Ето ни и нас в кисело настроение
Джак Ръсел териер
Публикувано: 20 January 2011 - 06:00 PM
Yanko P., в 20 January 2011 - 02:31 PM, написа:
Ето ни и нас в кисело настроение
Благодаря ти.. много са интересни, покрай тях няма как да ти е скучно :) Разбират се за сега.. момата командва парада :D
И вас си ви бива, макар и в кисело настроение :)
Публикувано: 21 January 2011 - 01:19 AM
Искам да споделя, че се чувствам добре информирана за породата и всичко свързано с нея, дълго време четох и се интересувах и смея да кажа, че тези кучета са страхотни! Разбира се, подготвена съм за много изненади, но въпреки това с радост очаквам всичко, което ще ми предложи кучо. Именно енергичността и живинката е това, което ме привлече в джак ръселите. Плажът и Морската градина са ми на хвърлей разстояние, а и аз обичам активния живот и спорта и мисля, че малкия няма да е лишен от емоции. Имам много свободно време и с удоволствие ще го посветя на кучето си.
Тъй като моето първо куче дойде при нас на годинка и няколко месеца, сега за първи път ще гледам малко кутре и имам някои въпроси към вас относно хранене, обгрижване и възпитание. Макар, че даже си приготвих една папка с информация, все пак ще имам нужда от някой друг съвет. Нека моментът наближи и ще ви пиша отново. В къщи всички го чакаме с голяма любов и трепет.
Това е от мен засега, желая ви щастие и нацелувайте любимите си джакове!
Публикувано: 21 January 2011 - 11:16 AM
Хейййй муцуни как я карате
Аз да съживя малко темата с няколко снимки на хулиганите вкъщи
Браво

jack-russell terrier dogs for everything
Публикувано: 25 January 2011 - 09:40 AM
обръщам се към вас за съвет , тъй като започнах да се опасявам от моето кученце.
Става въпрос за тренирането му да ходи по нужда.
Аз имам малко детенце на година и половина и с това автоматично отпадна вариянта за банята и приучаването на палето .
Времето е студено и варянта с терасата също не е най- удачен.
Прибегнах о таванското помещение(живея в къща), а там разстелих вестници и си купих специялните приучаващи капки.
Изградих режим за хранене и изчислих горе долу кога се ходи по голяма нужда.
Всичко ми се вижда не толкова успешно.
Акаме си на тавана , но не се стискаме вкъщи.Има ли възможност хоп и белята става.
Пишкането пък е направо своеволие.Като се изкара на тавана също си пишка, хваля я , награда давам , но това куче не разбира ли , че нетрябва?
Изпрах си килимите посредата на зимата и сега пак са изпозацапани.
Моля дайте идея какво да правя и дано да се научи , че много сия обичаме , но не искам цял живот да заварвам кифлички :) и локвички
Джеси е на 4 месеца
Публикувано: 25 January 2011 - 10:28 AM
poluno6t, в 25 January 2011 - 06:45 AM, написа:
обръщам се към вас за съвет , тъй като започнах да се опасявам от моето кученце.
Става въпрос за тренирането му да ходи по нужда.
Аз имам малко детенце на година и половина и с това автоматично отпадна вариянта за банята и приучаването на палето .
Времето е студено и варянта с терасата също не е най- удачен.
Прибегнах о таванското помещение(живея в къща), а там разстелих вестници и си купих специялните приучаващи капки.
Изградих режим за хранене и изчислих горе долу кога се ходи по голяма нужда.
Всичко ми се вижда не толкова успешно.
Акаме си на тавана , но не се стискаме вкъщи.Има ли възможност хоп и белята става.
Пишкането пък е направо своеволие.Като се изкара на тавана също си пишка, хваля я , награда давам , но това куче не разбира ли , че нетрябва?
Изпрах си килимите посредата на зимата и сега пак са изпозацапани.
Моля дайте идея какво да правя и дано да се научи , че много сия обичаме , но не искам цял живот да заварвам кифлички :) и локвички
Джеси е на 4 месеца
Според мен - само навън! Нищо, че е студено, така може по-бързо да си свършва работите, а и можете да я обличате, я какъв супер пуловер има Ralente
Най-добре ако има човек в къщи - извеждайте я през два часа, особено след храна и мноооого хвалби и наградки ако си свърши нещата навън и мноооого мърморене и караници ако направи беля вътре. Нашия точно на тази възраст се научи за няма и месец и от тогава никакви тераси, памперси и т.н
Успех!

Публикувано: 26 January 2011 - 03:43 PM
Чуствам се длъжница ,но така или иначе до сега не съм качила снимки на наш Майло.
Исках да питам знаещите/Майло е на почти 4- ри месеца/по колко трябва да му давам от гранулите на елкануба например / за малки кученца/.
Направи ми впечатление ,че на пакета има даден грамаж за деня ,който за 4-ти месец е повече отколкото за 5-6-ти например и това ме накара да пиша тук.
Исках да питам и друго - до кой месец кучето расте активно ,защото ми се струва ,че ще минем кг. за стандарта/ а това автоматично значи ,че му давам повече/ когато не е гранули май попрекалявам/.
Изкарвам го по два пъти за около 45минути всеки- това достатъчно ли е ?И ако не по колко- все лаишки въпроси за които се срамувам ,но....
Не съм от активно спортуващите и разходките се състоят в това да го пусна да тича наволя и често играе с други кучета.
Благодаря предварително на тези които ще опитат да ми отговорят - на което разчитам.
Публикувано: 27 January 2011 - 10:25 AM
Аз също храня моето куче с Еукануба и се сблъсках със същия проблем с дозата, според мен и според моя ветеринар табличката на опаковката е сбъркана. Рокси е на 3 месеца и половина и й давам по 100 грама гранули + други храни (месо, ябълки, извара). А ако яде само гранули, давам по 120 г. (само че на нея й омръзнаха и ако не ги смесвам с нещо друго, не ги яде).Относно разходките, аз в тоя студ я извеждам за малко. Дано съм ти била полезна..
Чакаме снимки на Майло :)
Публикувано: 27 January 2011 - 10:57 AM
Ralente, в 27 January 2011 - 09:30 AM, написа:
Аз също храня моето куче с Еукануба и се сблъсках със същия проблем с дозата, според мен и според моя ветеринар табличката на опаковката е сбъркана. Рокси е на 3 месеца и половина и й давам по 100 грама гранули + други храни (месо, ябълки, извара). А ако яде само гранули, давам по 120 г. (само че на нея й омръзнаха и ако не ги смесвам с нещо друго, не ги яде).Относно разходките, аз в тоя студ я извеждам за малко. Дано съм ти била полезна..
Чакаме снимки на Майло :)
Няма такова нещо като омръзване на дадена храна при кучетата.. ние направихме същата грешка с мъжкия и го разглезихме като му овкусявах гранулите с различни пасорани меса, консерви и т.н... с женската вече знаехме как да действаме и при нея такива лиготии няма.
Четох много по въпроса и се консултирах с вет-а, а и с хората в магазините за храна, мнението на всички беше единодушно - кучетата не усещат в голяма степен вкуса на дадена храна, те се водят по обунянието и дори с години да храниш кучето си с едно и също няма да му омръзне, НО ако почнеш да го глезиш с разни варени месца и т.н. домашни вкусотийки, то почва да предпочита тях и си те води за носа, като се прави на капризно
Допълнително е много вредно за стомахчетата им, особено в ранна възраст честата смяна на храната.. това се прави постепенно чрез смесване на старата и новата храна в определени съотншения докато се изчисти старата и остане само новата, защото храносмилателната система им е много чувствителна и е възможно да му докараш разсройство!
Почти съм убедена, че красавицата ви скоро ще почне да се мръщи на всякакви гранули, защото веднъж е вкусила от по-ароматната готвена храна..
И още нещо, което ми го каза пак вета - колкото и дребосъците да ви манипулират и да се притеснявате, че отказват да ядат дадена храна, помнете едно нещо - Регистриран случай на здраво куче, умряло от глад при наличие на храна НЯМА
Публикувано: 27 January 2011 - 01:06 PM
radusha, в 27 January 2011 - 08:02 AM, написа:
radusha, не съм много съгласна с теб, наистина в гранулите се съдържат всички необходими добавки, витамини минерали и т.н., необходими за едно куче, но я си представи цял живот да ядеш едно и също... дори и да не усещаш напълно вкуса... неестествено е. Без да се прекалява, смятам че може да се обогатява менюто му с пилешко месо, ориз, извара, пилешки бульон, плодове... Имала съм болонка, която живя 17 години и беше жизнена и в цветущо здраве докрая, а сме я хранили с това, което ядем и ние (тогава все още нямаше гранули в България). Това е моето мнение, всеки сам си преценя как да отглежда кучето си.
Ето и две весели снимки на Рокси и приятеля й Рики
Публикувано: 27 January 2011 - 02:02 PM
Публикувано: 27 January 2011 - 02:34 PM
Там може да видите с какво храните. В БГ от 6 звездните храни има само на ОРИЖЕН а от 5 звездните на АКАНА.
4 звездни има АРДЕН ГРАНЖ(не сма ги пробвали).Първитве две са страхотни, но като изядохме около 5-6 чувала малко ни поумръзнаха и почнахме да се цупим и да се дърпаме. Инъче страхотно състояние-мускули ,козина, енергия и т.н. Сега поразнообразих с Еукануба с агнешко -но и при мене Чарли отслабна?! Сега му смесвам Еукануба с Роял Дерма Комфорт (за вкус, няма куче което да се дърпа на РК). като свършим и този чувал се връщам пак на Орижен този път Регионално Червено (страхотни съставки няма нищо общо с останалите храни на БГ пазара).
Аз лично не препоръчвам човешка храна - води до зъбен камък, лош дъх , суха козина и т.н. В гранулите има всичко, но внимавайте хубаво избирайте според съставките. Препоръчвам горещо горния линк!
Публикувано: 27 January 2011 - 03:13 PM

Вход

Горе
Цитиране +