Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#1421 Потребителят е офлайн   asteraki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 October 2009 - 06:32 AM

Ние също имаме голям проблем с тези косми.Представете си 2 джака в къщи и ще ви стане ясно(ако бяха овце щяхме да въртим бизнес с вълна).По мое наблюдение, е че когато давам храна богата на мазнини започва падане на косми та стой че гледай и за да спре са нужни 5-6 дни от промяната на храната.СПАСЕНИЕ НЯМА щЕ СИ ГИ ТЪРПИМ И ОБИчАМЕ ТАКИВА КОСМАТКОВЦИ.Заредени сме с прахосмукачки и стирки и на работа,а когато идват гости в къщи мобилизирам всичко що шава и започва голямото тупане и бухане.Поне се радвам,че тук в Кипър никой не идва на гости без покана и предупреждение (слава богу).Аз исках да попитам собствениците на женски джакове,дали и техните любимки са луди за връзване или ние сме попаднали на нещо извънземно.Мъжкото ни животинче е злато, женската е "коза балканска"и не го оставя на мира от хапане и заяждане,принудени сме да ги разделяме.

#1422 Потребителят е офлайн   sickdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 10 October 2009 - 01:11 PM

Jack Russell Terriers are suited for all kinds of living, but do need to be exercised regularly, at least once a day, due to their seemingly boundless energy. Without regular opportunities to exercise and play, they will become bored and begin to bark at everything and become destructive. af_089.gif

Предоставяте ли им достатъчно време за игра , тичане и изразходване на енергията? dog.gif dog.gif dog.gif dog.gif dog.gif

Дългокосмести ли са вашите Джакове???

Чувал съм че мъжките са по - ненормални , но явно има и изключения като вашия случай ab_041.gif

User's Signature

Качена снимка

#1423 Потребителят е офлайн   asteraki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2009 - 12:45 PM

Има едно непотвърдено поверие,че любимците приемат характера на собствениците си.Явно трябва да се замисля md_064.gif В интерес на истината не ми остава много време за дълги разходки,но когато ги правим на следващият ден дамата ни е с мускулна треска и за 2 дена мъжкият е щастлив. Каква храна давате на вашите сладури.Аз давах за известно време EUKANUBA,но зъбите на Джак станаха жълти и се наложи да му чистя зъбния камък,което не е желателно заради пълната упойка,а си е и скъпичко(поне тук е така).Сега ги храня с BENTO и горе-долу бива.Слагам им във водата разтвор против образуване на зъбна плака.Вие имате ли такъв проблем или при нас е от климат и не добра вода,защото тук си купуваме водата,но аз понякога им наливам от чешмата.

#1424 Потребителят е офлайн   Mailooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 October 2009 - 08:10 AM

Искам да Ви кажа,че моят Майло
е пълен откачалник,такова откачено животно никога до сега не съм гледала ab_041.gif
Просто можеш да се побъркаш.Не сте само Вие Астераки!
А пък тези косми са някакъв Ад,
някой ако знае лек за тях нека каже та да се свърши с тая мъка.......
Астераки от къде мога да си набавя и аз разтвора,който ти ползваш?
Може би наистина мъжките са по-палави от женските-Незнам.
Додо757 как е мама толумбичка,с нейните малки маймунчета ab_041.gif
Искаааамм снимки af_089.gif
Айде приятели от мен толкова за сега.
Между другото много искам да си намерим другарче от нашия град но май няма такова dry.gif

#1425 Потребителят е офлайн   izidra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 12 October 2009 - 12:12 PM

Цитат(asteraki @ Oct 11 2009, 11:45 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Има едно непотвърдено поверие,че любимците приемат характера на собствениците си.Явно трябва да се замисля md_064.gif В интерес на истината не ми остава много време за дълги разходки,но когато ги правим на следващият ден дамата ни е с мускулна треска и за 2 дена мъжкият е щастлив. Каква храна давате на вашите сладури.Аз давах за известно време EUKANUBA,но зъбите на Джак станаха жълти и се наложи да му чистя зъбния камък,което не е желателно заради пълната упойка,а си е и скъпичко(поне тук е така).Сега ги храня с BENTO и горе-долу бива.Слагам им във водата разтвор против образуване на зъбна плака.Вие имате ли такъв проблем или при нас е от климат и не добра вода,защото тук си купуваме водата,но аз понякога им наливам от чешмата.

