Жанет, в 16 January 2011 - 08:25 PM, написа:
Привет, мили хора, на вас и великолепните ви любимци!
Моля ви, кажете ми откъде бих могла да се сдобия с такова прекрасно кученце. Посъветвайте ме за хубав развъдник в България или чужбина, или ако някой от вас скоро очаква бебета, с радост бих купила едно от тях. Рожденият ми ден наближава и искам да си направя най-хубавия подарък. За съжаление преди 6 месеца загубих скъпото си куче, и мисля, че дойде моментът, в който да се радвам отново на любовта на една животинка. От известно време с интерес чета всичко, свързано с породата и чувствам, че все повече се влюбвам в нея. Благодаря ви!
Поздрави!

Здравей,
Преди точно година и аз бях луднала по представителите на тази порода :) Търсенето на "моето" кученце ми отне близо 5 месеца...
До колкото знам регистрирани развъдници на породата у нас няма, не знам ти дали държиш на родословие - ако да, търсенето става още по-трудно. Ако не държиш обаче на родословието то много много добре проучвай кученцето, което си си харесала...настоявай да видиш родителите, разпитай за заболявания, които са имали (една част от тях се предават генетично), ще е супер ако можеш да отидеш и да видиш в каква среда се отглеждат бебетата.. това също е адски важно за последващото му развитие и най-важно не бързай :) Има доста подобия на Джак ръсел, които се предлагат у нас.. не, че животинката няма да е едно прекрасно куче, но все пак когато даваш една не малка сума очакваш тя да бъде оправдана...
Утре се надявам да ми остане малко време да кача няколко нови снимки на моите мъници. И двамата пораснаха много за изминалите няколко месеца.
Да се похвалим, че от вчера Джаспър вдига крак

стана ей така от раз.. Айра пък е най-послушното куче на света.. обоьавам ги и двамата
Случи се и една мистериозна неприятност преди 2 дни... Джаспър ни изкара ангелите по сред нощ! Започна да повръща и да се тресе, след като му бях дала Цистал плюс за вътрешно обезпаразитяване, след инцидента с отравянето сме много наплашени и гледката отново върна за момент ужаса, който изпитах тогава. Предполагаме или Цистала не му понася, тъй като него приема за пръв път, или е някакво стомашно разстройство в следствие на реакция м/у храната и медикамента...