Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#2491 Потребителят е офлайн   izidra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 11 November 2010 - 05:24 PM

Еми и ние да се включим. Относно храната ние сме на висок клас гранули задължително в съотношение 1:1 с варено месце, сърчица, дроб, воденички и т.н. До това съотношение стигнахме, защото все пак гледаме куче, а не заек и независимо от всички прекрасни неща които се изписват за гранулите и прекомерното им препоръчване от ветеринарите, а пък може би и защото с мъжа ми сме си конспиративни натури смятаме, че не става само на гранули. Все пак това е една доста мащабна индустрия и дори си мисля, че много от ветовете са на хранилка от нея, така че считам, че това е баланса между новото и типичното с което се храни куче.
А относно разходките, Джаки тича пусната обикновено след някоя пръчка, когато в парка няма куче към което има по-специално отношение между 30 и 40 минути следвани от 20 минути разходки по алеите на рулетка и се чувства екстра. Тъй като не знаем кога ще изникне някое от нейните по-специални приятелчета, както и факта, че имаме катерички и разни птички в парка, които също предизвикват интерса й тича с повод от 1,5 - 2м. след нея, така че да можем веднага да реагираме, ако започне да слуша избирателно. Голичка, само с еднин кожен нашийник с данните й я пускаме само на морето и на вилата, но там джитка навън по цял ден :af_089:. С пуснатия повод просто се презастраховаме от евентуални инциденти в случай, че види непреодолим дразнител преди нас. Иначе за близо 3 години само веднъж сме губили визуалния контакт с нея и то като беше бебе при първото й разгонване. Винаги е там където сме ние и обожава да тича, просто породата си е от типа луд умора няма :dog:.
User's Signature

Качена снимка

#2492 Потребителят е офлайн   Rambo3 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 November 2010 - 07:43 PM

Показване на мнениетоPuffy, в 11 November 2010 - 03:11 PM, написа:

Хаха диване е Джоджо. :db_046: Да се надяваме че към нова година и аз имам Джак Ръселче. А да питам понеже имам котка на 6 години(свикнала е с дома) и като гледах един лабрадор за малко се скъса да му се кара, да го съска и бие, а той горкия един път не излая.. Обаче ме е страх да оставя малко кученце с котката, да не стане някоя касапница ?

нащо в началото го побийваха, ама като стане на годинка бъди сигурен, че ще доиде деня в който ще и прегризе гърлото

#2493 Потребителят е офлайн   Puffy Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 November 2010 - 09:04 PM

Това не е добре.. Не ми се иска да има никакъв бой между тях.

#2494 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2010 - 09:27 AM

Показване на мнениетоizidra, в 11 November 2010 - 02:29 PM, написа:

Тъй като не знаем кога ще изникне някое от нейните по-специални приятелчета, както и факта, че имаме катерички и разни птички в парка, които също предизвикват интерса й тича с повод от 1,5 - 2м. след нея, така че да можем веднага да реагираме, ако започне да слуша избирателно. Голичка, само с еднин кожен нашийник с данните й я пускаме само на морето и на вилата, но там джитка навън по цял ден :af_089:. С пуснатия повод просто се презастраховаме от евентуални инциденти в случай, че види непреодолим дразнител преди нас. Иначе за близо 3 години само веднъж сме губили визуалния контакт с нея и то като беше бебе при първото й разгонване. Винаги е там където сме ние и обожава да тича, просто породата си е от типа луд умора няма :dog:.

И ние сме така - с пуснат повод и мноооого се оглеждаме за движещи се живинки :ab_041:
Но е по лесно да се преближиш и да настъпиш повода ако нещо има. Това от katetol съм го научила, за което съм и много благодарна :ae_085:
Иначе не преставаме да се обучаваме на "Ела", той инатец ама и аз не се отказвам - все ще се научим някога :af_089:
User's Signature

Качена снимка

#2495 Потребителят е офлайн   Ralente Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 12 November 2010 - 11:39 AM

Показване на мнениетоPuffy, в 11 November 2010 - 01:11 PM, написа:

Хаха диване е Джоджо. :db_046: Да се надяваме че към нова година и аз имам Джак Ръселче. А да питам понеже имам котка на 6 години(свикнала е с дома) и като гледах един лабрадор за малко се скъса да му се кара, да го съска и бие, а той горкия един път не излая.. Обаче ме е страх да оставя малко кученце с котката, да не стане някоя касапница ?

И мен ме очаква същото преживяване, имам 6-годишна ревнива котка, а след 1 седмица взимам кучо :) Просто не ми се мисли как ще се разфучи маца... Няма да ги оставям сами заедно докато не свикнат един с друг. Кучкари ми дадоха съвет да махна котката за няколко часа или 1 ден и тогава да вкарам в къщата кучето, тя за не присъства на влизането му, а да го завари там. Така котката щяла да е по-малко агресивна. Дано да подейства!
User's Signature

Качена снимка
[Качена снимка

#2496 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2010 - 12:04 PM

Ralente и Puffy, аз, ако бях на ваше място, бих обмислила много добре вземането на кученце при наличието на вече възрастна котка в дома. Особено ако котката е напълно домашна (в смисъл, не излиза навън и не се среща с други кучета котки и т.н.). Моето куче например ненавижда, ама наистина НЕНАВИЖДА котки и не пропуска нито една възможност да ги подгони (ама пък и те понякога му връщат - веднъж едва го спасих от една маца). Защо първо не отведете кученцето, за да видите как ще реагират и двете животни - и котката и кучето. Джаковете са си ловни кучета и не винаги се спогаждат с друг вид (въпреки че тук имаше публикувани снимки, мисля че на Мая, но може и да греша, която много щастливо си играеши с едни писани). Мисълта ми е такава - ако не проверите отношението на животните едно към друго и, след като вземете кучето у дома си, се окаже, че те не могат да се спогодят и не могат да съжителстват заедно, кое от двете животинки ще изхвърлите навън?
User's Signature

Качена снимка

#2497 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2010 - 12:08 PM

vani6366, много ме зарадва с описанието на местата за разхождане на кучета в Пловдив. Така, когато дойда, ще мога да набера снимков материал и да ходя да се разправям с нашата кметица или с хората, които определят тези места за нашия квартал! Е, да, жалко е, че тези места биват превземани от майки с колички ... Нямам нищо против нито децата, нито майките, но ... забраните за домашните любимци и без това да много ... Аз лично, може да прозвучи грозно, но бих отишла, бих се извинила, че това все пак е определено за кучета място, и бих си пуснала кучето. Той е много любвеобвилен и обожава децата, така че може и по-голяма веселба да падне :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#2498 Потребителят е офлайн   Ralente Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 12 November 2010 - 03:39 PM

Показване на мнениетоkatetol, в 12 November 2010 - 09:09 AM, написа:

Ralente и Puffy, аз, ако бях на ваше място, бих обмислила много добре вземането на кученце при наличието на вече възрастна котка в дома. Особено ако котката е напълно домашна (в смисъл, не излиза навън и не се среща с други кучета котки и т.н.). Моето куче например ненавижда, ама наистина НЕНАВИЖДА котки и не пропуска нито една възможност да ги подгони (ама пък и те понякога му връщат - веднъж едва го спасих от една маца). Защо първо не отведете кученцето, за да видите как ще реагират и двете животни - и котката и кучето. Джаковете са си ловни кучета и не винаги се спогаждат с друг вид (въпреки че тук имаше публикувани снимки, мисля че на Мая, но може и да греша, която много щастливо си играеши с едни писани). Мисълта ми е такава - ако не проверите отношението на животните едно към друго и, след като вземете кучето у дома си, се окаже, че те не могат да се спогодят и не могат да съжителстват заедно, кое от двете животинки ще изхвърлите навън?

Естествено, че няма да има животинка навън, това пък как ти хрумна!! Смятам, че ако се подходи внимателно и не се оставят сами на първо време, те ще свикнат едно с друго. А ако наистина с течение на времето е положението е непоносимо (което не вярвам да се случи) и съвсем не се спогаждат , има други варианти, като изключвам изхвърлянето навън.
User's Signature

Качена снимка
[Качена снимка

#2499 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пчеларство,градинарство,животновъдство и др. тел:0878532677

Публикувано: 12 November 2010 - 09:10 PM

Показване на мнениетоRalente, в 12 November 2010 - 01:44 PM, написа:

Puffy,
[

Естествено, че няма да има животинка навън, това пък как ти хрумна!! Смятам, че ако се подходи внимателно и не се оставят сами на първо време, те ще свикнат едно с друго. А ако наистина с течение на времето е положението е непоносимо (което не вярвам да се случи) и съвсем не се спогаждат , има други варианти, като изключвам изхвърлянето навън.

