Dog.bg Форуми : БЪЛГАРСКИ СПАСИТЕЛЕН ОТРЯД!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

БЪЛГАРСКИ СПАСИТЕЛЕН ОТРЯД!

#1 Потребителят е офлайн   Бари Уайт Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:трудна работа е това поле...остави!

Икона за мнението  Публикувано: 30 May 2009 - 08:07 PM

Здравейте, :rc_036:

от доста време си мисля, че в България има доста хора, които с удоволствие помагат на малките гадинки в беда. А дали не може да се обединят усилията им в един общ проект?Да бъде създадена малка организация с принцип на работа подобен на "rescue team" .Така или инъче държавата нищо не прави, какво ни пречи ние сами да си направим организация, която да се грижи за бездомниците в беда.

С най-добри пожелания: Бари Уайт
User's Signature

Не е страшно, че понякога грешим!
Страшно е когато повтаряме грешките си!

#2 Потребителят е офлайн   Бари Уайт Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 31 May 2009 - 06:36 PM

Вчера докато си цъкам из сайта ми щукна да напиша тази тема, днес си мислех какъв е смисъла...Е докато си мислех отговора доиде сам, малка каракачанка или кавказец(не ги различавам много).

Бях на гости на една вила, правихме си барбекю, моето пале си тича "КЕФ", голяма веселба, докато не чух някой жално да стене, след половин час двоумене надзърнах през оградата към комшиите и прескочих за да занеса храна на палето...ебати изродите, едно невероятно куче, вързано на 2 метра верига, на слънцето, без вода, без храна, милото беше като скелет...Радваше се на хляб, целува ме след като го нахраних, играхме си...Ако другия път, като отида е в подобен вид мисля да го открадна и да го подаря, ако никой не го вземе ще си ги гледам двамата с моя!

:dry:
User's Signature

#3 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 31 May 2009 - 07:34 PM

Може би има смисъл да се поговори с хората там, че не бива кучето да живее така?
Защото вие ще вземете това, но на неговото място ще дойде друго нещастниче.

#4 Потребителят е офлайн   ceasar Икона

• Лунатик
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2009 - 07:38 PM

Има голям потенциал в тази идея, но лошото е българският или балкански манталитет, с които много трудно ще се пребори човек. Реализацията е нещото, което ме притеснява, дано да бъде опроверган!
User's Signature

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   Бари Уайт Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 31 May 2009 - 08:53 PM

Показване на мнениетоceasar, в May 31 2009, 05:38 PM, написа:

Има голям потенциал в тази идея, но лошото е българският или балкански манталитет, с които много трудно ще се пребори човек. Реализацията е нещото, което ме притеснява, дано да бъде опроверган!

Здравей,

Много си прав!Шанса да се реализира е минимален към момента "0"...Това е доста трудоемко и скъпо удоволствие, колкото и доброволци да има трябват и хора на заплати, техника :tb_195: , а това са си много пари :wb_052: !!!А хората не дават лесно!
В началото на годината, организирах с едно приятелче две благотворителни мероприятия, поканихме доста хора, искахме да пуснем реклами по вестниците - пуснахме, за да се съберат повечко хора, е искаха ни пари - дадохме (можеха да напишат 2-3 реда на аванта, но не) ... за първото изхарчихме 2000 лв, а знаеш ли колко събрахме 90лева ... Е помоганха ни с парите за организирането-БЛАГОДАРЯ, потърсихме съдействие - намерихме.Ние го направихме за да помогнем, тези дето дадоха левчета за да им направим реклама...То по принцип това си е бизнес, даваш пари и взимаш добър PR.
Този който го организира или е част от бизнеса (PR), или е глупак, който го прави без пари за да помогне(освен мен други такива не познавам).
За това си мисля, че подобно нещо може да се направи, но трябва да се съберат доста парички, да се обезпечи старта, след това предполагам, че ще има добронамерени да пускат по едно 20-таче , а и реклмната площ по коли и фланелки си е лев, но за да можеш да продаваш рекламна площ, вече трябва да си създал интерс към теб!!!А от там тръгват и спонсорите!
Въпреки, че започнах темата и аз много не го вярвам, понеже съм реалист.Но все пак...късмет, може и да стане все някога!

С най-добри пожелания: Бари
User's Signature

#6 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 31 May 2009 - 10:23 PM

Е, аз от много време "мътя" една идея за дружество.

Надявам се все някога резултатът да се "излюпи".

Лошото е, че освен парите друг важен фактор е времето. Или то е едно и също, тъй като "Времето е пари".
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#7 Потребителят е офлайн   nezi_7966 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2009 - 11:41 PM

Идеята е много добра, дано се съберем повече хора, и да намерим начин да помогнем. Иначе и аз си мечтая за зоо-полицаи, които да следят отношението към животните. За съжаление в България , доколкото ми е известно липсва законова уретба. Моето мнение е , че българина може да бъде възпитан най-добре когато му бръкнеш в джоба, в смисъл солидните глоби са добър начин за всяване на страх и спазване на правилата. И се стига до момента до нашите мудни институции , които точат дела с години , оф оффф...
User's Signature

Rottweilers love to be your No 1 :)

Макар и късно от горчив опит разбрах : не си купувайте неродословни кучета от зоомагазини ще дойде ден и ще съжалявате.!

#8 Потребителят е офлайн   Бари Уайт Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 01 June 2009 - 09:23 PM

Здравейте,

добре дошли в България.Тук нямаме закони за хората, така че да се надяваме за такива към животните е абсурд!!!Но поне да се изградят 2 холета с добри клетки, голям двор и да има на разположение един ветеринар, гледач и един джип с двама юнаци, които да събират ранените бездомници и после да им търсим дом е напълно възможно!Все ще се намерят спонсори да дават някой друг човал с храна и медикаменти...Ние няма как да променим маниера на хората, но поне като има новородени кученца, можем да ги придерем, кастрираме дресираме и подарим...Не е нужно да гледаме котета със счупени крачета да се влачат между колите нали?
Ако се сложат реални граници и приоритетите са ясни...е може и да потръгне!!!

поздрави: Бари :dog: :mg_062:
User's Signature

#9 Потребителят е офлайн   ceasar Икона

• Лунатик
  • PipPipPip

Публикувано: 01 June 2009 - 09:43 PM

Не е като да нямаме никаква законова база, но и тази която имаме се прилага с толкова много предварителни условия, че прилагането й е сведено до "0". За съжаление това е истината.
Идеята е добра, но истината е, че докато не се намери истински финансов гръб при това доста сериозен нищо няма да стане. Може да се помисли и да се задейства някаква идея за набиране на средства. Докато не се видят реални резултати няма да има спонсори или дарители. За да има резултат обаче ще трябват хора, материално обезпечаване и попадаме в "Параграф 22" - опираме пак до средства и то много. Това не означава обаче да не се помисли върху идеята. Българина е доказъл, че като е опрян до стената измисля невероятни неща, за да постигне резултат. Така, че давайте да мислим какво може да се направи. Нека да послим най-напред за организационната форма - колко хора трябват, за какво точно и какви матерални ресурси трябват. След това да се започне постепенно да се запълва "пъзела" докато се нареди целият.....Така мисля аз.
User's Signature

Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 02 June 2009 - 06:37 AM

Иска ми се да вярвам,че ще стане,но не се наемам да прогнозирам дали начинанието ще има успех.
User's Signature

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   rumybo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2009 - 06:48 AM

Идеята е прекрасна! Сигурно ще бъде много трудно, но може да се случи.Аз съм
съгласна ежемесечно да отделям по малко от заплатата си, нещо като абонамент, и да
помагам с каквото мога.
User's Signature

Качена снимка

#12 Потребителят е офлайн   Бари Уайт Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 02 June 2009 - 01:54 PM

Показване на мнениетоrumybo, в Jun 2 2009, 04:48 AM, написа:

съгласна ежемесечно да отделям по малко от заплатата си, нещо като абонамент, и да
помагам с каквото мога.

Поздравления!Първия в твърдо становище!

Вижте сега, я стане, я не, по-скоро не. Но ако си го бъбрим тук 6-12 месеца и се съберем случайно 100 човека във форума и всеки каже аз ще дам 20 лв, означава, че имаме основание и да се видим някъде с палетата си(или поне който му се идва).Да си глсуваме по 2 човека за всеки град (топ 3 за на първо време) които да се главоболят, правим една сметка, която да е блокирана за определен период (да не може да се тегли от нея), за да се натрупат парички за старт.
Ако се съберат "смешни пари" , които не обезпечават дори и началото просто ги даряваме и готово, пак сме направили нещо хубаво :smile: ...ако в сметката има основание да се действа, супер, ще регистрираме фондация, правим сметки за трие най-големи града и ги разпределяме по равно, за да има самостоятелност на звената- ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЯ, който иска се включва с каквото и колкото може...Казваме ето тука на това петно слагаме 2 временни постройки, ето тази бричка за на първо време, регламентира се колко процента са за издръжка на фондацията (за лекари, гледач, и тнт.), останалите за добичетата, прави се една евтина страница, на която ще се публикуват приходните ордери и фактурите за разход, че да знаеш за какво отиват парите, както и номер на сметка...А за храните не вярвам някоя от големите фирми да не се изтарикати на сделката храна за реклама!!!
User's Signature

#13 Потребителят е офлайн   MituoG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2009 - 05:57 PM

Показване на мнениетоБари Уайт, в Jun 2 2009, 12:54 PM, написа:

Показване на мнениетоrumybo, в Jun 2 2009, 04:48 AM, написа:

помагам с каквото мога.

Поздравления!Първия в твърдо становище!

Вижте сега, я стане, я не, по-скоро не. Но ако си го бъбрим тук 6-12 месеца и се съберем случайно 100 човека във форума и всеки каже аз ще дам 20 лв, означава, че имаме основание и да се видим някъде с палетата си(или поне който му се идва).Да си глсуваме по 2 човека за всеки град (топ 3 за на първо време) които да се главоболят, правим една сметка, която да е блокирана за определен период (да не може да се тегли от нея), за да се натрупат парички за старт.
Ако се съберат "смешни пари" , които не обезпечават дори и началото просто ги даряваме и готово, пак сме направили нещо хубаво :smile: ...ако в сметката има основание да се действа, супер, ще регистрираме фондация, правим сметки за трие най-големи града и ги разпределяме по равно, за да има самостоятелност на звената- ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЯ, който иска се включва с каквото и колкото може...Казваме ето тука на това петно слагаме 2 временни постройки, ето тази бричка за на първо време, регламентира се колко процента са за издръжка на фондацията (за лекари, гледач, и тнт.), останалите за добичетата, прави се една евтина страница, на която ще се публикуват приходните ордери и фактурите за разход, че да знаеш за какво отиват парите, както и номер на сметка...А за храните не вярвам някоя от големите фирми да не се изтарикати на сделката храна за реклама!!!

И аз съм съгласен, 20 лева отиват за такива глупости понякога, че се чудя как повече хора не са се навили досега. Ще говоря с приятели, почти съм сигурен че ще сме повече хора само кажете кога и какво, чао

#14 Потребителят е офлайн   ceasar Икона

• Лунатик
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2009 - 07:45 PM

Бари Уайт браво за ентусиазма ти!!! Уважавам такива хора като теб!!!
Има страшно много логика в това, което си написал и аз също си мисля, че няма да е проблем да се пробва. Ще се радвам да съм отполза и не само с дарени суми. Нека да се опитаме да направим нещо с тади хубава идея и да опровергаем това, че "провалите" на добрите идеи са типичен балкански синдром.... :wb_052: :wb_052: :wb_052:
User's Signature

Качена снимка

#15 Потребителят е офлайн   moon_light Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 June 2009 - 08:55 PM

Ако се създаде такава организация в БГ,ще работя за тях!Много ми се иска държавата да направи нещо за бездомните животни,но след като не го прави трябва сами да направим нещо!Напълно подкрепям идеята!!! :flagbg:

#16 Потребителят е офлайн   Бари Уайт Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 02 June 2009 - 10:03 PM

Ceaser, MitouG, много благодаря за подкрепата, благодаря и на всички не споменати...Разговора тече добре, дайте да видим дали още хора ще се включат в дебата и ако се получава,ще се заинтересувам какви са законовите норми и нужни такси за да се направи фондация и тнт. Имам поглед как става подобно нещо, но...
Но определено сам няма да мога, това не е толкова лесно както звучи, голяма беля е, особенно с парите в старта!За да създадеш "продукт" който да е интересен за "потребителя" трябва да го направиш по вкуса му и да му го представиш по начина който ще му хареса, или поне така да изглежда!!!Хората обичат да са в сеира "хляб и зрелища му трябва на народа", така че за да тръгне една такава идея, трябва да отлежи и да се визоализира лъскаво или да не се почва въобще... ако след месец темата не е забравена, а се е превърнала в оборотна, ще направя една сметка, може да е и на името на адвокат(ако някой се навие), та ако не се получи нищо на края на периода за набиране на стартов капитал той според договора да внесе събраните пари по банков път към някой дом за стари хора, който ще е предварително оповестен!!!...за да няма въпроси...

Аз ги виждам минимум едни 20 000 лв за старт... за 3 дни 58 човека са гласували в анкетата половината да дадат по 20 лв и събрахме 600 за 3 дни!!! :ab_041: :ab_041: :ab_041: ...което реално е по 200лв на ден среден резултат, :ab_041: ако продължим така за 365 дни(една година) ше съберем 60 000 лв....ехаааааа, абе на теория ще се пребория с кризата :ab_041: хахаххахахахахахахах :ab_041: хахахха
User's Signature

#17 Потребителят е офлайн   ceasar Икона

• Лунатик
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2009 - 10:10 PM

Няма проблем с правната страна на въпроса. Аз мога да подготвя документите за регистрация на евентуалната фондация. Трябва обаче доста неща да се изястят от организационен харектер. Но това също не е неразрешим проблем. По скоро трябва да се помисли наистина за "продукта" и как наистина да се направи лъскав и конвертируем. Така, че нека да се висли и да се измисли добър вариант. То е ясно, че ще има лутане и грешки, но няма начин - важното е да се работи и да се търси претворяване на идеите....
User's Signature

Качена снимка

#18 Потребителят е офлайн   rumybo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2009 - 06:33 AM

Браво,приятели, много се радвам! Аз не съм от София, но и не съм много далече,
ще помагам с каквото мога. Ако решите нещо за среща,обявете малко по-рано,за да
се организирам. :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#19 Потребителят е офлайн   Бари Уайт Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 03 June 2009 - 10:07 AM

И аз не съм от София, но и по-добре.България не е софия!
Днес имам работа с един адвокат, него ще попитам как стоят нещата с фондациите.Имам и идея, как да направя контакт с една немска организация, която може да съдейства за дом на намерени гадинки...Ако нещата звучат реалистично ще Ви обясня...Имам интерсни конткти като цяло, може да излезе нещо...
Проверих цена за временна постройка, не е евтино, но става за 15 дни и ти го носят готово за експлоатация с изолаций и тнт, без разрешителни за строеж и такси...три снимки.

- ако някой може да погледне за цена на:
- "зоо - хирургия и лаборатория"/без медицинска помощ се обезмисля/
- клетки

За да си направим визоален проекта, колко пари ще са нужни за база, хайде колата 3000лв, те животните не знаят в какво се возят, едно ръчно преправено комби и газ...От начало ще разчитаме на доброволен труд(1-2 редовни длъжности), което не хубаво първо, че помагачите не са професионалсти, второ да се радваш е едно, а да работиш е друго, това е работа за целия китайски народ...Без хора на заплата...Ветеринари и тнт...голяма щуротия е, само с етосиазъм не става.Всеки от нас има работа, а този проект не може да стане между другото!!!Аз като цяло мога да отделям всеки ден, по не малко време, не то ще е кратко не достатъчно за оперативната дейност...

Както и да е започнахме да говорим, като че ли е станало, дайте да работим с методика:

1. Проверка законови норми
2. Приблизителни цени на неща от първа необходимост.
3. План за развитие, в кой град стартира (аз искам Варна, от тук съм, идеята си е моя, имам желание и възможност да направя доста неща),
4. как се до развива?самостоятелна структора във всеки град и обединение м/у градове или една национална организация с централизирано управление и клонове!? - това след като направим т.5 имаме година :)
Моето мнение е че е по-добре вариянт 1, правим проба в град Х(по лесна е битката на един фронт), всички от този град бачкат физически, като станем на крака, правим национална сбирка, идват хората от цяла Бг и виждат какво сме направили и решаваме кой е следващия град, най-вероятно от който има най-голям принос за старта и тъка правим всеки град сам за себе си.
Правим общо събрание на организациите и правим общо управление на паричния фонд, помагаме си, но всеки сам си изгражда маниер на работа и развива града си.
Абсолютно съм и съгласен да се съберем Х човека от цяла БГ (петте области) приерно 25 човека и да основем заедно фондацията, съучредиели, да направим ръковорен състав и примерно година гратисен период и старт в трите най-големи града по едно и също време!! Но това е тромава система, малко по малко ще е по-лесно и бързо, една Варна е 900 000 човека и добро медийно присъствие, ако се наемам да направим бум означава интереса да скочи рязко и да се увеличат постъпленията прогресивно!!!Така варна дарява на пловдив пари за старт, след това варна и пловдив на софия...
rescue team-varna
rescue team-plovdiv
rescue team-sofiq
nacionalen sybor, ramkow dogowor i BGRESCUETEAM.

5. Приблизителен брой мераклии,
- среща с тях, може да са запалянковци, но не се познаваме, ако аз примерно съм на 8 години и/или съм някакъв луд чудак и говоря за марсиянци, какво ще напрая, какъв резултат???Хората трябва да са стабилни и като личности, като излезе в обществото да представи организацията!Да може да вдъхне доверие, да менажира, да привлича дарители и любители, контакти с медии, да създаде интерс към организацията и да може да я развива.
За да тръгнат нещата, освен любители ни трябва и екип от предприенчиви хора с опит и познания и/или поне въображение как да стане!

*ако нещо не е излязло в медиите, значи не се е случвало никога* - мой личен закон.

Прикачени снимки

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#20 Потребителят е офлайн   moon_light Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 June 2009 - 10:18 AM

Показване на мнениетоБари Уайт, в Jun 3 2009, 11:07 AM, написа:

3. План за развитие, в кой град стартира (аз искам Варна, от тук съм), как се до развива

И аз съм за Варна,не е задължително да е в София,ама както си решите вие.
Ако стане за във Варна,аз ще бъда доброволка,винаги съм искала да помагам на животните.
Бари Уайт,темата е чудесна,ще я следя с интерес. :smile:

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни