Джак Ръсел териер
Публикувано: 06 July 2010 - 02:10 PM
Наскоро имахме проблем с дъха на Джоджо. Беше ужасен, но след като си смени и кучешките зъби се нормализира. Някой имал ли е проблеми с дъха на кученцето си и знае ли на какво може да се дължи лошия дъх?
Публикувано: 06 July 2010 - 04:13 PM

Имам една огромна молба към всички, които могат и искат да ми помогнат. От около 3 седмици започнах активно да си търся Джак Ръселче- казвам активно, защото до момента нямах финансово и пространствено възможност да се грижа за куче. Първите два дена от търсенето минаха много добре- хубаво куче, активно, игриво, умно ... След това започна обаче моя кошмар- от къде да си купя. Стигнах до извода, че със сигурност няма да е от зоомагазин или от така наречените "развъдници" в Бг. Не държа да има родословие, нито ще го водя по изложби, просто искам Джакче. Ако някой има възможност да ми предостави някаква информация от къде сте си ги купили вашите сладури или ако скоро ще имате мънички сладурчета, за които търсите дом, ще бъда много благодарна. Благодаря ви предварително :)
P.S: Помъчих се да прегледам голяма част от снимките, но за съжаление не успях всички за един ден, но утре ще продължа. Такива сладури просто не трябва да не бъдат разглеждани и да не им се възхищава човек
Публикувано: 07 July 2010 - 08:43 AM
viktoriqQ, в 07 July 2010 - 08:38 AM, написа:
Съжалявам за кученцето Ви,дано се оправи бързо

Мисля,че сет объркали темата,трябва да пишете тук:
http://forum.dog.bg/...20&#entry839485
Публикувано: 07 July 2010 - 09:09 PM
GaD, в 07 July 2010 - 05:39 PM, написа:
От Днеска и ние сме горди собствяеници на много салдко Джак'че!
Казваме се Дейзи - на 2 месеца сме и тежим 1330 гр. :) Снимки скоро !
ЧЕСТИТО ДА ВИ Е ЖИВО И ЗДРАВО И МНОГО ДА ВИ РАДВА!
ОБИчАЙТЕ ГО И ТО ЩЕ ВИ ГО ВЪРНЕ :)
Публикувано: 08 July 2010 - 09:48 AM
Напоследък Джаспър капризничи по отношение на храната. Даваме му Роял Канин стартер, обаче за разлика от първите 1-2 дни когато буквално гълташе гранулите без да ги дъвче, сега хапва 2-3 пие вода и изчезва да играе.. Бях в близкия зоомагазин от където ги купих да ги помоля за алтернатива, обаче те ми казаха, че въпросните гранулки му дават всичко нужно за израстването му и ме посъветваха да оставям пълна купичка и когато реши, дори и по малко да си хапва от тях!
Не ми се вярва да боледува, защото е много жизнен, играе, спи, пишка, ака нормално и всичко както си му е реда :)
Дайте съвети какво да го правя.. има ли трикове, с които да го накарам да яде или трябва да сменяме храната?
Публикувано: 08 July 2010 - 11:27 AM
Публикувано: 08 July 2010 - 04:17 PM
radusha, в 08 July 2010 - 09:53 AM, написа:
Напоследък Джаспър капризничи по отношение на храната. Даваме му Роял Канин стартер, обаче за разлика от първите 1-2 дни когато буквално гълташе гранулите без да ги дъвче, сега хапва 2-3 пие вода и изчезва да играе.. Бях в близкия зоомагазин от където ги купих да ги помоля за алтернатива, обаче те ми казаха, че въпросните гранулки му дават всичко нужно за израстването му и ме посъветваха да оставям пълна купичка и когато реши, дори и по малко да си хапва от тях!
Не ми се вярва да боледува, защото е много жизнен, играе, спи, пишка, ака нормално и всичко както си му е реда :)
Дайте съвети какво да го правя.. има ли трикове, с които да го накарам да яде или трябва да сменяме храната?
Кучетата не трябва да имат достъп до храна по всяко време.
До 6-ия месец Маша я хранихме 3 пъти на ден, след това по 2 пъти, а от 10-ия ще почнем по веднъж на ден.
До скоро я хранихме с Роял Канин Джунияр за малки породи, но след 6 месеца нещо й омръзна и започна да и се муси и я сменихме с Орижен.
Храната и я оставяхме за 15-20 минути и колкото изяде - толкова. След това се прибира и до следващото хранене само някоя наградка евнтуално ако си заслужи.
Свикна с този режим и когато и оставяхме гранулите буквално се нахвърляше защото разбра че компромис в това отношение няма.
Публикувано: 08 July 2010 - 04:58 PM
radusha, в 08 July 2010 - 09:53 AM, написа:
Здравей radusha,
имахме същия проблем с Джоджо. В началото го хранихме с консерви, но изведнъж отказа да ги яде, след което му взехме гранули, но и тях не ги ядеше. Пробвахме да му вземаме купичката, когато не ги поглеждаше с надеждата, че следващият път когато му я сложим /следващото хранене/ ще яде, но и това не помогна. Пробвахме различни вариянти и сега яде гранули Роял Канин с нарязано варено пилешко филе и бульонче от филето. Понякога яде гранулите с кисело мляко, но чисти не ги поглежда :(.
Опитайте да го свикнете да яде гранули, ще ви бъде много по-лесно за в бъдеще.
Публикувано: 08 July 2010 - 05:42 PM
^JOJO^, в 08 July 2010 - 05:03 PM, написа:
имахме същия проблем с Джоджо. В началото го хранихме с консерви, но изведнъж отказа да ги яде, след което му взехме гранули, но и тях не ги ядеше. Пробвахме да му вземаме купичката, когато не ги поглеждаше с надеждата, че следващият път когато му я сложим /следващото хранене/ ще яде, но и това не помогна. Пробвахме различни вариянти и сега яде гранули Роял Канин с нарязано варено пилешко филе и бульонче от филето. Понякога яде гранулите с кисело мляко, но чисти не ги поглежда :(.
Опитайте да го свикнете да яде гранули, ще ви бъде много по-лесно за в бъдеще.
:( Голям проблем е това ядене.. а как ми пълни душата като го видя да си похапва...
Четох из форума за някаква паста за злояди кучета, която нямала засищаща функция, а само им давала нужните ценни вещества и засилвала апетита! Някой ползвал ли е такова нещо?