И аз не съм от София, но и по-добре.България не е софия!
Днес имам работа с един адвокат, него ще попитам как стоят нещата с фондациите.Имам и идея, как да направя контакт с една немска организация, която може да съдейства за дом на намерени гадинки...Ако нещата звучат реалистично ще Ви обясня...Имам интерсни конткти като цяло, може да излезе нещо...
Проверих цена за временна постройка, не е евтино, но става за 15 дни и ти го носят готово за експлоатация с изолаций и тнт, без разрешителни за строеж и такси...три снимки.
- ако някой може да погледне за цена на:
- "зоо - хирургия и лаборатория"/без медицинска помощ се обезмисля/
- клетки
За да си направим визоален проекта, колко пари ще са нужни за база, хайде колата 3000лв, те животните не знаят в какво се возят, едно ръчно преправено комби и газ...От начало ще разчитаме на доброволен труд(1-2 редовни длъжности), което не хубаво първо, че помагачите не са професионалсти, второ да се радваш е едно, а да работиш е друго, това е работа за целия китайски народ...Без хора на заплата...Ветеринари и тнт...голяма щуротия е, само с етосиазъм не става.Всеки от нас има работа, а този проект не може да стане между другото!!!Аз като цяло мога да отделям всеки ден, по не малко време, не то ще е кратко не достатъчно за оперативната дейност...
Както и да е започнахме да говорим, като че ли е станало, дайте да работим с методика:
1. Проверка законови норми
2. Приблизителни цени на неща от първа необходимост.
3. План за развитие, в кой град стартира (аз искам Варна, от тук съм, идеята си е моя, имам желание и възможност да направя доста неща),
4. как се до развива?самостоятелна структора във всеки град и обединение м/у градове или една национална организация с централизирано управление и клонове!? - това след като направим т.5 имаме година :)
Моето мнение е че е по-добре вариянт 1, правим проба в град Х(по лесна е битката на един фронт), всички от този град бачкат физически, като станем на крака, правим национална сбирка, идват хората от цяла Бг и виждат какво сме направили и решаваме кой е следващия град, най-вероятно от който има най-голям принос за старта и тъка правим всеки град сам за себе си.
Правим общо събрание на организациите и правим общо управление на паричния фонд, помагаме си, но всеки сам си изгражда маниер на работа и развива града си.
Абсолютно съм и съгласен да се съберем Х човека от цяла БГ (петте области) приерно 25 човека и да основем заедно фондацията, съучредиели, да направим ръковорен състав и примерно година гратисен период и старт в трите най-големи града по едно и също време!! Но това е тромава система, малко по малко ще е по-лесно и бързо, една Варна е 900 000 човека и добро медийно присъствие, ако се наемам да направим бум означава интереса да скочи рязко и да се увеличат постъпленията прогресивно!!!Така варна дарява на пловдив пари за старт, след това варна и пловдив на софия...
rescue team-varna
rescue team-plovdiv
rescue team-sofiq
nacionalen sybor, ramkow dogowor i BGRESCUETEAM.
5. Приблизителен брой мераклии,
- среща с тях, може да са запалянковци, но не се познаваме, ако аз примерно съм на 8 години и/или съм някакъв луд чудак и говоря за марсиянци, какво ще напрая, какъв резултат???Хората трябва да са стабилни и като личности, като излезе в обществото да представи организацията!Да може да вдъхне доверие, да менажира, да привлича дарители и любители, контакти с медии, да създаде интерс към организацията и да може да я развива.
За да тръгнат нещата, освен любители ни трябва и екип от предприенчиви хора с опит и познания и/или поне въображение как да стане!
*ако нещо не е излязло в медиите, значи не се е случвало никога* - мой личен закон.