Ralente, в 27 January 2011 - 09:30 AM, написа:
Здравей, Дора
Аз също храня моето куче с Еукануба и се сблъсках със същия проблем с дозата, според мен и според моя ветеринар табличката на опаковката е сбъркана. Рокси е на 3 месеца и половина и й давам по 100 грама гранули + други храни (месо, ябълки, извара). А ако яде само гранули, давам по 120 г. (само че на нея й омръзнаха и ако не ги смесвам с нещо друго, не ги яде).Относно разходките, аз в тоя студ я извеждам за малко. Дано съм ти била полезна..
Чакаме снимки на Майло :)
Няма такова нещо като омръзване на дадена храна при кучетата.. ние направихме същата грешка с мъжкия и го разглезихме като му овкусявах гранулите с различни пасорани меса, консерви и т.н... с женската вече знаехме как да действаме и при нея такива лиготии няма.
Четох много по въпроса и се консултирах с вет-а, а и с хората в магазините за храна, мнението на всички беше единодушно - кучетата не усещат в голяма степен вкуса на дадена храна, те се водят по обунянието и дори с години да храниш кучето си с едно и също няма да му омръзне, НО ако почнеш да го глезиш с разни варени месца и т.н. домашни вкусотийки, то почва да предпочита тях и си те води за носа, като се прави на капризно
Допълнително е много вредно за стомахчетата им, особено в ранна възраст честата смяна на храната.. това се прави постепенно чрез смесване на старата и новата храна в определени съотншения докато се изчисти старата и остане само новата, защото храносмилателната система им е много чувствителна и е възможно да му докараш разсройство!
Почти съм убедена, че красавицата ви скоро ще почне да се мръщи на всякакви гранули, защото веднъж е вкусила от по-ароматната готвена храна..
И още нещо, което ми го каза пак вета - колкото и дребосъците да ви манипулират и да се притеснявате, че отказват да ядат дадена храна, помнете едно нещо - Регистриран случай на здраво куче, умряло от глад при наличие на храна НЯМА