Джак Ръсел териер
Публикувано: 20 November 2010 - 12:45 PM

Публикувано: 20 November 2010 - 01:58 PM
Maylo, в 20 November 2010 - 09:50 AM, написа:

Честно казано, може и да е грешка от моя страна, но аз нищо не съм правила по въпроса. От тогава не сме имали такива драматично-миризливи случки, но аз не подценявам инстинкта му но ловец и възможността във всеки един момент да се е отъркалял в нещо смрадливо!
Ако някой знае метод за подтискане на този инстинкт, ще ми е интересно и на мен да го чуя.
А също и, ако някой успешно е приложил метод, с който е отказал ДРТ си да взема каквото и да е от земята! Когато попитах, ми казаха, че трябвало да го ритам по муцунката, когато вземе нещо, но това е неприемливо за мен ... А ме е страх, защото в квартала пак са започнали да разпръскват отрова ...
Публикувано: 20 November 2010 - 04:57 PM

От днес казвам "НЕ" на правилата и ще си го водя не там, където са ми определили, а там, където е безопасно за него!!! Пък ако ще и в училищния двор да е!
Публикувано: 20 November 2010 - 06:41 PM
katetol, в 20 November 2010 - 02:02 PM, написа:

От днес казвам "НЕ" на правилата и ще си го водя не там, където са ми определили, а там, където е безопасно за него!!! Пък ако ще и в училищния двор да е!

Днес пак бяхме там, мноооого готино! Нашия се натича на воля с две уипетки - обожавам тези кучета

Съчувствам ти - много е болно да гледаш мъника да страда и то не по твоя вина!

Публикувано: 20 November 2010 - 07:23 PM

Иначе аз също гледам да съм много стриктна, затова сме на този хал - Джими е чипиран, регистриран в Общината, с платена такса ... и го разхождам на определеното от кмета място, като си му събирам акитата /всичките ми джобове са пълни с торбички/, без значение дали сме на поляната или до казана за боклук! Гледам обаче да си свърши работата преди да отидем на поляната /обикаляме като простинали коне квартала/, за да мога да ги изхвърля. В противен случай трябва да си ги завия и да си ги прибера в джоба, докато си играем, защото там няма даже кошче

Моля те, напълни ми очите, и публикувай една снимка на вашата полянка! Пък аз ще изтегля снимката и ще покажа на Столична община, район Люлин, как точно трябва да изглеждат тези места!
В Кючука живееше сестра ми /сега свекърва й все още живеят там/, преди да се се премести в Коматево! Абе, Пловдив си ми е любимия град, не съм се и усъмнила, че там нещата се правят както трябва!
Публикувано: 20 November 2010 - 07:52 PM

Публикувано: 20 November 2010 - 08:00 PM
izidra, в 20 November 2010 - 04:57 PM, написа:

Ох, милата душичка тя! Дано бързо да й се оправи оченцето!
По отношение на пръчките Джими губи интерес, ако види някоя от играчките си за "навън" /това са играчки, с които играе само при извеждане и в къщи по никакъв начин не му ги давам/! Направо богоговее пред една играчка, която представлява гумена топка, вързана на въже /от зоомагазин я купих, има различни разновидности/ и, като се хвърли, отива доста далеч! Гони я до отмала! Същото е и с едно жълто гумено фризби!
Дано да намерите вариант, че, очевидно маймунката "яде сопата" от сопите!
Публикувано: 20 November 2010 - 08:46 PM
Ох, милата душичка тя! Дано бързо да й се оправи оченцето!
По отношение на пръчките Джими губи интерес, ако види някоя от играчките си за "навън" /това са играчки, с които играе само при извеждане и в къщи по никакъв начин не му ги давам/! Направо богоговее пред една играчка, която представлява гумена топка, вързана на въже /от зоомагазин я купих, има различни разновидности/ и, като се хвърли, отива доста далеч! Гони я до отмала! Същото е и с едно жълто гумено фризби!
Дано да намерите вариант, че, очевидно маймунката "яде сопата" от сопите!
[/quote]
Имаме 4 такива топки, едната от които е ръгби и е по-голяма и тежка от другите. Ти знаеш въжетата какви са дебели /като алпинистки/ и въпреки това въжето при нас изкарва най-много седмица. Гумено фризби имаме и ние и се родихме с него, то е единственото което оцеля при нея, защото пластмасовите и въжените не оцеляват. Въжено/платнените фризбите летят страхотно и надалеч, но при нас не оцеляват дълго. Като по-малка си играеше повече с играчки навън, но сега си поиграе малко и тръгва да си търси някоя пръчка. Истината е, че си играе страхотно с тях и тича като обезумяла. Един час и после все едно нямаме куче у дома, но все ще се случи нещо, я треска в гърлото и лекар и упойки, я рана на гъбката, а днес и окото. Внимаваме и подбираме пръчките да не са тънки, че едвам ги вадим, ако й заседне, пък да не са и прекалено тежки, че ги повдига с муцунката отдолу и си наранява гъбката. Преди време от зоомагазина й взехме дървена гира за овчарки /големичка/, немска при това /предполага се, че е по-качествена и ще оцелее повече/, е да де изкара 14 дни

Публикувано: 21 November 2010 - 12:31 AM
Миналата седмица точно вечерта преди да замина извън страната Джаспър отгризна топче от химикал с големината на 20 ст. диаметър заедно с прилежащата му пластмасова пръчка и в стремежа си да я скрие от мен я глътна! При което аз просто обезумях.. хванах го за краката вдигнах го и взех да разклащам, бърках му в гърлото и какво ли не

Публикувано: 21 November 2010 - 01:36 AM
radusha, в 20 November 2010 - 09:36 PM, написа:

Леле направо виждам ситуацията

Скоро не сме посещавали форумчето. Мама Лина има вече бебоци на 44 дни. Вече проявяват характер и са много игриви. Прави ми впечатление ,че чакат да ги извадя от леговището им , за да си свършат работата в банята. Днес едното прояви агресия към майка си. Тя Лина,постоянно ги закача , но това , май в повечко му дойде. Че като се обърна и като започна да я лае и да налита да я хапе и то може би 15, 20 пъти. Много се смяхме тук.
Като цяло малките са в отлично здраве. Вече ги захранвам с еукануба пупи и тази храна им деиства страшно добре. Доктора като ги видя, ( за първата ваксина и пастата за глисти ) направо не повярва , че са така добре сложени. Направих им паспортите. Абе какво да ви кажа. моите лични документи , нямам време да направя, но за кученцата намерих

П.С. Доктора ми сподели, че масово му водят кученца , от развъдници с глисти. Направо да се чудиш казва, хора които си искарват хляба с животни, да не полагат , елементарни грижи. Явно кризата е на всякъде.

Ниамам подпис
Публикувано: 21 November 2010 - 09:43 AM
nedev, в 20 November 2010 - 10:41 PM, написа:
radusha, в 20 November 2010 - 09:36 PM, написа:

Леле направо виждам ситуацията

Скоро не сме посещавали форумчето. Мама Лина има вече бебоци на 44 дни. Вече проявяват характер и са много игриви. Прави ми впечатление ,че чакат да ги извадя от леговището им , за да си свършат работата в банята. Днес едното прояви агресия към майка си. Тя Лина,постоянно ги закача , но това , май в повечко му дойде. Че като се обърна и като започна да я лае и да налита да я хапе и то може би 15, 20 пъти. Много се смяхме тук.
Като цяло малките са в отлично здраве. Вече ги захранвам с еукануба пупи и тази храна им деиства страшно добре. Доктора като ги видя, ( за първата ваксина и пастата за глисти ) направо не повярва , че са така добре сложени. Направих им паспортите. Абе какво да ви кажа. моите лични документи , нямам време да направя, но за кученцата намерих

П.С. Доктора ми сподели, че масово му водят кученца , от развъдници с глисти. Направо да се чудиш казва, хора които си искарват хляба с животни, да не полагат , елементарни грижи. Явно кризата е на всякъде.
Малиии, сладурчета малки - представям си каква игра пада вече

Да питам нещо - на мен ли така ми се струва, или наистина още в тази възраст бебешоците се различават по големина - мъника от първата снимка например и после другия с мама Лина ? Чух от някъде, че първия който излезе е най-едър, а последния - най-дребен. Има ли нещо вярно или щуротии пак някакви са ми наприказвали

Публикувано: 21 November 2010 - 10:38 AM
Да питам нещо - на мен ли така ми се струва, или наистина още в тази възраст бебешоците се различават по големина - мъника от първата снимка например и после другия с мама Лина ? Чух от някъде, че първия който излезе е най-едър, а последния - най-дребен. Има ли нещо вярно или щуротии пак някакви са ми наприказвали

[/quote]
Vani6, не знам дали има някакво точно определено съотношение кое от кученцата ще се роди по-едро, но само ще кажа, че при нас най-едро беше последното кученце което се роди, почти два пъти по-голямо от предпоследното и видно най-едро от кучилото.
Публикувано: 21 November 2010 - 11:16 PM

От снощи малката Рокси е при нас

Публикувано: 22 November 2010 - 01:16 AM
Публикувано: 22 November 2010 - 08:20 AM

Rambo3, честно казано ние никога не сме обличали дрешки! Не зная дали се дължи на факта, че той от много малък беше принуден да свикне с ниските температури или просто на породата, но се справя страхотно! В снега се рови и се търкаля като дива свиня в тикви, но, когато се приберем вкъщи, задължително си търси печката! Но, като гледам какъв сладуран е кучо с якето, започвам за пореден път да се замислям, дали да не взема и аз нещо такова

Публикувано: 22 November 2010 - 06:26 PM
Rambo3, в 22 November 2010 - 01:21 AM, написа:
Купихме си вече зимно якенце, защото му е толкова студено, че чак му трепери чейнето. Ако играе или тича, няма проблем. Но ако е в покой треперя като циганин пред канцелария.
При вас как е с ниските температури?
И Джоджо си има зимно яке, подплатено с пухче от вътрешната страна :). Все още не сме му го обличали, за да не се изнежва много, но го забелязвам сутрин, че доста потреперва. Иначе, когато е мокро навън му обличаме по-тъничко шушлеково, за да не се мърля много, че си хвърля кал чак по гърба.