Asteraki, не мисля,че проблема е в EUKANUBA. Ние се храним с нея два пъти годишно, когато сме на море, но използваме тази която е специално JRT и е разработена за ловни и динамични породи. Ползваме я само два пъти в годината, защото се препоръчва при по-големи натоварния, а месец на морето на свобода си е доста, като се има предид, че освен преобладаващото плуване не спира и щуреенето на воля, по цял ден сме навън. Гранулата е доста ситна и по-твърда от обикновената, защото ако си спомям правилно е покрита с някакви минерали, според мен е много добра храна, но не я препоръчвам на хора, чиито любимци не прекарват достатъчно време в тичане навън /мин. 2-3 часа/. При всеки май е индивидуално, нашата Джаки хич не долюбва гранулите и за да я излъжем и ги овкусяваме с домашно приготвен пастет /поне знаем какво има вътре, а е и без консерванти/. Ние предпочитаме всичко с мирис на риба, другите гранули и с пастет не ги ядем. Миналата година Tolis ни донесе от Гърция Orijen и това беше първата гранула, която ядохме гола smile.gif и не изхърлихме нищо, най-накрая и тук вече се намира тази храна и личното ми мнение, че за Джаки е най-подходяща, просто я яде с апетит, сега сме на тази с 6 риби и направо се родихме с нея. А относно това със зъбната плака, вета няма ли становище, нали уж, ако храниш кучето си с висок клас гранули това няма как да стане.
Поздрави от нас.
User's Signature

Качена снимка

#1426 Потребителят е офлайн   asteraki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2009 - 07:38 PM

Разтворът се казва VET aquadent на Virbac и го взимам от вет.клиника,но си е скъпичък.А съвета на ветеринаря е да водя Джак за лазерно почистване при появата на зъбна плака(това е най-лесното и доходно решение за вета).Как се отнасят вашите териери към децата.Аз имам дъщеря ня 4 годинки и не смея да я оставям сама със сем.джакови,защото когато започнат игра те нямат граница.В унеса от играта те започват и хапят жестоко. Но за сметка на това големи бели не са ми правили с изключение на 2 изтърбушени канапета(п редставете си отваряте входната врата и из цялата къща се търкалят малки парченца дунапрен-цял килим ,цяло море УЖАС,а дамаската на канапето виси като кожа на шар пей ud_009.gif .Но като им видиш очичките и забравяш всичко. wub.gif

#1427 Потребителят е офлайн   introducer Икона

• Member
  • PipPip
  • Interests:sport

Публикувано: 13 October 2009 - 11:28 PM

Здравейте !

Не знам дали тук е правилното място, но се разрових във форума, видях тази тема, видях и всичките сладури които сте накачвали, направо на човешки бебета няма да се радвам толкова сигурно ;)

В този ред на мисли и като видях толкова много палета, исках да попитам дали някой потребител продава, понеже аз също искам да вляза в голямото семейство на щастливите стопани с Джак Ръсели.

Много ще се радвам да пишете, понеже имам много по-голямо доверие на който и да е потребител във форума, отколкото всичките пошли агенции, борси и пр.
User's Signature

Всеки човек прави глупости- и често те са най-интересното нещо, което той прави..

#1428 Потребителят е офлайн   sickdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 14 October 2009 - 03:02 AM

Moga da ti dam kontaktite na edin chovek koito ima American Jacks (short legged JRT)

Moje i da ti pratq snimki da malkite :)

Cherno-beli sa s kusi kra4eta dog.gif dog.gif dog.gif dog.gif dog.gif dog.gif af_089.gif
User's Signature

Качена снимка

#1429 Потребителят е офлайн   izidra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 14 October 2009 - 07:00 AM

Introducer, радвам се че семейството на ръселите ще се увеличи, но моят съвет е много да внимавате при избора на кученце. За породата си има Стандарт и хубаво би било да се съобразите с него при взимането на такова, а не после като порасне да установите, че са ви продали късокосмет фокс (и те са сладки) или някой да Ви продаде така наречените мини Джак, защото такава порода няма. Веднъж в Докторската градинка видяхме един мини, който на две години беше с размера на пинчер и окраската на Джак. Така че по възможност вижте родителите,почетете малко за породата и преценете дали е подходяща за Вас и не взимайте кученце което утре, като порасне и се окаже, че е далеч от истинските такива да се разочаровате, че не е точно това което сте искали или не дай си боже да се отървете от него в търсене на желаното от Вас. Не знам какво има предвид shickdog за американските short legged, защото при тях не делят парсъна от ръсела и може би е имала предвид именно ръсел, а както всички знаем парсъна е с по-голяма височина, дано да е това, а не да е имала предвид мини джака, защото тази порода е Made in Bulgaria и някъде в предните страници това бе коментирано, пък и сега нямам много време да търся. Желая Ви късмет в намирането на JRT, ще чакаме снимки и от Вас. ДОСКОРО ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

#1430 Потребителят е офлайн   introducer Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 October 2009 - 12:21 PM

Да, sickdog, може да ми пратиш малко снимки. Скайпът ми е introducer_

izdira, (може на ти да си говорим, нали ;) ) , много ми харесва и твоя джак, направо са уникални тези кучета (даже и късокраките още повече ги харесвам м/у другото). Разбрах че трябва да бягам от зоомагазините, затова остава най-надеждния вариант- да се срещна със собственика на майката и да видя бебчето. Не искам родословия и т.н. Всичко което искам е да видя родителите на малкото и то да е здравичко.
User's Signature

Всеки човек прави глупости- и често те са най-интересното нещо, което той прави..

#1431 Потребителят е офлайн   todorak Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 October 2009 - 06:03 PM

има доста кученца,само можеш да избереш какво искаш?дълъг или къс косъм ,по-високо или късокрако?:)и си ти !
да се похвалиш,като намериш ve_054.gif ve_054.gif
User's Signature

jack-russell terrier dogs for everything

#1432 Потребителят е офлайн   pol Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 October 2009 - 08:49 AM

Ехаа,
Ето ме и мен.
Казвам се Джак,на три месеца съм,в разцветка бяло с черно,нямам търпение да ми направят третата ваксина(май така му виках) и да ме изкарат на вън,че вече не се здържам. dog.gif dog.gif dog.gif
Един дем ме сложиха в една кутия и патувах три дни,и на края се озовах при едно семейство с две деца,ама говорят на не разбираем език,както и да е свиквам.Ама и нещо ми се карат,а пък после ме галят и с мене си играят.
Ще се радвама да се запозная с луди като мен.
При първа възможност ще сложа и снимка,нали не зависи от мен.
be_107.gif

#1433 Потребителят е офлайн   introducer Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 October 2009 - 06:16 PM

Видях теми в които се описваха методи за дресировка, за ходенето по нужда, за това с какво да се хранят кученцата.
Не видях обаче нищо относно първите разходки.

Направи ми впечатление, че потребители изчакват някакви ваксини да се направят на кученцата и преди да ги извадят на тревичката пред блока не излизали близо 2 месеца ?!? Това звучи малко абсурдно.

Второто което е, как стои въпроса с резистентността на кученцата към студа? Планирам да си купя куче, но ще е баш най-голямата зима (може би декември-януари). Имайки предвид породата (Джак Ръсел) се опасявам, че козинката му едва ли ще му топли, а това значи 2 месеца в къщи което застрашава дори сама по себе си покупката на куче, понеже живея под наем и ще възникне сериозен проблем с хигиената и пр. (знаете как реагират хора, които не обичат животни).

