Публикувано: 11 January 2011 - 09:33 PM
Категорично съм съгласна с теб!!! Аз също изпитвах ужас от кучета, защото съм нападана три пъти, единия от които от глутница озверели бездомни кучета! И, честно казано, освен всичко останало, което ми даде Джими, беше и това, че страхът ми от кучетата почти изчезна! Аз затова по принцип винаги го водя на повод, дори сега съм си "изобретила" едно въже, което е дълго 15 метра така, че той хем има известна свобода, хем е и под постоянния контрол! Колко то до местата за разхождане на кучета ... аз съм силно ЗА съществуването им, защото те ми дават и на мен известна доза спокойствие, че мога да си го пусна свободно да потърчи, без да пречи на никого! Лошото е, че в Бг всичко се върши формално! Тук, в района, в който живея, тези места са УЖАСНИ, без да преувеличавам - тревата там е по-висока от мен, а Джими два пъти си наряза тежко лапичките! От тогава не го водя на тези места! Сега, през зимата, някак си се справяме, защото по времето, когато излизаме, няма хора, на които да пречим, но лятото ... просто не знам какъв вариант да измисля! Иска ми се не само ние - собствениците на домашни любимци да имаме задължения, които спазваме (аз съм си регистрирала звера, чипирала съм го, платила съм му данъка и т.н.), но и Общините да съблюдават и спазват своите задължения!
Може би съм разбрала грешно поста, но от това, което прочетох разбрах, че хората са дразнели кучетата, пък после са ударили бебока и са го проснали в кома! Това не го разбирам! Ако те са се метнали директно отгоре им и хората са се защитили, мога да ги оправдая, но хем да си го просят, хем после да удрят ... не знам! Не е моят тип поведение!