Джак Ръсел териер
Публикувано: 31 July 2010 - 08:43 PM
Та, мисълта ми е, че на кученцата винаги ще си им понамирисват устенцата ... но, честно казано, аз си обичам всяка една негова миризма

Публикувано: 01 August 2010 - 09:50 PM

имам едно запитване относно храната, че днес купих на мишока нова - belcando finest croc
досега съм го хранила само с royal canin и сме изпробвали eukanuba, но от повече от половин година си яде добичето royal-a и не се оплаква

днес в зоомагЪзина в мола ми казаха, че royal canin имала повече оцветители и консерванти и въпросната belcando била по-добра. доколкото си спомням RC e high premium, а belcando пише че е премиум клас. още като го взех като бебе кучонито и ми беше казано, че RC е най-доброто на широкия пазар. рових из нета, четох ... не съм голям специалист по тая част, затова някой ако има някакви наблюдения и опит да ми даде съвет, моля. пише какви ли не суперлативи за belcando
благодарско предварително

Публикувано: 03 August 2010 - 10:37 PM

Доктора каза, че едва ли до 2-3 г. ще му оври главата

Публикувано: 04 August 2010 - 12:45 AM
Днеска успях да снимам животното в спокоина поза хихи :)
Публикувано: 04 August 2010 - 07:37 AM
А един психолог каза, че тези, които отглеждат ДРТ, без да ги изхвърлят на улицата, са много добри хора .. и търпеливи ... абе, много суперлативи изля човечецът! Така че, не се изненадвай от загрижеността на хората, особено на тези, които познават породата ... ДРТ-те са си луди кучета

Публикувано: 04 August 2010 - 12:31 PM
Kibela, в 04 August 2010 - 12:50 AM, написа:
Здравей Kibela,
по отношение на калция - в събота бяхме при нашите ветеринари и говорихме за страничните му ефекти. Казаха ни, че на кучето се дава всеки ден до навършване на 1 годинка калций в съответните пропорции за кучето (в нашия случай по половин таблетка на ден). Страничен ефект от предозиране с калций може да бъде спиране на растежа, а за изправяне на ушите калция не оказва влияние. Ушите могат да се изправят, ако родителите на кучето ви са с изправени уши - ген. На Джоджо ушите всеки ден стоят по различен начин - един ден са клепнали надолу във V-образна форма, а на другия са по-преповдигнати, но пък са му много мекички и умирам да ги мачкам :).
Публикувано: 04 August 2010 - 01:17 PM

Иначе родителите му са си с нормални уши - ама съвсем джаковски

Гарантирам, ДРТ-те с прави уши не обичат по-малко от тези с клепнали ...
Публикувано: 04 August 2010 - 01:49 PM
katetol, в 04 August 2010 - 01:22 PM, написа:

Иначе родителите му са си с нормални уши - ама съвсем джаковски

Гарантирам, ДРТ-те с прави уши не обичат по-малко от тези с клепнали ...
Явно всеки доктор си има свое мнение по въпроса :).
Да са ни живи и здрави кучоенцата е по-важно. Джоджо в неделя получи 4 инжекции. Докторите казаха, че се е натровил с нещо, беше много болничък горкичкия. Късаше ми сърцето. Добре че бързо се възстанови и вчера реши да се овъргаля хубавичко в едно голяма прясно ако, докато бяхме на разходка....целия беше омазан. Беше пуснат без повод и го изпуснахме...миришеше от километри :).
Публикувано: 04 August 2010 - 04:30 PM

Бубен златен, а какво точно му беше в неделя? Повръщаше ли? Аз изпитвам див ужас, когато видя Джими, че взема нещо от земята, защото бях гледала едно предаване на "Отечествен фронт", в което един олигофрен обясняваше как приготвял отрова, как я залагал на различни места, за да се тровят кученцата

Публикувано: 04 August 2010 - 09:23 PM
katetol, в 04 August 2010 - 04:35 PM, написа:

Бубен златен, а какво точно му беше в неделя? Повръщаше ли? Аз изпитвам див ужас, когато видя Джими, че взема нещо от земята, защото бях гледала едно предаване на "Отечествен фронт", в което един олигофрен обясняваше как приготвял отрова, как я залагал на различни места, за да се тровят кученцата

И аз съм го гледала това предаване и също много се страхувам да не попаднем на нещо подобно. Не знам какво точно се е случило с Джоджо - дали е налапал нещо или е от хапчето за вътрешно обезпаразитяване, понеже в събота го водихме на доктор да му го даде, че нашите опити са неуспешни и в неделя сутринта след разходка беше много отпаднал, отпуснат направо. Повърна веднъж и след това започна много да се слюнчи, направо му капеше от устата слюнка. Взех го и пак на доктор. Сложиха му 4 инженкции - 2 противоотровни, 1 бусколизин и аналгин и 1 с някакви витамини. Навръщане повърна в колата и извън нея и след няколко часа вече беше добре. Докторите казаха, че най-вероятно е облизал или е хапнал нещо и се е натровил. За щастие вече е добре и не спира да лудее :).
Публикувано: 04 August 2010 - 11:24 PM
Голяма красавица е :)))) и колко е пораснала

Публикувано: 08 August 2010 - 11:06 AM
доколкото си спомням тази храна на пурина е доста нисък клас и няма всички необходими като количество вещества за правилния растеж на кученцето, както и за развитието на костите и органите му. необходима е с голям процент протеин. и аз съм чела доста за това, че изправят ушите от калция и от храни с повече калции. и при нас също едното ухо се опитваше да се изправя, но понеже са му по-големи и се сгъваше през средата хаха. доктора ме посъветва още тогава като беше на 3,4 месеца животинката, да му мачкам ушетата в желаната посока - за да са клепнали. сякаш имаше ефект, но и сега от време на време същото уше си го прегъва по същия начин като се размърда, но поне като му кажа "оправи си ухото" и доста често си го връща да е клепнало ахаха

Публикувано: 08 August 2010 - 03:12 PM
ralina, в 08 August 2010 - 11:11 AM, написа:
доколкото си спомням тази храна на пурина е доста нисък клас и няма всички необходими като количество вещества за правилния растеж на кученцето, както и за развитието на костите и органите му. необходима е с голям процент протеин. и аз съм чела доста за това, че изправят ушите от калция и от храни с повече калции. и при нас също едното ухо се опитваше да се изправя, но понеже са му по-големи и се сгъваше през средата хаха. доктора ме посъветва още тогава като беше на 3,4 месеца животинката, да му мачкам ушетата в желаната посока - за да са клепнали. сякаш имаше ефект, но и сега от време на време същото уше си го прегъва по същия начин като се размърда, но поне като му кажа "оправи си ухото" и доста често си го връща да е клепнало ахаха

аз купувах на Джаспър Пурина, когато правих опити да разбера коя храна би му харесала и знам за нея, че е от високия клас, каквато е и роял канин, но е по-малко овкусена, поради което мъника ми не я хареса...
Аз искам да питам дали е вредно куче да яде консерва риба тон?
Публикувано: 08 August 2010 - 11:46 PM

Мина доста време откакто не сме влизали във форума,за съжаление нямам много време....
Виждам нови попълнения и много пораснали дивачета за което много се радвам

Имам един въпрос и моля за вашето мнение.
Смятаме да ходим на море на палатки в къмпинг " Градина"
Понеже мин година ходихме на плаж там и видях много хора с кучета та се чудя дали тази година да го взема
Маѝло с нас така и така ще сме на палатка.Досега не сме били на палатки на море още повече с куче...
А един път го водихме с нас в едно село и цяла нощ не мигнахме.Лаеше цяла нощ беше кошмар та се чудя
как да постъпя този път.Ако е пак така на морето ще е ужас.
много е своенравен просто нямам думи прави каквото си реши и изпълнява казаното му от нас
когато той пожелае....
а гледам хората си водеха кучета от разни породи и животинките си кротуват без да пречат на никого
Моля кажете как да постъпя много ми се иска да го вземем но незнам детето ли ще гледам или ще
ме подлудява той

А ми е такъв сладурчо и много си го обичкам
Търсим си и жена но в нашият град няма друг Джак

Поздрави и целувки на всички сладурчовци

Публикувано: 09 August 2010 - 10:13 AM
Mailooo, ако отидете на палатка с кучо, много те моля после да пишеш как е минало. Аз исках да направя същата еквилибристика това лято, но не посмях, защото ме достраша да не се изгуби. Не, че още съм се отказала, все пак остават още няколко седмици за проба! Иначе определено мисля, че на кучо ще му се отрази страхотно, защото морето си е море, дори и за тях, пък и по цял ден ще е свободен да си търчи, да си ровчи разни неща и да се забавлява! Ако обаче има много хора, вероятността да не спите пак по цели нощи е доста голяма, защото, все пак, за него това е непознато място и всички шумове са му нови ... той ще държи да се докаже, че е там и е достатъчно силен.

Публикувано: 09 August 2010 - 04:23 PM

От кой град сте?
И ние мислихме да я водим нашата на палатка, но наистина си миля, че няма да се спи цяла нощ. Да не говорим, че като стане тъмно полудява ако е навън. Постоянно рови, души, търси жаби,таралежи и не изпълнява никакви команди..все едно не е нашето куче, като луда е.

Публикувано: 09 August 2010 - 04:35 PM

Mailooo, в 08 August 2010 - 09:51 PM, написа:
Понеже мин година ходихме на плаж там и видях много хора с кучета та се чудя дали тази година да го взема
Маѝло с нас така и така ще сме на палатка.Досега не сме били на палатки на море още повече с куче...
А един път го водихме с нас в едно село и цяла нощ не мигнахме.Лаеше цяла нощ беше кошмар та се чудя
как да постъпя този път.Ако е пак така на морето ще е ужас.
много е своенравен просто нямам думи прави каквото си реши и изпълнява казаното му от нас
когато той пожелае....
а гледам хората си водеха кучета от разни породи и животинките си кротуват без да пречат на никого
Моля кажете как да постъпя много ми се иска да го вземем но незнам детето ли ще гледам или ще
ме подлудява той

Не е ли по-удачно е на бунгало на същия къмпинг - според мен палатката ще я събори

Между другото в по-предни страници на форума мисля че имаше споделени впечатления от приключението - "с ДРТ на море"