Puffy,Ralente: Не се притяснявайте за това дали ще свикнат с коките ви Джак ръселите те са интелигентни кучета и се приучат много лесно към котките и към други животинки.Казвам го от Опит(за съжеление горчив) Първото ми джакче не подходих внимателно с обучението му понеже си беше подарък за децата (Ново Годишен) и предимно те се грижеха и занимаваха с обучението му и се получи така че прояви агресия към котките и други животинки (гълъби) подгонвайки случайно преминаваща котката се получи крайно неприятен инцидент котката премина пред колата но кучето ми нямаше тоя шанс и почина.Сега си имаме друга красивица която от малка я свикнах с котки и притъпявам постоянно инстикта за лов резултати са пълно послушание разходките на вън са без повод постоянно(Естествено не я разхождам по Главни улици и булеварди с голямо движение) и ЧУДЕСНО ИЗПЪЛНЯВАНЕ НА КОМАНДИТЕ когато сме на вън.Него Възприемайте като хвалба но както си го възпитате така и ще си го гледате.Същото правило важи и за храната само гранули сутрин и вечер се дават за окло 15мин така не се получават злояди кучета . Други лакомства само за награда при изпълнена команда

#2500 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2010 - 10:58 PM

Само че проблемът не е дали кучето ще свикне с писаната, а дали писаната ще свикне с кучето.
Открих, че в dog.bg има тема за това - резултатите са различни, но се оказа, че в повечето случаи, животинките достигат до някаква търпимост. Дано ви е от полза и на вас:
http://forum.dog.bg/...80%D0%B8%D0%B2/
Искрено ви пожелавам успех! Надявам се скоро да пишете какво се случва и как се приемат маците и бебоците! :ba_025:
PS: Ако темата не излезе от този линк, намира се в раздел Фелинология - С котка в леглото, общ форум - Котка и куче под един покрив?
User's Signature

Качена снимка

#2501 Потребителят е офлайн   Puffy Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 November 2010 - 04:33 PM

Аз не се съмнявам,че което и да е куче няма да свикне(ако е от малко) с котките, но ме е страх бебока да не яде много бой, понеже котарака ми е към десетина килограмов дзвер, тоест джак-а ще стане колкото него г/д. На лабрадора нямаше какво да направи, защото го беше страх и не го достигаше, но джак-а е малък на размер и може би котарака няма да го е страх :dh_188: Виж вече като порасне ще е друго, но до тогава ако не се разбират не знам какво да правя, няма да изоставя нито един от двамата!
П.С: Забравих, да кажа че с лабрадора някак си се бяха погодили да седят в една стая единия спеше на пода, другия на стола, така че може би има светлина в тунела

#2502 Потребителят е офлайн   alex5428 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 November 2010 - 04:52 PM

Джаки вече е МАМА и то не каква да е! Ами е супер мама и то за първи път ,на 7 бебета! :af_089:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#2503 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пчеларство,градинарство,животновъдство и др. тел:0878532677

Публикувано: 14 November 2010 - 07:47 PM

браво на новата мама,добре се е справила :mg_062:

#2504 Потребителят е офлайн   wolfy_ Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 November 2010 - 09:05 PM

здравейте на всички почитатели на тази супер порода малки пъклени дяволчета хахаха,четох за ушите и се притеснчвам че моето Джиджи изправи ушите,та питането ми е дали е нещо объркано с нея щом ги изправи? благодаря предварително

#2505 Потребителят е офлайн   shushulka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Art, Nature, Astrology, Social responsibility

Публикувано: 15 November 2010 - 09:19 PM

Браво на новата Мама Джаки и мен! Справила се е геройски! Превъзходни бебета, да са ви живи и здрави, и много щастливи! А мама-та е просто прекрасна! Пазете се и отново - Честито! :md_064:

#2506 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2010 - 01:01 PM

Хелоу.. да ви зарадвам с 2 екземпляра на породата, които засякох в центъра на Прага :)
Мисля и аз да се снабдя с такаъв двоен повод хихи

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#2507 Потребителят е офлайн   doglover13 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 November 2010 - 04:07 PM

Здравейте понеже в скоро време се очаква да си взема джак ръсел териер искам да ви попитам за рзмерите и килограмите, които достигат като големи кучета.Благодаря предварително и се извинявам ако го е пишело някъде в темата.
User's Signature

Качена снимка

#2508 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2010 - 08:54 PM

Показване на мнениетоdoglover13, в 18 November 2010 - 01:12 PM, написа:

Здравейте понеже в скоро време се очаква да си взема джак ръсел териер искам да ви попитам за рзмерите и килограмите, които достигат като големи кучета.Благодаря предварително и се извинявам ако го е пишело някъде в темата.

Родина на джак ръсел териера: Англия
Време на възникване на породата: 19-ти век
Използване днес: куче-компаньон
Приблизителна продължителност на живота: 13-14 г.

Общ вид и поведение. Джак ръсел териерът е активно и подвижно работно куче със здраво телосложение. Той е отличен ловец на подземен дивеч и по време на гонката не изостава от хрътките. Смел и послушен. Движенията са свободни, енергични и добре координирани.

Височина в холката на джак ръсел териера. Идеалният ръст за мъжките е 35 см, а за женските 33 см. Дълго време за тези кучета долната граница на ръста е била 26 см и те могат пълноправно да участват на изложби и да се използват в племенно-развъдната дейност. Английските съдии считат за модел куче от типа „14/14”, т. е. ръст 14 дюйма (35,5 см) и тегло 14 фунта (6,3 кг.).

Глава на джак ръсел териера. Черепът е плосък, умерено широк, леко се стеснява към очите. Преходът от челото към муцуната е леко забележим. Муцуната е малко по-къса от челото. Носната гъба е черна.

Очи. С бадемовидна форма, достатъчно дълбоко поставени, тъмни, с живо изражение.

Уши. Неголеми, във формата на латинската буква V, краищата са насочени напред, мястото на пречупването им трябва да бъде разположено не по-високо от линията на черепа.

Зъби. Захапката на джак ръсел териера е ножицообразна.

Врат. Чисти линии, мускулест, нормално дълъг.

Предни крайници. Успоредни и прави с дълги, косо поставени лопатки.

Тяло. Гърдите са умерено дълбоки, гърбът е прав и равен, поясницата е леко изпъкнала.

Задни крайници. Мощни и мускулести, с добре изразени коленни стави. Лапите са къси и успоредни.

Лапите са с плътно прилепнали пръсти и здрави възглавнички.

Опашката на джак ръсел териера е силна, права и високо поставена. Прието е краят на опашката да се купира и да остане толкова, колкото да се побере в шепата на ръката.

Козината на джак ръсел териера е груба, гъста, плътна и твърда. Има неголеми мустаци и брада, без да скриват изражението на муцуната.

Окраската на джак ръсел териера е чисто бяла или бяла с рижави, жълтеникави или черни петна. Желателно е петната да са предимно на главата и в основата на опашката.
User's Signature

Качена снимка

#2509 Потребителят е офлайн   ^JOJO^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 November 2010 - 03:28 PM

Здравейте, имам един въпрос към всички.
Тъй като водихме тази седмица Джоджо на изстискване на аналните жлези, докторката ни ни каза, че възпалените анални жлези засилват косопада на животното и че има вариант да бъдат премахнати по оперативен път. И така никога няма да се налага да бъдат изстисквани, както и косопада ще се ограничи само до сезонната смяна на козината. Та въпроса ми е - има ли някой във форума, който е премахнал жлезите на кученцето си и може ли да ми каже нещо повече по въпроса. До колкото разбрах фунцията им е да омирисват акото, така, че другите животни да го разпознават по мириса. А ако жлезите не бъдат изстисквани своевременно, могат да предизвикат и появата на гъбички по кожата.
User's Signature

Качена снимка

#2510 Потребителят е офлайн   doglover13 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 November 2010 - 05:34 PM

katetol благодаря ти много :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

• (275 Страници) +
  • « Първа