Джак Ръсел териер
Публикувано: 10 October 2009 - 06:32 AM
Публикувано: 10 October 2009 - 01:11 PM

Предоставяте ли им достатъчно време за игра , тичане и изразходване на енергията?

Дългокосмести ли са вашите Джакове???
Чувал съм че мъжките са по - ненормални , но явно има и изключения като вашия случай

Публикувано: 11 October 2009 - 12:45 PM

Публикувано: 12 October 2009 - 08:10 AM
е пълен откачалник,такова откачено животно никога до сега не съм гледала

Просто можеш да се побъркаш.Не сте само Вие Астераки!
А пък тези косми са някакъв Ад,
някой ако знае лек за тях нека каже та да се свърши с тая мъка.......
Астераки от къде мога да си набавя и аз разтвора,който ти ползваш?
Може би наистина мъжките са по-палави от женските-Незнам.
Додо757 как е мама толумбичка,с нейните малки маймунчета

Искаааамм снимки

Айде приятели от мен толкова за сега.
Между другото много искам да си намерим другарче от нашия град но май няма такова

Публикувано: 12 October 2009 - 12:12 PM

Asteraki, не мисля,че проблема е в EUKANUBA. Ние се храним с нея два пъти годишно, когато сме на море, но използваме тази която е специално JRT и е разработена за ловни и динамични породи. Ползваме я само два пъти в годината, защото се препоръчва при по-големи натоварния, а месец на морето на свобода си е доста, като се има предид, че освен преобладаващото плуване не спира и щуреенето на воля, по цял ден сме навън. Гранулата е доста ситна и по-твърда от обикновената, защото ако си спомям правилно е покрита с някакви минерали, според мен е много добра храна, но не я препоръчвам на хора, чиито любимци не прекарват достатъчно време в тичане навън /мин. 2-3 часа/. При всеки май е индивидуално, нашата Джаки хич не долюбва гранулите и за да я излъжем и ги овкусяваме с домашно приготвен пастет /поне знаем какво има вътре, а е и без консерванти/. Ние предпочитаме всичко с мирис на риба, другите гранули и с пастет не ги ядем. Миналата година Tolis ни донесе от Гърция Orijen и това беше първата гранула, която ядохме гола

Поздрави от нас.
Публикувано: 13 October 2009 - 07:38 PM

Публикувано: 13 October 2009 - 11:28 PM
Не знам дали тук е правилното място, но се разрових във форума, видях тази тема, видях и всичките сладури които сте накачвали, направо на човешки бебета няма да се радвам толкова сигурно ;)
В този ред на мисли и като видях толкова много палета, исках да попитам дали някой потребител продава, понеже аз също искам да вляза в голямото семейство на щастливите стопани с Джак Ръсели.
Много ще се радвам да пишете, понеже имам много по-голямо доверие на който и да е потребител във форума, отколкото всичките пошли агенции, борси и пр.

Всеки човек прави глупости- и често те са най-интересното нещо, което той прави..
Публикувано: 14 October 2009 - 07:00 AM

Публикувано: 14 October 2009 - 12:21 PM
izdira, (може на ти да си говорим, нали ;) ) , много ми харесва и твоя джак, направо са уникални тези кучета (даже и късокраките още повече ги харесвам м/у другото). Разбрах че трябва да бягам от зоомагазините, затова остава най-надеждния вариант- да се срещна със собственика на майката и да видя бебчето. Не искам родословия и т.н. Всичко което искам е да видя родителите на малкото и то да е здравичко.

Всеки човек прави глупости- и често те са най-интересното нещо, което той прави..
Публикувано: 15 October 2009 - 08:49 AM
Ето ме и мен.
Казвам се Джак,на три месеца съм,в разцветка бяло с черно,нямам търпение да ми направят третата ваксина(май така му виках) и да ме изкарат на вън,че вече не се здържам.

Един дем ме сложиха в една кутия и патувах три дни,и на края се озовах при едно семейство с две деца,ама говорят на не разбираем език,както и да е свиквам.Ама и нещо ми се карат,а пък после ме галят и с мене си играят.
Ще се радвама да се запозная с луди като мен.
При първа възможност ще сложа и снимка,нали не зависи от мен.

Публикувано: 15 October 2009 - 06:16 PM
Не видях обаче нищо относно първите разходки.
Направи ми впечатление, че потребители изчакват някакви ваксини да се направят на кученцата и преди да ги извадят на тревичката пред блока не излизали близо 2 месеца ?!? Това звучи малко абсурдно.
Второто което е, как стои въпроса с резистентността на кученцата към студа? Планирам да си купя куче, но ще е баш най-голямата зима (може би декември-януари). Имайки предвид породата (Джак Ръсел) се опасявам, че козинката му едва ли ще му топли, а това значи 2 месеца в къщи което застрашава дори сама по себе си покупката на куче, понеже живея под наем и ще възникне сериозен проблем с хигиената и пр. (знаете как реагират хора, които не обичат животни).
Правя всичко възможно, даже от сега си пресмятам какъв график да направя, кои дни съм свободен и пр., нямате си представа колко са сложни обстоятелствата, затова ви моля за разни идейки, а не изказвания от типа "ми щом кът' не моиш', не си 'зимай ".
Сигурен съм че ще ме подкрепите. Даже не е зле някакви насоки, указания и оправдания за пред хазяйката да ми дадете. Аз трудно се отказвам.

Публикувано: 15 October 2009 - 07:41 PM
Публикувано: 15 October 2009 - 09:45 PM
Ако си го вземеш точно тея студени месеци , ще трябва да му осигуриш топла стая.
Породата е по - чуствителна към студа и на малкото ще му трябва топлина.
Моят съвет е да си вземеш поне 1 седмица отпуска (платена,неплатена) или болничен за да имаш време да го адаптираш и дресираш на toilet training и други основни неща

Преди да има ваксини не е желателно да го изкарваш навън. Пък и на тоя студ няма смисъл.
Обърни внимание на храната и вниманието което му даваш в началото докато е бебешор. Препоръчително е да започнеш да го тренираш от самото начало.
Не му позволявам да скача по-мебелите всеки път. Ако ти го повикаш е ок. Направи му топъл кът с легло където да спи.
На мойто куче съм му позволявал да спи с мен в леглото доста пъти , но като му кажа долу и си знае че трябва да отиде в леглото си и да не ми досажда повече.
Ще го научиш да подава лапа за 2-3 дена

Ако имаш интерес ще ти пратя една хубава книжка за която дадох $20 но не съжелявам :
http://userdata.bebi...ckrussellv2-jpg

Публикувано: 16 October 2009 - 01:30 PM
и ние имаме Джак на 2,5 месеца. Много е миличък, обича да се гушка, но като пощурее започва да хапе жестоко аз се притеснявах, а то май е характерно за породата.... Много четох за породата, знам че са щури ама малката проклетийка направо няма умора. Да си призная чак се стряскам, защото ако не успея да го възпитам ще е страшно! Вие как се справяте, знаете ли добро училище?
Публикувано: 16 October 2009 - 02:35 PM

Да не говориме че събите са им като бръсначи :)
The main reason why puppies bite is as a result of TEETHING.
The teething period is a state when puppies are cutting new teeth. This is mostly between
the age of 4 to 6 months and the maximum age is 10 months
It is very important to socialize your puppy if you want to have happy dog. Lack of
socialization of your puppy between the age of 3 wks to 3mths with your environment,
your children, other people and other dogs can also lead to growling which can lead to
biting. Thus proper socializing is important.
Когато в игра те ухапе му кажи със стрга интонация "НЕ!" или просто го игнорирай и му обърни гръб.
Така ще разбере , че когао те ухапе по - силно - губи своя приятел за игра

Аз научих сравнително лесно моята да не хапе. Сега я уча да не скача като пощиряла на всеки който влезе през вратата

Публикувано: 16 October 2009 - 05:06 PM