Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#2661 Потребителят е офлайн   Жанет Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 January 2011 - 09:20 PM

Привет, мили хора, на вас и великолепните ви любимци!
Моля ви, кажете ми откъде бих могла да се сдобия с такова прекрасно кученце. Посъветвайте ме за хубав развъдник в България или чужбина, или ако някой от вас скоро очаква бебета, с радост бих купила едно от тях. Рожденият ми ден наближава и искам да си направя най-хубавия подарък. За съжаление преди 6 месеца загубих скъпото си куче, и мисля, че дойде моментът, в който да се радвам отново на любовта на една животинка. От известно време с интерес чета всичко, свързано с породата и чувствам, че все повече се влюбвам в нея. Благодаря ви!

Поздрави!

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#2662 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2011 - 12:50 AM

Показване на мнениетоЖанет, в 16 January 2011 - 08:25 PM, написа:

Моля ви, кажете ми откъде бих могла да се сдобия с такова прекрасно кученце. Посъветвайте ме за хубав развъдник в България или чужбина, или ако някой от вас скоро очаква бебета, с радост бих купила едно от тях. Рожденият ми ден наближава и искам да си направя най-хубавия подарък. За съжаление преди 6 месеца загубих скъпото си куче, и мисля, че дойде моментът, в който да се радвам отново на любовта на една животинка. От известно време с интерес чета всичко, свързано с породата и чувствам, че все повече се влюбвам в нея. Благодаря ви!

Поздрави!

Качена снимка

Здравей,

Преди точно година и аз бях луднала по представителите на тази порода :) Търсенето на "моето" кученце ми отне близо 5 месеца...
До колкото знам регистрирани развъдници на породата у нас няма, не знам ти дали държиш на родословие - ако да, търсенето става още по-трудно. Ако не държиш обаче на родословието то много много добре проучвай кученцето, което си си харесала...настоявай да видиш родителите, разпитай за заболявания, които са имали (една част от тях се предават генетично), ще е супер ако можеш да отидеш и да видиш в каква среда се отглеждат бебетата.. това също е адски важно за последващото му развитие и най-важно не бързай :) Има доста подобия на Джак ръсел, които се предлагат у нас.. не, че животинката няма да е едно прекрасно куче, но все пак когато даваш една не малка сума очакваш тя да бъде оправдана...

Утре се надявам да ми остане малко време да кача няколко нови снимки на моите мъници. И двамата пораснаха много за изминалите няколко месеца.
Да се похвалим, че от вчера Джаспър вдига крак :db_046: стана ей така от раз.. Айра пък е най-послушното куче на света.. обоьавам ги и двамата :wub:

Случи се и една мистериозна неприятност преди 2 дни... Джаспър ни изкара ангелите по сред нощ! Започна да повръща и да се тресе, след като му бях дала Цистал плюс за вътрешно обезпаразитяване, след инцидента с отравянето сме много наплашени и гледката отново върна за момент ужаса, който изпитах тогава. Предполагаме или Цистала не му понася, тъй като него приема за пръв път, или е някакво стомашно разстройство в следствие на реакция м/у храната и медикамента...

#2663 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2011 - 12:51 AM

Поздрави!

Качена снимка

Здравей,

Преди точно година и аз бях луднала по представителите на тази порода :) Търсенето на "моето" кученце ми отне близо 5 месеца...
До колкото знам регистрирани развъдници на породата у нас няма, не знам ти дали държиш на родословие - ако да, търсенето става още по-трудно. Ако не държиш обаче на родословието то много много добре проучвай кученцето, което си си харесала...настоявай да видиш родителите, разпитай за заболявания, които са имали (една част от тях се предават генетично), ще е супер ако можеш да отидеш и да видиш в каква среда се отглеждат бебетата.. това също е адски важно за последващото му развитие и най-важно не бързай :) Има доста подобия на Джак ръсел, които се предлагат у нас.. не, че животинката няма да е едно прекрасно куче, но все пак когато даваш една не малка сума очакваш тя да бъде оправдана...

Утре се надявам да ми остане малко време да кача няколко нови снимки на моите мъници. И двамата пораснаха много за изминалите няколко месеца.
Да се похвалим, че от вчера Джаспър вдига крак :db_046: стана ей така от раз.. Айра пък е най-послушното куче на света.. обоьавам ги и двамата :wub:

Случи се и една мистериозна неприятност преди 2 дни... Джаспър ни изкара ангелите по сред нощ! Започна да повръща и да се тресе, след като му бях дала Цистал плюс за вътрешно обезпаразитяване, след инцидента с отравянето сме много наплашени и гледката отново върна за момент ужаса, който изпитах тогава. Предполагаме или Цистала не му понася, тъй като него приема за пръв път, или е някакво стомашно разстройство в следствие на реакция м/у храната и медикамента...

#2664 Потребителят е офлайн   apetrushinova Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 January 2011 - 09:21 AM

Нека покажа развитието на Инки със заучения поглед :ab_041:

Фотогиениечна е иначе :P

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#2665 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2011 - 11:22 AM

Показване на мнениетоapetrushinova, в 17 January 2011 - 08:26 AM, написа:

Пу пу, много е сладичка.. да ви е жива и здрава!

#2666 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2011 - 12:19 PM

Показване на мнениетоapetrushinova, в 17 January 2011 - 06:26 AM, написа:

Страхотна е :ba_025: беличка малка душичка :wub:
А за погледа - май всички сладурчовци се научават да гледат така и да ти влязат под кожата до степен на побъркване :ab_041:
Имам впредвид, че с този поглед така сладко те манипулират, че чак ти прави кеф да им угаждаш каквото и да поискат, а после се чудиш какво става и кога успя маймунката малка да ти се качи на главата :af_089:
User's Signature

Качена снимка

#2667 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 January 2011 - 01:14 PM

Показване на мнениетоkapanec, в 14 January 2011 - 06:36 PM, написа:

Показване на мнениетоcharlie2008, в 12 January 2011 - 04:13 PM, написа:

Показване на мнениетоCloud, в 10 January 2011 - 02:21 PM, написа:

Blagodarq, to4no taka mislq da napravq. Da si vzema otpusk 1-2 sedmici i da sum do nego.

Sega sledvashtiq mi vypros e. Kude da se oglejdam za takiva manici?
Kude da tyrsq obqvi ili eventualno razvudnici.
Bih iskal da si namerq kusokosmest s malko po-dulgi kra4eta.
Neshto takova:
Качена снимка

Аз като привърженик на късокраките ДРТ ти прикачвам една снимка , пък може да размислиш.Прикачен файл Female shorty jack russell terrier - muscular.jpg

Otnosno k1sokosmet i d1lgo krak JRT eto edna snimka na JRT k1sokosmest i foksterier k1sokostmest kogato sa malki ku4enceta ot dvete porodi trudno se razli4avat za toba kupuvaite ot tam k1deto moje da vidite roditelite a ne ot zoomagazini i dr. podobni razv1dnici s cel ($) imame ot vsi4ko po mnogo .ima si standatri (JRT i Parans terier koito ve4e sa obidineni v edna poroda) koito sa poblikuvani i komentirani mnogo p1ti v foruma.
pp:izvinqvamse za tova 4e ne pi6a na kirilica :)

Как не се бият тия кучета? Моя ако беше там -няма разтърваване. Не се разминаваме само с подушване, подушва го и веднага в атака. Единствено го е страх от една женска арабска хрътка, която за него е някакво чудовищеКачена снимка

#2668 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 January 2011 - 01:18 PM

Показване на мнениетоradusha, в 16 January 2011 - 11:56 PM, написа:

Поздрави!

Качена снимка

Здравей,

Да се похвалим, че от вчера Джаспър вдига крак Качена снимка стана ей така от раз.. Айра пък е най-послушното куче на света.. обоьавам ги и двамата Качена снимка

Като даваш хапче -поне 5-6 часа никакво хранене, така знам от вета.

#2669 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 January 2011 - 01:28 PM

Поздрави!

Качена снимка

Желая ти успех. Преди това хубаво се запознай със спецификата на породата. Имай предвид че ДРТ е преди
всичко е ловно куче!, а не плушена играчка! Те могат да бъдат истински дяволи ако не са достатъчно изморени и ако ги оставят без надзор в апартамент могат унищожат цялата покъщнина- крака на столове ,маси, тапицерия,пердета, обувки, чехли, кабели,первази, дупки в стената и т.н. Трябва постояно възпитание,надзор и много разходки(бягане) и хвърляне на топки и т.н. ДРТ са доминантна порода и постояно се пробват да станат водачи на глутницата-т.е. те да ви командват и обучават. Просто не трябва да се подавате на невероятния им чар, а трябва постоянно да им показвате че вие сте шефа. Така че научете си добре домашното.

#2670 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2011 - 11:22 AM

Хейййй муцуни как я карате :re_037:

Аз да съживя малко темата с няколко снимки на хулиганите вкъщи :af_089:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2671 Потребителят е офлайн   Yanko P. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2011 - 03:26 PM

radusha сигурно е супер да имаш два кучовци от тази порода :ba_025: .Страхотни са и изглежда се разбират много добре!

Ето ни и нас в кисело настроение :eg_033:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#2672 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2011 - 06:00 PM

Показване на мнениетоYanko P., в 20 January 2011 - 02:31 PM, написа:

radusha сигурно е супер да имаш два кучовци от тази порода :ba_025: .Страхотни са и изглежда се разбират много добре!

Ето ни и нас в кисело настроение :eg_033:

Благодаря ти.. много са интересни, покрай тях няма как да ти е скучно :) Разбират се за сега.. момата командва парада :D
И вас си ви бива, макар и в кисело настроение :)

#2673 Потребителят е офлайн   Жанет Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 21 January 2011 - 01:19 AM

Привет от мен отново. Благодаря ви много за мненията. Всъщност пиша, за да ви се похваля... на магия преди 3 дни открих моето кученце. Намерих разкошно бебче с много хубави родители, кученцето е от частна обява, момченце на 30 дни. Ходих да го видя и гушна, прекрасно е и толкова се вълнувам. Ще си го взема у дома след около 10 дни и съм много нетърпелива да станем част от семейството на Джак Ръсел териерите.
Искам да споделя, че се чувствам добре информирана за породата и всичко свързано с нея, дълго време четох и се интересувах и смея да кажа, че тези кучета са страхотни! Разбира се, подготвена съм за много изненади, но въпреки това с радост очаквам всичко, което ще ми предложи кучо. Именно енергичността и живинката е това, което ме привлече в джак ръселите. Плажът и Морската градина са ми на хвърлей разстояние, а и аз обичам активния живот и спорта и мисля, че малкия няма да е лишен от емоции. Имам много свободно време и с удоволствие ще го посветя на кучето си.
Тъй като моето първо куче дойде при нас на годинка и няколко месеца, сега за първи път ще гледам малко кутре и имам някои въпроси към вас относно хранене, обгрижване и възпитание. Макар, че даже си приготвих една папка с информация, все пак ще имам нужда от някой друг съвет. Нека моментът наближи и ще ви пиша отново. В къщи всички го чакаме с голяма любов и трепет.
Това е от мен засега, желая ви щастие и нацелувайте любимите си джакове! Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#2674 Потребителят е офлайн   todorak Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 January 2011 - 11:16 AM

[quote name='radusha' date='20 January 2011 - 10:27 AM' timestamp='1295515330' post='905761']
Хейййй муцуни как я карате :re_037:

Аз да съживя малко темата с няколко снимки на хулиганите вкъщи

Браво :ba_025:супер яки са кученцата само така
User's Signature

jack-russell terrier dogs for everything

#2675 Потребителят е офлайн   apetrushinova Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 January 2011 - 02:07 PM

А пък моята Инки е мнооого луда :) Не само, че тича като конче наляво надясно, обаче и нейната игра е да хапе, целите ръце са ми изподрани ... ама с тоя нейния поглед какво да й правя :dog:
User's Signature

Качена снимка

#2676 Потребителят е офлайн   Ralente Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 24 January 2011 - 01:04 AM

Пускам и аз малко снимки :af_089:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка
[Качена снимка

#2677 Потребителят е офлайн   poluno6t Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 January 2011 - 09:40 AM

Здравейте всички,
обръщам се към вас за съвет , тъй като започнах да се опасявам от моето кученце.
Става въпрос за тренирането му да ходи по нужда.
Аз имам малко детенце на година и половина и с това автоматично отпадна вариянта за банята и приучаването на палето .
Времето е студено и варянта с терасата също не е най- удачен.
Прибегнах о таванското помещение(живея в къща), а там разстелих вестници и си купих специялните приучаващи капки.
Изградих режим за хранене и изчислих горе долу кога се ходи по голяма нужда.
Всичко ми се вижда не толкова успешно.
Акаме си на тавана , но не се стискаме вкъщи.Има ли възможност хоп и белята става.
Пишкането пък е направо своеволие.Като се изкара на тавана също си пишка, хваля я , награда давам , но това куче не разбира ли , че нетрябва?
Изпрах си килимите посредата на зимата и сега пак са изпозацапани.
Моля дайте идея какво да правя и дано да се научи , че много сия обичаме , но не искам цял живот да заварвам кифлички :) и локвички
Джеси е на 4 месеца

#2678 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2011 - 10:09 AM

Показване на мнениетоRalente, в 23 January 2011 - 10:09 PM, написа:

Пускам и аз малко снимки :af_089:

Страхотен пуловер! и аз искам такъв за мен обаче :ba_025:
И ние се обличахме вчера, въпреки че сме малко против жилетката, дърпахме я, хапахме, ама като видя че няма накъде, се примири :af_089:
User's Signature

Качена снимка

#2679 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2011 - 10:28 AM

Показване на мнениетоpoluno6t, в 25 January 2011 - 06:45 AM, написа:

Здравейте всички,
обръщам се към вас за съвет , тъй като започнах да се опасявам от моето кученце.
Става въпрос за тренирането му да ходи по нужда.
Аз имам малко детенце на година и половина и с това автоматично отпадна вариянта за банята и приучаването на палето .
Времето е студено и варянта с терасата също не е най- удачен.
Прибегнах о таванското помещение(живея в къща), а там разстелих вестници и си купих специялните приучаващи капки.
Изградих режим за хранене и изчислих горе долу кога се ходи по голяма нужда.
Всичко ми се вижда не толкова успешно.
Акаме си на тавана , но не се стискаме вкъщи.Има ли възможност хоп и белята става.
Пишкането пък е направо своеволие.Като се изкара на тавана също си пишка, хваля я , награда давам , но това куче не разбира ли , че нетрябва?
Изпрах си килимите посредата на зимата и сега пак са изпозацапани.
Моля дайте идея какво да правя и дано да се научи , че много сия обичаме , но не искам цял живот да заварвам кифлички :) и локвички
Джеси е на 4 месеца

Според мен - само навън! Нищо, че е студено, така може по-бързо да си свършва работите, а и можете да я обличате, я какъв супер пуловер има Ralente :ae_085:
Най-добре ако има човек в къщи - извеждайте я през два часа, особено след храна и мноооого хвалби и наградки ако си свърши нещата навън и мноооого мърморене и караници ако направи беля вътре. Нашия точно на тази възраст се научи за няма и месец и от тогава никакви тераси, памперси и т.н
Успех! :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#2680 Потребителят е офлайн   IPO Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 January 2011 - 04:50 PM

Здравейте!

И аз се сдобих с малка хала. По-късно ще пусна снимки!
Благодаря за съдействието на всички, които откликнаха на питанията ми!

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни