Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#2141 Потребителят е офлайн   krislubo Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 July 2010 - 04:58 PM

Здравейте.
От месец и ние си имаме Джак ръсел. Като го взехме , на 50 дни , беше един мъничък , кротък. А сега стана голям дивак.
Едното му ухо взе леко да се изправя. И кожата му стана цялата на петна. А до сега не съм виждала от тази порода на петна. Абе каквото и да стане ние вече си го обичаме. Но поне да е в стандартите на породата.
Почти се научи да се изхожда само на едно и също място. Но не се подлага на никакви команди. Дали защото е малък или просто е по - инат. Като си играе много хапе. Снимки ще пробвам да кача след малко , надявам се да ни приемете в темичката си.
User's Signature

Качена снимка

#2142 Потребителят е офлайн   krislubo Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 28 July 2010 - 05:04 PM

Ето го и него. В началото като го взехме и след това. Ще видите и петнистата ни кожа сега..

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#2143 Потребителят е офлайн   ^JOJO^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 July 2010 - 05:26 PM

Показване на мнениетоkrislubo, в 28 July 2010 - 05:09 PM, написа:

Ето го и него. В началото като го взехме и след това. Ще видите и петнистата ни кожа сега..

И Джоджо има петна по коремчето.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#2144 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2010 - 06:12 PM

Показване на мнениетоkrislubo, в 28 July 2010 - 05:03 PM, написа:

Здравейте.
От месец и ние си имаме Джак ръсел. Като го взехме , на 50 дни , беше един мъничък , кротък. А сега стана голям дивак.
Едното му ухо взе леко да се изправя. И кожата му стана цялата на петна. А до сега не съм виждала от тази порода на петна. Абе каквото и да стане ние вече си го обичаме. Но поне да е в стандартите на породата.
Почти се научи да се изхожда само на едно и също място. Но не се подлага на никакви команди. Дали защото е малък или просто е по - инат. Като си играе много хапе. Снимки ще пробвам да кача след малко , надявам се да ни приемете в темичката си.

Здравейте,

Аз мисля, че кученцето ви е изцяло в стандарта на породата.. за успокоение ще ви кажа, че и моето имаше по-малко петънца по коремчето когато го взехме и постепенно се множат, но четох, че не само при мен се получи това и съм спокойна. Също и за ушичките... на Джаспър едното се беше вдигнало леко преди ншколко дни и стоя така 2 дни, след което си се върна в изходна позиция :af_089: Но дори и да си остане кривичко пак си влиза в стандарта... аи като го гледам какъв сладур е малкия ви калпазанин.. 100% джак ръсел си е :wub:

#2145 Потребителят е офлайн   алора Икона

Публикувано: 28 July 2010 - 07:22 PM

Всичките са такива сладури,а и няма как иначе....благодарим за посрещането и за целувките :smile:
а за командите.....май си ги изпълниават когато те искат.Чара изпълнява това което и кажа,но така че да ми стане ясно че тя командва положението.А за хапането по време на игра,ветеринаря ни каза да не и позволяваме да вкарва агресия и след няколко не-та,тя се отучи или поне се съобразява със силата си.
Може ли да ви попитам само...за ушетата...ту едното и е клепнало,ту другото,или пък и двете са й изправени...та накъде ще отидат така нещата,не ми се ще да я "омотавам" с тежести,но ми писна да ме питат по улиците"това пинчер ли е" :eg_033:

#2146 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2010 - 08:42 PM

Показване на мнениетоалора, в 28 July 2010 - 07:27 PM, написа:

Всичките са такива сладури,а и няма как иначе....благодарим за посрещането и за целувките :smile:
а за командите.....май си ги изпълниават когато те искат.Чара изпълнява това което и кажа,но така че да ми стане ясно че тя командва положението.А за хапането по време на игра,ветеринаря ни каза да не и позволяваме да вкарва агресия и след няколко не-та,тя се отучи или поне се съобразява със силата си.
Може ли да ви попитам само...за ушетата...ту едното и е клепнало,ту другото,или пък и двете са й изправени...та накъде ще отидат така нещата,не ми се ще да я "омотавам" с тежести,но ми писна да ме питат по улиците"това пинчер ли е" :eg_033:

Имаш ли снимки на родителите й.. те с какви ушенца са? Мисля си, че вероятно формата на ушите може да е някакъв наследствен белег.. на Джаспър бащата има перфектни джак ръселски ушички и се надявам нашия да прилича на него... вероятно в различните етапи от развитието на бебчетата ушичките им се променят и скоро на Чара ще се уморят да мърдат нагоре-надолу и ще клепнат :)
Кога започнаха да се изправят за пръв път?
Иначе е голяма красавица ... има страхотно чаровно излъчване и името много и подхожда :rc_036:

#2147 Потребителят е офлайн   Kibela Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 28 July 2010 - 09:00 PM

добре дошли алора и крислубо ,кучетата ви са страхотни сладури :)
Мая също има петна по стомахчето но не мисля че това е някакво отклонение.
А с тези изправени уши не знам какво става имам чувството че и на Мая се изправят маи ще и спирам млякото.
Добрата новина е че вече ядем гранули , даже като са сухи и ги рупа им се кефи повече.Според мен на нашта палавница мотото е : Не слушам никой-хапя всеки :be_107:
Днес я пуснахме да играе с дворното куче , добре че е добро не знам как изтърпя .Мая я нагриза цялата ,вися и на ухото на бузата на веждата на упашката напрао .....луда работа :) ето и снимки...

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2148 Потребителят е офлайн   zazapanchev Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 July 2010 - 09:13 PM

Показване на мнениетоkrislubo, в 28 July 2010 - 04:03 PM, написа:

Здравейте.

Здравей! И Фокси има петна по коремчето и по телцето. Даже зимата, като й се сгъсти козината си е направо петниста. Спокойно :)

#2149 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 July 2010 - 07:19 AM

Привет на всички!
Виждам, че не само ние сме с уши извън стандарта! Искам да ви кажа само, че един съсед, който е луд по Джими вчера ми каза, че иска кученце, на което Джими да е единия родител! Аз му обяснявам, че ушите на моето куче не са в стандарта, а той отговори, че точно такова го искал - с щръкнали уши, щото повече го кефел! Та, ако някоя мома ни хареса :wub: ... Иначе, да, получават се такива отклонения с ушите, до момента никой не е могъл да ми обясни от какво! Както вече съм казвала, един доктор го отдаде на прекаляване с калция в ранна възраст! Е, без значение каква е причината, искам да ви кажа, че джаковете с щръкнали уши не са по-малко джакове, също толкова ненормални са и могат да даряват безгранична любов и щастие! Обичайте си ги и те ще ви отвръщат със същото!
Колкото до петната ... ами ... те всички джакове са си с петниста кожа! Първоначално, докато са бебоци, са с една чиииистичка и розова кожичка! Особено по тумбачето ... но с течение на времето започват да се "опетняват", т. е. да им избиват петна по кожата!
Поздравления за Мая, на която най-накрая й е увряла главата и е стигнала до извода, че "Ръната прай бурбата!"! Да ви е жива и здрава и все така да виси по бузите и ушите на по-големите от нея кучета, че да си знаят кой е шефа! :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#2150 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 July 2010 - 07:28 AM

Показване на мнениетоvani6366, в 28 July 2010 - 06:51 AM, написа:

Показване на мнениетоkatetol, в 27 July 2010 - 08:42 PM, написа:

Ами, помня ... той дойде с клепнали ушички и беше на около 40 дена. След втория месец започна да изправя едното ухо (беше много смешен - едното му ушенце стърчеше право нагоре, а другото - клепнало съвсем надолу). Някъде до четвъртия месец и двете му ушета бяха щръкнали! Сега е като огромен прилеп без криле! Аз мисля, че той просто е толкова проклет, че категорично отказва да се съобразява с каквито и да е стандарти, пък било то и тези на породата му!!! Или пък просто не иска да изпусне нищо ... Аз все пак си го обожавам точно такъв, какъвто си е! :wub:

Ама какъв прилеп бе - страхотен си е Джими :ae_085: Сложи малко снимки пак, ако имаш :smile:

Мерси, и аз си го намирам страхотен /на гаргата гарджето било най хубаво! :ab_041: /. Снимки ще сложа, само че малко по-късно, че всичките са ми на другиа компютър, който пък ми е в службата ... Пък и аз съм една работна ... Той горкия се побърква от тази работа, че му се налага по цял ден да стои самичък! Като се прибера, 10 минути скача от радост и после се усеща, че му е време за разходка ... :md_064:
User's Signature

Качена снимка

#2151 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 July 2010 - 09:25 AM

Показване на мнениетоKibela, в 28 July 2010 - 09:05 PM, написа:

добре дошли алора и крислубо ,кучетата ви са страхотни сладури :)
Мая също има петна по стомахчето но не мисля че това е някакво отклонение.
А с тези изправени уши не знам какво става имам чувството че и на Мая се изправят маи ще и спирам млякото.
Добрата новина е че вече ядем гранули , даже като са сухи и ги рупа им се кефи повече.Според мен на нашта палавница мотото е : Не слушам никой-хапя всеки :be_107:
Днес я пуснахме да играе с дворното куче , добре че е добро не знам как изтърпя .Мая я нагриза цялата ,вися и на ухото на бузата на веждата на упашката напрао .....луда работа :) ето и снимки...

Лелелеее голям звяр в малко тяло хахаха! Аз имам голямо желание да запозная Джаспър с кучовците на приятелките ми обаче ме е страх да контактува с други кучета, въпреки, че знам, че са ваксинирани ивсичко както си му е по реда... и сега като гледам вашата сладурка как си играе се питам дали е наистина толкова опасно или мога и моя вече малко по малко да го извеждам и да контактува с други себеподобни?
На мъника ще му слагаме 3тата ваксина след 2 седмици :dog:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#2152 Потребителят е офлайн   алора Икона

Публикувано: 29 July 2010 - 10:56 AM

Здравейте,още един ден със сладураната...това ставане и тичане в ранни зори е ужасно :smile: Чара си играеше преди третата ваксина с едно бебе ротвайлерче,но и то беше на същия етап на ваксинация.Мисля че не триабва да се среща с неваксинирани животни преди,а и две седмици след третата ваксина.За съжаление нямам снимки на родителите й,но ще поискам от агенцията да ми пратят.за петната...ние сме на далматинец(или по точно хиена),но са само по кожата и личат като се изкъпем....прилича на прасенце..една розовка и на петнааааа
Кажете ми,как ви будят вашите джак ръсели.Отначалото Чара ме облизваше,но нямаше ефект.....сега.....о Боже....първо усещам един мокър нос,а после силен лай точно в ухото ми....действа безотказно...ставам на мига.
Някой беше питал за пишкането...има спрей,който "казва на кучето" къде да не пишка.т.е. напръскваш къщата без мястото което е за тази цел.Цената му е около 17лв.Но аз незнам дали действа,тъкмо мислех да го взема и тя сама започна да си пишка навън.Незнам дали говоренето от моя страна,когато притичвах с парцала(говорене от рода..сега тука ли се пишка,аз постоянно ли ще ходя след теб,лошо куче така не се прави......аз й говоря като на човек,а тя стой и гледа....незнам кога ще ми отговори :zz_225: )е помогнало.Но съвета който ми даде ветринаря по повод нейното "послушание" беше.."когато й говаря или й се карам да я гледам и не аз да си одместя първа погледа а тя,....действа.Сега пишка вътре само когато иска да ме "накаже",че не съм й обърнала внимание.
Да помоля хората който са от по дълго време с джакове,който са по навътре с нещата, да дадат някой съвет за дресировката да джак ръсел(макар че това е трудна задача...мисля че всички ще се съгласят че дресировкатана ДРТ е по трудничка).Общи неща изчетох много и някой имат ефект.....ако имате някой "трик"...от личен опит.
Предварително ви благодаря.Желая ви лек ден.
ПОздрави Хриси и Чара

#2153 Потребителят е офлайн   krislubo Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 29 July 2010 - 11:47 AM

Я да ви питам ,понеже за първи път гледаме куче. Нашия Лъки е на почти три месеца. Яде гранулки на Royal Canin. По какъв грамаж трябва да му давам , дневно. На него все не му стига. Голям е лакомник. за един месец в нас наддаде почти килограм.
Кога мога да го изкъпя , че ветеринарката каза да изчакаме и третат ваксина. Ама той все пак е затворен в апартамент , имам и две деца и ми мирише , исками се да го изкъпя вече. И друго - с какъв шампоан. Кой е най подходящ. Че то има хиляди видове.
User's Signature

Качена снимка

#2154 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 July 2010 - 12:29 PM

Показване на мнениетоkrislubo, в 29 July 2010 - 11:52 AM, написа:

Я да ви питам ,понеже за първи път гледаме куче. Нашия Лъки е на почти три месеца. Яде гранулки на Royal Canin. По какъв грамаж трябва да му давам , дневно. На него все не му стига. Голям е лакомник. за един месец в нас наддаде почти килограм.
Кога мога да го изкъпя , че ветеринарката каза да изчакаме и третат ваксина. Ама той все пак е затворен в апартамент , имам и две деца и ми мирише , исками се да го изкъпя вече. И друго - с какъв шампоан. Кой е най подходящ. Че то има хиляди видове.

Здрасти,

Аз също моя го храня с Роял Канин.. а и кучовците ни изглжда са на една и съща възраст.. за 2-3 мсечно кученце до колктоо си спомням се дават по 110 - 120 гр. на ден. От магазина трябва да ти дадат една пластмасова мерилка, която си е точно за този вид гранулки, за да можеш точно да си измериш количеството, което по скалата им се разделя на 3 приема, един сутрин, на обяд и един вечер :smile:

Джаспър вече го къпах веднъж.. преди 2 седмици, няма особено значение какъв шампоан ще избереш, но нека е кучешки.. на мен вет-а ми даде направо един за чувствителна кожа с билки.. не си спомншм марката!
Аз много се притеснявах, че е малък и не трябва още да се къпе, но лекара ме посъветва да го направя! Дойде с бълхички и въпреки пудрата те си бяха наснесли яйца и тршбваше да мине през водата за да ги унищожим :ab_041:
Важното е след като го изкъпеш да стои някъде на топличко за да не настине :ie_146:

#2155 Потребителят е офлайн   izidra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 29 July 2010 - 02:56 PM

Показване на мнениетоkrislubo, в 28 July 2010 - 03:03 PM, написа:

Здравейте.

Krislubo, не виждам повод за опасения. Малките се раждат с розова гъбка, розови коремчета и лапки. Около 20-25 ден започва пигментацията на тези места, така че петната не бива да те притесняват. Също така са допустими и петънца по други части на тялото. Относно ушенцата имай предвид, че преди смяна на млечните им зъбки има леко изправяне, но след този период, който е около 3-4 месец ще улегнат, освен ако не давате допълнително калций, което е желателно само при едрите породи. Ако се храните с висок клас храна, какъвто е Роял Канин в никакъв случай не давате допълнително калций. От снимките виждам, че имате кафяво по муцунката с времето и то ще се увеличи. Относно къпането не ви го препоръчвам преди 6 месец, освен ако не е наложително и то с шампоан за puppies. Специфична миризма, но не неприятна винаги ще има, но след време, като я няма около вас ще Ви липсва.
User's Signature

Качена снимка

#2156 Потребителят е офлайн   GaD Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 29 July 2010 - 05:10 PM

Всички кученца са многооооооого сладки!

Ето ние как си мием зъбките!

#2157 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 July 2010 - 05:30 PM

Показване на мнениетоGaD, в 29 July 2010 - 05:15 PM, написа:

Хахахаха много яко... Браво на вас! Много е сладка :wub:

#2158 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 July 2010 - 09:34 PM

Показване на мнението^JOJO^, в 28 July 2010 - 03:31 PM, написа:

Аааа, с лентичка си е друго :md_064:
Много ми харесва на Джоджо главичката - като нарисуван е :ba_025:
А за петната - не знам, те май всички имат и по-големите даже не само на коремчето, ами навсякъде могат да се петносат :be_107: Ние се бяхме така от бебета всъщност - малко на далматинец го докарваме, че и чернички и кафевички по крачетата имаме :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#2159 Потребителят е офлайн   ^JOJO^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 July 2010 - 02:14 PM

Показване на мнениетоvani6366, в 29 July 2010 - 09:39 PM, написа:

Показване на мнението^JOJO^, в 28 July 2010 - 03:31 PM, написа:

Аааа, с лентичка си е друго :md_064:
Много ми харесва на Джоджо главичката - като нарисуван е :ba_025:
А за петната - не знам, те май всички имат и по-големите даже не само на коремчето, ами навсякъде могат да се петносат :be_107: Ние се бяхме така от бебета всъщност - малко на далматинец го докарваме, че и чернички и кафевички по крачетата имаме :ab_041:

Благодарим за комплимента :). И вашия е голям сладур. Има една снимка, на която е намигнал с едното око, която ми е любима :)
User's Signature

Качена снимка

#2160 Потребителят е офлайн   ^JOJO^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 July 2010 - 02:25 PM

Показване на мнениетоGaD, в 29 July 2010 - 05:15 PM, написа:

Браво на вас, много добре се справяте :). Джоджо докато си сменяше зъбките имаше доста непроятен дъх и имаше огромна нужда от такива процедури, но никога няма да ми позволи да му узмия зъбите :(
User's Signature

Качена снимка

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема