Има едно непотвърдено поверие,че любимците приемат характера на собствениците си.Явно трябва да се замисля

В интерес на истината не ми остава много време за дълги разходки,но когато ги правим на следващият ден дамата ни е с мускулна треска и за 2 дена мъжкият е щастлив. Каква храна давате на вашите сладури.Аз давах за известно време EUKANUBA,но зъбите на Джак станаха жълти и се наложи да му чистя зъбния камък,което не е желателно заради пълната упойка,а си е и скъпичко(поне тук е така).Сега ги храня с BENTO и горе-долу бива.Слагам им във водата разтвор против образуване на зъбна плака.Вие имате ли такъв проблем или при нас е от климат и не добра вода,защото тук си купуваме водата,но аз понякога им наливам от чешмата.
Asteraki, не мисля,че проблема е в EUKANUBA. Ние се храним с нея два пъти годишно, когато сме на море, но използваме тази която е специално JRT и е разработена за ловни и динамични породи. Ползваме я само два пъти в годината, защото се препоръчва при по-големи натоварния, а месец на морето на свобода си е доста, като се има предид, че освен преобладаващото плуване не спира и щуреенето на воля, по цял ден сме навън. Гранулата е доста ситна и по-твърда от обикновената, защото ако си спомям правилно е покрита с някакви минерали, според мен е много добра храна, но не я препоръчвам на хора, чиито любимци не прекарват достатъчно време в тичане навън /мин. 2-3 часа/. При всеки май е индивидуално, нашата Джаки хич не долюбва гранулите и за да я излъжем и ги овкусяваме с домашно приготвен пастет /поне знаем какво има вътре, а е и без консерванти/. Ние предпочитаме всичко с мирис на риба, другите гранули и с пастет не ги ядем. Миналата година Tolis ни донесе от Гърция Orijen и това беше първата гранула, която ядохме гола

и не изхърлихме нищо, най-накрая и тук вече се намира тази храна и личното ми мнение, че за Джаки е най-подходяща, просто я яде с апетит, сега сме на тази с 6 риби и направо се родихме с нея. А относно това със зъбната плака, вета няма ли становище, нали уж, ако храниш кучето си с висок клас гранули това няма как да стане.
Поздрави от нас.