Dog.bg Форуми : Дог Бордо

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (57 Страници) +
  • « Първа
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Дог Бордо

#1041 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 29 January 2014 - 12:20 PM

Преди години гледах клип, където две бордосчета с напълно глухи намордници събориха фигуранта, имитиращ нападение върху стопанката им в парка и така го млатиха с огромните си глави че се чудих дали няма да му счупят ръцете на човека. Така че това за вродения страх на бордо направо ме изуми.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#1042 Потребителят е офлайн   celevra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2014 - 12:22 PM

Той има в предвид работни кучета,да завръщат овцете на село. :dog:

#1043 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 29 January 2014 - 12:26 PM

Еми...щом в Богров вече имаше две изоставени бордосчета, значи надали има нужда от мелези.
User's Signature

#1044 Потребителят е офлайн   jijafka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 January 2014 - 12:29 PM

Показване на мнениетоdiadra, в 29 January 2014 - 01:03 PM, написа:

Към Mataka,
На прав път си ...с производството на никому ненужни мелези, който да умрат на улицата...смешник! Хората работят с десетилетия , а той от 1 скачка и ще получи копи/пейст каквото му се иска...
А относно работните породи :ab_041: това не са кучета вързани на верига и/или пускани да се бият.

Инфо за хора , които ги интересува наистина:
А преди куче да се допусне до IPO , трябва да изтържи изпит BH за общо послушание. Това са ПРАВИЛАТА заизпит на работни кучета!

най-общо ...видео за нечетящите.

Ама пак казвам... какво разбираме всички ние от тия неща. Родословни кучета, селекции, изпити, правила, кодекси.... Генчев, генния инжинер е всевишен и над тия неща. БОК с къси косми, мелез с прави крака, тъпи муцуни и работни кучета.... това е истината, ние тук и идея си нямаме кое как става и какво аджаба е това куче и има ли почва у нас. :ab_041:

Не си хабете приказките, защото с типичния българин със селски манталитет на глава няма да излезете. По-добре се обърнете и говорете на стената, може да се премести.

Пък и аз му казах, да вземе да се пробва да се чифтоса с някое селскостопанско животно, може да излезе нещо по-добро. :beer:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1045 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 29 January 2014 - 01:01 PM

Аз само да вметна майката или бордото да имат снимки за дисплазия преди скачката-поне???????
Готина порода бордо-БОКО-РОТ нещо си :eg_033: :zz_020: :zz_020:
Пича ще си остави едно за него да си го плоди на воля :eg_033:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#1046 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2014 - 01:25 PM

а ето го и клипа с намордници за който споменах https://www.youtube....1R9MjfBYjmhhFRJ

Изобщо не ми изглеждат като кучета с вроден страх че и типичен за породата.
User's Signature

#1047 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 January 2014 - 01:38 PM

Голям страх лъха от тези кучета :ab_041:

https://www.youtube....h?v=UG37yQ23di8

Те новите породи тъй се създават :ab_041: Можеш да си кръстиш развъдник ''У заднего двора'' аххахха

Ако не беше жалко щеще да е смешно. :dh_188:

Пък тези тука как ги е страх лелеле:

https://www.youtube....h?v=JHiJmB5yCA0

https://www.youtube....h?v=w9_QPcfW22w

Интересно ми е какво разбираш под работно бордо?
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#1048 Потребителят е офлайн   jijafka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 January 2014 - 02:09 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 29 January 2014 - 02:25 PM, написа:

а ето го и клипа с намордници за който споменах https://www.youtube....1R9MjfBYjmhhFRJ

Изобщо не ми изглеждат като кучета с вроден страх че и типичен за породата.

Добре, че са с намодници :ab_041: Горкия фигурнат... като знам какви телета са, късмет е, че не са му счупили нещо. Моя редовно в играта си решава да се прави на бик и се опитва да цели хората в капачките... с глава! Куче играе човешки боулнинг :ab_041:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1049 Потребителят е офлайн   celevra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2014 - 04:48 PM

Всяко куче може да бъде страхливо.Зависи от това как го отглеждаш.Иво,щом твърдиш ,че бордата са страхливи,предполагам вадиш изводи от Хуч,дано си изгледал тези клипове и да се замислиш аджеба защо Хуч е страхлив.И не ,не му е вродено,нито на него,нито на което и да е Дог Бордо.

#1050 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2014 - 05:20 PM

Може да е и наследствено, ако родителите са с брак по психика.

Матака, съжалявам, но ако кучилото няма да оправдае този експеримент? И ще вземе най-лошо и от майката и от бащата? Това се случва дори при родословни животни при неудачна скачка, когато двама производители просто не си пасват, от там се пръкват едни кутрета: на мама инвалиди и на тати истерици или изроди... Какво ли да говорим за вашия случай. Хайде, на вас ви е лесно - вие сте с мъжкия, ама стопанина на женската с какъв акъл е тръгнал да мъчи кучицата с раждане на никому ненужни мелези? Едно за вас, едно за него, едно на шуро, едно на баджи, а другите?

Цитат

с прави крака не като Бордата...

Бордоси от горепосочените клипове имат прави крака. Не като вашето куче на снимката в момент на скачка с провиснали китки. Генетика+неправилно гледане ще изкривят краката на каквото и да е куче. Ами ако кутренца вземат кривите крака на бащата, какво правим?
Трябваше много добре да си помислите преди да участвате в създаване на никому ненужни мелези.
И още нещо, много сериозно, венерически болести при кучета се предават по полов път, надали преди скачката стопанина на БОК-рот кръстоската е правил анализи на кучето си с намазка от вулвата, така че само се молете сега вашето момче да не е пипнал някоя гадост като венерическа саркома или ТVТ тумор...

Всичко това ми изглежда адски безотговорно спрямо самите кучета, бъдещето кучило и е напълно безсмислено, сори.
User's Signature

#1051 Потребителят е офлайн   jijafka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 January 2014 - 03:29 PM

Взето от galiadogs:

За развъждането на животни - Милена Македонска

Няма значение родословни или неродословни.
Не бива да се въдят кучета безцелно.
Не бива да се въдят извън строги развъдни правила и извън селекция. Селекция без знание за произхода не съществува. Когато се извършва селекция (тя замества естествения подбор при домашните животни и е единственият регулатор на популацията им) едва десетина процента от родословните отговарят на селекционните критерии. Неродословните се изключват не за друго, а защото произходът им не е проследен, респ. генетични заболявания, пороци, рискове от конкретна връзка - неща, които са закодирани генетично, не са изразени външно, но могат да се окажат бомба със закъснител.
Не бива да се въдят за собствен кеф, за който после някой друг плаща.
Не бива да се въдят без изключително дълбоки познания относно генетика и ред други.

В този свят има твърде много кучета и котки. Много повече от наличните за тях домове.
Развъждането е за професионалисти, които знаят какво и защо правят, умеят да прочетат в родословията купища данни и да създават развъдни програми и прогнози с висока достоверност. То не е за хора, които просто добавят бройки, защото тяхното е най-красивото и умното, пък как се унаследяват и комбинират белези и какво ще се случи след тях и хабер си нямат. Развъждането е строго рационална дейност, която няма нищо общо с емоционалната страна на общуването ни с нашите любимци.
Всяко безцелно размножаване е създаване на свръхпопулация и нищо повече. А създаването на свръхпопулация е жестокост.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1052 Guest_Mataka_*

• Група: Гости

Публикувано: 30 January 2014 - 08:56 PM

Стандарта съм го чел от най-различни източници... Тия клипове нищо ново не ми показахте за въпросното хапане... Да Бордата хапят добре, но когато хапят. Пропускате една тънка подробност упомената в тия източници, че много малко от тях стават за хапане когато стават са много добре да. Смели са спор няма едно добре гледано Бордо е с уверен характер и спокойно добър пазач да... Ако Обаче говорим за хапане задържане дали 10% от Бордата стават да не говорим за прасета който трябва да се ползват... Лично аз не съм намирал клипове за прасета, но знам двойка в България която е ходила. За съжаление Дог от Бордо вече в голямата си част са изложбени кучета. Относно костната система какво не им харесвам на Бордата ли, че предните лапи не стоят изпънати като струна и за да дам пример ще кача две снимки на родословни кучета. За голямо мое съжаление повечето са като втората снимка...

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1053 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 January 2014 - 09:09 PM

и ти реши да създадеш нова уникална работна порода....разбирам :tb_195:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#1054 Guest_Mataka_*

Публикувано: 30 January 2014 - 09:17 PM

Каквото съм решил, решил съм. Живеем в свободна страна в свободен свят... Демокрация е. Комунизмът свърши вече не минават да взимат на хората кучетата :)

#1055 Потребителят е офлайн   jijafka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 January 2014 - 11:37 PM

Ей, там е грешката... че ТУК в недоразвита България не минават да ги взимат, виж в доста други демократични страни, Америка от където е произлязла демокрацията като пример, идват, взимат ти кучето, плащаш глоба, а в някои случаи и даже пребиваваш зад решетките.

Цитат

Смели са спор няма едно добре гледано Бордо е с уверен характер и спокойно добър пазач да...

...и се раздвам, че най-накрая си призна, че не си гледаш кучето. Явно тия страхливите не са добре гледани. :ba_025:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1056 Потребителят е офлайн   jijafka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 January 2014 - 11:44 PM

Показване на мнениетоMataka, в 30 January 2014 - 09:56 PM, написа:

Стандарта съм го чел от най-различни източници... Тия клипове нищо ново не ми показахте за въпросното хапане... Да Бордата хапят добре, но когато хапят. Пропускате една тънка подробност упомената в тия източници, че много малко от тях стават за хапане когато стават са много добре да. Смели са спор няма едно добре гледано Бордо е с уверен характер и спокойно добър пазач да... Ако Обаче говорим за хапане задържане дали 10% от Бордата стават да не говорим за прасета който трябва да се ползват... Лично аз не съм намирал клипове за прасета, но знам двойка в България която е ходила. За съжаление Дог от Бордо вече в голямата си част са изложбени кучета. Относно костната система какво не им харесвам на Бордата ли, че предните лапи не стоят изпънати като струна и за да дам пример ще кача две снимки на родословни кучета. За голямо мое съжаление повечето са като втората снимка...

И един съвет.... вместо да продължаваш да се опитваш да пропагандираш безмислените си разсъждения, прочети внимателно какво ти е написал/а Furia_S

Цитат

И още нещо, много сериозно, венерически болести при кучета се предават по полов път, надали преди скачката стопанина на БОК-рот кръстоската е правил анализи на кучето си с намазка от вулвата, така че само се молете сега вашето момче да не е пипнал някоя гадост като венерическа саркома или ТVТ тумор...

и си хвани кучето и го заведи за едни изследвания, за да няма после защо кучето ми слабее, повръща, не яде или по-лошо...
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1057 Guest_Mataka_*

Публикувано: 31 January 2014 - 01:05 AM

С радио като тебе няма смисъл да се говори... ти му казваш едно то си продължава да повтаря неговото... Ъпдейтвай се малко... Няма да повтарям едно и също по няколко пъти специално за теб... Ще те накажа с безразличие.
Америка яко там кръстосват най-много :)

Хуч страхлив забавляваш ме... След боя с питбула(само уточнявам инцидент има го някъде из форума) нещо се преобърна в него. Иначе да беше проблемен, но това идваше от мястото където ти ме прати благодаря ти :)
Купих си го кривокрак и страхлив на 4месеца и половина...

Кучето ми качва и слабее според начина на живот като бях в София нашите го гледаха беше станал дебел... Аз водя динамичен живот кучето бяга с мен ходи по балкана с мен като цяло не се спира много и си е в добра атлетична форма особена след като яде конско... Скоро пак го чака ще си коля пак :)

С здраве

#1058 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2014 - 09:11 AM

Винаги ми е допадала тази порода. Каква и е историята, кога и защо е създадена? Не ми харесва, че са прекалено едри и големи.

#1059 Потребителят е офлайн   jijafka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 January 2014 - 10:12 AM

Иво, да вземеш да четеш ли, да не четеш ли... да те върнем в началното да те научат как става номера ли?

Цитат

Какво слабеене, какви балкани, какъв начин на живот.... :ab_041: :ab_041: :ab_041: чети, не философствай кой е радио, кой бавно загряващ радиатор.

Това са много опасни заболявания и за да ме разбереш по-ясно.... ако не искаш Хуч да хвърли топа и да не знаеш от какво, вземи го заведи при селския ви доктор да му изследват кръвта.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1060 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2014 - 10:41 AM

Mataka

Цитат

За голямо мое съжаление повечето са като втората снимка..

Но и вашия Хуч изобщо не се доближава дори до тези кучета, китките му са толкова провиснали, че претенциите ви към родословните кучета изглеждат абсурдни.
Чуйте ме, абсолютно доброжелателно ви моля - отидете с кучето на лекар за да изследвате намазка от препуция и направете пълна кръвна картина. Дори сега нищо да не се отчете, след половин-година пак. Направихте голяма глупост, според мен, а това че работещо дого трябва да се търси - не е тайна за никого. Във всяка една порода е така, не само при дого, вие да не мислите че от всяко коли става пастир на стада или от всеки кокер става ловджийско куче?

Отидете си прегледайте животното, аз доколкото знам венерическа саркома не се лекува, да не дава Господ.
И повече не правете такива неграмотни глупости, моля ви.
User's Signature

• (57 Страници) +
  • « Първа
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема