Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#2161 Потребителят е офлайн   алора Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 31 July 2010 - 06:30 PM

за дъха и денталните кокали вършат същата работа а и кучетата ги обожават..

#2162 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2010 - 08:43 PM

И ние ползваме дентални кокали! Е, все пак на Джими дъхът не мирише на рози, но то и няма как - нали си е хищник, диването ... почти като истински! Пък и освен гранулките, почти няма ден, в който да не си похапне и месце или мнооого разварени кокали ...
Та, мисълта ми е, че на кученцата винаги ще си им понамирисват устенцата ... но, честно казано, аз си обичам всяка една негова миризма :wub:
User's Signature

Качена снимка

#2163 Потребителят е офлайн   ralina Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 August 2010 - 09:50 PM

здрасти на всички ! :re_037:
имам едно запитване относно храната, че днес купих на мишока нова - belcando finest croc
досега съм го хранила само с royal canin и сме изпробвали eukanuba, но от повече от половин година си яде добичето royal-a и не се оплаква :ba_025:
днес в зоомагЪзина в мола ми казаха, че royal canin имала повече оцветители и консерванти и въпросната belcando била по-добра. доколкото си спомням RC e high premium, а belcando пише че е премиум клас. още като го взех като бебе кучонито и ми беше казано, че RC е най-доброто на широкия пазар. рових из нета, четох ... не съм голям специалист по тая част, затова някой ако има някакви наблюдения и опит да ми даде съвет, моля. пише какви ли не суперлативи за belcando
благодарско предварително :rc_036:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#2164 Потребителят е офлайн   sickdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 02 August 2010 - 08:39 PM

Jackie sas svoq ohajor :)

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#2165 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2010 - 10:37 PM

Днес Джаспър беше при чичо доктор да го обезпаразити вътрешно и да му сложи ампулка против външни паразити... имаше опашка от чакащи и малчо обра точките :ab_041: Всички много го му се радваха и също така изказаха загриженост към мен хаха явно породата има много лоша слава като трудно гледаема :dog:
Доктора каза, че едва ли до 2-3 г. ще му оври главата :ud_009:

#2166 Потребителят е офлайн   Kibela Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 04 August 2010 - 12:45 AM

Преди няколко дена говорих с човека от които взехме Мая за изправените уши и храната.Те имат 4 джака и единия е изправил едното ухо заради много калций.Каза че някои храни имали по много и ми каза да го храня с фрискис джуниор на пурина ако не искам да изправи ушите .Вече я храним с нея ,но се чудя дали някой има наблюдения над тази храна.
Днеска успях да снимам животното в спокоина поза хихи :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2167 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2010 - 07:37 AM

Radusha, да не те отчайвам, но Джими вече е на две години /без няколко дни/ и все още не му е увряла главата! ДРТ са едни от най-интелигентните кучета, а, както един мой приятел казва, признак на интелект не е безропотното послушание, което демонстрират много породи кучета, а именно "тарикатлъкът" винаги да става на твоята ... както се случва с ДРТ-те. Някъде вътре в себе си те имат резервни батерии ... Абе , сладури!
А един психолог каза, че тези, които отглеждат ДРТ, без да ги изхвърлят на улицата, са много добри хора .. и търпеливи ... абе, много суперлативи изля човечецът! Така че, не се изненадвай от загрижеността на хората, особено на тези, които познават породата ... ДРТ-те са си луди кучета :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#2168 Потребителят е офлайн   ^JOJO^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 August 2010 - 12:31 PM

Показване на мнениетоKibela, в 04 August 2010 - 12:50 AM, написа:

Преди няколко дена говорих с човека от които взехме Мая за изправените уши и храната.Те имат 4 джака и единия е изправил едното ухо заради много калций.Каза че някои храни имали по много и ми каза да го храня с фрискис джуниор на пурина ако не искам да изправи ушите .Вече я храним с нея ,но се чудя дали някой има наблюдения над тази храна.

