Dog.bg Форуми : Микроспория

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Микроспория

#21 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 15 August 2008 - 09:00 AM

Преднивет+микроспория=ужас!
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#22 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 August 2008 - 09:01 AM

Хммм да не би да бъркате името на таблетките , това е преднизолон и никаква работа няма да свьрши при обявената диагноза . Само може да влоши нещата.
User's Signature

Качена снимка

#23 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 15 August 2008 - 10:10 AM

Цитат

Преднивет+микроспория=ужас!

:palec:  :drugarche: Напълно е възможно диагнозата да е за тежест пред стопаните, а лечението да е за това, което смята че е доктора.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#24 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 15 August 2008 - 10:18 AM

Щом има подобрение от Преднивета, кучето КАТЕГОРИЧНО не е опасно за околните животни, най-вече по отношение микроспорията, защото кучето НЕ Е болно от микроспория!
User's Signature

Качена снимка

#25 Потребителят е офлайн   NElvit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Животни-особено бездомните!Музика и кино.
Публикувано: 15 August 2008 - 02:16 PM

Сега вече съм шашната.Ами казаха микроспория.Преднивета за какво е тогава.Шампоана добре,той е за кожни проблеми ама лекарството за какво е тогава.Първите 5 дни всеки ден после през ден!

#26 Потребителят е офлайн   gerry_22 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2008 - 02:25 PM

nelvit,взеха ли козина за изследване?много ветове видят опадала козина и казват микроспория,но не  винаги причината е там.да не говориме че тази година масово има оплаквания от микроспория.дъждове,влага,силно слънце-предпоставки много...
аз също питам преднивета за какво е?
ако се наложи изкъпване с имаверол.колко често трябва да се прави?

#27 Потребителят е офлайн   NElvit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 August 2008 - 02:43 PM

Взеха проба и това беше диагнозата.Казаха че има и ларви на бълхи.А ползвам Фронтлайн редовно.Четох указанията на лекарството ама неможах да разбера на нея  за какво е изписано.Моля Ветовете да пояснят.Ще бъде от полза на много хора.

#28 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 15 August 2008 - 02:59 PM

Предниветът е кортизон. Предимно се използва за алергични състояния, но има и много други показания. Но не и микроспория. Всъщност преднизолонът е СИЛНО противопоказан при гъбични инфекции.
User's Signature

Качена снимка

#29 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 15 August 2008 - 03:07 PM

Цитат

Казаха че има и ларви на бълхи.

Ларвите на бълхите не се хранят с кръв от животното и НЕ се намират по него. Бълхата снася яйца, които напълно изпадат в околната среда и там се излюпват ларвите. Те се хранят с изпражнения на бълхи и след известен период от време стават какавиди. От какавидите се излюпват ВЪЗРАСТНИ бълхи, които се намират по животните. Ако в действителност предавате тук какво са ви казали, то значи са ви наговорили ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ и само ви къпят за пари.
User's Signature

#30 Потребителят е офлайн   NElvit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 August 2008 - 06:50 PM

Да-предавам точно това което ми казаха.И на мен ми беше интересно как ларви на бълхи се намират в козината ,но нали пък вярвам на тях-все пак са специалисти.Няма да поясня къде е преглеждана ,защото не искам да създавам нова тема за "плюене на ветеринари",такава вече има тук.
Явно ще трябва да потърся мнение и на друг специалист за да стиковаме нещата.

#31 Потребителят е офлайн   gerry_22 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2008 - 07:17 PM

защо никой от лекарите тук не дава отговор или препоръка как е най-адекватно да се постъпи при диагноза ''микроспория'',какви медикаменти да се ползват,с какво да мажеме засегнатите участъци.никой не даде мнение преднивет защо е изписан на кучето на nelvit,и той какво лекува всъщност.
зададох въпрос през какъв период от време е добре да се къпе кучето с имаверол.чела съм че е добре да се къпе,но веднъж ли,или трябва това да се повтори?
има ли в действителност ваксина,която помага точно за микроспория.
благодаря предварително.

#32 Потребителят е офлайн   violeta.di Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2008 - 10:49 PM

Когато моето куче имаше микроспория къпахме през ден с Неовал,мажехме сутрин със Спорил ,а вечер с Имаверол.Също така и сложиха  две ваксини противогъбични.За около 25-30 дни кучето ни беше излекувано.Дано сме от полза. :blink:
User's Signature

Ако всички станем малко по-добри,света ще е по-красив!Качена снимка

#33 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 16 August 2008 - 10:55 AM

Цитат

защо никой от лекарите тук не дава отговор или препоръка как е най-адекватно да се постъпи при диагноза ''микроспория'',какви медикаменти да се ползват,с какво да мажеме засегнатите участъци.никой не даде мнение преднивет защо е изписан на кучето на nelvit,и той какво лекува всъщност.
зададох въпрос през какъв период от време е добре да се къпе кучето с имаверол.чела съм че е добре да се къпе,но веднъж ли,или трябва това да се повтори?
има ли в действителност ваксина,която помага точно за микроспория.
благодаря предварително.

Защото знанието как да лекуваме и с какво дадено животно се ЗАПЛАЩА. Защото ако ви дадем точен съвет тук първата ви работа е да бягате до ветеринарната аптека, да си купите необходимите лекарства и да започнете самолечение/не на сто процента, но достатъчно примери има/. Защото след като опитате няколко неща и не се получи, ги премълчавате пред колегата, а клиниката вече е доста променена и е трудно да се познае какво е било в началото и като се зачуди човека какво му е и започне да се ориентира чрез медикаментозна диагноза почвате да го плюете, че е некадърник.
User's Signature

#34 Потребителят е офлайн   д-р Коджабашев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 August 2008 - 01:28 PM

Гери 22,
Ще ти отговоря на въпросите, макар, че ако изчетеш цялата тема, някои няма да гизадаваш.
1. Диагноза микроспория за съжаление често некоректно се поставя за всяко кожно заболяване.
2. Какви медикаменти да ползва решава лекаря. Мога да изброя някои само - кетоконазол, итраконазол, флуконазол, енилконазол, гризеофулвин, и други.
3. Защо е изписан преднивет може да отговори само този, дето го е изписал. При микроспория би бил противопоказан в шповечето случаи.
4. С имаверол се къпе 2 - 3  пъти седмично.
5. Има ваксина, а дали помага или не според мен нещата са доста спорни.

#35 Потребителят е офлайн   gerry_22 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 August 2008 - 02:02 PM

Цитат

Най-модераторски те подкрепям, темата не е за да се карат ветовете помежду си и с потребителите.
Поздрав най-сърдечен: Vabank

Д-р Коко,това за заплащането няма да го коментирам...не съм нито неграмотна,нито пък се мисля за всезнаеща да се юрна да купувам медикаменти от аптеката и да си лекувам кучето вкъщи.това според мен е несериозно,най вече към дом.любимец.за премълчаването-на който му е все тая да си премълчава-това винаги е във вреда на животното.исках няколко мнения за да се избегнат някои грешки,особено тези които отключват други болести.
темата е за даване на съвети относно микриспорията,но тези съвети ги дават главно потребителите от горчивия си опит...
д-р Коджабашев,благодаря ви за съветите,това за имаверола ме интересуваше много,защото навсякъде чета че е хубаво да се къпе,но никъде не е описано през какъв период.аз разбира се съм питала и моя вет исках да събера повече мнения,които ще са полза на всички,които се вълнуват от темата.
за медикаментите-всеки вет си следва негова си схема на работа,така че там нещата са по-мащабни.
можете ли да ни кажете нещо за храната при този проблем?трябва ли да се смени,има ли вероятност тя да подсилва този проблем от алергична гледна точка?

#36 Потребителят е офлайн   д-р Коджабашев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 August 2008 - 02:59 PM

Храната е без съществено значение за заразяване или лечение на микроспорията.Здрави и добре гледаникучета самооздравяват.

#37 Потребителят е офлайн   eleanor_a Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2008 - 02:54 AM

Тази нощ водих по спешност едното си куче (шпиц на 10год) на доктор понеже се беше разчесало до кръв, взеха му проба и диагнозата беше микроспория.Никъде не прочитам ,че тази болест е съпроводена със сърбеж и се притесних дали пък не е друго или в някои случаи има и сърбеж?Другото ми притеснение е ,че имам и друго куче бебе на 4 месеца, опасно ли е за него и ако да ,как бих могла максимално да го предпазя?
Предварително ви благодаря!
User's Signature

Качена снимка

#38 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 October 2008 - 08:12 AM

Цитат

Тази нощ водих по спешност едното си куче (шпиц на 10год) на доктор понеже се беше разчесало до кръв, взеха му проба и диагнозата беше микроспория.Никъде не прочитам ,че тази болест е съпроводена със сърбеж и се притесних дали пък не е друго или в някои случаи има и сърбеж?Другото ми притеснение е ,че имам и друго куче бебе на 4 месеца, опасно ли е за него и ако да ,как бих могла максимално да го предпазя?
Предварително ви благодаря!

При моето куче микроспорията протече със сърбеж,който намаля след поставянето на ваксина против гъбички!
Доколкото знам е заразно,но моят куч не успя да зарази никой,т.е. не винаги се заразяват!
User's Signature

Качена снимка

#39 Потребителят е офлайн   eleanor_a Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2008 - 02:07 PM

Оказа се , че диагнозата ни е объркана :- както и си мислех...
elena07 ,благодаря :blink:
User's Signature

Качена снимка

#40 Потребителят е офлайн   Fullmoon Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 18 October 2008 - 12:01 PM

Цитат

Напълно е възможно диагнозата да е за тежест пред стопаните, а лечението да е за това, което смята че е доктора.

Защото знанието как да лекуваме и с какво дадено животно се ЗАПЛАЩА. Защото ако ви дадем точен съвет тук първата ви работа е да бягате до ветеринарната аптека, да си купите необходимите лекарства и да започнете самолечение/не на сто процента, но достатъчно примери има/. Защото след като опитате няколко неща и не се получи, ги премълчавате пред колегата, а клиниката вече е доста променена и е трудно да се познае какво е било в началото и като се зачуди човека какво му е и започне да се ориентира чрез медикаментозна диагноза почвате да го плюете, че е некадърник.

Тези думи ме смутиха доста. Без да се заяждам, защо понякога се получава едно пренебрежително отношение към идиота-стопанин, който не може да обясни, прави глупости, маскира клиничната картина? И се дава лекарство в спринцовка, което не се знае какво е, и ако се наложи спешно посещение посред нощ в някоя от дежурните клиники, стопанинът дори не може да обясни на дежурния лекар какво лечение е провеждано досега? Ами ако е сбъркана диагнозата, лекарството- къде изобщо се документират те, достъпно за стопанина? Нали всеки пациент/стопанин има право на информираност? Нали утре може да възникне ситуация тази информация да бъде необходима, а не привилегия само на лекуващия ветеринар?
Казвам тези неща не като заяждане. Имала съм досег с чудесни (и не толкова) ветеринари и им имам доверие. Спасявали са ми доста животни. Обаче някак си ми се иска да има по-партньорско отношение между ветеринари и стопани. Ние стопаните сме разумни хора и искаме да ни се обяснява така, а не като на деца от детската градина. Ако нещо не знаем или бъркаме, поправете ни, обяснете ни, няма да ви вземем хляба, като научим повече. Освен това именно стопанина познава най-добре животното си и може да партнира на ветеринаря, да му сигнализира за някои съществени поведенчески признаци, които не се забелязват в кабинета за 5 мин.

Колкото до самата тема за микроспорията. Аз нямам много личен опит, но от това което чета, явно ветеринарите не са ме информирали достатъчно.
Заведох котка с няколко малки оголени петънца по ушите (не по-големи от 2 мм). Казаха гъбички. Щели да сложат ваксина. Питах- какви гъбички, да се направи ли изследване. Отговор - няма значение кои са, ваксината е срещу всички видове котешки гъбички. Дадоха ми и нещо за мазане - не знам какво. Направихме три ваксини през седмица. Накрая казаха, че проблемът е решен.
User's Signature

Качена снимка

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни