Микроспория
Публикувано: 15 August 2008 - 10:10 AM
Цитат
:palec: :drugarche: Напълно е възможно диагнозата да е за тежест пред стопаните, а лечението да е за това, което смята че е доктора.

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.
Публикувано: 15 August 2008 - 10:18 AM

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835

Публикувано: 15 August 2008 - 02:16 PM
Публикувано: 15 August 2008 - 02:25 PM
аз също питам преднивета за какво е?
ако се наложи изкъпване с имаверол.колко често трябва да се прави?
Публикувано: 15 August 2008 - 02:43 PM
Публикувано: 15 August 2008 - 02:59 PM

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835

Публикувано: 15 August 2008 - 03:07 PM
Цитат
Ларвите на бълхите не се хранят с кръв от животното и НЕ се намират по него. Бълхата снася яйца, които напълно изпадат в околната среда и там се излюпват ларвите. Те се хранят с изпражнения на бълхи и след известен период от време стават какавиди. От какавидите се излюпват ВЪЗРАСТНИ бълхи, които се намират по животните. Ако в действителност предавате тук какво са ви казали, то значи са ви наговорили ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ и само ви къпят за пари.

Публикувано: 15 August 2008 - 06:50 PM
Явно ще трябва да потърся мнение и на друг специалист за да стиковаме нещата.
Публикувано: 15 August 2008 - 07:17 PM
зададох въпрос през какъв период от време е добре да се къпе кучето с имаверол.чела съм че е добре да се къпе,но веднъж ли,или трябва това да се повтори?
има ли в действителност ваксина,която помага точно за микроспория.
благодаря предварително.
Публикувано: 15 August 2008 - 10:49 PM
Публикувано: 16 August 2008 - 10:55 AM
Цитат
зададох въпрос през какъв период от време е добре да се къпе кучето с имаверол.чела съм че е добре да се къпе,но веднъж ли,или трябва това да се повтори?
има ли в действителност ваксина,която помага точно за микроспория.
благодаря предварително.
Защото знанието как да лекуваме и с какво дадено животно се ЗАПЛАЩА. Защото ако ви дадем точен съвет тук първата ви работа е да бягате до ветеринарната аптека, да си купите необходимите лекарства и да започнете самолечение/не на сто процента, но достатъчно примери има/. Защото след като опитате няколко неща и не се получи, ги премълчавате пред колегата, а клиниката вече е доста променена и е трудно да се познае какво е било в началото и като се зачуди човека какво му е и започне да се ориентира чрез медикаментозна диагноза почвате да го плюете, че е некадърник.

Публикувано: 16 August 2008 - 01:28 PM
Ще ти отговоря на въпросите, макар, че ако изчетеш цялата тема, някои няма да гизадаваш.
1. Диагноза микроспория за съжаление често некоректно се поставя за всяко кожно заболяване.
2. Какви медикаменти да ползва решава лекаря. Мога да изброя някои само - кетоконазол, итраконазол, флуконазол, енилконазол, гризеофулвин, и други.
3. Защо е изписан преднивет може да отговори само този, дето го е изписал. При микроспория би бил противопоказан в шповечето случаи.
4. С имаверол се къпе 2 - 3 пъти седмично.
5. Има ваксина, а дали помага или не според мен нещата са доста спорни.
Публикувано: 16 August 2008 - 02:02 PM
Цитат
Поздрав най-сърдечен: Vabank
Д-р Коко,това за заплащането няма да го коментирам...не съм нито неграмотна,нито пък се мисля за всезнаеща да се юрна да купувам медикаменти от аптеката и да си лекувам кучето вкъщи.това според мен е несериозно,най вече към дом.любимец.за премълчаването-на който му е все тая да си премълчава-това винаги е във вреда на животното.исках няколко мнения за да се избегнат някои грешки,особено тези които отключват други болести.
темата е за даване на съвети относно микриспорията,но тези съвети ги дават главно потребителите от горчивия си опит...
д-р Коджабашев,благодаря ви за съветите,това за имаверола ме интересуваше много,защото навсякъде чета че е хубаво да се къпе,но никъде не е описано през какъв период.аз разбира се съм питала и моя вет исках да събера повече мнения,които ще са полза на всички,които се вълнуват от темата.
за медикаментите-всеки вет си следва негова си схема на работа,така че там нещата са по-мащабни.
можете ли да ни кажете нещо за храната при този проблем?трябва ли да се смени,има ли вероятност тя да подсилва този проблем от алергична гледна точка?
Публикувано: 08 October 2008 - 02:54 AM
Предварително ви благодаря!
Публикувано: 08 October 2008 - 08:12 AM
Цитат
Предварително ви благодаря!
При моето куче микроспорията протече със сърбеж,който намаля след поставянето на ваксина против гъбички!
Доколкото знам е заразно,но моят куч не успя да зарази никой,т.е. не винаги се заразяват!
Публикувано: 18 October 2008 - 12:01 PM
Цитат
Защото знанието как да лекуваме и с какво дадено животно се ЗАПЛАЩА. Защото ако ви дадем точен съвет тук първата ви работа е да бягате до ветеринарната аптека, да си купите необходимите лекарства и да започнете самолечение/не на сто процента, но достатъчно примери има/. Защото след като опитате няколко неща и не се получи, ги премълчавате пред колегата, а клиниката вече е доста променена и е трудно да се познае какво е било в началото и като се зачуди човека какво му е и започне да се ориентира чрез медикаментозна диагноза почвате да го плюете, че е некадърник.
Тези думи ме смутиха доста. Без да се заяждам, защо понякога се получава едно пренебрежително отношение към идиота-стопанин, който не може да обясни, прави глупости, маскира клиничната картина? И се дава лекарство в спринцовка, което не се знае какво е, и ако се наложи спешно посещение посред нощ в някоя от дежурните клиники, стопанинът дори не може да обясни на дежурния лекар какво лечение е провеждано досега? Ами ако е сбъркана диагнозата, лекарството- къде изобщо се документират те, достъпно за стопанина? Нали всеки пациент/стопанин има право на информираност? Нали утре може да възникне ситуация тази информация да бъде необходима, а не привилегия само на лекуващия ветеринар?
Казвам тези неща не като заяждане. Имала съм досег с чудесни (и не толкова) ветеринари и им имам доверие. Спасявали са ми доста животни. Обаче някак си ми се иска да има по-партньорско отношение между ветеринари и стопани. Ние стопаните сме разумни хора и искаме да ни се обяснява така, а не като на деца от детската градина. Ако нещо не знаем или бъркаме, поправете ни, обяснете ни, няма да ви вземем хляба, като научим повече. Освен това именно стопанина познава най-добре животното си и може да партнира на ветеринаря, да му сигнализира за някои съществени поведенчески признаци, които не се забелязват в кабинета за 5 мин.
Колкото до самата тема за микроспорията. Аз нямам много личен опит, но от това което чета, явно ветеринарите не са ме информирали достатъчно.
Заведох котка с няколко малки оголени петънца по ушите (не по-големи от 2 мм). Казаха гъбички. Щели да сложат ваксина. Питах- какви гъбички, да се направи ли изследване. Отговор - няма значение кои са, ваксината е срещу всички видове котешки гъбички. Дадоха ми и нещо за мазане - не знам какво. Направихме три ваксини през седмица. Накрая казаха, че проблемът е решен.