Правя всичко възможно, даже от сега си пресмятам какъв график да направя, кои дни съм свободен и пр., нямате си представа колко са сложни обстоятелствата, затова ви моля за разни идейки, а не изказвания от типа "ми щом кът' не моиш', не си 'зимай ".
Сигурен съм че ще ме подкрепите. Даже не е зле някакви насоки, указания и оправдания за пред хазяйката да ми дадете. Аз трудно се отказвам.
User's Signature

#1434 Потребителят е офлайн   pol Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 October 2009 - 07:41 PM

Днес слушах толкова много за да ме снимат,и ето на:
http://forum.dog.bg/...2-album785.html

#1435 Потребителят е офлайн   sickdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 October 2009 - 08:47 PM

Снимка от последните слънчеви дни

User's Signature

Качена снимка

#1436 Потребителят е офлайн   sickdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 October 2009 - 09:45 PM

Introducer

Ако си го вземеш точно тея студени месеци , ще трябва да му осигуриш топла стая.

Породата е по - чуствителна към студа и на малкото ще му трябва топлина.

Моят съвет е да си вземеш поне 1 седмица отпуска (платена,неплатена) или болничен за да имаш време да го адаптираш и дресираш на toilet training и други основни неща smile.gif
Преди да има ваксини не е желателно да го изкарваш навън. Пък и на тоя студ няма смисъл.
Обърни внимание на храната и вниманието което му даваш в началото докато е бебешор. Препоръчително е да започнеш да го тренираш от самото начало.

Не му позволявам да скача по-мебелите всеки път. Ако ти го повикаш е ок. Направи му топъл кът с легло където да спи.

На мойто куче съм му позволявал да спи с мен в леглото доста пъти , но като му кажа долу и си знае че трябва да отиде в леглото си и да не ми досажда повече.

Ще го научиш да подава лапа за 2-3 дена dog.gif Много са умни и схватливи db_046.gif

Ако имаш интерес ще ти пратя една хубава книжка за която дадох $20 но не съжелявам :

http://userdata.bebi...ckrussellv2-jpg

ba_025.gif
User's Signature

Качена снимка

#1437 Потребителят е офлайн   Mailooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2009 - 01:28 PM

Ти си бил голям сладурчо Пол,
ако те докопам ще тиоткъсна нослето да знаеш!Да слушаш за да те снимат отново :)
Я кажи от къде си?

#1438 Потребителят е офлайн   Ози! Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 October 2009 - 01:30 PM

Здравейте,
и ние имаме Джак на 2,5 месеца. Много е миличък, обича да се гушка, но като пощурее започва да хапе жестоко аз се притеснявах, а то май е характерно за породата.... Много четох за породата, знам че са щури ама малката проклетийка направо няма умора. Да си призная чак се стряскам, защото ако не успея да го възпитам ще е страшно! Вие как се справяте, знаете ли добро училище?

#1439 Потребителят е офлайн   sickdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 16 October 2009 - 02:35 PM

По принцип териерите обичат да похапват малко повечко ab_041.gif

Да не говориме че събите са им като бръсначи :)

The main reason why puppies bite is as a result of TEETHING.

The teething period is a state when puppies are cutting new teeth. This is mostly between
the age of 4 to 6 months and the maximum age is 10 months

It is very important to socialize your puppy if you want to have happy dog. Lack of
socialization of your puppy between the age of 3 wks to 3mths with your environment,
your children, other people and other dogs can also lead to growling which can lead to
biting. Thus proper socializing is important.

Когато в игра те ухапе му кажи със стрга интонация "НЕ!" или просто го игнорирай и му обърни гръб.

Така ще разбере , че когао те ухапе по - силно - губи своя приятел за игра ab_041.gif
Аз научих сравнително лесно моята да не хапе. Сега я уча да не скача като пощиряла на всеки който влезе през вратата af_089.gif
User's Signature

Качена снимка

#1440 Потребителят е офлайн   Ози! Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 October 2009 - 05:06 PM

Ами да, вече разбира какво означава "НЕ!", но въпреки това се налага, когато не стане това което той иска, пуска зъбки в действие. Същото е и с пишкането, ако го затворя отвън (имаме двор) си върши работата, но вътре ли е пишка където му дойде. Даже понякога стиска докато не се прибере! Имам голямо куче, на 9 години и се надявам когато започне да излиза с нея навън да се учи от нея.

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни