Дог Бордо
Публикувано: 27 March 2009 - 11:13 PM
Публикувано: 28 March 2009 - 04:18 PM
Какво да ти кажа за Бордото...много интересно куче!Спокойно и хладнокръвно(истински молосоид), ако някое друго куче представлява дори и малка заплаха за него или близки на него много бързо решава проблемите(жив териер), същевременно е много толерантен към по-слабите животинки(аз имам и котка), моето бебе отупа 2 кучета(големички) заради по-малкото си приятелче(гард и джентълмен)!
Не е като другите мастифи, жизнено е, спортува, и е голям глезльо, много обичлив, много чувствителен!Като човек е, прави каквото му кажа без да съм го обучавал!Аз съм възхитен от породата, мисля след две-три години да си взема още едно, задължително син на моето!
За гледането на две кучета няма никъкви проблеми!Аз съм имал 2 женски, хем ги взех не много малки и не се познаваха...една седмица беше зора, след това се сприятелиха!Ако вземеш второто куче малко(бебе), ще видиш как твоето ще ти помага с грижите, те се привързват и си "осиновяват" новопопълненията!А и твоя вече е голям, няма да изпитва ревност, страшно е ако първото куче не е израснало още!
Не мога да ти препоръчам какво да избереш Бул Мастиф или Френски Мастиф, за себе си знам-Френски!
До скоро Бари

Не е страшно, че понякога грешим!
Страшно е когато повтаряме грешките си!
Публикувано: 28 March 2009 - 09:35 PM
Публикувано: 29 March 2009 - 11:03 PM
Да ти кажа нямам опит с Неаполитански Мастиф, но определено с 2 разходки по 30 мин. няма да стане твоята работа!Ще се убедиш сам, моя беше настинал и 7-8 дни не го бях пускал да бяга, само до входа по нужда И от четвъртия ден започна войната в къщи.Не мислимо е да не го пускаш поне по час да бяга, имат много енергия и започват да рушат къщата!А и ако нямат социални контакти с други кучета стават мНоГо зЛи!Нрава им не е като на другите мастифи, тия са активни!
Днес без малко да стане беля, нещо полудя моето пале от зарята (а защо имаше заря) и се скри, поне 2-3 минути виках като луд докато се върне, вчера се поддаде на провокацията на едно куче и таркал... мАлЕ кОлКо е кОрАвО мОеТо ПаЛе!
Вече само на каишка в населените места, може да си щъка свободно само като бягаме сутрин на стадиона или в тясна кучешка компания, масови мероприятия НЕ,... а до преди няма и месец беше най-примерния, мамка му и пуберитет, че май до 18-тия месец ги друса пубера!

До скоро: Бари

Публикувано: 29 March 2009 - 11:25 PM

Публикувано: 30 March 2009 - 10:01 AM
Za porasnalo Bordo pitai "agi4ka" neinoto e na dve ili tri godini! Samo vesdnyj sym vijdal bordo na jivo(osven moeto) i to be6e maikata na moq zvqr! Ne moga da pomogna mnogo, :)
Do skoro: Barry White

Публикувано: 05 April 2009 - 04:08 PM
MituoG, в Apr 5 2009, 09:23 AM, написа:

1. кликваш с десен бутон на "мишката", върху снимката, която искаш да намалиш
2. open with
3. paint
4. ВЕЧЕ СИ ОТВОРИЛ СНИМКАТА С "PAINT"
5. "image" - кликаш отново (горе в ляво на прозореца)
6. "stretch/skew" - кликаш и излиза автоматично прозорец в който ги има размерите на снимката по хоризонтала и по ветикала в % ... решаваш с колко и намаляш
7. "ОК" - кликаш за да завършиш операцията!
8. Взимаш една кутия с кучешки бисквити!
9. Взимаш една кутия с "шоколадови пурички на Пападополос"(ОТ ГОЛЕМИТЕ).
10. И идваш да почерпиш за хубавата работа!

Публикувано: 05 April 2009 - 08:24 PM
Бари Уайт, в Apr 5 2009, 03:08 PM, написа:
MituoG, в Apr 5 2009, 09:23 AM, написа:

1. кликваш с десен бутон на "мишката", върху снимката, която искаш да намалиш
2. open with
3. paint
4. ВЕЧЕ СИ ОТВОРИЛ СНИМКАТА С "PAINT"
5. "image" - кликаш отново (горе в ляво на прозореца)
6. "stretch/skew" - кликаш и излиза автоматично прозорец в който ги има размерите на снимката по хоризонтала и по ветикала в % ... решаваш с колко и намаляш
7. "ОК" - кликаш за да завършиш операцията!
8. Взимаш една кутия с кучешки бисквити!
9. Взимаш една кутия с "шоколадови пурички на Пападополос"(ОТ ГОЛЕМИТЕ).
10. И идваш да почерпиш за хубавата работа!

Аз си мислих бира да взема ма щом си падаш по бисквитките нямаш проблем..водиш ли бари в морската, аз сега съм във варна за постоянно и всеки ден го водя моя убавец, но не съм те виждал или което и да е куче "от наште"
Публикувано: 06 April 2009 - 10:03 PM
Водя го редовно с неговото приятелче, но в доста странни часове, предимно по късните докато няма деца, баби, колички, колоездачи и тнт...А и предпочитам да играе с по-малко кучета, но от неговия калибър...

Публикувано: 07 April 2009 - 08:26 PM
Няма нищо за помоща, доведи го някой път да го видим, през делничните дни(по-рехав е трафика в парка) слизаме с палетата, около 7ч. до 10ч. вечерта ...
Е и аз съм с Мопс-Гигант, мопса дето зоби стероиди и един самоед дето расте до 90кг.

Публикувано: 11 April 2009 - 06:38 PM
Doberman1876, в Apr 11 2009, 04:57 PM, написа:
Дай Боже, всеки му по толкова

Между другото, всеки втори който срещна ми дава съвети, как да го храня, как да го къпя, какви витамини да му давам...Основната реплика на 90% от хората които нямат кучета е "аз имах същото!"...онзи ден един пич ми говори за неговата женска ротвайлерка, която била 90 килограма...ама никой не я е виждал, понеже била на село...има много хора които са странни, не мислите ли?...Е не ме изненадвате и сега, всичко е в реда на нещата...само не разбирам, защо си мислите че на някой му пука за мнението Ви?

А тези на снимката са от най-добрия английски развъдник, свалих ги от сайта им ...Струват по около 20 000 - 30 000 лева едното...

Публикувано: 11 April 2009 - 07:53 PM
Аз искам второ за себе си, и мисля да си го внеса сам от събия, но моя като стане на 4-5 години, за да си има наследник...може и по-рано, но ако съм се изместл в къща.
не обяснявай на хората за кучетата им дали са хубави или не, всяко куче най-хубаво за стопанина си...Ако твоето е много хубаво отиди на изложби!!!Аз лично имах "далматин" 1997 година. Взех до от шампионката на Италия(Алба Алис Митор-Вел) за 2000 марки, с родословие!Взех си и второ от сърбия за 200 долара...Второто стана по-добро, по-умно, и беше невероятно, въпреки че никога не отиде на излжба, то беше моето куче, е другата(Атина Уилямс Алис от Митор-Вел)
взе титлите BOBx2 BOGx2 CACx5 R.CACIBx1 BEST IN SHOWx1...но това не променя нищо.
Аз знам какво ми е кучето,а ти твоето?!Моля ти се не ме занимавай, понеже не ми е интересно!

Публикувано: 11 April 2009 - 08:37 PM
Кучето си е точно както трябва, взел съм го не клубна селекция - от Украйна(майката), от Англия(бащата), е не е селекция на шампиони, но и двете кучета са копувани от развъдници... вече ти обясних за разликата в цената на клубна селекця-шампиони и обикновенна скачка между дори кучета!
Има две основни разцветки на Дог от Бордо, виж сега стандарта, и снимката на две различни кучета от една порода!
И имам два въпроса:
Кога се е било кучето ми в парка?
Ти имаш ли куче и какво?
посепис:
-Кучето ми от третия месец го обучавам!
-Не познавам хора с по-добре дресирано куче!
-Ако случайно тръгне на някъде на команда "спри" замръзва на местото си :) !
-Другата седмица започвам да го уча и на задържане !
стандарта на Френски Мастиф:
Препратки към сайтове за търговия на кучета не се толерират.
Мод

Публикувано: 11 April 2009 - 11:58 PM
Освен моето куче има още едно в този форум от същите Украинци купено, като не вярваш питай! Украйнци, които са заплодили собственото си куче с Английски пес!Или ти се хващаш за Русия и Украйна!?(А по история как си?)
Още една отметка за теб: Аз не се фукам с кучето си, нито с това от къде е, защото не ми пука, просто това беше първото пале което намерих, явно ти е прозвучало много велико!Ами това е прозхода, да ме е срам ли? Цената беше добра, направо страхотна, родителите 6+ , а и след 6 месеца търсене това намерих!
Не е куче за хиляди левове от супер як развъдник, но поне никога не е гладно, спи на възглавница и е добре гледано и много добре развито за възръста си!
Колкото и да ти е кофти отговая на стандата... Ако малко четеш и можеш да мислиш, вече трябваше да ти е ясно, че съм взел куче на което да се радвам и за което да се грижа, а не да парадирам!И защо сравняваш моето куче с кучетата от снимките които качих?
А снимката на твоето пале и писаното от теб съм сложил, за да покажа кой ме критикува, човек чието пале е слабо и болно, а се заяжда с другите по форумите!Отиди си нахрани кучето и не го връзвай по дворове, грижи се за палето или го подари!Как въобще имаш наглоста да говориш за кучета, ако живееше в САЩ щяха да те арестуват ако ти видят кучето!!!
Защо реши да ми пишеш? Аз да съм ти писал случайно? - не ми отговаряй
Абе човек разкарай се от форума ни!Стига писа, аз не пиша във вашия форум!Голям натрапник си, идваш от нищото и се включваш компетентно!
моля Престани да пишеш в нашия форим!!!
!!!НЕ ОЧАКВАЙ ДА ТИ ОТГОВАРЯМ ПОВЕЧЕ!!!

Публикувано: 12 April 2009 - 01:29 AM