Привет! Страхотно е, че вече усещате радостите на излизане на разходки с Майло! По принцип разходките с тях са доста забавни, но в началото бият по точки! Не знам другите породи как са, но моят джак беше невероятно забавен в проучването на външния свят, след като най-голямото му приключение преди да започнем да излизаме беше да слезе по стълбите, като се търкулваше от последната!

Със сигурност ще стане атлет, защото движението му ще е повече и ще изразходва повече енергия. А с времето ще започне и да спи по повечко и няма да ви буди рааааано, болезнено рано сутринта

. По не при нас беше така - от ежедневно будене в 05,00 - 05,30 ч., сега сме на 08,30 - 09,00 /когато не съм на работа, де, иначе аз си го будя порчето в 07,00/. Колкото до храната - моят съвет е да погледнете отзад на опаковката, там обикновено дават примерни дози спрямо примерно тегло на кучето. Естествено, те се коригират и съобразяват със специфичните нужди на всяко кученце, но все пак дават идея за приблизително количество, което мъника е нормално да изяде.