Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#2501 Потребителят е офлайн   Puffy Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 November 2010 - 04:33 PM

Аз не се съмнявам,че което и да е куче няма да свикне(ако е от малко) с котките, но ме е страх бебока да не яде много бой, понеже котарака ми е към десетина килограмов дзвер, тоест джак-а ще стане колкото него г/д. На лабрадора нямаше какво да направи, защото го беше страх и не го достигаше, но джак-а е малък на размер и може би котарака няма да го е страх :dh_188: Виж вече като порасне ще е друго, но до тогава ако не се разбират не знам какво да правя, няма да изоставя нито един от двамата!
П.С: Забравих, да кажа че с лабрадора някак си се бяха погодили да седят в една стая единия спеше на пода, другия на стола, така че може би има светлина в тунела

#2502 Потребителят е офлайн   alex5428 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 November 2010 - 04:52 PM

Джаки вече е МАМА и то не каква да е! Ами е супер мама и то за първи път ,на 7 бебета! :af_089:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#2503 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пчеларство,градинарство,животновъдство и др. тел:0878532677

Публикувано: 14 November 2010 - 07:47 PM

браво на новата мама,добре се е справила :mg_062:

#2504 Потребителят е офлайн   wolfy_ Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 November 2010 - 09:05 PM

здравейте на всички почитатели на тази супер порода малки пъклени дяволчета хахаха,четох за ушите и се притеснчвам че моето Джиджи изправи ушите,та питането ми е дали е нещо объркано с нея щом ги изправи? благодаря предварително

#2505 Потребителят е офлайн   shushulka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Art, Nature, Astrology, Social responsibility

Публикувано: 15 November 2010 - 09:19 PM

Браво на новата Мама Джаки и мен! Справила се е геройски! Превъзходни бебета, да са ви живи и здрави, и много щастливи! А мама-та е просто прекрасна! Пазете се и отново - Честито! :md_064:

#2506 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2010 - 01:01 PM

Хелоу.. да ви зарадвам с 2 екземпляра на породата, които засякох в центъра на Прага :)
Мисля и аз да се снабдя с такаъв двоен повод хихи

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#2507 Потребителят е офлайн   doglover13 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 November 2010 - 04:07 PM

Здравейте понеже в скоро време се очаква да си взема джак ръсел териер искам да ви попитам за рзмерите и килограмите, които достигат като големи кучета.Благодаря предварително и се извинявам ако го е пишело някъде в темата.
User's Signature

Качена снимка

#2508 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2010 - 08:54 PM

Показване на мнениетоdoglover13, в 18 November 2010 - 01:12 PM, написа:

Здравейте понеже в скоро време се очаква да си взема джак ръсел териер искам да ви попитам за рзмерите и килограмите, които достигат като големи кучета.Благодаря предварително и се извинявам ако го е пишело някъде в темата.

Родина на джак ръсел териера: Англия
Време на възникване на породата: 19-ти век
Използване днес: куче-компаньон
Приблизителна продължителност на живота: 13-14 г.

Общ вид и поведение. Джак ръсел териерът е активно и подвижно работно куче със здраво телосложение. Той е отличен ловец на подземен дивеч и по време на гонката не изостава от хрътките. Смел и послушен. Движенията са свободни, енергични и добре координирани.

Височина в холката на джак ръсел териера. Идеалният ръст за мъжките е 35 см, а за женските 33 см. Дълго време за тези кучета долната граница на ръста е била 26 см и те могат пълноправно да участват на изложби и да се използват в племенно-развъдната дейност. Английските съдии считат за модел куче от типа „14/14”, т. е. ръст 14 дюйма (35,5 см) и тегло 14 фунта (6,3 кг.).

Глава на джак ръсел териера. Черепът е плосък, умерено широк, леко се стеснява към очите. Преходът от челото към муцуната е леко забележим. Муцуната е малко по-къса от челото. Носната гъба е черна.

Очи. С бадемовидна форма, достатъчно дълбоко поставени, тъмни, с живо изражение.

Уши. Неголеми, във формата на латинската буква V, краищата са насочени напред, мястото на пречупването им трябва да бъде разположено не по-високо от линията на черепа.

Зъби. Захапката на джак ръсел териера е ножицообразна.

Врат. Чисти линии, мускулест, нормално дълъг.

Предни крайници. Успоредни и прави с дълги, косо поставени лопатки.

Тяло. Гърдите са умерено дълбоки, гърбът е прав и равен, поясницата е леко изпъкнала.

Задни крайници. Мощни и мускулести, с добре изразени коленни стави. Лапите са къси и успоредни.

Лапите са с плътно прилепнали пръсти и здрави възглавнички.

Опашката на джак ръсел териера е силна, права и високо поставена. Прието е краят на опашката да се купира и да остане толкова, колкото да се побере в шепата на ръката.

Козината на джак ръсел териера е груба, гъста, плътна и твърда. Има неголеми мустаци и брада, без да скриват изражението на муцуната.

Окраската на джак ръсел териера е чисто бяла или бяла с рижави, жълтеникави или черни петна. Желателно е петната да са предимно на главата и в основата на опашката.
User's Signature

Качена снимка

#2509 Потребителят е офлайн   ^JOJO^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 November 2010 - 03:28 PM

Здравейте, имам един въпрос към всички.
Тъй като водихме тази седмица Джоджо на изстискване на аналните жлези, докторката ни ни каза, че възпалените анални жлези засилват косопада на животното и че има вариант да бъдат премахнати по оперативен път. И така никога няма да се налага да бъдат изстисквани, както и косопада ще се ограничи само до сезонната смяна на козината. Та въпроса ми е - има ли някой във форума, който е премахнал жлезите на кученцето си и може ли да ми каже нещо повече по въпроса. До колкото разбрах фунцията им е да омирисват акото, така, че другите животни да го разпознават по мириса. А ако жлезите не бъдат изстисквани своевременно, могат да предизвикат и появата на гъбички по кожата.
User's Signature

Качена снимка

#2510 Потребителят е офлайн   doglover13 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 November 2010 - 05:34 PM

katetol благодаря ти много :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#2511 Потребителят е офлайн   KaiZen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Маркетинг, Реклама, Компютри, Котки и Кучета...
Публикувано: 19 November 2010 - 05:58 PM

Мислите ли, че този красавец е Джак Ръсел?
http://www.bezdom.in...php?f=14&t=8808
User's Signature

Гореизложеното е лично мое мнение и не ангажирам никого с него!

#2512 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2010 - 06:39 PM

Показване на мнениетоKaiZen, в 19 November 2010 - 05:03 PM, написа:

Мислите ли, че този красавец е Джак Ръсел?
http://www.bezdom.in...php?f=14&t=8808

Със сигурност не е, но е неверояно сладък, а какви очи има само ...:wub:
Дано намери своя дом!

#2513 Потребителят е офлайн   Maylo Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 November 2010 - 12:45 PM

Искам да ви споделя нещо притеснително за мен, което ми се случва вече 3 или 4 пъти. Пускам наш Майло да тича свободно на поляната, но по едно време отива към някое борче и го виждам как почва да се въргаля. След малко идва целия омацан в ако :zz_020: . Карам му се, в колата и после директно в банята. Рових се из разни форуми и статии - било нещо нормално, кучешки инстинкт, особено за ловните породи. Обичали да се въргалят в нещо миризливо, за да прикриват естествената си миризма докато ловуват. Чудя се при вас как са нещата, приемам всякакви съвети....направо изтръпвам вече като започне да се отдалечава и души около дърветата. :eg_033:

#2514 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2010 - 01:58 PM

Показване на мнениетоMaylo, в 20 November 2010 - 09:50 AM, написа:

Искам да ви споделя нещо притеснително за мен, което ми се случва вече 3 или 4 пъти. Пускам наш Майло да тича свободно на поляната, но по едно време отива към някое борче и го виждам как почва да се въргаля. След малко идва целия омацан в ако :zz_020: . Карам му се, в колата и после директно в банята. Рових се из разни форуми и статии - било нещо нормално, кучешки инстинкт, особено за ловните породи. Обичали да се въргалят в нещо миризливо, за да прикриват естествената си миризма докато ловуват. Чудя се при вас как са нещата, приемам всякакви съвети....направо изтръпвам вече като започне да се отдалечава и души около дърветата. :eg_033:

:ab_041: Това е една от гнусотиите, свързана с тази порода ... Аз, мисля, че вече съм писала, но ще напиша пак моя опит, защото са ми много забавни /сега/ случките! Не зная Майло в какво ако се е въргалял, но Джими, когато беше на около 7-8 месеца, /предупреждавам, че тази част е много гнусна, ако някой има слаб стомах, да не чете/ и беше намерил едно място, което очевидно някой тъпак ползваше за кенеф. Резултатът беше директно изхвърлен нагръдник и един час търкане в банята, като къпането ставаше с ръкавици! :zz_020: Пълна отврат! :zz_020: . Друг подобен случай /който не е чак толкова гнусен, но смея да кажа, че е по-миризлив/ беше, когато, пак мънзърон на 7-8 месеца, след като чистачката беше оставила вратата отворена, драснал по живота! Обезумях, когато се прибрах от работа и видях че го няма - качих се на колата си и обиколих всички съседни населени места ... Сега зная, че куче не се търси с кола, ама тогава ... Вече бях на ръба на отчаянието си, когато го видях ... доволен ... на върха на щастието си ... мърляв ... на едно импровизирано бунище! :zz_020: Отвратта беше, че беше намерил някакви рибни отпадъци, в които се беше търкалял до отмала! Нама да ви казвам, че това беше единствения случай, в който горещо съм благодарила на Бога, че не ми е позволил да сваля транспортната му кутия от колата! Хора, тази миризма още ми стои в носа, но тогава две седмици нямаше измирисване, въпреки настойчивото ми търкане!
Честно казано, може и да е грешка от моя страна, но аз нищо не съм правила по въпроса. От тогава не сме имали такива драматично-миризливи случки, но аз не подценявам инстинкта му но ловец и възможността във всеки един момент да се е отъркалял в нещо смрадливо!
Ако някой знае метод за подтискане на този инстинкт, ще ми е интересно и на мен да го чуя.
А също и, ако някой успешно е приложил метод, с който е отказал ДРТ си да взема каквото и да е от земята! Когато попитах, ми казаха, че трябвало да го ритам по муцунката, когато вземе нещо, но това е неприемливо за мен ... А ме е страх, защото в квартала пак са започнали да разпръскват отрова ...
User's Signature

Качена снимка

#2515 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2010 - 04:57 PM

Хора, казвам ви, вече ще стрелям на месо! :ed_142: Моето джудже, горкото, днес пак си наряза крачето на място, определено за разхождане на кучета!!! Е, питам аз, аджеба, защо да сме изрядни и да спазваме правилата?!? Да го гледам през два месеца как героично куцука из къщи и оставя след себе си кървави лапички ли?!?
От днес казвам "НЕ" на правилата и ще си го водя не там, където са ми определили, а там, където е безопасно за него!!! Пък ако ще и в училищния двор да е!
User's Signature

Качена снимка

#2516 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2010 - 06:41 PM

Показване на мнениетоkatetol, в 20 November 2010 - 02:02 PM, написа:

Хора, казвам ви, вече ще стрелям на месо! :ed_142: Моето джудже, горкото, днес пак си наряза крачето на място, определено за разхождане на кучета!!! Е, питам аз, аджеба, защо да сме изрядни и да спазваме правилата?!? Да го гледам през два месеца как героично куцука из къщи и оставя след себе си кървави лапички ли?!?
От днес казвам "НЕ" на правилата и ще си го водя не там, където са ми определили, а там, където е безопасно за него!!! Пък ако ще и в училищния двор да е!

:ud_009: ама това място не е заградено, нали? Ако се загради, мисля че дори да се хвърли нещо вътре, първия с кученце който отиде ще го разчисти! Хора всякакви и гаднярчета разни още повече! Идвай и снимай нашата кучешка полянка в квартал Кичук Париж и се бори за нещо такова! Ако се съберете повече кучкари може и да има ефект - нищо не е една ограда и един кош за отпадъците!
Днес пак бяхме там, мноооого готино! Нашия се натича на воля с две уипетки - обожавам тези кучета :wub: , хората най-чинно си събират акитата, даже оставят торбички закачени за оградата ако някой не си носи /понякога бабите ги прибират :ab_041: ама те пак оставят / и така.
Съчувствам ти - много е болно да гледаш мъника да страда и то не по твоя вина!
User's Signature

Качена снимка

#2517 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2010 - 07:23 PM

Ами! Заградено!!! Треволяка е по-висок от мен! Добре, че дойде есента и повяхна, че го поутъпкахме и се слегна!!! Абе, болна държава сме! Полудяла съм! В понеделник отивам да се разправям в общината :eg_033: ! Знаех си, че не трябва да се местя да живея в София!
Иначе аз също гледам да съм много стриктна, затова сме на този хал - Джими е чипиран, регистриран в Общината, с платена такса ... и го разхождам на определеното от кмета място, като си му събирам акитата /всичките ми джобове са пълни с торбички/, без значение дали сме на поляната или до казана за боклук! Гледам обаче да си свърши работата преди да отидем на поляната /обикаляме като простинали коне квартала/, за да мога да ги изхвърля. В противен случай трябва да си ги завия и да си ги прибера в джоба, докато си играем, защото там няма даже кошче :eg_033: !
Моля те, напълни ми очите, и публикувай една снимка на вашата полянка! Пък аз ще изтегля снимката и ще покажа на Столична община, район Люлин, как точно трябва да изглеждат тези места!

В Кючука живееше сестра ми /сега свекърва й все още живеят там/, преди да се се премести в Коматево! Абе, Пловдив си ми е любимия град, не съм се и усъмнила, че там нещата се правят както трябва!
User's Signature

Качена снимка

#2518 Потребителят е офлайн   izidra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 20 November 2010 - 07:52 PM

И ние да се оплачем, но не от полянката, а от липсата на всякакъв инстинкт за самосъхранение у Джаки. След като раната на гъбката й от пръчки отшумя и временното вето което й бяхме наложили приключи, днес ни сполетя ново двайсет. Винаги я наблюдаваме и уж всичко си беше наред, докато не изскимтя и побягна от пръчката. Решихме, че е стъпила върху нея и си е наранила крачето, докато не дойде при мен със затворено оче. Сега благодаря на бога за малкия дявол, цепнала си е клепача и изглежда болезнено, но все пак е клепачът е предпазил окото. Това е то, тези пръчки не можем да ги откажем. Играе с играчки /топка, фризби/, но това трае 5-10 минути и губи интерес. Диванета, не знам дали и при вас е така, ама все някоя беля ще спретнат и макар това да им е очарованието, поне да не се самонараняват :eg_033:.
User's Signature

Качена снимка

#2519 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2010 - 08:00 PM

Показване на мнениетоizidra, в 20 November 2010 - 04:57 PM, написа:

И ние да се оплачем, но не от полянката, а от липсата на всякакъв инстинкт за самосъхранение у Джаки. След като раната на гъбката й от пръчки отшумя и временното вето което й бяхме наложили приключи, днес ни сполетя ново двайсет. Винаги я наблюдаваме и уж всичко си беше наред, докато не изскимтя и побягна от пръчката. Решихме, че е стъпила върху нея и си е наранила крачето, докато не дойде при мен със затворено оче. Сега благодаря на бога за малкия дявол, цепнала си е клепача и изглежда болезнено, но все пак е клепачът е предпазил окото. Това е то, тези пръчки не можем да ги откажем. Играе с играчки /топка, фризби/, но това трае 5-10 минути и губи интерес. Диванета, не знам дали и при вас е така, ама все някоя беля ще спретнат и макар това да им е очарованието, поне да не се самонараняват :eg_033:.

Ох, милата душичка тя! Дано бързо да й се оправи оченцето!
По отношение на пръчките Джими губи интерес, ако види някоя от играчките си за "навън" /това са играчки, с които играе само при извеждане и в къщи по никакъв начин не му ги давам/! Направо богоговее пред една играчка, която представлява гумена топка, вързана на въже /от зоомагазин я купих, има различни разновидности/ и, като се хвърли, отива доста далеч! Гони я до отмала! Същото е и с едно жълто гумено фризби!
Дано да намерите вариант, че, очевидно маймунката "яде сопата" от сопите!
User's Signature

Качена снимка

#2520 Потребителят е офлайн   izidra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 20 November 2010 - 08:46 PM

[/quote]

Ох, милата душичка тя! Дано бързо да й се оправи оченцето!
По отношение на пръчките Джими губи интерес, ако види някоя от играчките си за "навън" /това са играчки, с които играе само при извеждане и в къщи по никакъв начин не му ги давам/! Направо богоговее пред една играчка, която представлява гумена топка, вързана на въже /от зоомагазин я купих, има различни разновидности/ и, като се хвърли, отива доста далеч! Гони я до отмала! Същото е и с едно жълто гумено фризби!
Дано да намерите вариант, че, очевидно маймунката "яде сопата" от сопите!
[/quote]

Имаме 4 такива топки, едната от които е ръгби и е по-голяма и тежка от другите. Ти знаеш въжетата какви са дебели /като алпинистки/ и въпреки това въжето при нас изкарва най-много седмица. Гумено фризби имаме и ние и се родихме с него, то е единственото което оцеля при нея, защото пластмасовите и въжените не оцеляват. Въжено/платнените фризбите летят страхотно и надалеч, но при нас не оцеляват дълго. Като по-малка си играеше повече с играчки навън, но сега си поиграе малко и тръгва да си търси някоя пръчка. Истината е, че си играе страхотно с тях и тича като обезумяла. Един час и после все едно нямаме куче у дома, но все ще се случи нещо, я треска в гърлото и лекар и упойки, я рана на гъбката, а днес и окото. Внимаваме и подбираме пръчките да не са тънки, че едвам ги вадим, ако й заседне, пък да не са и прекалено тежки, че ги повдига с муцунката отдолу и си наранява гъбката. Преди време от зоомагазина й взехме дървена гира за овчарки /големичка/, немска при това /предполага се, че е по-качествена и ще оцелее повече/, е да де изкара 14 дни :eg_033:. Сега двете части от гирата ги ползваме, като ходим на море, защото не потъват, а пък Джаки Обожава водата и си ги носи на брега.
User's Signature

Качена снимка

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема