vani6366, в 16 July 2010 - 05:34 AM, написа:
katetol, в 15 July 2010 - 03:26 PM, написа:
... Четох стандарта на породата, в който са описани цветовете бял, бяло с кафяво, бяло с черно или комбинация от трите, но наистина той е първия черно-бял красавец, който виждам! Уникален е! Да му намерите една хубава мома и да се мултиплицира

А ние, като идваме в Пловдив, ще пишем малко по-рано и може да ги съберем да си поиграят

Абе като стана дума за стандарт, май се разминаваме лекичко точно в размера и килограмите, ама карай - той си е нашия хубавец и много си го обичаме такъв, какъвто е
мъъъъничко ме е яд, защото например вчера бяхме на разходка на Гребната база в Пловдив и видяхме две джакчета - едното беше много красиво момиченце, верно малка още, но да ви кажа честно много по-дребна изглеждаше
За мома му е рано още, даже не съм сигурна че изобщо ще го пускаме, но с удоволствие ще чакаме да дойдете към Пловдив и да си поиграят
Защо да се разминавате със стандарта във височината и теглото?

Аз мисля, че си е съвсем наред или поне на снимките така изглежда! Пък и по принцип женските са по-дребни! Аз, ако трябва да говорим за ръст, съм виждала джакче, което в тялото приличаше на дакел - с къси крачета. В стандарта е отбелязано, че височината е между 30 и 35 см в холката за мъжките кучета. Ние също дадохме отклонение от стандарта с ушите (и то доста очевидно отклонение), но аз нямам проблем с това. Имаше един ветеринар, който ме убеждаваше, че съм прекалила с калция, докато е бил малък и затова така се е случило. Друг кучкар пък ми обясняваше, че понякога животинките си давали отклонения от стандарта! Аз бях пощръкляла и пращах снимки до един развъдчик в САЩ, който пък каза, че кучето изглежда като 100% джак! Истината е, че не ми пука никак! Дори да беше абсолютен мелез, пак бих го обожавала по начина по който го обожавам сега! Той ми е голям глезан, катери се и по леглото и по диваните и навсякъде ... но това е така, защото имаше период от време, когато и за двамата това беше въпрос на оцеляване!
Както и да е! За мен той е на-добрия приятел на земята ..