Yanko P., в 10 November 2010 - 12:27 PM, написа:
radusha, в 09 November 2010 - 12:34 PM, написа:
Кученцата не знаят коя храна колко струва или пък колко висок клас е,така че това няма значение.Примерно на моята и давам Фрискис,защото не иска да погледне нищо друго.Даже и към него има известни прерасъдъци,но поне го яде.Тук малко и аз съм виновен че съм я поразглезил с домашно приготвени вкуснотий и някое саламче от време на време,но сега вече гледам да внимавам.
М/у другото имам едно питане.Как научихте кученцата си да ги пускате без повод.Ние вече сме на годинка,но мен още ме е страх да я пусна от каишката по време на разходка.Повода и е дълъг и тя има възможност да тича малко,но усещам че и е недостатъчно.Проблема е че вниманието и се отвлича от всяко нещо което мърда около нея и ме е страх че ако я пусна едно че ще се втурне нанякъде и няма да стои наблизо около мен,а и незнам как ще дойде обратно ако я повикам,понеже хич не ме слуша когато сме навън.
Не е точно така за храните - по-ниския клас нямат почти никакви протеини и месо, а храните като Роял Канин са освен силно протеинови и с допълнителни овкусители, които ги правят по-примамливи за кутретата.. това могат да ти го кажат във всеки зоомагазин :) не е мое мнение.
Цената се определя от това, което е вътре.
Относно разходките без повод - аз много винимавам къде да ги пускам.. определено не бих го сторила близо до улица или на място с много хора и малки деца. Бъди сигурен, че кученцето ти няма да се отдалечи на опасно разстояние от теб.. това е най-малкия проблем, пробвайте на някое място, което е далече от оживен район - например в гората или полето :)
Моята тактика да ги повикам когато беснеят без повод и не ме слушат е да се обърна в противоположната на тях посока и да тръгна със бойна крачка.. резултата идва на секундата

Според мен всяко животинче има нужда от малко движение на свобода.. не я лишавайте от щуреенето без повод.. сигурна съм, че ще ви е благодарна