Забравих да се похваля с първата по-сериозна беля - откърти от един ъгъл перваза на паркета! Голяма захапка, големи зъби

Уж има играчки, кокал от пресована кожа за дъвчене, ама всичко ни е интересно и всичко трябва да се пробва колко е издръжливо
Добре че не се нарани на стърчащите пирончета!
С много търпение и любов всичко си идва на място! А и всички ние сме си избрали една от най-невероятните породи кучета! Вчера гледах по Anmal Planet за породата - там обясниха, че това са невероятно живи, енергични, палави и интелигентни кучета! Освен това характерна тяхна особеност е, че през целия си живот се опитват да са крачка пред нас, т.е. винаги се пробват да се налагат и, дето се вика, те да карат влака. Доста интересно беше - и за мен, и за Джими!
Колкото до беличките, като къртене на ъгли от перваза и дъвчене на не каквото трябва, може да се пробваш леко да го чукваш по нослето /чела съм обаче, че не е препоръчително да е с ръка, защото развивали негативно отношение към ръката и се научавали да я хапят/, със строг глас /аз така и не изнамерих такъв в себе си/ да му кажеш НЕ! и после да му подадеш играчка, която му е разрешено да гризе и да го погалиш! Така се предполага, че той ще разбере кое му е позволено и кое не!
Между другото, пак в този сайт, някъде на първата страница имаше подфорум Възпитание и обучение, или нещо такова! Там има линкове към видеоуроци по възпитание на кучето, което, по мое мнение са доста добре подготвени и направени!
Забавлявайте се с бебока, той сега определено е невероятен!!!