Mataka, в May 30 2009, 11:00 PM, написа:
Да това беше наи голямото пале друите две бяха от другата майка и бяха малко по тъмни. Ами има настинка която не в белите дробове а в гърлото или нещо такова и аз не разбрах точно леко е хремав... но се подобрява днеска беше по игрив малко няма апетит според мен яде малко.... а иначе с краката няма проблеми не куча бяга си като фория на двора единствения проблем в краката е че има малко рахит но даваме калци даже маи ги харесва на вкус яде ги като бонбонки. Относно гъбичките сигорно са същите като на Бруно, Вета ни даде някво лекарство което се слага в ушния канал ама не знам как се казва другия път като го водя ще видим дали има подобрение от него.
Радвам се, че сте по-добре, но действително следи краката! Когато избирах Бруно се колебаех м/у него и твоя Хуч, но въобще не ми хареса как се движеше кучето и остана само Бруно като вариант. Дори накарах Красимир да ги изкара от заграждението (мислех, че от насипания чакъл ходят така) да ги огледам хубаво как ходят и най-големият не ходеше както трябва, накуцваше и провлачваше! Това е просто съвет да следиш ходенето и краката!
За гъбичките пак казвам, направи изследване! Ние правим такова на Бруно, за да сме сигурни в лечението. Обясниха ни, че има различни видове гъбички, на които се прилага различно лечение. Казаха ми, че от тези развъдници много често има и красти и затова се препоръчват тези проби. Разгледай хубаво краката за по-рядка козина и го следи дали се чеша повече на места.
Цитат
3.Не си правете шега с костната система /Калций + Д витамин и глюкозамин, са много важни, не щадете пари и давайте здраво/
4.Не ги претоварвайте!
Това е така! При големите породи кучета има опасност и от тазобедрена дисплазия! Хубаво е след 9-10 месец да се направи тест!