Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#2511 Потребителят е офлайн   KaiZen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Маркетинг, Реклама, Компютри, Котки и Кучета...
Публикувано: 19 November 2010 - 05:58 PM

Мислите ли, че този красавец е Джак Ръсел?
http://www.bezdom.in...php?f=14&t=8808
User's Signature

Гореизложеното е лично мое мнение и не ангажирам никого с него!

#2512 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2010 - 06:39 PM

Показване на мнениетоKaiZen, в 19 November 2010 - 05:03 PM, написа:

Мислите ли, че този красавец е Джак Ръсел?
http://www.bezdom.in...php?f=14&t=8808

Със сигурност не е, но е неверояно сладък, а какви очи има само ...:wub:
Дано намери своя дом!

#2513 Потребителят е офлайн   Maylo Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 November 2010 - 12:45 PM

Искам да ви споделя нещо притеснително за мен, което ми се случва вече 3 или 4 пъти. Пускам наш Майло да тича свободно на поляната, но по едно време отива към някое борче и го виждам как почва да се въргаля. След малко идва целия омацан в ако :zz_020: . Карам му се, в колата и после директно в банята. Рових се из разни форуми и статии - било нещо нормално, кучешки инстинкт, особено за ловните породи. Обичали да се въргалят в нещо миризливо, за да прикриват естествената си миризма докато ловуват. Чудя се при вас как са нещата, приемам всякакви съвети....направо изтръпвам вече като започне да се отдалечава и души около дърветата. :eg_033:

#2514 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2010 - 01:58 PM

Показване на мнениетоMaylo, в 20 November 2010 - 09:50 AM, написа:

Искам да ви споделя нещо притеснително за мен, което ми се случва вече 3 или 4 пъти. Пускам наш Майло да тича свободно на поляната, но по едно време отива към някое борче и го виждам как почва да се въргаля. След малко идва целия омацан в ако :zz_020: . Карам му се, в колата и после директно в банята. Рових се из разни форуми и статии - било нещо нормално, кучешки инстинкт, особено за ловните породи. Обичали да се въргалят в нещо миризливо, за да прикриват естествената си миризма докато ловуват. Чудя се при вас как са нещата, приемам всякакви съвети....направо изтръпвам вече като започне да се отдалечава и души около дърветата. :eg_033:

:ab_041: Това е една от гнусотиите, свързана с тази порода ... Аз, мисля, че вече съм писала, но ще напиша пак моя опит, защото са ми много забавни /сега/ случките! Не зная Майло в какво ако се е въргалял, но Джими, когато беше на около 7-8 месеца, /предупреждавам, че тази част е много гнусна, ако някой има слаб стомах, да не чете/ и беше намерил едно място, което очевидно някой тъпак ползваше за кенеф. Резултатът беше директно изхвърлен нагръдник и един час търкане в банята, като къпането ставаше с ръкавици! :zz_020: Пълна отврат! :zz_020: . Друг подобен случай /който не е чак толкова гнусен, но смея да кажа, че е по-миризлив/ беше, когато, пак мънзърон на 7-8 месеца, след като чистачката беше оставила вратата отворена, драснал по живота! Обезумях, когато се прибрах от работа и видях че го няма - качих се на колата си и обиколих всички съседни населени места ... Сега зная, че куче не се търси с кола, ама тогава ... Вече бях на ръба на отчаянието си, когато го видях ... доволен ... на върха на щастието си ... мърляв ... на едно импровизирано бунище! :zz_020: Отвратта беше, че беше намерил някакви рибни отпадъци, в които се беше търкалял до отмала! Нама да ви казвам, че това беше единствения случай, в който горещо съм благодарила на Бога, че не ми е позволил да сваля транспортната му кутия от колата! Хора, тази миризма още ми стои в носа, но тогава две седмици нямаше измирисване, въпреки настойчивото ми търкане!
Честно казано, може и да е грешка от моя страна, но аз нищо не съм правила по въпроса. От тогава не сме имали такива драматично-миризливи случки, но аз не подценявам инстинкта му но ловец и възможността във всеки един момент да се е отъркалял в нещо смрадливо!
Ако някой знае метод за подтискане на този инстинкт, ще ми е интересно и на мен да го чуя.
А също и, ако някой успешно е приложил метод, с който е отказал ДРТ си да взема каквото и да е от земята! Когато попитах, ми казаха, че трябвало да го ритам по муцунката, когато вземе нещо, но това е неприемливо за мен ... А ме е страх, защото в квартала пак са започнали да разпръскват отрова ...
User's Signature

Качена снимка

#2515 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2010 - 04:57 PM

Хора, казвам ви, вече ще стрелям на месо! :ed_142: Моето джудже, горкото, днес пак си наряза крачето на място, определено за разхождане на кучета!!! Е, питам аз, аджеба, защо да сме изрядни и да спазваме правилата?!? Да го гледам през два месеца как героично куцука из къщи и оставя след себе си кървави лапички ли?!?
От днес казвам "НЕ" на правилата и ще си го водя не там, където са ми определили, а там, където е безопасно за него!!! Пък ако ще и в училищния двор да е!
User's Signature

Качена снимка

#2516 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2010 - 06:41 PM

Показване на мнениетоkatetol, в 20 November 2010 - 02:02 PM, написа:

Хора, казвам ви, вече ще стрелям на месо! :ed_142: Моето джудже, горкото, днес пак си наряза крачето на място, определено за разхождане на кучета!!! Е, питам аз, аджеба, защо да сме изрядни и да спазваме правилата?!? Да го гледам през два месеца как героично куцука из къщи и оставя след себе си кървави лапички ли?!?
От днес казвам "НЕ" на правилата и ще си го водя не там, където са ми определили, а там, където е безопасно за него!!! Пък ако ще и в училищния двор да е!

:ud_009: ама това място не е заградено, нали? Ако се загради, мисля че дори да се хвърли нещо вътре, първия с кученце който отиде ще го разчисти! Хора всякакви и гаднярчета разни още повече! Идвай и снимай нашата кучешка полянка в квартал Кичук Париж и се бори за нещо такова! Ако се съберете повече кучкари може и да има ефект - нищо не е една ограда и един кош за отпадъците!
Днес пак бяхме там, мноооого готино! Нашия се натича на воля с две уипетки - обожавам тези кучета :wub: , хората най-чинно си събират акитата, даже оставят торбички закачени за оградата ако някой не си носи /понякога бабите ги прибират :ab_041: ама те пак оставят / и така.
Съчувствам ти - много е болно да гледаш мъника да страда и то не по твоя вина!
User's Signature

Качена снимка

#2517 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2010 - 07:23 PM

Ами! Заградено!!! Треволяка е по-висок от мен! Добре, че дойде есента и повяхна, че го поутъпкахме и се слегна!!! Абе, болна държава сме! Полудяла съм! В понеделник отивам да се разправям в общината :eg_033: ! Знаех си, че не трябва да се местя да живея в София!
Иначе аз също гледам да съм много стриктна, затова сме на този хал - Джими е чипиран, регистриран в Общината, с платена такса ... и го разхождам на определеното от кмета място, като си му събирам акитата /всичките ми джобове са пълни с торбички/, без значение дали сме на поляната или до казана за боклук! Гледам обаче да си свърши работата преди да отидем на поляната /обикаляме като простинали коне квартала/, за да мога да ги изхвърля. В противен случай трябва да си ги завия и да си ги прибера в джоба, докато си играем, защото там няма даже кошче :eg_033: !
Моля те, напълни ми очите, и публикувай една снимка на вашата полянка! Пък аз ще изтегля снимката и ще покажа на Столична община, район Люлин, как точно трябва да изглеждат тези места!

В Кючука живееше сестра ми /сега свекърва й все още живеят там/, преди да се се премести в Коматево! Абе, Пловдив си ми е любимия град, не съм се и усъмнила, че там нещата се правят както трябва!
User's Signature

Качена снимка

#2518 Потребителят е офлайн   izidra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 20 November 2010 - 07:52 PM

И ние да се оплачем, но не от полянката, а от липсата на всякакъв инстинкт за самосъхранение у Джаки. След като раната на гъбката й от пръчки отшумя и временното вето което й бяхме наложили приключи, днес ни сполетя ново двайсет. Винаги я наблюдаваме и уж всичко си беше наред, докато не изскимтя и побягна от пръчката. Решихме, че е стъпила върху нея и си е наранила крачето, докато не дойде при мен със затворено оче. Сега благодаря на бога за малкия дявол, цепнала си е клепача и изглежда болезнено, но все пак е клепачът е предпазил окото. Това е то, тези пръчки не можем да ги откажем. Играе с играчки /топка, фризби/, но това трае 5-10 минути и губи интерес. Диванета, не знам дали и при вас е така, ама все някоя беля ще спретнат и макар това да им е очарованието, поне да не се самонараняват :eg_033:.
User's Signature

Качена снимка

#2519 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2010 - 08:00 PM

Показване на мнениетоizidra, в 20 November 2010 - 04:57 PM, написа:

И ние да се оплачем, но не от полянката, а от липсата на всякакъв инстинкт за самосъхранение у Джаки. След като раната на гъбката й от пръчки отшумя и временното вето което й бяхме наложили приключи, днес ни сполетя ново двайсет. Винаги я наблюдаваме и уж всичко си беше наред, докато не изскимтя и побягна от пръчката. Решихме, че е стъпила върху нея и си е наранила крачето, докато не дойде при мен със затворено оче. Сега благодаря на бога за малкия дявол, цепнала си е клепача и изглежда болезнено, но все пак е клепачът е предпазил окото. Това е то, тези пръчки не можем да ги откажем. Играе с играчки /топка, фризби/, но това трае 5-10 минути и губи интерес. Диванета, не знам дали и при вас е така, ама все някоя беля ще спретнат и макар това да им е очарованието, поне да не се самонараняват :eg_033:.

Ох, милата душичка тя! Дано бързо да й се оправи оченцето!
По отношение на пръчките Джими губи интерес, ако види някоя от играчките си за "навън" /това са играчки, с които играе само при извеждане и в къщи по никакъв начин не му ги давам/! Направо богоговее пред една играчка, която представлява гумена топка, вързана на въже /от зоомагазин я купих, има различни разновидности/ и, като се хвърли, отива доста далеч! Гони я до отмала! Същото е и с едно жълто гумено фризби!
Дано да намерите вариант, че, очевидно маймунката "яде сопата" от сопите!
User's Signature

Качена снимка

#2520 Потребителят е офлайн   izidra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 20 November 2010 - 08:46 PM

[/quote]

Ох, милата душичка тя! Дано бързо да й се оправи оченцето!
По отношение на пръчките Джими губи интерес, ако види някоя от играчките си за "навън" /това са играчки, с които играе само при извеждане и в къщи по никакъв начин не му ги давам/! Направо богоговее пред една играчка, която представлява гумена топка, вързана на въже /от зоомагазин я купих, има различни разновидности/ и, като се хвърли, отива доста далеч! Гони я до отмала! Същото е и с едно жълто гумено фризби!
Дано да намерите вариант, че, очевидно маймунката "яде сопата" от сопите!
[/quote]

Имаме 4 такива топки, едната от които е ръгби и е по-голяма и тежка от другите. Ти знаеш въжетата какви са дебели /като алпинистки/ и въпреки това въжето при нас изкарва най-много седмица. Гумено фризби имаме и ние и се родихме с него, то е единственото което оцеля при нея, защото пластмасовите и въжените не оцеляват. Въжено/платнените фризбите летят страхотно и надалеч, но при нас не оцеляват дълго. Като по-малка си играеше повече с играчки навън, но сега си поиграе малко и тръгва да си търси някоя пръчка. Истината е, че си играе страхотно с тях и тича като обезумяла. Един час и после все едно нямаме куче у дома, но все ще се случи нещо, я треска в гърлото и лекар и упойки, я рана на гъбката, а днес и окото. Внимаваме и подбираме пръчките да не са тънки, че едвам ги вадим, ако й заседне, пък да не са и прекалено тежки, че ги повдига с муцунката отдолу и си наранява гъбката. Преди време от зоомагазина й взехме дървена гира за овчарки /големичка/, немска при това /предполага се, че е по-качествена и ще оцелее повече/, е да де изкара 14 дни :eg_033:. Сега двете части от гирата ги ползваме, като ходим на море, защото не потъват, а пък Джаки Обожава водата и си ги носи на брега.
User's Signature

Качена снимка

#2521 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2010 - 12:31 AM

Като сме почнали да се оплакваме от щуротиите на малките дапродължа и аз :)
Миналата седмица точно вечерта преди да замина извън страната Джаспър отгризна топче от химикал с големината на 20 ст. диаметър заедно с прилежащата му пластмасова пръчка и в стремежа си да я скрие от мен я глътна! При което аз просто обезумях.. хванах го за краката вдигнах го и взех да разклащам, бърках му в гърлото и какво ли не :eg_033: тъкмо бях почнала да се отчайвам и мислих какво да правя - да замнавам ли на следващия ден или да оставам и да го водя на лекар и нашия почна да кашля и да получава спазми за повръщане и току виж топчето взе да се търкаля из м/у зъбите, а аз като някакъв хищник му се нахвърлих с 2 ръце в устата за да го извадя :cg_059: Изби ме студена пот когато видях каква остра като игла част от пластмасата се е отчупила заедно с топчето и как е можело това да му се забие някъде из хранопровод, черва и т.н.

#2522 Потребителят е офлайн   nedev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 21 November 2010 - 01:36 AM

Показване на мнениетоradusha, в 20 November 2010 - 09:36 PM, написа:

а аз като някакъв хищник му се нахвърлих с 2 ръце в устата за да го извадя :cg_059:

Леле направо виждам ситуацията :ab_041: Добре ,че всичко е минало гладко :beer:

Скоро не сме посещавали форумчето. Мама Лина има вече бебоци на 44 дни. Вече проявяват характер и са много игриви. Прави ми впечатление ,че чакат да ги извадя от леговището им , за да си свършат работата в банята. Днес едното прояви агресия към майка си. Тя Лина,постоянно ги закача , но това , май в повечко му дойде. Че като се обърна и като започна да я лае и да налита да я хапе и то може би 15, 20 пъти. Много се смяхме тук.
Като цяло малките са в отлично здраве. Вече ги захранвам с еукануба пупи и тази храна им деиства страшно добре. Доктора като ги видя, ( за първата ваксина и пастата за глисти ) направо не повярва , че са така добре сложени. Направих им паспортите. Абе какво да ви кажа. моите лични документи , нямам време да направя, но за кученцата намерих :ab_041: И как иначе, имам си страхотни мъжкари и вече много се привързват към мен и моето семейство. :ba_025:
П.С. Доктора ми сподели, че масово му водят кученца , от развъдници с глисти. Направо да се чудиш казва, хора които си искарват хляба с животни, да не полагат , елементарни грижи. Явно кризата е на всякъде.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Ниамам подпис

#2523 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2010 - 09:43 AM

Показване на мнениетоnedev, в 20 November 2010 - 10:41 PM, написа:

Показване на мнениетоradusha, в 20 November 2010 - 09:36 PM, написа:

а аз като някакъв хищник му се нахвърлих с 2 ръце в устата за да го извадя :cg_059:

Леле направо виждам ситуацията :ab_041: Добре ,че всичко е минало гладко :beer:

Скоро не сме посещавали форумчето. Мама Лина има вече бебоци на 44 дни. Вече проявяват характер и са много игриви. Прави ми впечатление ,че чакат да ги извадя от леговището им , за да си свършат работата в банята. Днес едното прояви агресия към майка си. Тя Лина,постоянно ги закача , но това , май в повечко му дойде. Че като се обърна и като започна да я лае и да налита да я хапе и то може би 15, 20 пъти. Много се смяхме тук.
Като цяло малките са в отлично здраве. Вече ги захранвам с еукануба пупи и тази храна им деиства страшно добре. Доктора като ги видя, ( за първата ваксина и пастата за глисти ) направо не повярва , че са така добре сложени. Направих им паспортите. Абе какво да ви кажа. моите лични документи , нямам време да направя, но за кученцата намерих :ab_041: И как иначе, имам си страхотни мъжкари и вече много се привързват към мен и моето семейство. :ba_025:
П.С. Доктора ми сподели, че масово му водят кученца , от развъдници с глисти. Направо да се чудиш казва, хора които си искарват хляба с животни, да не полагат , елементарни грижи. Явно кризата е на всякъде.

Малиии, сладурчета малки - представям си каква игра пада вече :af_089: Не се и съмнявам, че полагаш страхотни грижи за тях - нали и нашия Майло е от мама Лина и като го заведохме на доктора след първото хапче за глисти, той не ми повярва че бебешока е чистичък и нищо няма в акито ! :ae_085:
Да питам нещо - на мен ли така ми се струва, или наистина още в тази възраст бебешоците се различават по големина - мъника от първата снимка например и после другия с мама Лина ? Чух от някъде, че първия който излезе е най-едър, а последния - най-дребен. Има ли нещо вярно или щуротии пак някакви са ми наприказвали :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#2524 Потребителят е офлайн   vitamin1973 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 November 2010 - 10:27 AM

Здрасти Милене,
Много се радвам, че всички са добре, поздрави на вас и целувки на мама Лина от Ръсел!Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#2525 Потребителят е офлайн   izidra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 21 November 2010 - 10:38 AM

[/quote]

Да питам нещо - на мен ли така ми се струва, или наистина още в тази възраст бебешоците се различават по големина - мъника от първата снимка например и после другия с мама Лина ? Чух от някъде, че първия който излезе е най-едър, а последния - най-дребен. Има ли нещо вярно или щуротии пак някакви са ми наприказвали :ab_041:
[/quote]

Vani6, не знам дали има някакво точно определено съотношение кое от кученцата ще се роди по-едро, но само ще кажа, че при нас най-едро беше последното кученце което се роди, почти два пъти по-голямо от предпоследното и видно най-едро от кучилото.
User's Signature

Качена снимка

#2526 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2010 - 11:01 AM

Да са живи и здрави бебоците на мама Лина и да си намерят най-добрите стопани на света! :wub:
Много са сладки, пу-пу, да не им е уроки!!! Като ги гледам и се възражда със страшна сила мечтата ми за още едно джакче! :af_089: И ще си я сбъдна, знам си аз! :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#2527 Потребителят е офлайн   Ralente Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 21 November 2010 - 11:16 PM

Привет на всички :re_037:
От снощи малката Рокси е при нас :ab_041: Невероятно лудо куче, умираме от смях постоянно ... не е истина колко енергия има, винаги е в движение когато не спи. Направо сме влюбени в нея. Засега с котката се разбират, маца спазва почетната дистанция от 1-2-3 метра, но не е нервна и не се ежи. Дано да се разберат двете и занапред. Ето и малко снимки.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка
[Качена снимка

#2528 Потребителят е офлайн   Rambo3 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 November 2010 - 01:16 AM

Привет на всички!
Купихме си вече зимно якенце, защото му е толкова студено, че чак му трепери чейнето. Ако играе или тича, няма проблем. Но ако е в покой треперя като циганин пред канцелария.
При вас как е с ниските температури?

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2529 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2010 - 08:20 AM

Ralente, това е страхотно! :be_107: Малката беборанка е страхотна! Радвам се, че са се разбрали с мацата и, като гледам, най-вероятно съвсем скоро ще са първи приятелки! Честито отново! Забавлявайте се много, много с беборана, и не забравяйте да споделяте снимки с нас :mg_062: .
Rambo3, честно казано ние никога не сме обличали дрешки! Не зная дали се дължи на факта, че той от много малък беше принуден да свикне с ниските температури или просто на породата, но се справя страхотно! В снега се рови и се търкаля като дива свиня в тикви, но, когато се приберем вкъщи, задължително си търси печката! Но, като гледам какъв сладуран е кучо с якето, започвам за пореден път да се замислям, дали да не взема и аз нещо такова :be_107:
User's Signature

Качена снимка

#2530 Потребителят е офлайн   ^JOJO^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 November 2010 - 06:26 PM

Показване на мнениетоRambo3, в 22 November 2010 - 01:21 AM, написа:

Привет на всички!
Купихме си вече зимно якенце, защото му е толкова студено, че чак му трепери чейнето. Ако играе или тича, няма проблем. Но ако е в покой треперя като циганин пред канцелария.
При вас как е с ниските температури?

И Джоджо си има зимно яке, подплатено с пухче от вътрешната страна :). Все още не сме му го обличали, за да не се изнежва много, но го забелязвам сутрин, че доста потреперва. Иначе, когато е мокро навън му обличаме по-тъничко шушлеково, за да не се мърля много, че си хвърля кал чак по гърба.
User's Signature

Качена снимка

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема