П.С: Забравих, да кажа че с лабрадора някак си се бяха погодили да седят в една стая единия спеше на пода, другия на стола, така че може би има светлина в тунела
Джак Ръсел териер
Публикувано: 13 November 2010 - 04:33 PM
П.С: Забравих, да кажа че с лабрадора някак си се бяха погодили да седят в една стая единия спеше на пода, другия на стола, така че може би има светлина в тунела
Публикувано: 17 November 2010 - 01:01 PM
Мисля и аз да се снабдя с такаъв двоен повод хихи
Публикувано: 18 November 2010 - 08:54 PM
doglover13, в 18 November 2010 - 01:12 PM, написа:
Родина на джак ръсел териера: Англия
Време на възникване на породата: 19-ти век
Използване днес: куче-компаньон
Приблизителна продължителност на живота: 13-14 г.
Общ вид и поведение. Джак ръсел териерът е активно и подвижно работно куче със здраво телосложение. Той е отличен ловец на подземен дивеч и по време на гонката не изостава от хрътките. Смел и послушен. Движенията са свободни, енергични и добре координирани.
Височина в холката на джак ръсел териера. Идеалният ръст за мъжките е 35 см, а за женските 33 см. Дълго време за тези кучета долната граница на ръста е била 26 см и те могат пълноправно да участват на изложби и да се използват в племенно-развъдната дейност. Английските съдии считат за модел куче от типа „14/14”, т. е. ръст 14 дюйма (35,5 см) и тегло 14 фунта (6,3 кг.).
Глава на джак ръсел териера. Черепът е плосък, умерено широк, леко се стеснява към очите. Преходът от челото към муцуната е леко забележим. Муцуната е малко по-къса от челото. Носната гъба е черна.
Очи. С бадемовидна форма, достатъчно дълбоко поставени, тъмни, с живо изражение.
Уши. Неголеми, във формата на латинската буква V, краищата са насочени напред, мястото на пречупването им трябва да бъде разположено не по-високо от линията на черепа.
Зъби. Захапката на джак ръсел териера е ножицообразна.
Врат. Чисти линии, мускулест, нормално дълъг.
Предни крайници. Успоредни и прави с дълги, косо поставени лопатки.
Тяло. Гърдите са умерено дълбоки, гърбът е прав и равен, поясницата е леко изпъкнала.
Задни крайници. Мощни и мускулести, с добре изразени коленни стави. Лапите са къси и успоредни.
Лапите са с плътно прилепнали пръсти и здрави възглавнички.
Опашката на джак ръсел териера е силна, права и високо поставена. Прието е краят на опашката да се купира и да остане толкова, колкото да се побере в шепата на ръката.
Козината на джак ръсел териера е груба, гъста, плътна и твърда. Има неголеми мустаци и брада, без да скриват изражението на муцуната.
Окраската на джак ръсел териера е чисто бяла или бяла с рижави, жълтеникави или черни петна. Желателно е петната да са предимно на главата и в основата на опашката.
Публикувано: 19 November 2010 - 03:28 PM
Тъй като водихме тази седмица Джоджо на изстискване на аналните жлези, докторката ни ни каза, че възпалените анални жлези засилват косопада на животното и че има вариант да бъдат премахнати по оперативен път. И така никога няма да се налага да бъдат изстисквани, както и косопада ще се ограничи само до сезонната смяна на козината. Та въпроса ми е - има ли някой във форума, който е премахнал жлезите на кученцето си и може ли да ми каже нещо повече по въпроса. До колкото разбрах фунцията им е да омирисват акото, така, че другите животни да го разпознават по мириса. А ако жлезите не бъдат изстисквани своевременно, могат да предизвикат и появата на гъбички по кожата.
Публикувано: 19 November 2010 - 05:58 PM

