много снимки на моя звяр)
Нани нани Скай ^^

Eто колко голям е станал :P

И поредния поглед - Ама спри да ме будиш бе!

Sleep late, have fun, get wild, drink whisky and drive fast on empty streets with nothing in mind except falling in love and not getting arrested.
Публикувано: 14 December 2010 - 09:02 AM

И аз да кача една снимка на "Пишкунта"

Vanity of vanities....
Публикувано: 14 December 2010 - 12:40 PM
Публикувано: 14 December 2010 - 05:43 PM
Благодарим за съветите ^^

Sleep late, have fun, get wild, drink whisky and drive fast on empty streets with nothing in mind except falling in love and not getting arrested.
Публикувано: 14 December 2010 - 06:27 PM

До сега са я хранили с Педигри Джуниър и ми дадоха малко от храната, но според мен на пазара има доста по-качествени храни. Мисля да и взема някаква друга, въпросът ми е как са им стомасите на бигълите, може ли от веднъж да се мине на друга храна, дали няма да се разстрои? Също много трепериме навън, да ни препоръчате качествени кучешки дрешки? И третият ми въпрос е , малката има нещо като брадавичка, незнам как да го определя по-точно на устните, като малко образование във форма на топченце. Какво може да е това, нуждае ли се от лекар?
Между другото живееме в " Стрелбище", някой горе беше споменал за разходки в Южния парк, навити сме

Публикувано: 14 December 2010 - 07:12 PM
Публикувано: 14 December 2010 - 09:54 PM
Относно брадавицата - ако е на меките тъкани и е бяло топче по-добре я заведете на лекар, най-вероятно е брадавица от папилома вирус, която трябва да се лекува (често се среща при млади кучета, поради все още слаб имунитет), ако е нормална брадавица с косми, най-често отдолу по брадата, това е нещо напълно нормално при кучетата.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 14 December 2010 - 09:58 PM

И аз ви съветвам да смените храната,всяка друга е по качествена от Педигри.Но не я сменяйте веднага а постепенно в течение на няколко дена.
Ако е това което си мисля относно брадавичките,нормално е

Има много спорове за дрешките,аз лично съм за тях.Особено в много студените дни.Бигълите са много издръжливи кучета,но все пак стоят в къщи при 20 градуса и изведнъж навън е минус десет.Е,как няма да треперят.Така че едно палтенце си е необходимо.
desi4ok първите две снимки са направо размазващи

Публикувано: 14 December 2010 - 09:58 PM
Цитат
Треперенето в повечето случаи не означава, че на кучето му е студено.

Но не е добре рязка смяна на температурите - например, ако във вас е 30 градуса а навън 0. В такъв случай е добре да излизате "бавно" - с две думи да се помотвате - малко в коридора, малко във входа и тогава навън, за да може охлаждането да не е изведнъж.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 15 December 2010 - 11:01 AM
За брадавичката vano се оказа прав, но лекаря каза, че ще предприемем нещо, ако започне да расте или излезнат други.
Притеснен съм и неприятно ми стана, че веднага започваме с проблеми. Като цяло прочетох, че тази порода не боледували много, така ли е?
Не съжалявам, разбира се, че я взех, само дано се оправи по-бързо.
Публикувано: 15 December 2010 - 11:13 AM
mayb3e, в 15 December 2010 - 10:06 AM, написа:
За брадавичката vano се оказа прав, но лекаря каза, че ще предприемем нещо, ако започне да расте или излезнат други.
Притеснен съм и неприятно ми стана, че веднага започваме с проблеми. Като цяло прочетох, че тази порода не боледували много, така ли е?
Не съжалявам, разбира се, че я взех, само дано се оправи по-бързо.
От къде сте го взели кучето. Куче и от най-здравата порода, ако не е гледано правилно в първите си дни, ще се разболява. Докато са малки кученцата са много по-податливи на болести и затова изискват повече грижи. На колко месеца е кученцето, с какво е обезпаразитявано и ваксинирано? За храната разбрахме, че не е от най-подходящата за малко кученце, но едва ли повръщането на кръв е от нея. Дано да не е нещо страшно и бързо да оздравее мъника.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 15 December 2010 - 01:54 PM
Пожелавам ви бързо оздравяване

Vano той mayb3e по назад в темата разказа,че взима бигълчето от хора които не я искат вече...
mayb3e според мен трябва добре да ги поразпитате бившите собственици за всичко около отглеждането досега,не се знае може да ви потрябва като информация.
Аз да питам,може да не съм прочела за което се извинявам,но как се казва малкото сладурче?
Публикувано: 15 December 2010 - 02:10 PM

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 15 December 2010 - 11:24 PM
Публикувано: 15 December 2010 - 11:51 PM

Като цяло не се притеснявай - измий хубаво мястото, където е повърнало кучето. Най-вероятно като се изака ще изкарва още.
Доколкото си спомням - ако кучето ти изкара глисти, след 10-15 дни се обезпаразитяваше пак, но лекаря ще ти каже по-точно какво и кога да правиш.
Веднъж като го изчистиш, в последсвие е малко вероятно да имаш проблем с глисти. Много хора съветват да се обезпаразитява вътрешно веднъж на 3 месеца, но най-добре е всеки месец да му даваш хапчета. С нашия тиквеник така процедираме и до момента няма проблеми

Едно от хубавите хапчета за вътрешно обезпаразитяване е Cestal Plus. 2 лв за хапче за 10 кг куче. Мисля, че е пренебрежим разход, за да не се прави всеки месец

Успех с лечението и браво за това, че си спасил кучето от предните собственици

Публикувано: 16 December 2010 - 12:27 PM
mayb3e, в 15 December 2010 - 08:29 PM, написа:
Невероятна безотговорност

Честно,радвам се за малката ,че вече е при истински и загрижен стопанин...
Присъединявам се към съветиете на desi4ok дезинфекцирайте мястото добре и повторете с обезпаразитяващото хапче.
Не иска да яде,защото й е раздразнен стомаха,ако иначе си е добре жизнена и игрива,не настоявайте веднага с храната.
ПП.И аз давам цестал плюс и досега не сме имали проблеми.Добро хапче е :)
Публикувано: 16 December 2010 - 04:33 PM
Доколкото знам, не е хубаво всеки месец, може да се увреди черния дроб - златната среда - на 2 месеца било хубаво да се обезпаразитява. На нашата кучешка поляна има една вет. лекарка, която точно преди 2 седмици ни чете лекция за обезпаразитяването! на 3 месеца било много време, 1 месец било много често!
mayb3e, много хубаво, че сте взели красавицата, явно на другото място хич не са се грижили за нея!
Публикувано: 16 December 2010 - 05:10 PM
Мърфи, в 16 December 2010 - 03:38 PM, написа:
Доколкото знам, не е хубаво всеки месец, може да се увреди черния дроб - златната среда - на 2 месеца било хубаво да се обезпаразитява. На нашата кучешка поляна има една вет. лекарка, която точно преди 2 седмици ни чете лекция за обезпаразитяването! на 3 месеца било много време, 1 месец било много често!
mayb3e, много хубаво, че сте взели красавицата, явно на другото място хич не са се грижили за нея!
Това за обезпаразитяването - колкото доктори, толкова мнения. Моя пък казва, че по новите теории трябвало да се обезпаразитява всеки месец - иди, че ги разбери.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн