Джак Ръсел териер
Публикувано: 28 July 2010 - 04:58 PM
От месец и ние си имаме Джак ръсел. Като го взехме , на 50 дни , беше един мъничък , кротък. А сега стана голям дивак.
Едното му ухо взе леко да се изправя. И кожата му стана цялата на петна. А до сега не съм виждала от тази порода на петна. Абе каквото и да стане ние вече си го обичаме. Но поне да е в стандартите на породата.
Почти се научи да се изхожда само на едно и също място. Но не се подлага на никакви команди. Дали защото е малък или просто е по - инат. Като си играе много хапе. Снимки ще пробвам да кача след малко , надявам се да ни приемете в темичката си.
Публикувано: 28 July 2010 - 06:12 PM
krislubo, в 28 July 2010 - 05:03 PM, написа:
От месец и ние си имаме Джак ръсел. Като го взехме , на 50 дни , беше един мъничък , кротък. А сега стана голям дивак.
Едното му ухо взе леко да се изправя. И кожата му стана цялата на петна. А до сега не съм виждала от тази порода на петна. Абе каквото и да стане ние вече си го обичаме. Но поне да е в стандартите на породата.
Почти се научи да се изхожда само на едно и също място. Но не се подлага на никакви команди. Дали защото е малък или просто е по - инат. Като си играе много хапе. Снимки ще пробвам да кача след малко , надявам се да ни приемете в темичката си.
Здравейте,
Аз мисля, че кученцето ви е изцяло в стандарта на породата.. за успокоение ще ви кажа, че и моето имаше по-малко петънца по коремчето когато го взехме и постепенно се множат, но четох, че не само при мен се получи това и съм спокойна. Също и за ушичките... на Джаспър едното се беше вдигнало леко преди ншколко дни и стоя така 2 дни, след което си се върна в изходна позиция

Публикувано: 28 July 2010 - 07:22 PM

а за командите.....май си ги изпълниават когато те искат.Чара изпълнява това което и кажа,но така че да ми стане ясно че тя командва положението.А за хапането по време на игра,ветеринаря ни каза да не и позволяваме да вкарва агресия и след няколко не-та,тя се отучи или поне се съобразява със силата си.
Може ли да ви попитам само...за ушетата...ту едното и е клепнало,ту другото,или пък и двете са й изправени...та накъде ще отидат така нещата,не ми се ще да я "омотавам" с тежести,но ми писна да ме питат по улиците"това пинчер ли е"

Публикувано: 28 July 2010 - 08:42 PM
алора, в 28 July 2010 - 07:27 PM, написа:

а за командите.....май си ги изпълниават когато те искат.Чара изпълнява това което и кажа,но така че да ми стане ясно че тя командва положението.А за хапането по време на игра,ветеринаря ни каза да не и позволяваме да вкарва агресия и след няколко не-та,тя се отучи или поне се съобразява със силата си.
Може ли да ви попитам само...за ушетата...ту едното и е клепнало,ту другото,или пък и двете са й изправени...та накъде ще отидат така нещата,не ми се ще да я "омотавам" с тежести,но ми писна да ме питат по улиците"това пинчер ли е"

Имаш ли снимки на родителите й.. те с какви ушенца са? Мисля си, че вероятно формата на ушите може да е някакъв наследствен белег.. на Джаспър бащата има перфектни джак ръселски ушички и се надявам нашия да прилича на него... вероятно в различните етапи от развитието на бебчетата ушичките им се променят и скоро на Чара ще се уморят да мърдат нагоре-надолу и ще клепнат :)
Кога започнаха да се изправят за пръв път?
Иначе е голяма красавица ... има страхотно чаровно излъчване и името много и подхожда

Публикувано: 28 July 2010 - 09:00 PM
Мая също има петна по стомахчето но не мисля че това е някакво отклонение.
А с тези изправени уши не знам какво става имам чувството че и на Мая се изправят маи ще и спирам млякото.
Добрата новина е че вече ядем гранули , даже като са сухи и ги рупа им се кефи повече.Според мен на нашта палавница мотото е : Не слушам никой-хапя всеки

Днес я пуснахме да играе с дворното куче , добре че е добро не знам как изтърпя .Мая я нагриза цялата ,вися и на ухото на бузата на веждата на упашката напрао .....луда работа :) ето и снимки...
Публикувано: 28 July 2010 - 09:13 PM
krislubo, в 28 July 2010 - 04:03 PM, написа:
Здравей! И Фокси има петна по коремчето и по телцето. Даже зимата, като й се сгъсти козината си е направо петниста. Спокойно :)
Публикувано: 29 July 2010 - 07:19 AM
Виждам, че не само ние сме с уши извън стандарта! Искам да ви кажа само, че един съсед, който е луд по Джими вчера ми каза, че иска кученце, на което Джими да е единия родител! Аз му обяснявам, че ушите на моето куче не са в стандарта, а той отговори, че точно такова го искал - с щръкнали уши, щото повече го кефел! Та, ако някоя мома ни хареса

Колкото до петната ... ами ... те всички джакове са си с петниста кожа! Първоначално, докато са бебоци, са с една чиииистичка и розова кожичка! Особено по тумбачето ... но с течение на времето започват да се "опетняват", т. е. да им избиват петна по кожата!
Поздравления за Мая, на която най-накрая й е увряла главата и е стигнала до извода, че "Ръната прай бурбата!"! Да ви е жива и здрава и все така да виси по бузите и ушите на по-големите от нея кучета, че да си знаят кой е шефа!

Публикувано: 29 July 2010 - 07:28 AM
vani6366, в 28 July 2010 - 06:51 AM, написа:
katetol, в 27 July 2010 - 08:42 PM, написа:

Ама какъв прилеп бе - страхотен си е Джими

Мерси, и аз си го намирам страхотен /на гаргата гарджето било най хубаво!

Публикувано: 29 July 2010 - 09:25 AM
Kibela, в 28 July 2010 - 09:05 PM, написа:
Мая също има петна по стомахчето но не мисля че това е някакво отклонение.
А с тези изправени уши не знам какво става имам чувството че и на Мая се изправят маи ще и спирам млякото.
Добрата новина е че вече ядем гранули , даже като са сухи и ги рупа им се кефи повече.Според мен на нашта палавница мотото е : Не слушам никой-хапя всеки

Днес я пуснахме да играе с дворното куче , добре че е добро не знам как изтърпя .Мая я нагриза цялата ,вися и на ухото на бузата на веждата на упашката напрао .....луда работа :) ето и снимки...
Лелелеее голям звяр в малко тяло хахаха! Аз имам голямо желание да запозная Джаспър с кучовците на приятелките ми обаче ме е страх да контактува с други кучета, въпреки, че знам, че са ваксинирани ивсичко както си му е по реда... и сега като гледам вашата сладурка как си играе се питам дали е наистина толкова опасно или мога и моя вече малко по малко да го извеждам и да контактува с други себеподобни?
На мъника ще му слагаме 3тата ваксина след 2 седмици

Публикувано: 29 July 2010 - 10:56 AM

Кажете ми,как ви будят вашите джак ръсели.Отначалото Чара ме облизваше,но нямаше ефект.....сега.....о Боже....първо усещам един мокър нос,а после силен лай точно в ухото ми....действа безотказно...ставам на мига.
Някой беше питал за пишкането...има спрей,който "казва на кучето" къде да не пишка.т.е. напръскваш къщата без мястото което е за тази цел.Цената му е около 17лв.Но аз незнам дали действа,тъкмо мислех да го взема и тя сама започна да си пишка навън.Незнам дали говоренето от моя страна,когато притичвах с парцала(говорене от рода..сега тука ли се пишка,аз постоянно ли ще ходя след теб,лошо куче така не се прави......аз й говоря като на човек,а тя стой и гледа....незнам кога ще ми отговори

Да помоля хората който са от по дълго време с джакове,който са по навътре с нещата, да дадат някой съвет за дресировката да джак ръсел(макар че това е трудна задача...мисля че всички ще се съгласят че дресировкатана ДРТ е по трудничка).Общи неща изчетох много и някой имат ефект.....ако имате някой "трик"...от личен опит.
Предварително ви благодаря.Желая ви лек ден.
ПОздрави Хриси и Чара
Публикувано: 29 July 2010 - 11:47 AM
Кога мога да го изкъпя , че ветеринарката каза да изчакаме и третат ваксина. Ама той все пак е затворен в апартамент , имам и две деца и ми мирише , исками се да го изкъпя вече. И друго - с какъв шампоан. Кой е най подходящ. Че то има хиляди видове.
Публикувано: 29 July 2010 - 12:29 PM
krislubo, в 29 July 2010 - 11:52 AM, написа:
Кога мога да го изкъпя , че ветеринарката каза да изчакаме и третат ваксина. Ама той все пак е затворен в апартамент , имам и две деца и ми мирише , исками се да го изкъпя вече. И друго - с какъв шампоан. Кой е най подходящ. Че то има хиляди видове.
Здрасти,
Аз също моя го храня с Роял Канин.. а и кучовците ни изглжда са на една и съща възраст.. за 2-3 мсечно кученце до колктоо си спомням се дават по 110 - 120 гр. на ден. От магазина трябва да ти дадат една пластмасова мерилка, която си е точно за този вид гранулки, за да можеш точно да си измериш количеството, което по скалата им се разделя на 3 приема, един сутрин, на обяд и един вечер

Джаспър вече го къпах веднъж.. преди 2 седмици, няма особено значение какъв шампоан ще избереш, но нека е кучешки.. на мен вет-а ми даде направо един за чувствителна кожа с билки.. не си спомншм марката!
Аз много се притеснявах, че е малък и не трябва още да се къпе, но лекара ме посъветва да го направя! Дойде с бълхички и въпреки пудрата те си бяха наснесли яйца и тршбваше да мине през водата за да ги унищожим

Важното е след като го изкъпеш да стои някъде на топличко за да не настине

Публикувано: 29 July 2010 - 02:56 PM
krislubo, в 28 July 2010 - 03:03 PM, написа:
Krislubo, не виждам повод за опасения. Малките се раждат с розова гъбка, розови коремчета и лапки. Около 20-25 ден започва пигментацията на тези места, така че петната не бива да те притесняват. Също така са допустими и петънца по други части на тялото. Относно ушенцата имай предвид, че преди смяна на млечните им зъбки има леко изправяне, но след този период, който е около 3-4 месец ще улегнат, освен ако не давате допълнително калций, което е желателно само при едрите породи. Ако се храните с висок клас храна, какъвто е Роял Канин в никакъв случай не давате допълнително калций. От снимките виждам, че имате кафяво по муцунката с времето и то ще се увеличи. Относно къпането не ви го препоръчвам преди 6 месец, освен ако не е наложително и то с шампоан за puppies. Специфична миризма, но не неприятна винаги ще има, но след време, като я няма около вас ще Ви липсва.
Публикувано: 29 July 2010 - 09:34 PM
^JOJO^, в 28 July 2010 - 03:31 PM, написа:
Аааа, с лентичка си е друго

Много ми харесва на Джоджо главичката - като нарисуван е

А за петната - не знам, те май всички имат и по-големите даже не само на коремчето, ами навсякъде могат да се петносат

Публикувано: 30 July 2010 - 02:14 PM
vani6366, в 29 July 2010 - 09:39 PM, написа:
^JOJO^, в 28 July 2010 - 03:31 PM, написа:
Аааа, с лентичка си е друго

Много ми харесва на Джоджо главичката - като нарисуван е

А за петната - не знам, те май всички имат и по-големите даже не само на коремчето, ами навсякъде могат да се петносат

Благодарим за комплимента :). И вашия е голям сладур. Има една снимка, на която е намигнал с едното око, която ми е любима :)
Публикувано: 30 July 2010 - 02:25 PM
GaD, в 29 July 2010 - 05:15 PM, написа:
Ето ние как си мием зъбките!
Браво на вас, много добре се справяте :). Джоджо докато си сменяше зъбките имаше доста непроятен дъх и имаше огромна нужда от такива процедури, но никога няма да ми позволи да му узмия зъбите :(