Бигъл
Публикувано: 30 July 2011 - 09:06 PM
Наясно сме, че купуването от зоомагазин или по случайна обява е опасно.
От друга страна, да купуваме елитни кученца от някой от развъдниците, препоръчани от БККБ, също не ни е нужно. Скъпо ще ни е, а няма да тренираме куче за лов, нито да го водим на изложби и включваме в програма за разплод. Просто ни е нужен домашен любимец със симпатичен вид и характер.
Някакви съвети къде да търсим? Предварително благодаря.
Публикувано: 01 August 2011 - 03:02 AM
Публикувано: 01 August 2011 - 08:08 AM
boxer_s6, в 01 August 2011 - 03:02 AM, написа:
От страна на бигълчето едва ли ще имаш проблеми. Биглите са доста социални и си съжителстват добре както с хората, така и с други кучета. Виж за другото ти куче не знам колко е социализирано и дали ще приеме "натрапник" на територията си

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 01 August 2011 - 08:14 AM
KaiserNick, в 30 July 2011 - 09:06 PM, написа:
Наясно сме, че купуването от зоомагазин или по случайна обява е опасно.
От друга страна, да купуваме елитни кученца от някой от развъдниците, препоръчани от БККБ, също не ни е нужно. Скъпо ще ни е, а няма да тренираме куче за лов, нито да го водим на изложби и включваме в програма за разплод. Просто ни е нужен домашен любимец със симпатичен вид и характер.
Някакви съвети къде да търсим? Предварително благодаря.
Ако искате наистина бигъл, то единственото място, където да търсите е развъдник за породата. Много често в дадено кучило се раждат бигълчета, които са т.н. клас "домашен любимец". Това са истински бигли, чиито качества не са толкова добри, че да участват в развъдната програма на породата, но са си здрави и породисти кученца. Те обикновено се дават от развъдчиците на доста по-ниска цена или се подаряват. Много от съвествните развъдчици дори ги кастрират преди да ги дадат. Така, като гледам написаното от вас, вие търсите точно такова куче.
Във всички останали варианти за намиране на кученце (ако този, който ви предлагам не ви устройва) е по-добре да си осиновите такова от някой приют. Със сигурност там има кученца, приличащи на бигъл.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 01 August 2011 - 02:45 PM
Как сте, страшно много се радвам , че открих този сайт :) :) :) Аз също си имам малко мини бигълче на четири месеца , много е сладка- казва се Зара. Направо да си я изпапкаш. Като бонбонче е :) Аз съм от Варна , взехме си я от един развъдник анималбг :) Продадоха ни я на двойна цена, уж нямало да расте много и била много здрава и тем подобни, а беше много болна – имаше проблем с пикучния мехур, със сърцето и имаше раничка а вратлето, лекарите казаха , че е безнадежно и, че трябва да я върнем, но прекалено бях привързаа към нея и казах, болна здрава, ще я задържим, колкото и да струва лечението, тогава ветеринарят ни каза, че има 50% да се излекува и 50% да не се. Въпреки това си я задържахме, грижим се за нея, обичкаме си я и вмомента всички проблеми са премахнати и Зарито е едно здраво и неописуемо сладко и игриво кученце, но понеже е зодия овен и е бигъл - изяжда всичко, което и попадне на улицата :)[/size]
Публикувано: 01 August 2011 - 03:32 PM
RaLcHi, в 01 August 2011 - 02:45 PM, написа:
Как сте, страшно много се радвам , че открих този сайт :) :) :) Аз също си имам малко мини бигълче на четири месеца , много е сладка- казва се Зара. Направо да си я изпапкаш. Като бонбонче е :) Аз съм от Варна , взехме си я от един развъдник анималбг :) Продадоха ни я на двойна цена, уж нямало да расте много и била много здрава и тем подобни, а беше много болна – имаше проблем с пикучния мехур, със сърцето и имаше раничка а вратлето, лекарите казаха , че е безнадежно и, че трябва да я върнем, но прекалено бях привързаа към нея и казах, болна здрава, ще я задържим, колкото и да струва лечението, тогава ветеринарят ни каза, че има 50% да се излекува и 50% да не се. Въпреки това си я задържахме, грижим се за нея, обичкаме си я и вмомента всички проблеми са премахнати и Зарито е едно здраво и неописуемо сладко и игриво кученце, но понеже е зодия овен и е бигъл - изяжда всичко, което и попадне на улицата :)
Най-важното е че кученцето е добре.
Тея (не искам да им казвам името) не са развъдник - нека знаят хората - тея са просто едни търгаши на кученца. За последния месец вие сте третите, които са се опарили от въпросния "развъдник".
А това, че Зара яде всичко не е от зодията - то си е присъщо за всички бигли :)

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 02 August 2011 - 09:09 PM
skiv4o, в 02 August 2011 - 01:22 PM, написа:
За какво са ви тези малки. Я вижте какъв красавец си имате.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 02 August 2011 - 09:32 PM
Публикувано: 12 August 2011 - 07:24 PM

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 22 August 2011 - 08:43 AM
TORMENTOR, в 20 August 2011 - 11:01 AM, написа:

Бях навил баща ми да не държим повече бигли, обаче
сега май пак ме закраства тази порода и ще видим накрая...
Средностатистически бигъл, но с добра кръв

Иначе колкото повече ги хване "крастата" по тази порода, толкова по-добре за нейното развитие в България.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 24 August 2011 - 10:48 PM
[quote][Търсят се стопаните на този сладур.Намерен е на 16 ти в София, кв.Симеоново без каишка.Мъжки е.За контакти с момчето,което го е намерило 0884153991/quote]
http://pics.data.bg/...140529_o#embeds
Публикувано: 26 August 2011 - 01:42 PM

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 26 August 2011 - 06:54 PM

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 01 September 2011 - 10:59 AM
Казвам се Крум и също имам бийгъл.Мъжки е и скоро ще навърши 2 години.Кучето е много добродушно и стана прилично едро за породата с много развита мускулатура (3-4 пъти седмично тича с мен докато карам колело по 15-20 км). Не е агресивен и обича да си играе и бори с всички кучета.Колкото по-големи, толкова по-добре :) .Радвам се, че намерих този форум и мога да контактувам с други собственици на тази порода.Ако някаде се правят срещи с удоволствие бих дошъл.Кучето много обича да си играе с бийгълчета.