Цитат
Цитат
това са хора, които обичат кучетат си. Обожават ги ... те правят нещо хубаво и красиво - грижат се за тях, обичат ги, кучетата им имат дом. Не всяко куче може да е с родословие, не всеки човек може да бъде селекционер. Но всеки човек обича кучето си - това е най важното. С отрицание и посочване с пръст няма да стигнем до никъде - всички ние, независимо дали имаме кучета с родословие или не, сме на една страна - на страната на кучето. Нека да се държим като негови приятели и да говорим и дискутираме нормално и спокойно, ако не за нещо друго, то заради него. И всички ние, или поне повечето от нас са тръгнали именно от любовта към свойте домашни любимци.
Тук темата е за бигъл. Ще ви помоля да прехвърлите дискусията си в Да пазим и развиваме породите, мисля, че ще бъде интересно за всички.
мерси за подкрепата,дог. Винаги си вежлив и справедлив като царя на животните. С удоволствие чета постингите ти,изпълнение с мъдрост и осезаемо благородство. Относно мик не толерирам подобна нападателност и липса на толерантност в изказа между интелигенти хора , събрали се в името на нещо добро. И знаеш ли какво ? Мик е права за всичко, но има начин, по който едно нещо може да бъде внушено на хората. За тази цел трябва да притежаваш качеството "дипломатичност" и да умееш да изслушваш чуждото мнение и да го уважаваш, макар и да не можеш да го приемеш. Това е майсторлък,който е въпрос и на домашно възпитание и на мъдрост и зрялост.
Радвам се,че все пак някой чете,Благодаря!
Не бих могла да съм дипломатична припомняйки си всички изгубени кучета,кучета които просто явно бяха грешка на некомпетентни хора,но за мен и семейството ми те си бяха пълноправни членове.
Върха на Айсберга беше когато на Коледа почина поредното ни "НОК" кученце,а уж по Коледа ставали чудеса,уви.... s)
Понеже виждам,че ти притежаваш дипломатичноста която на мен ми липсва,се надявам да имаш съзнанието и куража за да застанеш зад единствената правилна позиция и с помоща на личностните си качества да се опиташ да "връзумиш" все повече хора!!!
В противен случай вероятно ще стане това на което съм свидетел тук,разпад на породата!

Вход

Горе
Цитиране +