Skipper, в Apr 26 2009, 10:56 AM, написа:
Аз честно казано не разбрах дискусията за ушите. Гледах, гледах и на малката ушите ми изглеждат точно като на вашите. Ако става въпрос за това дали ще се изправят, развъдчикът каза, че щяла да изправи ушите, ама тя е на 3 месеца и малко се съмнявам. Така и пинчо като го взех, ми казаха, че ще вдигне ушите, колко го тъпках с калций ама тц.
И аз гледах първо в БГ, но нито един развъдник не открих. Даже пише за по едно-две кучета във Варна и едва ли не останах с впечатлението, че породата е много рядка. Относно цените, струва ми се, че са едни и същи, а при това положение не си струва усилието, освен ако наистина не е много качествено кучето в БГ. Но ще трябва добре да се организираме, защото сега живеем в ГР.
И на мен ми се видя странно как така нямат документи за произход, уж са развъдник. Бащата е много бозав и тлъст, но мъничето е толкова сладко и игриво, че няма какво да разправям повече...либоффф, но поне гледам добре да обмисля нещата преди да предприема хода.
Кутренцето е супер сладурче и много прилича на моята като мъничка. Даже си е начупила косъма доста малка, сигурно ще стане по-голяма рошла от Сконсет (бащата на моята е гладкокосмест, а майка и е с начупен косъм). Аз си я взех от Америка и имам родословие оттам, но доколкото разбрах трябва да се преведе на бългрски, не съм сигурна. Просто не съм стигнала до там, а и засега не съм мислила да я водя на някакви изложения. Но това мъниче от снимките досущ прилича на моята и братчетата и сестричетата и от развъдника, а те са с родословие, така че си ми изглежда съвсем наред.