Бигъл
Публикувано: 15 March 2011 - 04:35 PM
PENATA, в 14 March 2011 - 11:18 PM, написа:
Ми от сега ти казвам да знаеш - колкото и да слуша и да е дресиран бигъла, той се води основно от носа си. Надуши ли нещо интересно за него околния свят не съществува.
Освен това, ако си мислите че бигъла ще стои по цял ден вкъщи и ще се излежава на дивана - няма да стане, е може към 7-8-та годишнина да улегне :)
Ако не е достатъчно изморен от занимания и оставен сам в къщи спокойно може да разруши къщата :) Ако живеете в апартамент трябва да знаете, че лаят на бигъла няма нищо общо с лая на болонка. Като залае все едно имате някакво голямо куче в къщи, а ако се научи да вие, не ми се мисли за съседите ви :)
Като се абстрахираме от по-горното, биглите са невероятни кучета :)

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 15 March 2011 - 06:36 PM
vano, в 15 March 2011 - 02:35 PM, написа:
PENATA, в 14 March 2011 - 11:18 PM, написа:
Ми от сега ти казвам да знаеш - колкото и да слуша и да е дресиран бигъла, той се води основно от носа си. Надуши ли нещо интересно за него околния свят не съществува.
Освен това, ако си мислите че бигъла ще стои по цял ден вкъщи и ще се излежава на дивана - няма да стане, е може към 7-8-та годишнина да улегне :)
Ако не е достатъчно изморен от занимания и оставен сам в къщи спокойно може да разруши къщата :) Ако живеете в апартамент трябва да знаете, че лаят на бигъла няма нищо общо с лая на болонка. Като залае все едно имате някакво голямо куче в къщи, а ако се научи да вие, не ми се мисли за съседите ви :)
Като се абстрахираме от по-горното, биглите са невероятни кучета :)
Много точно казано

Това за лая на бигъла е абсолютно вярно.Колко пъти вече ме питат след като са я чули да лае колко ми е голямо кучето,като всички очакват да кажа поне санбернар

Публикувано: 18 March 2011 - 01:36 PM
PENATA, в 14 March 2011 - 09:18 PM, написа:
Откъде ли ми е познато

и то след 6 месеца кучешко училище и 1,5 год. индивидуални тренировки! Поне сега само по веднъж и за малко бяга! Но явно не могат по друг начин милите

Публикувано: 18 March 2011 - 04:11 PM
Мърфи, в 18 March 2011 - 01:36 PM, написа:
Това им е в природата. Проблема е, че като изчезне в града, или някой ще го открадне или ще го блъсне някоя кола. Иначе и 5 дни да го няма ще се върне. Гончетата се ориентират много добре.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 18 March 2011 - 10:08 PM

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 19 March 2011 - 10:09 AM
PENATA, в 18 March 2011 - 05:30 PM, написа:

Даже, сравнение с други кучета бих казала малко. Но това си зависи и от грижите полагани за кучо. Но като цяло е голям чистник :D. Чисти се като котка, прескача локви, кал, крие се като си върши работата общо взето ако веднъж на две седмици се къпе така хубавичко, проблеми няма да имате. Козинката им е много мекичка и приятна. Ушите трябва да се почистват,понеже нали са дълги и често събират кал от влачене по земята.
Иначе, всяко куче е с характера си. Вярно, че са хипер енергични, но ние за тези 8 месеца, не сме имали проблеми с бягане, поослушва се често като играе с друго куче или души нещо, но след кратко време се връща при нас. Когато вървим до улица е плътно до нас, пази се сам от колите. Обожава да бъде гонен от хора и кучета, и обича да разиграва понякога :D. Обича да разкъсва и дърпа неща, така че една пластмасова бутилка, кокалче, въже, дори и някакъв парцал за дърпане винаги ще са нужни.
И за да не бяга, най-важно е от както влезне от вас да се отработва командата "Тук, ела, и т.н.", при нас стана по-скоро "Ела да ти дам нещо" :D
Но общо взето аз го тренирам от към.... като беше на 50-60 дни, и сега просто си знае като му покажа лакомство, че трябва да спре, да дойде, да седне, лапи дава, ляга мрънка :D
Поне, каквото съм чувала за някои булонки, че са малко злояди, тук няма да имате проблем. Обожават да ядат всичко. И са много здрава порода. Ако го вземете от хубаво място и се грижите правилно за него, едва ли ще имате някакви проблеми въобще. Освен ако не изяде нещо наистина опасно, макар че, нашия, да чукна на дърво, до момента си е поглъщал няколко сладки кекса, няколко торбички от дюнер, които не съм успяла да измъкна, и му няма нищо. Веднъж малко повърна от една пластмаса, но нищо съществено.
Ем, това е от мен :P

Sleep late, have fun, get wild, drink whisky and drive fast on empty streets with nothing in mind except falling in love and not getting arrested.
Публикувано: 19 March 2011 - 04:24 PM
Попаднах на това за намерен бигъл. Дано някой да си го намери
Публикувано: 19 March 2011 - 04:52 PM
Amburka, в 19 March 2011 - 10:44 AM, написа:

Не се притеснявайте, нищо няма да му стане ако си намокри ушите. Проблем е ако му влезе вода в ухото, но за да стане това трябва вие да му я напълните. Бигъла си се предпазва сам. Просто при къпане като му поливате обилно главата му притиснете ушите към нея. От дъжд и сняг нищо няма да му стане. А макар трудно да влизат в дълбока вода, като се научат биглите са си и добри плувци.
Ако не го изнежите прекалено - да стои на много топло в къщи и да го къпете често, зимата не му трябва ни палто, ни шал :)
Въпреки малкия размер, бигълът си е сериозно куче - не се притеснявайте толкова много :)

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 19 March 2011 - 06:28 PM

Публикувано: 19 March 2011 - 06:32 PM
PENATA, в 19 March 2011 - 06:28 PM, написа:

Зависи от ветеринара ти .. и от това по коя схема бие ваксините...