Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#2481 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 November 2010 - 02:13 PM

Показване на мнениетоYanko P., в 10 November 2010 - 12:27 PM, написа:

Показване на мнениетоradusha, в 09 November 2010 - 12:34 PM, написа:

djafka за пръв път чувам за тази храна от ДМ - не знаех, че там има и храна за кучета.. а Педигри е мн нисък клас в сравнение с Роял Канин - очудва ме, че кученцето ти я предпочита.

Кученцата не знаят коя храна колко струва или пък колко висок клас е,така че това няма значение.Примерно на моята и давам Фрискис,защото не иска да погледне нищо друго.Даже и към него има известни прерасъдъци,но поне го яде.Тук малко и аз съм виновен че съм я поразглезил с домашно приготвени вкуснотий и някое саламче от време на време,но сега вече гледам да внимавам.

М/у другото имам едно питане.Как научихте кученцата си да ги пускате без повод.Ние вече сме на годинка,но мен още ме е страх да я пусна от каишката по време на разходка.Повода и е дълъг и тя има възможност да тича малко,но усещам че и е недостатъчно.Проблема е че вниманието и се отвлича от всяко нещо което мърда около нея и ме е страх че ако я пусна едно че ще се втурне нанякъде и няма да стои наблизо около мен,а и незнам как ще дойде обратно ако я повикам,понеже хич не ме слуша когато сме навън.

Не е точно така за храните - по-ниския клас нямат почти никакви протеини и месо, а храните като Роял Канин са освен силно протеинови и с допълнителни овкусители, които ги правят по-примамливи за кутретата.. това могат да ти го кажат във всеки зоомагазин :) не е мое мнение.
Цената се определя от това, което е вътре.

Относно разходките без повод - аз много винимавам къде да ги пускам.. определено не бих го сторила близо до улица или на място с много хора и малки деца. Бъди сигурен, че кученцето ти няма да се отдалечи на опасно разстояние от теб.. това е най-малкия проблем, пробвайте на някое място, което е далече от оживен район - например в гората или полето :)
Моята тактика да ги повикам когато беснеят без повод и не ме слушат е да се обърна в противоположната на тях посока и да тръгна със бойна крачка.. резултата идва на секундата :ab_041:
Според мен всяко животинче има нужда от малко движение на свобода.. не я лишавайте от щуреенето без повод.. сигурна съм, че ще ви е благодарна :smile:

#2482 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2010 - 03:13 PM

По отношение на храните - по принци да, така е - колкото по-висок клас е храната, толкова повече са хранителните елементи в нея. Джими обаче също е голям чешит. Пробвала съм го с поне два вида сухи храни от висок клас, но той си има свое мнение и понякога храната стои по два дена в купата, без той изобщо да я докосне, или лапвайки съвсем по мъничко. Такова му е отношението обаче към всеки вид суха храна, с изключение на Фрискис - рядко я срещам по магазините, тя май е за дребни породи. На всякакъв вид месни консерви се нахвърля като невидял. Цялата тая мъка с храненето ме доведе до там, че за себе си може и да не сготвя, но на него му готвя - купувам му пилешки шийки или фенери (доста месце си има по тях) и му ги готвя, като добавям и много зеленчуци! Така съм сигурна какво му давам, положително приема протеини, въглехидрати и витамини и си хапва с удоволствие! Не казвам, че това е най-добрият вариант, но при нас работи.
По отношение пускането без повод - Радуша е права, пробвайте някъде, където няма много разсейващи елементи като други кучета, хора и т.н. и отработвайте командата "ела", "тук", или както там си изберете да бъде. Няма гаранция за 100 % успех - ние с Джими все още се гоним по парковете, но все пак е нещо. Важно е, когато кутрето изпълни командата, да я наградите с нещо, което не е част от ежедневното й меню (продават наградки и по зоомагазините, а иначе и един кренвирш върши работа). И, ако съвсем откаже да слуша и да изпълнява - просто я игнорирай - тя ще дойде и ще проси внимание. Само не забравяй, че, когато я пуснеш, както не е била пускана до сега, сигурно поне 15-20 минути ще тича и изобщо няма да й е до теб и до обучение!
User's Signature

Качена снимка

#2483 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2010 - 04:37 PM

Показване на мнениетоdjafka, в 10 November 2010 - 09:04 AM, написа:

Благодаря за съветите във връзка с разгонването. Водил съм я само два пъти на поляната, но сте абсолютно прави, ще се постарая да не я водя.
Досега не се е случвало куче да я преследва, тя си е бебинце все още ;))

За дрешките вече взех решение: няма да я изнежвам, нека да свиква и на студ и на топло, така ще е по - приятно и за нея и за мен!

Обаче никой не дава съвет какво да правя с големите кучета и как да я накарам да не се страхува ;)))0

Голяма мъка е с това разгонване - милото, то си му се играе със сигурност, но ... трябва да се ограничи! Добре, че е само за по 20 дена! Но имайте предвид, че тя е бебенце само за вас - фактът, че се е разгонила, си я прави доста привлекателна мадама в очите на всички видове мъжки кучета :wub: ! Вашето бебче е порастнало :ab_041: !
Страхът от големите кучета ... не мисля, че може да я накарате да не се страхува! В смисъл такъв, тя към всички големи кучета ли подхожда със страх и недоверие? Може би трябва да намерите някой изключително добър и търпелив грамадан, с който да ги съберете да поиграят, за да разбере тя, че големият ръст не винаги е признак за заплаха или агресия!
Искрено ви желая успех! Пишете за прогреса на малката красавица! :wub:
User's Signature

Качена снимка

#2484 Потребителят е офлайн   djafka Икона

• Member
  • PipPip
  • Interests:Спорт и йога.

Публикувано: 10 November 2010 - 06:12 PM

Показване на мнениетоradusha, в 10 November 2010 - 01:18 PM, написа:

Показване на мнениетоYanko P., в 10 November 2010 - 12:27 PM, написа:

Показване на мнениетоradusha, в 09 November 2010 - 12:34 PM, написа:

djafka за пръв път чувам за тази храна от ДМ - не знаех, че там има и храна за кучета.. а Педигри е мн нисък клас в сравнение с Роял Канин - очудва ме, че кученцето ти я предпочита.

Кученцата не знаят коя храна колко струва или пък колко висок клас е,така че това няма значение.Примерно на моята и давам Фрискис,защото не иска да погледне нищо друго.Даже и към него има известни прерасъдъци,но поне го яде.Тук малко и аз съм виновен че съм я поразглезил с домашно приготвени вкуснотий и някое саламче от време на време,но сега вече гледам да внимавам.

М/у другото имам едно питане.Как научихте кученцата си да ги пускате без повод.Ние вече сме на годинка,но мен още ме е страх да я пусна от каишката по време на разходка.Повода и е дълъг и тя има възможност да тича малко,но усещам че и е недостатъчно.Проблема е че вниманието и се отвлича от всяко нещо което мърда около нея и ме е страх че ако я пусна едно че ще се втурне нанякъде и няма да стои наблизо около мен,а и незнам как ще дойде обратно ако я повикам,понеже хич не ме слуша когато сме навън.

Не е точно така за храните - по-ниския клас нямат почти никакви протеини и месо, а храните като Роял Канин са освен силно протеинови и с допълнителни овкусители, които ги правят по-примамливи за кутретата.. това могат да ти го кажат във всеки зоомагазин :) не е мое мнение.
Цената се определя от това, което е вътре.

Относно разходките без повод - аз много винимавам къде да ги пускам.. определено не бих го сторила близо до улица или на място с много хора и малки деца. Бъди сигурен, че кученцето ти няма да се отдалечи на опасно разстояние от теб.. това е най-малкия проблем, пробвайте на някое място, което е далече от оживен район - например в гората или полето :)
Моята тактика да ги повикам когато беснеят без повод и не ме слушат е да се обърна в противоположната на тях посока и да тръгна със бойна крачка.. резултата идва на секундата :ab_041:
Според мен всяко животинче има нужда от малко движение на свобода.. не я лишавайте от щуреенето без повод.. сигурна съм, че ще ви е благодарна :smile:

Да ти кажа честно аз чета всички етикети на кучешките храни, досега съм срещал само изрази като "остатъци от месо", "3% месо или сланина" и т.н., колко месо има според Вас в кучешките сухи храни и как се СТАБИЛИЗИРА това месо???? Да не говорим за витамините и калция, а дали въобще е полезно да разглезваме тялото на кучето с витамини и добавки в повече.
Аз съм за балансираното хранене с различни храни, сухи, мокри, в консерва, в пакет, всякакви.
Рекламата си оказва влияние: мощни фирми като "Роял Канин" могат да си позволят на "въвлекат" доктори и продавачи в идеята за неоспоримите качества на техният продукт, това става с бонусиране, различни търговски хватки, подаръци и т.н.
Какетол е на правият път с готвенето май.
:)))

Задължително е според мен да се разхожда кучето без повод, и всеки трябва да направи възможното да научи от малко да идва при команда и да не се "отплесва" много много :)))))

Поздрави

#2485 Потребителят е офлайн   Rambo3 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 November 2010 - 08:56 PM

Само се лъжем с тия гранули пълни с фуражи и разни брашна и царевички :) Май наистина е най добре готвеното....... аз си мисля за пилешко например! малко на скарата колкото да се каже ,че не е сурово и след това настава такова зверско плюскане ,че не е истина!

#2486 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2010 - 09:30 AM

"Задължително" е разхождането на повод в градски условия :md_064: Без повод - само на заградените кучешки полянки или извън града когато сте на разходка примерно. И аз го пускам по малко, но много се притеснявам да няма хора, деца собено и т.н. вече сме писали за това.
А за това че трябва да се научи да идва, когато е пуснат и го повикаш, това е друг въпрос.
Относно храненето, според мен гранулите са си задължителни, а като добавка вечер му давам нещо "допълнително" - кокалче, бульонче и т.н и съм доволна. Хубавите гранули са си хубави - сменихме само за три дни Хилса с някаква по-евтина от кварталния магазин, че нямаше кой да отиде да купи от далечните големи магазини и веднага козината загуби блясък, започна по-силно падане на косъмчета, да не говорим за това което изакваше :zz_020:
Според мен всеки трябва да намери оптималния вариант, но "марките" в храните са си марки - няма да си позволят компромиси и да си провалят бизнеса, нали :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#2487 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2010 - 11:24 AM

По принцип съм съгласна за гранулите. Ветеринари са ми обяснявали, че гранулите се препоръчват за кучетата, защото са специално разработени за тях храни, които съдържат всички необходими хранителни вещества и, както и "спомагат" за образуване на "правилната" плътност на акитата (нали не бива да е рядко, а, когато е достатъчно твърдо, спомага за правилното изцеждане на аналната жлеза без нужда от външна (докторска) намеса.). При нас обаче се получи така, че Джими започна да повръща от сухите храни, без значение от вида, марката и цената. Единствената суха храна, която му понася, е тази на Фрискис, която споменах в по-горен пост. Та, затова ние сме на готвено - унищожава всичко, нищо не остава в купата, не повръща, весел и доволен е, козината му си лъщи ... Абе, дреме му на него, че аз по принцип МРАЗЯ ДА ГОТВЯ!
Между другото, vani6366, само да питам, в Пд имате ли такива "Европейски" поляни за разхождане на кучета? Въпросът ми е съвсем сериозен - гледах за Бургас, че са им създали прекрасни условия на кучовците, по съвсем европейски модел, със заграждения на местата, със специални кошчета за изхвърляне на "отпадъчните" материали. При вас има ли такова нещо? Когато съм ходила при сестра ми, единственото, което съм виждала, са били табелите със забрана за разхождане на кучета (и аз пък точно там си разхождах маймуна :ab_041: )
User's Signature

Качена снимка

#2488 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2010 - 11:56 AM

Показване на мнениетоkatetol, в 11 November 2010 - 08:29 AM, написа:

Между другото, vani6366, само да питам, в Пд имате ли такива "Европейски" поляни за разхождане на кучета? Въпросът ми е съвсем сериозен - гледах за Бургас, че са им създали прекрасни условия на кучовците, по съвсем европейски модел, със заграждения на местата, със специални кошчета за изхвърляне на "отпадъчните" материали. При вас има ли такова нещо? Когато съм ходила при сестра ми, единственото, което съм виждала, са били табелите със забрана за разхождане на кучета (и аз пък точно там си разхождах маймуна :ab_041: )

Да - има кучешки поляни, е може би не точно "Европейски", но са заградени - аз знам за три поне - едната даже е в центъра в градската градина, но доколкото чух последно, вратичката вече вила изкъртена... :ab_041: друга има в Смирненски - тя е най-хубава, даже има такива съоръжения за катерене и т.н ( не знам в момента дали са все още читави ) и третата е в Кичука - за нея пък знам, че вътре е пълно с деца при хубаво време, заградена е и на майките им е мноооого удобно - е хайде пусни си кучо вътре :eg_033:
User's Signature

Качена снимка

#2489 Потребителят е офлайн   ^JOJO^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 November 2010 - 01:58 PM

Показване на мнениетоkatetol, в 10 November 2010 - 03:18 PM, написа:

По отношение на храните - по принци да, така е - колкото по-висок клас е храната, толкова повече са хранителните елементи в нея. Джими обаче също е голям чешит. Пробвала съм го с поне два вида сухи храни от висок клас, но той си има свое мнение и понякога храната стои по два дена в купата, без той изобщо да я докосне, или лапвайки съвсем по мъничко. Такова му е отношението обаче към всеки вид суха храна, с изключение на Фрискис - рядко я срещам по магазините, тя май е за дребни породи. На всякакъв вид месни консерви се нахвърля като невидял. Цялата тая мъка с храненето ме доведе до там, че за себе си може и да не сготвя, но на него му готвя - купувам му пилешки шийки или фенери (доста месце си има по тях) и му ги готвя, като добавям и много зеленчуци! Така съм сигурна какво му давам, положително приема протеини, въглехидрати и витамини и си хапва с удоволствие! Не казвам, че това е най-добрият вариант, но при нас работи.
По отношение пускането без повод - Радуша е права, пробвайте някъде, където няма много разсейващи елементи като други кучета, хора и т.н. и отработвайте командата "ела", "тук", или както там си изберете да бъде. Няма гаранция за 100 % успех - ние с Джими все още се гоним по парковете, но все пак е нещо. Важно е, когато кутрето изпълни командата, да я наградите с нещо, което не е част от ежедневното й меню (продават наградки и по зоомагазините, а иначе и един кренвирш върши работа). И, ако съвсем откаже да слуша и да изпълнява - просто я игнорирай - тя ще дойде и ще проси внимание. Само не забравяй, че, когато я пуснеш, както не е била пускана до сега, сигурно поне 15-20 минути ще тича и изобщо няма да й е до теб и до обучение!

И Джоджчо си похапва варено пилешко филе, но му го смесвам с гранулки на Роял Канин, защото не знам дали само филето е достатъчно за растежа. Чисти гранули не яде. Иначе се черпим пресни краставички, чушки, морковчета, ябълки, банани ... много обича плодове и зеленчици, всъщност май обича всичко, което не е гранули :)). Напоследък има фикс идея да изяде всичките гумени играчки, които му купуваме. Много им се радва първите 10 минути, много е щастлив, тича из цялата къща и ги разнася и гони, докато не се къшира някъде и и ги разкъсва.

На втората снимка се опитва да влезе в пералнята, защото топката му отскочи и падна вътре, а на последната спи след 3-часово тичане из къщи, гонейки топката :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#2490 Потребителят е офлайн   Puffy Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 November 2010 - 04:06 PM

Хаха диване е Джоджо. :db_046: Да се надяваме че към нова година и аз имам Джак Ръселче. А да питам понеже имам котка на 6 години(свикнала е с дома) и като гледах един лабрадор за малко се скъса да му се кара, да го съска и бие, а той горкия един път не излая.. Обаче ме е страх да оставя малко кученце с котката, да не стане някоя касапница ?

#2491 Потребителят е офлайн   izidra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 11 November 2010 - 05:24 PM

Еми и ние да се включим. Относно храната ние сме на висок клас гранули задължително в съотношение 1:1 с варено месце, сърчица, дроб, воденички и т.н. До това съотношение стигнахме, защото все пак гледаме куче, а не заек и независимо от всички прекрасни неща които се изписват за гранулите и прекомерното им препоръчване от ветеринарите, а пък може би и защото с мъжа ми сме си конспиративни натури смятаме, че не става само на гранули. Все пак това е една доста мащабна индустрия и дори си мисля, че много от ветовете са на хранилка от нея, така че считам, че това е баланса между новото и типичното с което се храни куче.
А относно разходките, Джаки тича пусната обикновено след някоя пръчка, когато в парка няма куче към което има по-специално отношение между 30 и 40 минути следвани от 20 минути разходки по алеите на рулетка и се чувства екстра. Тъй като не знаем кога ще изникне някое от нейните по-специални приятелчета, както и факта, че имаме катерички и разни птички в парка, които също предизвикват интерса й тича с повод от 1,5 - 2м. след нея, така че да можем веднага да реагираме, ако започне да слуша избирателно. Голичка, само с еднин кожен нашийник с данните й я пускаме само на морето и на вилата, но там джитка навън по цял ден :af_089:. С пуснатия повод просто се презастраховаме от евентуални инциденти в случай, че види непреодолим дразнител преди нас. Иначе за близо 3 години само веднъж сме губили визуалния контакт с нея и то като беше бебе при първото й разгонване. Винаги е там където сме ние и обожава да тича, просто породата си е от типа луд умора няма :dog:.
User's Signature

Качена снимка

#2492 Потребителят е офлайн   Rambo3 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 November 2010 - 07:43 PM

Показване на мнениетоPuffy, в 11 November 2010 - 03:11 PM, написа:

Хаха диване е Джоджо. :db_046: Да се надяваме че към нова година и аз имам Джак Ръселче. А да питам понеже имам котка на 6 години(свикнала е с дома) и като гледах един лабрадор за малко се скъса да му се кара, да го съска и бие, а той горкия един път не излая.. Обаче ме е страх да оставя малко кученце с котката, да не стане някоя касапница ?

нащо в началото го побийваха, ама като стане на годинка бъди сигурен, че ще доиде деня в който ще и прегризе гърлото

#2493 Потребителят е офлайн   Puffy Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 November 2010 - 09:04 PM

Това не е добре.. Не ми се иска да има никакъв бой между тях.

#2494 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2010 - 09:27 AM

Показване на мнениетоizidra, в 11 November 2010 - 02:29 PM, написа:

Тъй като не знаем кога ще изникне някое от нейните по-специални приятелчета, както и факта, че имаме катерички и разни птички в парка, които също предизвикват интерса й тича с повод от 1,5 - 2м. след нея, така че да можем веднага да реагираме, ако започне да слуша избирателно. Голичка, само с еднин кожен нашийник с данните й я пускаме само на морето и на вилата, но там джитка навън по цял ден :af_089:. С пуснатия повод просто се презастраховаме от евентуални инциденти в случай, че види непреодолим дразнител преди нас. Иначе за близо 3 години само веднъж сме губили визуалния контакт с нея и то като беше бебе при първото й разгонване. Винаги е там където сме ние и обожава да тича, просто породата си е от типа луд умора няма :dog:.

И ние сме така - с пуснат повод и мноооого се оглеждаме за движещи се живинки :ab_041:
Но е по лесно да се преближиш и да настъпиш повода ако нещо има. Това от katetol съм го научила, за което съм и много благодарна :ae_085:
Иначе не преставаме да се обучаваме на "Ела", той инатец ама и аз не се отказвам - все ще се научим някога :af_089:
User's Signature

Качена снимка

#2495 Потребителят е офлайн   Ralente Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 12 November 2010 - 11:39 AM

Показване на мнениетоPuffy, в 11 November 2010 - 01:11 PM, написа:

И мен ме очаква същото преживяване, имам 6-годишна ревнива котка, а след 1 седмица взимам кучо :) Просто не ми се мисли как ще се разфучи маца... Няма да ги оставям сами заедно докато не свикнат един с друг. Кучкари ми дадоха съвет да махна котката за няколко часа или 1 ден и тогава да вкарам в къщата кучето, тя за не присъства на влизането му, а да го завари там. Така котката щяла да е по-малко агресивна. Дано да подейства!
User's Signature

Качена снимка
[Качена снимка

#2496 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2010 - 12:04 PM

Ralente и Puffy, аз, ако бях на ваше място, бих обмислила много добре вземането на кученце при наличието на вече възрастна котка в дома. Особено ако котката е напълно домашна (в смисъл, не излиза навън и не се среща с други кучета котки и т.н.). Моето куче например ненавижда, ама наистина НЕНАВИЖДА котки и не пропуска нито една възможност да ги подгони (ама пък и те понякога му връщат - веднъж едва го спасих от една маца). Защо първо не отведете кученцето, за да видите как ще реагират и двете животни - и котката и кучето. Джаковете са си ловни кучета и не винаги се спогаждат с друг вид (въпреки че тук имаше публикувани снимки, мисля че на Мая, но може и да греша, която много щастливо си играеши с едни писани). Мисълта ми е такава - ако не проверите отношението на животните едно към друго и, след като вземете кучето у дома си, се окаже, че те не могат да се спогодят и не могат да съжителстват заедно, кое от двете животинки ще изхвърлите навън?
User's Signature

Качена снимка

#2497 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2010 - 12:08 PM

vani6366, много ме зарадва с описанието на местата за разхождане на кучета в Пловдив. Така, когато дойда, ще мога да набера снимков материал и да ходя да се разправям с нашата кметица или с хората, които определят тези места за нашия квартал! Е, да, жалко е, че тези места биват превземани от майки с колички ... Нямам нищо против нито децата, нито майките, но ... забраните за домашните любимци и без това да много ... Аз лично, може да прозвучи грозно, но бих отишла, бих се извинила, че това все пак е определено за кучета място, и бих си пуснала кучето. Той е много любвеобвилен и обожава децата, така че може и по-голяма веселба да падне :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#2498 Потребителят е офлайн   Ralente Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 12 November 2010 - 03:39 PM

Показване на мнениетоkatetol, в 12 November 2010 - 09:09 AM, написа:

Ralente и Puffy, аз, ако бях на ваше място, бих обмислила много добре вземането на кученце при наличието на вече възрастна котка в дома. Особено ако котката е напълно домашна (в смисъл, не излиза навън и не се среща с други кучета котки и т.н.). Моето куче например ненавижда, ама наистина НЕНАВИЖДА котки и не пропуска нито една възможност да ги подгони (ама пък и те понякога му връщат - веднъж едва го спасих от една маца). Защо първо не отведете кученцето, за да видите как ще реагират и двете животни - и котката и кучето. Джаковете са си ловни кучета и не винаги се спогаждат с друг вид (въпреки че тук имаше публикувани снимки, мисля че на Мая, но може и да греша, която много щастливо си играеши с едни писани). Мисълта ми е такава - ако не проверите отношението на животните едно към друго и, след като вземете кучето у дома си, се окаже, че те не могат да се спогодят и не могат да съжителстват заедно, кое от двете животинки ще изхвърлите навън?

Естествено, че няма да има животинка навън, това пък как ти хрумна!! Смятам, че ако се подходи внимателно и не се оставят сами на първо време, те ще свикнат едно с друго. А ако наистина с течение на времето е положението е непоносимо (което не вярвам да се случи) и съвсем не се спогаждат , има други варианти, като изключвам изхвърлянето навън.
User's Signature

Качена снимка
[Качена снимка

#2499 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пчеларство,градинарство,животновъдство и др. тел:0878532677

Публикувано: 12 November 2010 - 09:10 PM

Показване на мнениетоRalente, в 12 November 2010 - 01:44 PM, написа:

Puffy,
[

Естествено, че няма да има животинка навън, това пък как ти хрумна!! Смятам, че ако се подходи внимателно и не се оставят сами на първо време, те ще свикнат едно с друго. А ако наистина с течение на времето е положението е непоносимо (което не вярвам да се случи) и съвсем не се спогаждат , има други варианти, като изключвам изхвърлянето навън.

Puffy,Ralente: Не се притяснявайте за това дали ще свикнат с коките ви Джак ръселите те са интелигентни кучета и се приучат много лесно към котките и към други животинки.Казвам го от Опит(за съжеление горчив) Първото ми джакче не подходих внимателно с обучението му понеже си беше подарък за децата (Ново Годишен) и предимно те се грижеха и занимаваха с обучението му и се получи така че прояви агресия към котките и други животинки (гълъби) подгонвайки случайно преминаваща котката се получи крайно неприятен инцидент котката премина пред колата но кучето ми нямаше тоя шанс и почина.Сега си имаме друга красивица която от малка я свикнах с котки и притъпявам постоянно инстикта за лов резултати са пълно послушание разходките на вън са без повод постоянно(Естествено не я разхождам по Главни улици и булеварди с голямо движение) и ЧУДЕСНО ИЗПЪЛНЯВАНЕ НА КОМАНДИТЕ когато сме на вън.Него Възприемайте като хвалба но както си го възпитате така и ще си го гледате.Същото правило важи и за храната само гранули сутрин и вечер се дават за окло 15мин така не се получават злояди кучета . Други лакомства само за награда при изпълнена команда

#2500 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2010 - 10:58 PM

Само че проблемът не е дали кучето ще свикне с писаната, а дали писаната ще свикне с кучето.
Открих, че в dog.bg има тема за това - резултатите са различни, но се оказа, че в повечето случаи, животинките достигат до някаква търпимост. Дано ви е от полза и на вас:
http://forum.dog.bg/...80%D0%B8%D0%B2/
Искрено ви пожелавам успех! Надявам се скоро да пишете какво се случва и как се приемат маците и бебоците! :ba_025:
PS: Ако темата не излезе от този линк, намира се в раздел Фелинология - С котка в леглото, общ форум - Котка и куче под един покрив?
User's Signature

Качена снимка

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема