Това е Арес мъжки Джак Ръсел роден на 17.10.2009г. 7.6кг Обича да плува и да чупи и разкъсва всякакви играчки.. :)
Джак Ръсел териер
Публикувано: 24 February 2011 - 03:11 AM
Това е Арес мъжки Джак Ръсел роден на 17.10.2009г. 7.6кг Обича да плува и да чупи и разкъсва всякакви играчки.. :)
Публикувано: 24 February 2011 - 04:54 AM
Tsvetomir, в 24 February 2011 - 02:16 AM, написа:
Много е готин Арес :)
Период на разгонване при мъжките кучета няма.. душенето и ровенето са си характерна особеност на ловните кучета, каквито са нашите, те са селектирани да хващат следи и затова носа им е все в земята.
Ако е станал по-неспокоен за някакъв определен период, то има някаква вероятност да е подушил женска разгонена.. пожене ние в момента сме с разгонена женска и беснеещ мъжки ми е пределно ясно как се държат
Изглежда на вашия сладур му липсва социализация и стабилни дресировки, от които се нуждаят нашите дивачета..
Публикувано: 24 February 2011 - 04:58 AM
Tsvetomir, в 24 February 2011 - 02:16 AM, написа:
Mъжките кучета не се разгонват и обратното те са винаги разгонени ако наблизо има разгонени кучки или следи от такива. Сега е пролетния сезон за разгонването на кучките които оставят любовни смс-и навсякаде.
Затова мъжките полудяват, моя даже отказва да яде от любовна мъка.
Публикувано: 24 February 2011 - 05:14 AM
katetol, в 24 February 2011 - 01:13 AM, написа:
Аз всеки ден бягам с Чарли мин 3 км -на повод, не толкова щото той не бяга с мен, а заради другите кучета, които не са на повод и постоянно идват да ни душат, а пък моя не обича то и аз не обичам да ми прекъсват джогинга и става здрав бой независимо от породата и пола. Пускаме го без повод когато сме сами в парка или когато сме в гората(всяка събота и неделя), но винаги е пред очите ни. Инъче имат много силни ловни инстинкти и ако хванат някоя следа се истрелват като малки светкавици и не слушат нищо освен инстинкта си.
Трябва винаги да мислите една идея пред Джака, щото той так мисли по принцип.
Публикувано: 24 February 2011 - 10:09 PM
благодаря на всички за подкрепата. За щастие добри хора от квартала са познали Ози и са го прибрали и когато разлепих обявите се обадиха. От вчера вечерта беглеца си е вкъщи!
Публикувано: 24 February 2011 - 11:15 PM
Ози!, в 24 February 2011 - 09:14 PM, написа:
благодаря на всички за подкрепата. За щастие добри хора от квартала са познали Ози и са го прибрали и когато разлепих обявите се обадиха. От вчера вечерта беглеца си е вкъщи!
Сладурковци...
Много се радвам, че беглеца си е вече вкъщи..
Не искам и да си представям какъв ужас сте изживяли.. ако Джази избяга ще изнамеря и хеликоптери, които да го търсят хаха
Публикувано: 24 February 2011 - 11:21 PM
Ози!, в 24 February 2011 - 09:14 PM, написа:
Ооох, разгеле, сложете им табелки или адресници с телефон и адрес за връзка за всеки случай. С намирането на женска няма да решите проблема, напротив ще му хареса и ще бъде още по лошо, с яденето идва апетита. Много са хубави, от къде са, имат ли родословие. Изгежда че са от любимия ми късокрак(англ) тип .
Публикувано: 24 February 2011 - 11:28 PM
Цитат
Тук много от мненията , съдържат това като идея ,или по точно ,ако си пуснем мъжкото куче на женска ,то ще се успокои!
Хора, не се заблуждавайте!!!Пуснете ли ги ведньж , нагона става още по силен , желанието за бягство също,търсенето на женски се увеличава,нежелано поведение ,агресия и т.н. ,а сьгласете се , че не можете да им осигурявате ежемесечно женски.
По вероятно е мьжки ,който не е пускан да се успокои с времето.
Знаете , че имате много енергични кучета , занимвайте се с тях ,възпитавайте се и вероятно успехите ще са много по-големи отколкото да губите време и енергия в търсене на женски.
Публикувано: 26 February 2011 - 10:45 PM
да му навреди това,че не е правило...нещо?
Аз все се мисля,че се тормози Майло и се чудя какво да правя,защото в нашият малък град няма Джакове и да има са най-много 1-3.
Бари Уайт е супер чаровник и много прилича на Майло.
Искам да питам как да отуча Майло,когато не е в някоя стая да не скимти от вън в коридора или сутрин понеже той не спи с нас,а си има негово
местенце извън спалнята и е ужасно когато сутрин рано започне да ни свири пред вратата.Какво да направя за да го отуча от този навик.
Моля дайте съвет
Публикувано: 27 February 2011 - 03:57 PM
Mailooo, в 26 February 2011 - 09:50 PM, написа:
да му навреди това,че не е правило...нещо?
Аз все се мисля,че се тормози Майло и се чудя какво да правя,защото в нашият малък град няма Джакове и да има са най-много 1-3.
Бари Уайт е супер чаровник и много прилича на Майло.
Искам да питам как да отуча Майло,когато не е в някоя стая да не скимти от вън в коридора или сутрин понеже той не спи с нас,а си има негово
местенце извън спалнята и е ужасно когато сутрин рано започне да ни свири пред вратата.Какво да направя за да го отуча от този навик.
Моля дайте съвет
... много трудно се пречупва характера на тия кучета.. да не правят каквото си поискат.
Публикувано: 28 February 2011 - 05:37 AM
Ralente, в 27 February 2011 - 11:07 PM, написа:
Похвално, че сте успели да надскочите ловния инстинкт и да съжителстват под един покрив Джак ръсел и котка
Докато Джаспър беше малък пробвахме да го свикнем с котки но безуспешно.. уж всичко започваше на игра, но в един прекрасен момент нещата излизаха извън контрол винаги и се отказахме!
Айра пък има развита непоносимост към котки.. незнам дали не си въобразявам, но си мисля, че причината е в това, че когато я взехме и заведохме за пръв път на ветеринар пред входа на клиниката имаше котка, която беше адски агресивна и посегна да одраска душицата ми.. първоначално мислихме, че й се е разминало, но установихме, че й беше одрано оченцето.. точно в средата на зеницата имаше като задрана кожичка и бяхме на капки и михлемче цяла седмица.. От тогава види ли котка все едно са и били адреналин венозно!
Все пак имайте си едно на ум, че това са ловни кучета и не ги оставяйте без надзор.. красавицата ви сега е мъничка и е сравнително безопасна, но някой ден когато порасне
Публикувано: 28 February 2011 - 03:09 PM
http://forum.dog.bg/...43&#entry919843
Ако има някой, който би искал да помогне- добре е дошъл!
Публикувано: 28 February 2011 - 05:26 PM
radusha, в 28 February 2011 - 02:42 AM, написа:
Все пак имайте си едно на ум, че това са ловни кучета и не ги оставяйте без надзор.. красавицата ви сега е мъничка и е сравнително безопасна, но някой ден когато порасне
Не ги оставям сами, разделям им апартамента когато няма никой вкъщи. Засега превес има котката, но това още няколко месеца и ще се промени. Не са първи приятелки, но се понасят.... засега

Вход

Горе
Цитиране +