Гореизложеното е лично мое мнение и не ангажирам никого с него!
Публикувано: 20 November 2010 - 12:45 PM
Публикувано: 20 November 2010 - 01:58 PM
Maylo, в 20 November 2010 - 09:50 AM, написа:
Честно казано, може и да е грешка от моя страна, но аз нищо не съм правила по въпроса. От тогава не сме имали такива драматично-миризливи случки, но аз не подценявам инстинкта му но ловец и възможността във всеки един момент да се е отъркалял в нещо смрадливо!
Ако някой знае метод за подтискане на този инстинкт, ще ми е интересно и на мен да го чуя.
А също и, ако някой успешно е приложил метод, с който е отказал ДРТ си да взема каквото и да е от земята! Когато попитах, ми казаха, че трябвало да го ритам по муцунката, когато вземе нещо, но това е неприемливо за мен ... А ме е страх, защото в квартала пак са започнали да разпръскват отрова ...
Публикувано: 20 November 2010 - 04:57 PM
От днес казвам "НЕ" на правилата и ще си го водя не там, където са ми определили, а там, където е безопасно за него!!! Пък ако ще и в училищния двор да е!
Публикувано: 20 November 2010 - 06:41 PM
katetol, в 20 November 2010 - 02:02 PM, написа:
От днес казвам "НЕ" на правилата и ще си го водя не там, където са ми определили, а там, където е безопасно за него!!! Пък ако ще и в училищния двор да е!
Днес пак бяхме там, мноооого готино! Нашия се натича на воля с две уипетки - обожавам тези кучета
Съчувствам ти - много е болно да гледаш мъника да страда и то не по твоя вина!

Публикувано: 20 November 2010 - 07:23 PM
Иначе аз също гледам да съм много стриктна, затова сме на този хал - Джими е чипиран, регистриран в Общината, с платена такса ... и го разхождам на определеното от кмета място, като си му събирам акитата /всичките ми джобове са пълни с торбички/, без значение дали сме на поляната или до казана за боклук! Гледам обаче да си свърши работата преди да отидем на поляната /обикаляме като простинали коне квартала/, за да мога да ги изхвърля. В противен случай трябва да си ги завия и да си ги прибера в джоба, докато си играем, защото там няма даже кошче
Моля те, напълни ми очите, и публикувай една снимка на вашата полянка! Пък аз ще изтегля снимката и ще покажа на Столична община, район Люлин, как точно трябва да изглеждат тези места!
В Кючука живееше сестра ми /сега свекърва й все още живеят там/, преди да се се премести в Коматево! Абе, Пловдив си ми е любимия град, не съм се и усъмнила, че там нещата се правят както трябва!
Публикувано: 20 November 2010 - 07:52 PM
Публикувано: 20 November 2010 - 08:00 PM
izidra, в 20 November 2010 - 04:57 PM, написа:
Ох, милата душичка тя! Дано бързо да й се оправи оченцето!
По отношение на пръчките Джими губи интерес, ако види някоя от играчките си за "навън" /това са играчки, с които играе само при извеждане и в къщи по никакъв начин не му ги давам/! Направо богоговее пред една играчка, която представлява гумена топка, вързана на въже /от зоомагазин я купих, има различни разновидности/ и, като се хвърли, отива доста далеч! Гони я до отмала! Същото е и с едно жълто гумено фризби!
Дано да намерите вариант, че, очевидно маймунката "яде сопата" от сопите!
Публикувано: 20 November 2010 - 08:46 PM
Ох, милата душичка тя! Дано бързо да й се оправи оченцето!
По отношение на пръчките Джими губи интерес, ако види някоя от играчките си за "навън" /това са играчки, с които играе само при извеждане и в къщи по никакъв начин не му ги давам/! Направо богоговее пред една играчка, която представлява гумена топка, вързана на въже /от зоомагазин я купих, има различни разновидности/ и, като се хвърли, отива доста далеч! Гони я до отмала! Същото е и с едно жълто гумено фризби!
Дано да намерите вариант, че, очевидно маймунката "яде сопата" от сопите!
[/quote]
Имаме 4 такива топки, едната от които е ръгби и е по-голяма и тежка от другите. Ти знаеш въжетата какви са дебели /като алпинистки/ и въпреки това въжето при нас изкарва най-много седмица. Гумено фризби имаме и ние и се родихме с него, то е единственото което оцеля при нея, защото пластмасовите и въжените не оцеляват. Въжено/платнените фризбите летят страхотно и надалеч, но при нас не оцеляват дълго. Като по-малка си играеше повече с играчки навън, но сега си поиграе малко и тръгва да си търси някоя пръчка. Истината е, че си играе страхотно с тях и тича като обезумяла. Един час и после все едно нямаме куче у дома, но все ще се случи нещо, я треска в гърлото и лекар и упойки, я рана на гъбката, а днес и окото. Внимаваме и подбираме пръчките да не са тънки, че едвам ги вадим, ако й заседне, пък да не са и прекалено тежки, че ги повдига с муцунката отдолу и си наранява гъбката. Преди време от зоомагазина й взехме дървена гира за овчарки /големичка/, немска при това /предполага се, че е по-качествена и ще оцелее повече/, е да де изкара 14 дни

Вход

Горе
Цитиране +