А относно разходките, Джаки тича пусната обикновено след някоя пръчка, когато в парка няма куче към което има по-специално отношение между 30 и 40 минути следвани от 20 минути разходки по алеите на рулетка и се чувства екстра. Тъй като не знаем кога ще изникне някое от нейните по-специални приятелчета, както и факта, че имаме катерички и разни птички в парка, които също предизвикват интерса й тича с повод от 1,5 - 2м. след нея, така че да можем веднага да реагираме, ако започне да слуша избирателно. Голичка, само с еднин кожен нашийник с данните й я пускаме само на морето и на вилата, но там джитка навън по цял ден
Джак Ръсел териер
Публикувано: 11 November 2010 - 05:24 PM
А относно разходките, Джаки тича пусната обикновено след някоя пръчка, когато в парка няма куче към което има по-специално отношение между 30 и 40 минути следвани от 20 минути разходки по алеите на рулетка и се чувства екстра. Тъй като не знаем кога ще изникне някое от нейните по-специални приятелчета, както и факта, че имаме катерички и разни птички в парка, които също предизвикват интерса й тича с повод от 1,5 - 2м. след нея, така че да можем веднага да реагираме, ако започне да слуша избирателно. Голичка, само с еднин кожен нашийник с данните й я пускаме само на морето и на вилата, но там джитка навън по цял ден
Публикувано: 11 November 2010 - 07:43 PM
Puffy, в 11 November 2010 - 03:11 PM, написа:
нащо в началото го побийваха, ама като стане на годинка бъди сигурен, че ще доиде деня в който ще и прегризе гърлото
Публикувано: 12 November 2010 - 09:27 AM
izidra, в 11 November 2010 - 02:29 PM, написа:
И ние сме така - с пуснат повод и мноооого се оглеждаме за движещи се живинки
Но е по лесно да се преближиш и да настъпиш повода ако нещо има. Това от katetol съм го научила, за което съм и много благодарна
Иначе не преставаме да се обучаваме на "Ела", той инатец ама и аз не се отказвам - все ще се научим някога

Публикувано: 12 November 2010 - 11:39 AM
Puffy, в 11 November 2010 - 01:11 PM, написа:
И мен ме очаква същото преживяване, имам 6-годишна ревнива котка, а след 1 седмица взимам кучо :) Просто не ми се мисли как ще се разфучи маца... Няма да ги оставям сами заедно докато не свикнат един с друг. Кучкари ми дадоха съвет да махна котката за няколко часа или 1 ден и тогава да вкарам в къщата кучето, тя за не присъства на влизането му, а да го завари там. Така котката щяла да е по-малко агресивна. Дано да подейства!
Публикувано: 12 November 2010 - 12:04 PM
Публикувано: 12 November 2010 - 12:08 PM
Публикувано: 12 November 2010 - 03:39 PM
katetol, в 12 November 2010 - 09:09 AM, написа:
Естествено, че няма да има животинка навън, това пък как ти хрумна!! Смятам, че ако се подходи внимателно и не се оставят сами на първо време, те ще свикнат едно с друго. А ако наистина с течение на времето е положението е непоносимо (което не вярвам да се случи) и съвсем не се спогаждат , има други варианти, като изключвам изхвърлянето навън.
Публикувано: 12 November 2010 - 09:10 PM
Ralente, в 12 November 2010 - 01:44 PM, написа:
[
Естествено, че няма да има животинка навън, това пък как ти хрумна!! Смятам, че ако се подходи внимателно и не се оставят сами на първо време, те ще свикнат едно с друго. А ако наистина с течение на времето е положението е непоносимо (което не вярвам да се случи) и съвсем не се спогаждат , има други варианти, като изключвам изхвърлянето навън.
Puffy,Ralente: Не се притяснявайте за това дали ще свикнат с коките ви Джак ръселите те са интелигентни кучета и се приучат много лесно към котките и към други животинки.Казвам го от Опит(за съжеление горчив) Първото ми джакче не подходих внимателно с обучението му понеже си беше подарък за децата (Ново Годишен) и предимно те се грижеха и занимаваха с обучението му и се получи така че прояви агресия към котките и други животинки (гълъби) подгонвайки случайно преминаваща котката се получи крайно неприятен инцидент котката премина пред колата но кучето ми нямаше тоя шанс и почина.Сега си имаме друга красивица която от малка я свикнах с котки и притъпявам постоянно инстикта за лов резултати са пълно послушание разходките на вън са без повод постоянно(Естествено не я разхождам по Главни улици и булеварди с голямо движение) и ЧУДЕСНО ИЗПЪЛНЯВАНЕ НА КОМАНДИТЕ когато сме на вън.Него Възприемайте като хвалба но както си го възпитате така и ще си го гледате.Същото правило важи и за храната само гранули сутрин и вечер се дават за окло 15мин така не се получават злояди кучета . Други лакомства само за награда при изпълнена команда
Публикувано: 12 November 2010 - 10:58 PM
Открих, че в dog.bg има тема за това - резултатите са различни, но се оказа, че в повечето случаи, животинките достигат до някаква търпимост. Дано ви е от полза и на вас:
http://forum.dog.bg/...80%D0%B8%D0%B2/
Искрено ви пожелавам успех! Надявам се скоро да пишете какво се случва и как се приемат маците и бебоците!
PS: Ако темата не излезе от този линк, намира се в раздел Фелинология - С котка в леглото, общ форум - Котка и куче под един покрив?
Публикувано: 13 November 2010 - 04:33 PM
П.С: Забравих, да кажа че с лабрадора някак си се бяха погодили да седят в една стая единия спеше на пода, другия на стола, така че може би има светлина в тунела
Публикувано: 17 November 2010 - 01:01 PM
Мисля и аз да се снабдя с такаъв двоен повод хихи
Публикувано: 18 November 2010 - 08:54 PM
doglover13, в 18 November 2010 - 01:12 PM, написа:
Родина на джак ръсел териера: Англия
Време на възникване на породата: 19-ти век
Използване днес: куче-компаньон
Приблизителна продължителност на живота: 13-14 г.
Общ вид и поведение. Джак ръсел териерът е активно и подвижно работно куче със здраво телосложение. Той е отличен ловец на подземен дивеч и по време на гонката не изостава от хрътките. Смел и послушен. Движенията са свободни, енергични и добре координирани.
Височина в холката на джак ръсел териера. Идеалният ръст за мъжките е 35 см, а за женските 33 см. Дълго време за тези кучета долната граница на ръста е била 26 см и те могат пълноправно да участват на изложби и да се използват в племенно-развъдната дейност. Английските съдии считат за модел куче от типа „14/14”, т. е. ръст 14 дюйма (35,5 см) и тегло 14 фунта (6,3 кг.).
Глава на джак ръсел териера. Черепът е плосък, умерено широк, леко се стеснява към очите. Преходът от челото към муцуната е леко забележим. Муцуната е малко по-къса от челото. Носната гъба е черна.
Очи. С бадемовидна форма, достатъчно дълбоко поставени, тъмни, с живо изражение.
Уши. Неголеми, във формата на латинската буква V, краищата са насочени напред, мястото на пречупването им трябва да бъде разположено не по-високо от линията на черепа.
Зъби. Захапката на джак ръсел териера е ножицообразна.
Врат. Чисти линии, мускулест, нормално дълъг.
Предни крайници. Успоредни и прави с дълги, косо поставени лопатки.
Тяло. Гърдите са умерено дълбоки, гърбът е прав и равен, поясницата е леко изпъкнала.
Задни крайници. Мощни и мускулести, с добре изразени коленни стави. Лапите са къси и успоредни.
Лапите са с плътно прилепнали пръсти и здрави възглавнички.
Опашката на джак ръсел териера е силна, права и високо поставена. Прието е краят на опашката да се купира и да остане толкова, колкото да се побере в шепата на ръката.
Козината на джак ръсел териера е груба, гъста, плътна и твърда. Има неголеми мустаци и брада, без да скриват изражението на муцуната.
Окраската на джак ръсел териера е чисто бяла или бяла с рижави, жълтеникави или черни петна. Желателно е петната да са предимно на главата и в основата на опашката.
Публикувано: 19 November 2010 - 03:28 PM
Тъй като водихме тази седмица Джоджо на изстискване на аналните жлези, докторката ни ни каза, че възпалените анални жлези засилват косопада на животното и че има вариант да бъдат премахнати по оперативен път. И така никога няма да се налага да бъдат изстисквани, както и косопада ще се ограничи само до сезонната смяна на козината. Та въпроса ми е - има ли някой във форума, който е премахнал жлезите на кученцето си и може ли да ми каже нещо повече по въпроса. До колкото разбрах фунцията им е да омирисват акото, така, че другите животни да го разпознават по мириса. А ако жлезите не бъдат изстисквани своевременно, могат да предизвикат и появата на гъбички по кожата.

Вход

Горе
Цитиране +