Alma_Sola, в 29 August 2013 - 01:28 PM, написа:
[ Кога започва обучение на основните команди?
И другото което ме притеснява е как се прехвърляме от вестник (в нашия случай ще са подлоги за тоалетна) до ходене навън изцяло? Аз и като бебе ще го изнасям сутрин и вечер след хранене в двора,но по цял ден ще е само на подлога,как в един момент се прави така,че да разбере,че само навън е прието?
Охх затрупах ви с въпроси!
Хубав бийгълски ден!
Като човек минал през бебешки период,ще поразкажа това онова.Да си знаете обаче,че всяко куче си е индивидуално и може при вас да протекат нещата по съвсем различен начин
Забелязяля съм,че ако са с котка от самото начало свикват и ги приемат съвсем нормално.Дори в повечето случаи може котката да е проблем,да не иска да приеме новия член на семейството.Затова ги запознайте веднага и да си свикнат още докато сте при тях.По това време щяхме да си взимаме коте,намерихме го на улицата и питах ветеринаря дали не е опасно,каза ми че те нямат общи болести и няма страшно,но котето си го харесаха други хора,така че си останахме само кучкари.:) Но имаме котки до блока и щом излезем с Лола веднага ни наобикалят да се лигавят с нея.То не е търкаляне,не е отъркване в нея,дори стават досадни,но тя си е свикнала и изобщо не й правят впечатление.Дори така е свикнала,че са приятелчета,че преди седмица на морето в Созопол искаше да играе с едни котарани и те я нападнаха.За малко се отърва само с едно одраскване.
За пелените за пишкане,за начало пробвай с една и виж как ще я възприеме.При нас беше веднагически унищожена и накъсана на хиляди парченца.Така че минахме на вестници.Освен това за начало ограничете мястото където е кученцето.Бели ще има докато се научи,затова е по добре да е ограничено.Не го пускайте навсякъде,освен за игра примерно и когато разберете че ще има пишкане веднага го грабвате и го носите на вестника.Така разбира,че там е мястото.Ние първоначално покрихме по голяма площ с вестници и постепенно ги намалявахме като ги премествахме там където си ходеше докато стане време да излизаме навън.Ние сме в блок,затова на терасата.Имахме си и дума за пишкане и даже и сега като се замотае и забрави защо сме излезли като я кажа и веднага кляка

Много смешно,по същия начин си помни и вестника.Понякога да я изпитам на улицата потупвам някой вестник и веднага отива там
И докато са бебета,няма сутрин и вечер през час-два може да се случва.Но то се разбира кога им се ходи,започват да душат и да се въртят

Разбира се когато ви няма не може да реагирате,затова поне го научете че вестника е мястото.
За командите,веднага ги почвате.С наградки и търпение и се получава.Не забравяйте все пак,бигъл е това.Страшно са умни,всичко запомнят и знаят много добре какво искаш от тях,но понякога обичат да се налагат.Командите да идва при вас веднага,без да се замисля според мен са най важни за бигълите,защото ловната им природа винаги се опитва да се наложи над желанието им да се подчинят.Миризмите са най големия враг на нас собствениците на бигъли. Това съм го виждала,просто е по силно от тях и виждам как се бори дали да тръгне след миризмата или да се подчини и да дойде при мен.
Много се отплеснах нещо,не искам да се изявявам като някакъв специалист но понеже и аз така от този форум основно се учих,затова ако и аз мога да помогна ще ми е приятно.
Поздрави на всички!