Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#1101 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 20 January 2009 - 12:03 PM

Цитат

Тара е била наранена от Човек
Ужасно  :(
И наистина, кучето е случило на стопани. Всичко лошо да остане в миналото вече  :blink:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#1102 Потребителят е офлайн   pando Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 January 2009 - 01:01 PM

Гнусняри има по целият свят.Искрено се радвам, че Тара се чувства по-добре!
User's Signature

hp5500@abv.bg

#1103 Потребителят е офлайн   Mailooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2009 - 01:17 PM

Всички се радваме,че Тара е добре пожелаваме и много щастливи мигове с любящите й стопани,а [glow=red,2,300]НА СТОПАНИТЕ СВАЛЯМ ШАПКА[/glow]
Малко са хората,които биха направили всичко това за някое животинче!
Нека повече хора взимат пример от вас  :->)

#1104 Потребителят е офлайн   pando Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2009 - 02:10 PM

За ушичките........
http://www.jackrusse.../health-62.html
User's Signature

hp5500@abv.bg

#1105 Потребителят е офлайн   izidra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 20 January 2009 - 02:28 PM

Цитат

За ушичките........

По принцип четох някъде в интернет, че най-голям резултат има по време смяна на зъбите, защото тогава ушният хрущял е най-податлив на моделиране.
User's Signature

Качена снимка

#1106 Потребителят е офлайн   tolis75 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 20 January 2009 - 02:33 PM

Здравейте,приятели. :blink:Благодаря ви за добрите думи.Всичко мина(въпреки,че възстановяването ще е дълго).Важното е,че Тара е добре,ходи и тича на нормално.Bushka,Тара няма дисплазия.Беше ритната(меко казано)зверската от Човек,ако е човек това. :huh:Поздрави на всички :wub:
User's Signature

Качена снимка Качена снимкаКачена снимкаКачена снимкаКачена снимка

#1107 Потребителят е офлайн   lutova_83 Икона

• Габи
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 January 2009 - 02:41 PM

Цитат

За ушичките........

Бях чувала за това но....не ми се вярва да помага  :rolleyes:
Трябва да го пробвам на Габето  ;D  ;D
User's Signature

Качена снимка

#1108 Потребителят е офлайн   pando Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2009 - 02:47 PM

ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА ЖИВОТНИТЕ
В сила от 31.01.2008 г.
Обн. ДВ. бр.13 от 8 Февруари 2008г.
Глава първа.
ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ
Чл. 1. (1) Този закон урежда защитата на животните и механизмите за нейното осъществяване.
(2) Защитата на животните се изразява в опазване на техния живот, здраве и добро състояние, предпазването им от нехуманно, жестоко и особено жестоко отношение, осигуряване на подходящи грижи и условия за живот, съобразени с техните физиологични и поведенчески особености.

Чл. 2. Органите на изпълнителната и местната власт съвместно с неправителствените организации изготвят и прилагат образователни програми за защита на животните и за запознаване с отглеждането, развъждането, обучението и търгуването на животни в съответствие с разпоредбите на този закон.

Чл. 3. Професионалните гимназии и висшите училища, които подготвят ветеринарномедицински специалисти, агроном-животновъди, биолози, еколози и други, провеждат и обучение за защита на животните съгласно изискванията на наредбата по чл. 19, ал. 5 от Закона за ветеринарномедицинската дейност.

Чл. 4. Съсловната организация на ветеринарните лекари в България, организациите за защита на животните и асоциациите на животновъдите популяризират мерките за защита на животните.

Чл. 5. Националната ветеринарномедицинска служба съдейства при извършване на обучението по чл. 3.

Чл. 6. (1) Забранява се проявата на нехуманно отношение към животните.
(2) За нехуманно отношение към животните се смята причиняване на болка или страдание на животно или предизвикване на силен страх.

Чл. 7. (1) Забранява се проявата на жестокост към животните.
(2) За жестокост се смятат:

1. всяко действие или бездействие, което причинява продължително или повтарящо се страдание на животното, или трайно увреждане на здравето му или стрес;

2. действия по чл. 151 от Закона за ветеринарномедицинската дейност;

3. нарушаване на принципа на добрата практика по отглеждане на животни, когато това води до вредни последици за здравето на животните;

4. увеличаване агресивността на животните чрез селекция или обучение в агресивност към други животни и хора;

5. използване на строги и електрически нашийници, електрически остени, химически дразнещи или увреждащи субстанции или на технически уреди, помощни средства или приспособления, които целят да се повлияе върху поведението на животно, като му се причинява силен страх и болка;

6. организиране на тренировки и състезания по настилки, които увреждат крайниците;

7. използване на животни за филмови снимки, реклама и изложби, при които им се причинява болка, страдание, увреждане или стрес;

8. принуждаване на животни към усилия, които им причиняват болка, страдание, увреждане или стрес;

9. излагане на животни на температурни или други неблагоприятни атмосферни влияния, недостиг на кислород или ограничаване на свободното им движение, които им причиняват болка, страдание, увреждане или стрес;

10. изоставяне на животни;

11. използване на живи животни за хранене на животни, с изключение на тези, чиято биология го изисква;

12. лишаване на животни от почивка;

13. подлагане на физическо натоварване на болни, наранени или стресирани животни;

14. пускане на свобода на животни, които са отглеждани от хората, в случай, че предварително не са подготвени за оцеляване в естествена среда;

15. ампутиране или кастриране с помощта на еластичен пръстен;

16. пълно или частично ампутиране на части от тялото или отстраняване на органи на животни;

17. подковаване на копитни животни с вредни подкови;

18. отглеждане, използване и умъртвяване на кучета и котки за добиване на кожи и месо, за производство на храна, както и внасяне и изнасяне на кучешки и котешки кожи и месо;

19. купиране на ушите и опашките с цел промяна на външния вид на животните;

20. отстраняване на нокти, зъби и гласни връзки;

21. излагане в магазини, заведения за обществено хранене и други увеселителни или питейни заведения на всички видове бозайници, примати, птици и влечуги и на опасни декоративни животни;

22. извършване на пропаганда, популяризиране или подстрекаване по какъвто и да е начин, пряко или косвено, на насилие към животни;

23. сексуално малтретиране на животни.

(3) Действията по ал. 2, т. 16, 19 и 20 се допускат, когато:

1. извършването им е необходимо по ветеринарномедицинско предписание или процедурата се налага, за да се запазят животът, здравето и доброто състояние на животното;

2. процедурата е предназначена за научни и изследователски цели в съответствие със Закона за ветеринарномедицинската дейност;

3. стерилизацията или кастрацията е необходима за ограничаване на размножаването на животни;

4. са извършени според изискванията на Закона за лова и опазване на дивеча;

5. процедурата е необходима за:

а) предотвратяване на значително нараняване на животните;

б) защитата на други животни.

Чл. 8. За жестокост към животните не се смятат действията, които се извършват при:
1. ограничаване и ликвидиране на заразни болести по животните;

2. професионална борба с вредни гризачи;

3. лов и риболов, извършвани според изискванията на Закона за лова и опазване на дивеча и Закона за рибарството и аквакултурите;

4. прилагане на дресировъчни методи, които имат за цел придобиването и/или развиването на ловни, охранителни, следотърсачески или водачески качества у кучетата;

5. медицински експерименти и лекарствени изпитвания;

6. поставяне на "спъвачки" на овчарски или скитащи кучета с цел ограничаване на възможностите им да преследват дивеча.

Чл. 9. Министърът на земеделието и продоволствието, министърът на вътрешните работи и министърът на отбраната определят с наредба правилата за обучение на кучета.

Чл. 10. (1) Забранява се проявата на особена жестокост към животните.
(2) За особена жестокост се смятат:

1. умишленото причиняване на смърт на животни;

2. умишленото причиняване на тежко и трайно увреждане на животни;

3. организирането на боеве с животни;

4. стрелбата по безстопанствени животни, опитомени животни или животни в плен и диви животни.

(3) Не се смята за особена жестокост деянието по ал. 2, т. 4, когато се извършва при условията на крайна необходимост или съгласно разпоредбите на Закона за лова и опазване на дивеча или Закона за биологичното разнообразие.

(4) Не се смята за особена жестокост деянието по ал. 2, т. 1, когато се извършва съгласно разпоредбите на чл. 117, ал. 1, т. 10, 11 и 12, чл. 159, ал. 1 и 3, чл. 160, ал. 1 и ал. 2, т. 1 и 2 и чл. 179, ал. 3 от Закона за ветеринарномедицинската дейност.
User's Signature

hp5500@abv.bg

#1109 Потребителят е офлайн   Mailooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2009 - 03:23 PM

Ще ми каже ли някой какви проценти да си направя снимката на paint на компютъра ,че да излиза нормални размери тук!Всеки път са малки снимките на Майло и така се ядосвам-искам да го видите в цялата му прелест  :P

#1110 Потребителят е офлайн   blueberry_pie Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 January 2009 - 09:36 AM

Имам няколко въпроса и се извинявам предварително, ако са обсъждани досега, защото нямам време да изчета цялата тема.

С каква храна си храните кучето? Знам, че Кода досега се храни само с Роял канин, но братовчедка ми ми каза, че вече не иска да я яде.

На каква възраст спират да "рушат" цялата къща и всичко, до което се докопат?
Има ли начин да ускоря този процес?

Кода не е излиза на много дълги разходки (даже не е свикнала да ходи по нужда навън) и сега ще трябва да я уча аз и да я социализирам наново. Какво ще ме посъветвате?

Въпреки, че съм имала винаги куче и съм се справяла успешно с възпитанието и дресировката, питам, защото знам, че всяка порода си има различни характериситики и се поддава на различни неща. Не познавам толкова джак ръселите.

И последно (засега), как се държат тези кученца навън по време на разходка - дърпат ли се много, свикват ли бързо да се вървят със стопнаниа си без каишка и идват ли веднага като ги извикаш или са по-своенравни? 

#1111 Потребителят е офлайн   izidra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 21 January 2009 - 11:33 AM

Цитат

Имам няколко въпроса и .......................

Относно нуждата навън не считам, че ще бъде проблем, бързо ще се ориентира за какво става въпрос. По-стресиращото е, че Кода е на 8 месеца, а не е извеждана редовно, може да се окаже, че и не е социализирана добре. Както и да е по-добре късно, отколкото никога. Според мен най-важното за тези кучета е да им се подсигури достатъчно движение, истински малки торпеда са и не случайно казват, че най-доброто куче е умореният Джак. Ако осигуриш на Кода дълги разходки гарантирам, че ще избегнеш рушенето у дома, иначе нищо не помага. Хубаво би било да се заредиш с пресовани ушички и разни други играчки за дъвчене. Относно храната те разбирам идва момент в който спират да ядат гранулите. В такива случаи ние просто сменяме гранулата с друга, разбира се от същия клас напр. Хилс, Проплан, Еукануба и ако това не помогне за известно време й овкусяваме гранулите с пастет /който ние си правим, но има и готов такъв/. И се зареди с много, ама много търпение, което със сигурност ще бъде възнаградено. Когато имаш възможност пусни снимки на Кода, за да се запознаем с нея.:yahoo:
User's Signature

Качена снимка

#1112 Потребителят е офлайн   dodo757 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2009 - 08:34 PM

zdr kak ste eto ni i nas no oste nqmame  ime golqm problem nie  :wub: :wub: :P :->)

#1113 Потребителят е офлайн   blueberry_pie Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 January 2009 - 09:14 AM

Благодаря за отговора, Изидра.

Да, и аз си мисля, че социализирането ще е по-големия проблем.
Имах подобен с моя лабрадор, защото след като беше свиканл с групата кучета в парка, се случи така, че не го водих няколко месеца там и излизаше на разходки за малко и сам, без други кучета. После започна да се зъби на мъжките кучета, да се прави на голям мъж и нямаше сила, която да го отучи. Стана така, че раходките с него се превърнаха в драма :rolleyes:

Честно да си кажа, много, ама много се радвам, че Кода е женско куче и е от дребна порода. Имам опит и разбрах, че разликата в грижите, а и във всичко останало е голяма.

Ще я разхождам много и ще я уча на всичко. Казаха ми, че е мнго умна (аз съм я виждала само веднъж наживо, като бебе). Вярвам, че не е късно и много се надявам тя да не страда първоначално и да не се стресира, защото ще бъде много обичана.

Не съм мислила, че ще имам друго куче, но така се стекоха нещата. Изключително много се радвам и се вълнувам. Нямам търпение да пристигне (в събота ще пътува от Варна).
Днес ще й купя паничка за храна, защото ми казаха, че си е изяла нейната  ;D

Снимки ще пусна веднага щом дойде и я снимам.

Братовчедка ми каза, че не са й рязали връхчето на опашката, а трябвало, но вече е късно. Мен това не ме притеснява, защото нямам намерение да я водя по изложби.

Като дойде, вече ще мисля за ветеринар. Ще проверя как стои въпросът с чипа и т.н.
За друго сега не се сещам.

#1114 Потребителят е офлайн   izidra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 22 January 2009 - 02:05 PM

И още една снимка на нашата маймунка, направена от наш приятел в парка.
User's Signature

Качена снимка

#1115 Потребителят е офлайн   pando Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2009 - 05:54 PM

ДОСТА СИ ПРИЛИЧАТЕ С ТОЗИ !!!!!!!!!!!!!!!!
User's Signature

hp5500@abv.bg

#1116 Потребителят е офлайн   dodo757 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2009 - 06:59 PM

izidra ste i vikame djaki no namiram strashna prilika mejdu vashta i nashta  :P :blink: :P :P

#1117 Потребителят е офлайн   Toppolinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2009 - 07:11 PM

[tt]Леле каква е сладурана.
:wub:

Ние на нашия му залепихме ушите с лейкопласт, защото ми се струва, че се изправят  :huh:

Дали действа?
[/tt]

#1118 Потребителят е офлайн   izidra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 22 January 2009 - 09:23 PM

Dodo, какво да кажа, ние преди да вземем Джаки мислехме за име до безкрай, в какви ли сайтове не бяхме за най-използвани имена, но накрая решихме, че тя вече си е дошла с името от породата JRT. Много се радвам, че сте увеличили семейството но ръселите с един, и че Джако е добре.
User's Signature

Качена снимка

#1119 Потребителят е офлайн   izidra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 22 January 2009 - 10:39 PM

Pando,
Този ли имаше предвид?Не знам как си го открил, но приликата с Джаки е поразителна!
http://www.jackrusse...p...=280&pos=20
User's Signature

Качена снимка

#1120 Потребителят е офлайн   tolis75 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 23 January 2009 - 02:01 PM

Приятно гледане на всички  :yahoo:  http://clip4e.com/pl...tc...aloni.htm    
User's Signature

Качена снимка Качена снимкаКачена снимкаКачена снимкаКачена снимка

• (275 Страници) +