Здравей Kibela,
по отношение на калция - в събота бяхме при нашите ветеринари и говорихме за страничните му ефекти. Казаха ни, че на кучето се дава всеки ден до навършване на 1 годинка калций в съответните пропорции за кучето (в нашия случай по половин таблетка на ден). Страничен ефект от предозиране с калций може да бъде спиране на растежа, а за изправяне на ушите калция не оказва влияние. Ушите могат да се изправят, ако родителите на кучето ви са с изправени уши - ген. На Джоджо ушите всеки ден стоят по различен начин - един ден са клепнали надолу във V-образна форма, а на другия са по-преповдигнати, но пък са му много мекички и умирам да ги мачкам :).
User's Signature

Качена снимка

#2169 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2010 - 01:17 PM

Хм, на мен също ми казаха, че ушичките на Джими са се изправили заради предозиране на калция /това ветеринар ми го каза/. :dh_188: Даже ми обясниха, че калций се дава допълнително само на кучетата от едри породи - за дребните не било необходимо, тъй като качествените кучешки храни съдържали достатъчно за нормалното им развитие /пък аз давах по една таблетка калций на ден./. Не изключвам вероятността обаче нещо да съм в грешка, защото сменихме мноооого ветеринари, докато си попаднем на нашия, а и първата година от живота му беше извън България.
Иначе родителите му са си с нормални уши - ама съвсем джаковски :ab_041: . Аз обаче пак повтарям, отклоненията от стандарта не правят кучето по-малко ДРТ. Пък и, ако не смятате да го ползвате за кучовците за развъждане, не е голяма болка ...
Гарантирам, ДРТ-те с прави уши не обичат по-малко от тези с клепнали ...
User's Signature

Качена снимка

#2170 Потребителят е офлайн   ^JOJO^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 August 2010 - 01:49 PM

Показване на мнениетоkatetol, в 04 August 2010 - 01:22 PM, написа:

Хм, на мен също ми казаха, че ушичките на Джими са се изправили заради предозиране на калция /това ветеринар ми го каза/. :dh_188: Даже ми обясниха, че калций се дава допълнително само на кучетата от едри породи - за дребните не било необходимо, тъй като качествените кучешки храни съдържали достатъчно за нормалното им развитие /пък аз давах по една таблетка калций на ден./. Не изключвам вероятността обаче нещо да съм в грешка, защото сменихме мноооого ветеринари, докато си попаднем на нашия, а и първата година от живота му беше извън България.
Иначе родителите му са си с нормални уши - ама съвсем джаковски :ab_041: . Аз обаче пак повтарям, отклоненията от стандарта не правят кучето по-малко ДРТ. Пък и, ако не смятате да го ползвате за кучовците за развъждане, не е голяма болка ...
Гарантирам, ДРТ-те с прави уши не обичат по-малко от тези с клепнали ...

Явно всеки доктор си има свое мнение по въпроса :).
Да са ни живи и здрави кучоенцата е по-важно. Джоджо в неделя получи 4 инжекции. Докторите казаха, че се е натровил с нещо, беше много болничък горкичкия. Късаше ми сърцето. Добре че бързо се възстанови и вчера реши да се овъргаля хубавичко в едно голяма прясно ако, докато бяхме на разходка....целия беше омазан. Беше пуснат без повод и го изпуснахме...миришеше от километри :).
User's Signature

Качена снимка

#2171 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2010 - 04:30 PM

Ха-ха-ха, този Джоджо :ab_041: !!! Сладурко златен! Повярвай ми, това няма ди ви е последното овъргалване в ако ... Ние сме се търкаляли и във вмирисана риба ... Също е отвратително, да знаеш ... :zz_020: ... Нали са ни ловци, миличките, опитват се да си скрият миризмата ...
Бубен златен, а какво точно му беше в неделя? Повръщаше ли? Аз изпитвам див ужас, когато видя Джими, че взема нещо от земята, защото бях гледала едно предаване на "Отечествен фронт", в което един олигофрен обясняваше как приготвял отрова, как я залагал на различни места, за да се тровят кученцата :eg_033: ... Да не е налапал нещо такова?
User's Signature

Качена снимка

#2172 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2010 - 04:39 PM

Ха, намерих на Джимчо една снимка от бебешкия му период! От тогава си е пълен професионалист във всичко :af_089:
Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#2173 Потребителят е офлайн   ^JOJO^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 August 2010 - 09:23 PM

Показване на мнениетоkatetol, в 04 August 2010 - 04:35 PM, написа:

Ха-ха-ха, този Джоджо :ab_041: !!! Сладурко златен! Повярвай ми, това няма ди ви е последното овъргалване в ако ... Ние сме се търкаляли и във вмирисана риба ... Също е отвратително, да знаеш ... :zz_020: ... Нали са ни ловци, миличките, опитват се да си скрият миризмата ...
Бубен златен, а какво точно му беше в неделя? Повръщаше ли? Аз изпитвам див ужас, когато видя Джими, че взема нещо от земята, защото бях гледала едно предаване на "Отечествен фронт", в което един олигофрен обясняваше как приготвял отрова, как я залагал на различни места, за да се тровят кученцата :eg_033: ... Да не е налапал нещо такова?

И аз съм го гледала това предаване и също много се страхувам да не попаднем на нещо подобно. Не знам какво точно се е случило с Джоджо - дали е налапал нещо или е от хапчето за вътрешно обезпаразитяване, понеже в събота го водихме на доктор да му го даде, че нашите опити са неуспешни и в неделя сутринта след разходка беше много отпаднал, отпуснат направо. Повърна веднъж и след това започна много да се слюнчи, направо му капеше от устата слюнка. Взех го и пак на доктор. Сложиха му 4 инженкции - 2 противоотровни, 1 бусколизин и аналгин и 1 с някакви витамини. Навръщане повърна в колата и извън нея и след няколко часа вече беше добре. Докторите казаха, че най-вероятно е облизал или е хапнал нещо и се е натровил. За щастие вече е добре и не спира да лудее :).
User's Signature

Качена снимка

#2174 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2010 - 11:24 PM

Голяма красавица е :)))) и колко е пораснала :dog:

#2175 Потребителят е офлайн   ralina Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 August 2010 - 11:06 AM

доколкото си спомням тази храна на пурина е доста нисък клас и няма всички необходими като количество вещества за правилния растеж на кученцето, както и за развитието на костите и органите му. необходима е с голям процент протеин. и аз съм чела доста за това, че изправят ушите от калция и от храни с повече калции. и при нас също едното ухо се опитваше да се изправя, но понеже са му по-големи и се сгъваше през средата хаха. доктора ме посъветва още тогава като беше на 3,4 месеца животинката, да му мачкам ушетата в желаната посока - за да са клепнали. сякаш имаше ефект, но и сега от време на време същото уше си го прегъва по същия начин като се размърда, но поне като му кажа "оправи си ухото" и доста често си го връща да е клепнало ахаха :be_107: понякога като се разщурее и така си ги вдига наполовина, че приличат на еленски рога - много е смешен :ab_041:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#2176 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2010 - 03:12 PM

Показване на мнениетоralina, в 08 August 2010 - 11:11 AM, написа:

доколкото си спомням тази храна на пурина е доста нисък клас и няма всички необходими като количество вещества за правилния растеж на кученцето, както и за развитието на костите и органите му. необходима е с голям процент протеин. и аз съм чела доста за това, че изправят ушите от калция и от храни с повече калции. и при нас също едното ухо се опитваше да се изправя, но понеже са му по-големи и се сгъваше през средата хаха. доктора ме посъветва още тогава като беше на 3,4 месеца животинката, да му мачкам ушетата в желаната посока - за да са клепнали. сякаш имаше ефект, но и сега от време на време същото уше си го прегъва по същия начин като се размърда, но поне като му кажа "оправи си ухото" и доста често си го връща да е клепнало ахаха :be_107: понякога като се разщурее и така си ги вдига наполовина, че приличат на еленски рога - много е смешен :ab_041:

аз купувах на Джаспър Пурина, когато правих опити да разбера коя храна би му харесала и знам за нея, че е от високия клас, каквато е и роял канин, но е по-малко овкусена, поради което мъника ми не я хареса...

Аз искам да питам дали е вредно куче да яде консерва риба тон?

#2177 Потребителят е офлайн   Mailooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2010 - 11:46 PM

Привет на всички :re_037:
Мина доста време откакто не сме влизали във форума,за съжаление нямам много време....
Виждам нови попълнения и много пораснали дивачета за което много се радвам :ae_085:
Имам един въпрос и моля за вашето мнение.
Смятаме да ходим на море на палатки в къмпинг " Градина"
Понеже мин година ходихме на плаж там и видях много хора с кучета та се чудя дали тази година да го взема
Маѝло с нас така и така ще сме на палатка.Досега не сме били на палатки на море още повече с куче...
А един път го водихме с нас в едно село и цяла нощ не мигнахме.Лаеше цяла нощ беше кошмар та се чудя
как да постъпя този път.Ако е пак така на морето ще е ужас.
много е своенравен просто нямам думи прави каквото си реши и изпълнява казаното му от нас
когато той пожелае....
а гледам хората си водеха кучета от разни породи и животинките си кротуват без да пречат на никого
Моля кажете как да постъпя много ми се иска да го вземем но незнам детето ли ще гледам или ще
ме подлудява той :dog:
А ми е такъв сладурчо и много си го обичкам
Търсим си и жена но в нашият град няма друг Джак :dry:
Поздрави и целувки на всички сладурчовци Прикачена снимка

#2178 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 August 2010 - 10:13 AM

radusha, не мисля, че консервата риба тон ще е вредна за малчо, стига да не му е основна храна. Освен това, преди да му я дадеш, погледни на опаковката и колко Е-та има, защото на тях консервантите много-много не им понасят.
Mailooo, ако отидете на палатка с кучо, много те моля после да пишеш как е минало. Аз исках да направя същата еквилибристика това лято, но не посмях, защото ме достраша да не се изгуби. Не, че още съм се отказала, все пак остават още няколко седмици за проба! Иначе определено мисля, че на кучо ще му се отрази страхотно, защото морето си е море, дори и за тях, пък и по цял ден ще е свободен да си търчи, да си ровчи разни неща и да се забавлява! Ако обаче има много хора, вероятността да не спите пак по цели нощи е доста голяма, защото, все пак, за него това е непознато място и всички шумове са му нови ... той ще държи да се докаже, че е там и е достатъчно силен. :dog:
User's Signature

Качена снимка

#2179 Потребителят е офлайн   zazapanchev Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 August 2010 - 04:23 PM

Търсим си и жена но в нашият град няма друг Джак :dry:

От кой град сте?

И ние мислихме да я водим нашата на палатка, но наистина си миля, че няма да се спи цяла нощ. Да не говорим, че като стане тъмно полудява ако е навън. Постоянно рови, души, търси жаби,таралежи и не изпълнява никакви команди..все едно не е нашето куче, като луда е. :mg_062: И ако я заведем на палтка ще се наложи да я търсим из някой шубрак или пък недай Боже се изгуби в търсене на жертва..

#2180 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 August 2010 - 04:35 PM

:tb_195:

Показване на мнениетоMailooo, в 08 August 2010 - 09:51 PM, написа:

Смятаме да ходим на море на палатки в къмпинг " Градина"
Понеже мин година ходихме на плаж там и видях много хора с кучета та се чудя дали тази година да го взема
Маѝло с нас така и така ще сме на палатка.Досега не сме били на палатки на море още повече с куче...
А един път го водихме с нас в едно село и цяла нощ не мигнахме.Лаеше цяла нощ беше кошмар та се чудя
как да постъпя този път.Ако е пак така на морето ще е ужас.
много е своенравен просто нямам думи прави каквото си реши и изпълнява казаното му от нас
когато той пожелае....
а гледам хората си водеха кучета от разни породи и животинките си кротуват без да пречат на никого
Моля кажете как да постъпя много ми се иска да го вземем но незнам детето ли ще гледам или ще
ме подлудява той :dog:

Не е ли по-удачно е на бунгало на същия къмпинг - според мен палатката ще я събори :ab_041: ама вие си решавате де - ако ходите - приятно искарване! Аз лично не посмях да го водя на морето - не слуша много много диването и това е! Сега сме фенове на язовирите и реките, че няма много хора и е по-спокойно. И не се отдалечава много, за изгубване не би трябвало да се притесняваш. А за лаенето и нашия лае когато сме навън и с други хора, иска постоянно някой с него да се занимава и тогава има мира! И е постоянно на повод - не че ще избяга, ами се хвърля на хората да им се радва и играе, ама понеже е много буен, те се плашат - особено малките деца :dry:
Между другото в по-предни страници на форума мисля че имаше споделени впечатления от приключението - "с ДРТ на море" :be_107:
User's Signature

Качена снимка

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема