Dog.bg Форуми : Бигъл

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (251 Страници) +
  • « Първа
  • 214
  • 215
  • 216
  • 217
  • 218
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бигъл

#4301 Потребителят е офлайн   bori Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 December 2010 - 05:27 PM

Някъде бях чела,че колкото и странно да звучи ориза действа разхлабващо на кучетата,не е като при хората.Затова оризовата вода е може би по-добрия вариянт.

#4302 Потребителят е офлайн   Luu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 14 December 2010 - 01:30 AM

Ще пробваме. Той започва да се пооправя в това отношение. И като огладнее наистина яко си похапва. Страшно няма =)

Eто и още снимки с новата му придобивка, колкото и да я мрази :D (имам чувството, че досаждам най-много снимки на моя звяр)

Нани нани Скай ^^
Прикачена снимка
Eто колко голям е станал :P
Прикачена снимка
И поредния поглед - Ама спри да ме будиш бе!
Прикачена снимка
User's Signature

Sleep late, have fun, get wild, drink whisky and drive fast on empty streets with nothing in mind except falling in love and not getting arrested.

#4303 Потребителят е офлайн   fildi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2010 - 09:02 AM

^Luu, не препоръчвам самолекуване, ако разстройстовото е от много време. Бари като беше малък имахме подобен проблем и се наложи да му бият инжекции и се оправи. След това никакви проблеми сме нямали. Така че, според мен, се обърнете към домашния си лекар за разрешаване на проблема. Успех! :ba_025:

И аз да кача една снимка на "Пишкунта" :ab_041:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Vanity of vanities....

#4304 Потребителят е офлайн   desi4ok Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2010 - 12:40 PM

Показване на мнениетоLuu, в 13 December 2010 - 01:37 PM, написа:

Вие да имате някакви съвети за ориза как да му го дадем?

Пробвай ориза да го разбъркаш с малко зехтин или олио. Зехтин по-добре, защото ще му мирише повече :smile:

иначе ето 2 снимки и от нас :ab_041:
Качена снимка
Качена снимка

ето и 3 по-нормални :smile:
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка

#4305 Потребителят е офлайн   Luu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 14 December 2010 - 05:43 PM

Момчето е живо и здраво вече, беше за два дни и си отиде, не е спирал да бъде луд :D Поръчали сме си якенце и пуловер, че нали сме зиморничави :P

Благодарим за съветите ^^
User's Signature

Sleep late, have fun, get wild, drink whisky and drive fast on empty streets with nothing in mind except falling in love and not getting arrested.

#4306 Потребителят е офлайн   mayb3e Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 December 2010 - 06:27 PM

Здравейте отново, да се похваля, вече съм собственик на бигълка :ab_041: . Ая се чувства много добре и двамата сме много щастливи.
До сега са я хранили с Педигри Джуниър и ми дадоха малко от храната, но според мен на пазара има доста по-качествени храни. Мисля да и взема някаква друга, въпросът ми е как са им стомасите на бигълите, може ли от веднъж да се мине на друга храна, дали няма да се разстрои? Също много трепериме навън, да ни препоръчате качествени кучешки дрешки? И третият ми въпрос е , малката има нещо като брадавичка, незнам как да го определя по-точно на устните, като малко образование във форма на топченце. Какво може да е това, нуждае ли се от лекар?
Между другото живееме в " Стрелбище", някой горе беше споменал за разходки в Южния парк, навити сме :ae_085:

#4307 Потребителят е офлайн   bori Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 14 December 2010 - 07:12 PM

Честито !Със сигурност ще имате доста незабравими моменти.Само дано бъдат по-голям процент положителните.За храната аз не мога да кажа,защото моят бигъл яде всичко само не и кучешка храна :))) А за брадавичките и ние имаме няколко ,но по муцуната,не на усната,така че предполагам ,че е нармално.

#4308 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2010 - 09:54 PM

За храната най-добре вземи смеси стара и нова храна, като например няколко дена даваш 2:1 в полза на старата, няколко дни 1:1 и няколко дни 1:2 в полза на новата и продължаваш на новата. Мисля, че няма да имаш проблеми със стомаха на кученцето.

Относно брадавицата - ако е на меките тъкани и е бяло топче по-добре я заведете на лекар, най-вероятно е брадавица от папилома вирус, която трябва да се лекува (често се среща при млади кучета, поради все още слаб имунитет), ако е нормална брадавица с косми, най-често отдолу по брадата, това е нещо напълно нормално при кучетата.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#4309 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2010 - 09:58 PM

Честито,честито :ba_025:
И аз ви съветвам да смените храната,всяка друга е по качествена от Педигри.Но не я сменяйте веднага а постепенно в течение на няколко дена.
Ако е това което си мисля относно брадавичките,нормално е :smile: но ако искате качете някоя снимка да видим дали е като при нас.
Има много спорове за дрешките,аз лично съм за тях.Особено в много студените дни.Бигълите са много издръжливи кучета,но все пак стоят в къщи при 20 градуса и изведнъж навън е минус десет.Е,как няма да треперят.Така че едно палтенце си е необходимо.

desi4ok първите две снимки са направо размазващи :ab_041: :ab_041: :ab_041:

#4310 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2010 - 09:58 PM

Цитат

Също много трепериме навън, да ни препоръчате качествени кучешки дрешки?

Треперенето в повечето случаи не означава, че на кучето му е студено. :ab_041:

Но не е добре рязка смяна на температурите - например, ако във вас е 30 градуса а навън 0. В такъв случай е добре да излизате "бавно" - с две думи да се помотвате - малко в коридора, малко във входа и тогава навън, за да може охлаждането да не е изведнъж.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#4311 Потребителят е офлайн   mayb3e Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 December 2010 - 11:01 AM

Благодаря на всички за топлото посрещане и съветите. Тази сутрин обаче възникна нов проблем - повръщане с разстройство, както и малко кръв. Сега се върнахме от лекар, биха и три инжекции, за перисталтиката някаква, антибиотик и третата не запомних каква. Днес ще сме на пълен глад и вечерта ще и давам по малко от някаква диетична храна на Роял Канин, доста скъпа беше, към 45 лева за 2 кг. Взехме и дрешка, във всеки случай няма да навреди, а и лекаря препоръча.
За брадавичката vano се оказа прав, но лекаря каза, че ще предприемем нещо, ако започне да расте или излезнат други.
Притеснен съм и неприятно ми стана, че веднага започваме с проблеми. Като цяло прочетох, че тази порода не боледували много, така ли е?
Не съжалявам, разбира се, че я взех, само дано се оправи по-бързо.

#4312 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 December 2010 - 11:13 AM

Показване на мнениетоmayb3e, в 15 December 2010 - 10:06 AM, написа:

Благодаря на всички за топлото посрещане и съветите. Тази сутрин обаче възникна нов проблем - повръщане с разстройство, както и малко кръв. Сега се върнахме от лекар, биха и три инжекции, за перисталтиката някаква, антибиотик и третата не запомних каква. Днес ще сме на пълен глад и вечерта ще и давам по малко от някаква диетична храна на Роял Канин, доста скъпа беше, към 45 лева за 2 кг. Взехме и дрешка, във всеки случай няма да навреди, а и лекаря препоръча.
За брадавичката vano се оказа прав, но лекаря каза, че ще предприемем нещо, ако започне да расте или излезнат други.
Притеснен съм и неприятно ми стана, че веднага започваме с проблеми. Като цяло прочетох, че тази порода не боледували много, така ли е?
Не съжалявам, разбира се, че я взех, само дано се оправи по-бързо.

От къде сте го взели кучето. Куче и от най-здравата порода, ако не е гледано правилно в първите си дни, ще се разболява. Докато са малки кученцата са много по-податливи на болести и затова изискват повече грижи. На колко месеца е кученцето, с какво е обезпаразитявано и ваксинирано? За храната разбрахме, че не е от най-подходящата за малко кученце, но едва ли повръщането на кръв е от нея. Дано да не е нещо страшно и бързо да оздравее мъника.
User's Signature

www.bgdogs.net

Алберт Айнщайн

#4313 Потребителят е офлайн   bori Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 15 December 2010 - 11:48 AM

И при нас преди известо време имаше подобен проблем с много обилно разтройство и повръщане,но с малко лекарства ,глад и глюкоза,която му давах със спринцовка нещата отщумяхя за едно денонощие.

#4314 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 December 2010 - 01:54 PM

Аз тъкмо си мислех да ви посъветвам да я заведете на профилактичен преглед,а то за съжаление се наложило да ходите при вет.
Пожелавам ви бързо оздравяване :ba_025:

Vano той mayb3e по назад в темата разказа,че взима бигълчето от хора които не я искат вече...

mayb3e според мен трябва добре да ги поразпитате бившите собственици за всичко около отглеждането досега,не се знае може да ви потрябва като информация.

Аз да питам,може да не съм прочела за което се извинявам,но как се казва малкото сладурче?

#4315 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 December 2010 - 02:10 PM

А, да сега видях, че става дума за същото кутре.
User's Signature

www.bgdogs.net

Алберт Айнщайн

#4316 Потребителят е офлайн   mayb3e Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 December 2010 - 11:24 PM

Благодаря на всички за загрижеността. Преди малко Ая( така се казва малката, въпреки, че имах идея да я прекръстя, все пак започва нов живот, но за момента изобщо не ми е до това.) повърна купчина червеи, предполагам това са глисти. Един червей е дълъг около 8-10 см. Отидох до бившите и собственици да попитам не е ли обезпаразитявана, на което те ми отговориха, че те глистите сами си минавали( а имат малко дете). Нашият вет сега не е на работа, а тя отказа да яде. Какво е лечението на тези гадинки, застрашен ли съм и аз?

#4317 Потребителят е офлайн   desi4ok Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 December 2010 - 11:51 PM

ако червеите са като топка много тънки спагети - мисля, че няма проблеми за теб. Има още едни, които са като оризови топчета, те мисля че също не са опасни за хората. Вече не им помня имената, преди ги бях научила :smile:
Като цяло не се притеснявай - измий хубаво мястото, където е повърнало кучето. Най-вероятно като се изака ще изкарва още.
Доколкото си спомням - ако кучето ти изкара глисти, след 10-15 дни се обезпаразитяваше пак, но лекаря ще ти каже по-точно какво и кога да правиш.
Веднъж като го изчистиш, в последсвие е малко вероятно да имаш проблем с глисти. Много хора съветват да се обезпаразитява вътрешно веднъж на 3 месеца, но най-добре е всеки месец да му даваш хапчета. С нашия тиквеник така процедираме и до момента няма проблеми :smile:
Едно от хубавите хапчета за вътрешно обезпаразитяване е Cestal Plus. 2 лв за хапче за 10 кг куче. Мисля, че е пренебрежим разход, за да не се прави всеки месец :smile:
Успех с лечението и браво за това, че си спасил кучето от предните собственици :dog:

#4318 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2010 - 12:27 PM

Показване на мнениетоmayb3e, в 15 December 2010 - 08:29 PM, написа:

е те глистите сами си минавали( а имат малко дете).

Невероятна безотговорност :ud_009:

Честно,радвам се за малката ,че вече е при истински и загрижен стопанин...

Присъединявам се към съветиете на desi4ok дезинфекцирайте мястото добре и повторете с обезпаразитяващото хапче.
Не иска да яде,защото й е раздразнен стомаха,ако иначе си е добре жизнена и игрива,не настоявайте веднага с храната.

ПП.И аз давам цестал плюс и досега не сме имали проблеми.Добро хапче е :)

#4319 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 December 2010 - 04:33 PM

Божеее, какви хора има - даже не са обезпаразитили животинката! А ваксинирали ли са поне Аа? Увери се че е така, иначе може много тежко да се разболее муцунката!
Доколкото знам, не е хубаво всеки месец, може да се увреди черния дроб - златната среда - на 2 месеца било хубаво да се обезпаразитява. На нашата кучешка поляна има една вет. лекарка, която точно преди 2 седмици ни чете лекция за обезпаразитяването! на 3 месеца било много време, 1 месец било много често!

mayb3e, много хубаво, че сте взели красавицата, явно на другото място хич не са се грижили за нея!

#4320 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2010 - 05:10 PM

Показване на мнениетоМърфи, в 16 December 2010 - 03:38 PM, написа:

....
Доколкото знам, не е хубаво всеки месец, може да се увреди черния дроб - златната среда - на 2 месеца било хубаво да се обезпаразитява. На нашата кучешка поляна има една вет. лекарка, която точно преди 2 седмици ни чете лекция за обезпаразитяването! на 3 месеца било много време, 1 месец било много често!

mayb3e, много хубаво, че сте взели красавицата, явно на другото място хич не са се грижили за нея!

Това за обезпаразитяването - колкото доктори, толкова мнения. Моя пък казва, че по новите теории трябвало да се обезпаразитява всеки месец - иди, че ги разбери.
User's Signature

www.bgdogs.net

Алберт Айнщайн

• (251 Страници) +
  • « Първа
  • 214
  • 215
  • 216
  • 217
  • 218
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема