Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#2641 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 January 2011 - 05:14 PM

Показване на мнениетоCloud, в 10 January 2011 - 02:21 PM, написа:

Blagodarq, to4no taka mislq da napravq. Da si vzema otpusk 1-2 sedmici i da sum do nego.

Sega sledvashtiq mi vypros e. Kude da se oglejdam za takiva manici?
Kude da tyrsq obqvi ili eventualno razvudnici.
Bih iskal da si namerq kusokosmest s malko po-dulgi kra4eta.
Neshto takova:
Качена снимкаВнимавайте да не вземете Фокс териер вместо ДРТ. Всъщност в БГ повечето дългокраки ДРТ които съм виждал са абсолутни Фокс териери.
разликата е във формата на главата и височината инъче всичко друго еднакво.

#2642 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2011 - 05:38 PM

Цитат

За жалост имахме и инцидент, група младежи явно подпийнали ги дразнеха , а те нали са своенравни и не чуват като им викнеш ги лаеха

Много неприятно е случилото се с малкото кутре, добре че се е измъкнало без особени поражения.

Показване на мнениетоkatetol, в 11 January 2011 - 03:28 PM, написа:

А защо не взехте гумения ботуш и да го замлатите този малоумник по главата до "посиняване"?!? :eg_033: И аз не разбирам тази агресия ... и злоба от хората! Това е едно от нещата, от които най-много ме е страх - Джими много обича хората и се вре във всички ... Дано и ние да не стигнем до такъв инцидент, че не знам аз дали ще успея да се овладея ... :eg_033: :eg_033: :eg_033: Гадове!
Иначе кучовците ви са много сладки! Малко благородно ви завиждам за голямата група ... :wub:

Katetol според мен не си много права, постави се и от другата страна, не всеки обича кучетата, да не говорим, че има хора които изпитват нечовешки страх от тях! Аз лично бяха така преди да се сдобия с Джаспър... само някое куче да се затича към мен и бях готова да припадна!
Хора всякакви затова за да не рискуваме здравето както на любимците ни, така и на хората е добре да си разхождаме кучетата на повод. Изключения се правят само на места изрично обозначени като такива за кучета, както и извън населено място или в гората и пак трябва да сме много на щрек.
Не управдавам постъпките на хора, които проявяват излишна агресия спрямо кучетата, но пак казвам хора всякакви.. един ще избяга, друг ще се разпищи, трети ще убие кучето ти! Отговорността е наша, ние сме виновни ако се случи нещо...

#2643 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2011 - 09:33 PM

Категорично съм съгласна с теб!!! Аз също изпитвах ужас от кучета, защото съм нападана три пъти, единия от които от глутница озверели бездомни кучета! И, честно казано, освен всичко останало, което ми даде Джими, беше и това, че страхът ми от кучетата почти изчезна! Аз затова по принцип винаги го водя на повод, дори сега съм си "изобретила" едно въже, което е дълго 15 метра така, че той хем има известна свобода, хем е и под постоянния контрол! Колко то до местата за разхождане на кучета ... аз съм силно ЗА съществуването им, защото те ми дават и на мен известна доза спокойствие, че мога да си го пусна свободно да потърчи, без да пречи на никого! Лошото е, че в Бг всичко се върши формално! Тук, в района, в който живея, тези места са УЖАСНИ, без да преувеличавам - тревата там е по-висока от мен, а Джими два пъти си наряза тежко лапичките! От тогава не го водя на тези места! Сега, през зимата, някак си се справяме, защото по времето, когато излизаме, няма хора, на които да пречим, но лятото ... просто не знам какъв вариант да измисля! Иска ми се не само ние - собствениците на домашни любимци да имаме задължения, които спазваме (аз съм си регистрирала звера, чипирала съм го, платила съм му данъка и т.н.), но и Общините да съблюдават и спазват своите задължения!
Може би съм разбрала грешно поста, но от това, което прочетох разбрах, че хората са дразнели кучетата, пък после са ударили бебока и са го проснали в кома! Това не го разбирам! Ако те са се метнали директно отгоре им и хората са се защитили, мога да ги оправдая, но хем да си го просят, хем после да удрят ... не знам! Не е моят тип поведение!
User's Signature

Качена снимка

#2644 Потребителят е офлайн   krisitd Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 January 2011 - 11:30 PM

Показване на мнениетоkatetol, в 11 January 2011 - 06:38 PM, написа:

Категорично съм съгласна с теб!!! Аз също изпитвах ужас от кучета, защото съм нападана три пъти, единия от които от глутница озверели бездомни кучета! И, честно казано, освен всичко останало, което ми даде Джими, беше и това, че страхът ми от кучетата почти изчезна! Аз затова по принцип винаги го водя на повод, дори сега съм си "изобретила" едно въже, което е дълго 15 метра така, че той хем има известна свобода, хем е и под постоянния контрол! Колко то до местата за разхождане на кучета ... аз съм силно ЗА съществуването им, защото те ми дават и на мен известна доза спокойствие, че мога да си го пусна свободно да потърчи, без да пречи на никого! Лошото е, че в Бг всичко се върши формално! Тук, в района, в който живея, тези места са УЖАСНИ, без да преувеличавам - тревата там е по-висока от мен, а Джими два пъти си наряза тежко лапичките! От тогава не го водя на тези места! Сега, през зимата, някак си се справяме, защото по времето, когато излизаме, няма хора, на които да пречим, но лятото ... просто не знам какъв вариант да измисля! Иска ми се не само ние - собствениците на домашни любимци да имаме задължения, които спазваме (аз съм си регистрирала звера, чипирала съм го, платила съм му данъка и т.н.), но и Общините да съблюдават и спазват своите задължения!
Може би съм разбрала грешно поста, но от това, което прочетох разбрах, че хората са дразнели кучетата, пък после са ударили бебока и са го проснали в кома! Това не го разбирам! Ако те са се метнали директно отгоре им и хората са се защитили, мога да ги оправдая, но хем да си го просят, хем после да удрят ... не знам! Не е моят тип поведение!

Случката се развива в гората, а не в парк с много хора, естествено ,че не ги пускаме да нападат хора.Джака е създаден за ловуване и му трябва бягане и изразходване на енергията, поради тази причина ги водим в гарата, да тичат, така те са близко до своята порода.А за агресията на хората не ми се говори, кучетата са много по - добри от много хора и ще пожертват живота си за нас...ако е необходимо!!!

#2645 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 January 2011 - 12:00 PM

Показване на мнениетоradusha, в 11 January 2011 - 04:43 PM, написа:

Цитат

За жалост имахме и инцидент, група младежи явно подпийнали ги дразнеха , а те нали са своенравни и не чуват като им викнеш ги лаеха

Много неприятно е случилото се с малкото кутре, добре че се е измъкнало без особени поражения.

Показване на мнениетоkatetol, в 11 January 2011 - 03:28 PM, написа:

А защо не взехте гумения ботуш и да го замлатите този малоумник по главата до "посиняване"?!? Качена снимка И аз не разбирам тази агресия ... и злоба от хората! Това е едно от нещата, от които най-много ме е страх - Джими много обича хората и се вре във всички ... Дано и ние да не стигнем до такъв инцидент, че не знам аз дали ще успея да се овладея ... Качена снимка Качена снимка Качена снимка Гадове!
Иначе кучовците ви са много сладки! Малко благородно ви завиждам за голямата група ... Качена снимка

Katetol според мен не си много права, постави се и от другата страна, не всеки обича кучетата, да не говорим, че има хора които изпитват нечовешки страх от тях! Аз лично бяха така преди да се сдобия с Джаспър... само някое куче да се затича към мен и бях готова да припадна!
Хора всякакви затова за да не рискуваме здравето както на любимците ни, така и на хората е добре да си разхождаме кучетата на повод. Изключения се правят само на места изрично обозначени като такива за кучета, както и извън населено място или в гората и пак трябва да сме много на щрек.
Не управдавам постъпките на хора, които проявяват излишна агресия спрямо кучетата, но пак казвам хора всякакви.. един ще избяга, друг ще се разпищи, трети ще убие кучето ти! Отговорността е наша, ние сме виновни ако се случи нещо...

Абсолутно съм съгласен, за съжаление много малко колеги расъждават като теб.

#2646 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 January 2011 - 12:16 PM

Показване на мнениетоkrisitd, в 11 January 2011 - 11:03 AM, написа:

Ето ни и нас на разходка в планината.
Прикачен файл 281220105071.jpg Мама Изи ни строи в редичка Качена снимка Голямо лудуване падна, невероятни са и в група нямат равни ...
Прикачен файл 28122010511 (2).jpg
За жалост имахме и инцидент, група младежи явно подпийнали ги дразнеха , а те нали са своенравни и не чуват като им викнеш ги лаеха, единия от групата събул си гумения бутуш и ги налагаше, беше ударил малкото бебе (6 месеца)което получи комоцио лежи в снега и не мърда.Като се приближихме и видяхме че не мърда направо ми се разтрепераха краката.Тръгнахме си бързо и още в колата взе да идва на себе сиКачена снимка .Слава богу, че са яки и издръжливи кучета.Качена снимка Доста размишлявах върху тази случка с добър край за нас , може ли да има такива хора, Такава агресия и мъст!!!

Прощавай Джаковете ти без опашки ли се родиха?

#2647 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 January 2011 - 12:52 PM

Може да сме роднини затова питам

#2648 Потребителят е офлайн   krisitd Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 January 2011 - 02:47 PM

Показване на мнениетоcharlie2008, в 12 January 2011 - 09:57 AM, написа:

Може да сме роднини затова питам

Знае ли човек, може би ....Качена снимка
Все пак ти отговарям така сме си ги купили!!!
Прикачена снимка

#2649 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 January 2011 - 04:27 PM

тука се вижда че е купирана опашката. нашия е роден без опашка(с 1-2-прешлена само) като майка си. много е хубав вашия Джак и най важното късокрак, в БГ преобладават дългокраките.

#2650 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 January 2011 - 04:30 PM

Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка

Показване на мнениетоcharlie2008, в 12 January 2011 - 03:32 PM, написа:

тука се вижда че е купирана опашката. нашия е роден без опашка(с 1-2-прешлена само) като майка си. много е хубав вашия Джак и най важното късокрак, в БГ преобладават дългокраките.

#2651 Потребителят е офлайн   ^JOJO^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 January 2011 - 04:51 PM

Blagodarq, to4no taka mislq da napravq. Da si vzema otpusk 1-2 sedmici i da sum do nego.

Neshto takova:
Качена снимка

Нашия Джоджо си го взехме от развъдник в Словакия. Харесахме си го на снимка и ни го изпратиха. Беше на 45-50 дни.
Ако желаеш контактите, пиши ми лично съобщение и ще ти ги дам. Ето малко скорошни снимки:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#2652 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 January 2011 - 05:08 PM

Neshto takova:
Качена снимка

Аз като привърженик на късокраките ДРТ ти прикачвам една снимка , пък може да размислиш.Прикачена снимка

#2653 Потребителят е офлайн   krisitd Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 January 2011 - 05:25 PM

Показване на мнениетоcharlie2008, в 12 January 2011 - 02:13 PM, написа:

Neshto takova:
Качена снимка

Аз като привърженик на късокраките ДРТ ти прикачвам една снимка , пък може да размислиш.Прикачен файл Female shorty jack russell terrier - muscular.jpg

Аз също харесвам този вариант на джакове късокраки, но всеки сам си избира домашния любимец,важното е да е обичан и да радва стопанина си.
Ние си ги взехме от Холандия , 2 сестрички сърце не ни даде да ги разделим и така сега си имаме стадо джакчетаКачена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка

#2654 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 January 2011 - 05:53 PM

Показване на мнениетоkrisitd, в 12 January 2011 - 04:30 PM, написа:

Показване на мнениетоcharlie2008, в 12 January 2011 - 02:13 PM, написа:

Neshto takova:
Качена снимка

Аз като привърженик на късокраките ДРТ ти прикачвам една снимка , пък може да размислиш.Прикачен файл Female shorty jack russell terrier - muscular.jpg

Аз също харесвам този вариант на джакове късокраки, но всеки сам си избира домашния любимец,важното е да е обичан и да радва стопанина си.
Ние си ги взехме от Холандия , 2 сестрички сърце не ни даде да ги разделим и така сега си имаме стадо джакчетаКачена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка

Разбира се, ама те вашите са късокраки май(<30см)

#2655 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 January 2011 - 05:55 PM

Я кажете как се гледат в апартамент 2 Джака?

#2656 Потребителят е офлайн   krisitd Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 January 2011 - 07:37 PM

Ние живеем в къща имаме си двор и лятото са на вън,няма проблеми вече сме големи и не не ни създават проблеми. В началото имахме някой друг изяден кабел, но това са рисковете на притежателите на тези невероятни кучета.Кучетата ни са късокраки и късокосмести ние си харесваме такиваКачена снимкабесни и луди !!! Качена снимка
Затова ги водим в гората да бягат да си изразходват енергията и като се върнем в къщи по-кротки от тях няма.

#2657 Потребителят е офлайн   dora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2011 - 07:59 PM

Яяяя напълнили сте темата с прекрасни снимки./яд ме е ,но ще си призная , че така и не разбрах тук къде и какво да направя та да ги кача моите/.
Много са ви хубави кучовците .
Наш Майло си е бясче от всякъде и е много смешен - стане ли вечер не дава на децата да влизат при мен - лае та се къса.
Аз лично също повече харесвам късокраките и да са предимно с кафеви петна , но след като видях това съкровище.....бях забравила какво харесвам.
Харесвам него и толкова./хихи/
И на шега или не вече съм с куче по-близо до кралския двор/хихи/.

#2658 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2011 - 05:14 PM

Публикуване на снимки:
1. Отваряте прозореца "Нов отговор"
2. Под прозореца, в който изписвате съобщението си, има надпис "Прикачени файлове", а под него прозорче и до него бутон "Browse".
3. Кликвате на бутона Browse, избирате снимката и дайте "Open"
4. След това кликвате върху бутона "Прикачи файла", който е в син цвят и е разположен под прозорчето с бутона Browse.
5. Накрая кликвате на синия бутон "Публикувай", който е най-отдолу.

Мисля, че нещо такова беше. Дано да е от полза и скоро да се радваме и на вашия Майло!
User's Signature

Качена снимка

#2659 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пчеларство,градинарство,животновъдство и др. тел:0878532677

Публикувано: 14 January 2011 - 07:31 PM

Показване на мнениетоcharlie2008, в 12 January 2011 - 04:13 PM, написа:

Neshto takova:
Качена снимка

Otnosno k1sokosmet i d1lgo krak JRT eto edna snimka na JRT k1sokosmest i foksterier k1sokostmest kogato sa malki ku4enceta ot dvete porodi trudno se razli4avat za toba kupuvaite ot tam k1deto moje da vidite roditelite a ne ot zoomagazini i dr. podobni razv1dnici s cel ($) imame ot vsi4ko po mnogo .ima si standatri (JRT i Parans terier koito ve4e sa obidineni v edna poroda) koito sa poblikuvani i komentirani mnogo p1ti v foruma.
pp:izvinqvamse za tova 4e ne pi6a na kirilica :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#2660 Потребителят е офлайн   Belosnegka Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 16 January 2011 - 12:35 AM

Здравейте,отскоро съм собственик на джак ръсел териер -дама на име Тара ,ще се радвам да се запознаем с други кучовци от тази порода в Бургас!

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни