Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#2801 Потребителят е офлайн   Tsvetomir Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 24 February 2011 - 03:11 AM

Здравейте, от известно време кучето ми почна да се държи странно.. постоянно е със забит нос в земята.. и препикава по 100 пъти на всякаде по полянката и е станал по агресивен към другите мъжки кучета не иска да си играе с кучетата. Казаха ми, че най вероятно се е разгонил и, че му е време за женска и нямало да се мирне до тогава. На каква възраст трябва да се пускат и какво да го правя.. ?

Това е Арес мъжки Джак Ръсел роден на 17.10.2009г. 7.6кг Обича да плува и да чупи и разкъсва всякакви играчки.. :)
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка

#2802 Потребителят е офлайн   apetrushinova Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 February 2011 - 03:54 AM

Показване на мнениетоTsvetomir, в 24 February 2011 - 02:16 AM, написа:

Снимки от плаж :) :) :)
Къде го водите на море ?
User's Signature

Качена снимка

#2803 Потребителят е офлайн   Tsvetomir Икона

Публикувано: 24 February 2011 - 03:59 AM

Живеем във Варна.
Водя го там дето няма много хора.. не го възприемат много добре защото много рови и хвърчи пясък на всякаде тича.. скача :)
Много обича морето пясъка водата

#2804 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2011 - 04:54 AM

Здравейте, от известно време кучето ми почна да се държи странно.. постоянно е със забит нос в земята.. и препикава по 100 пъти на всякаде по полянката и е станал по агресивен към другите мъжки кучета не иска да си играе с кучетата. Казаха ми, че най вероятно се е разгонил и, че му е време за женска и нямало да се мирне до тогава. На каква възраст трябва да се пускат и какво да го правя.. ?

Това е Арес мъжки Джак Ръсел роден на 17.10.2009г. 7.6кг Обича да плува и да чупи и разкъсва всякакви играчки.. :)

Много е готин Арес :)

Период на разгонване при мъжките кучета няма.. душенето и ровенето са си характерна особеност на ловните кучета, каквито са нашите, те са селектирани да хващат следи и затова носа им е все в земята.
Ако е станал по-неспокоен за някакъв определен период, то има някаква вероятност да е подушил женска разгонена.. пожене ние в момента сме с разгонена женска и беснеещ мъжки ми е пределно ясно как се държат :wub: :dog: :ab_041:
Изглежда на вашия сладур му липсва социализация и стабилни дресировки, от които се нуждаят нашите дивачета..

#2805 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 February 2011 - 04:58 AM

Прикачен файл DSC_0229.jpg
Прикачен файл DSC05773.JPG
Прикачен файл DSC05770.JPG

Mъжките кучета не се разгонват и обратното те са винаги разгонени ако наблизо има разгонени кучки или следи от такива. Сега е пролетния сезон за разгонването на кучките които оставят любовни смс-и навсякаде.
Затова мъжките полудяват, моя даже отказва да яде от любовна мъка.

#2806 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 February 2011 - 05:14 AM

Показване на мнениетоkatetol, в 24 February 2011 - 01:13 AM, написа:

Напълно подкрепям kapanec. Джак-Ръсел териерите по принцип не са декоративна порода, а по-скоро работни ловни кучета - селектирани са като такива. Те са препълнени с енергия, като пружинки с резервни батерии. За да живее добре домашният ви любимец, има нужда от много и активни упражнения, в това число и много тичане. Ако непрекъснато го водите само на повод, качеството му на живот няма да е на нужната висота, защото няма да може да изразходва енергията си. Освен това кучетата от тази порода са адски интелигентни и хитри и, бидейки водено предимно на повод, когато го пуснете, съвсем няма да изпълнява командата, с която да го върнете при себе си. Тъжно и жалко е, че в Бг все още няма обособени места за разхождане на кучета ...

Аз всеки ден бягам с Чарли мин 3 км -на повод, не толкова щото той не бяга с мен, а заради другите кучета, които не са на повод и постоянно идват да ни душат, а пък моя не обича то и аз не обичам да ми прекъсват джогинга и става здрав бой независимо от породата и пола. Пускаме го без повод когато сме сами в парка или когато сме в гората(всяка събота и неделя), но винаги е пред очите ни. Инъче имат много силни ловни инстинкти и ако хванат някоя следа се истрелват като малки светкавици и не слушат нищо освен инстинкта си.
Трябва винаги да мислите една идея пред Джака, щото той так мисли по принцип.

#2807 Потребителят е офлайн   volokin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 February 2011 - 03:18 PM

Чарли, зависи си от кучето. Нашата красавица е през повечето време без повод, слагаме и такъв само на оживени места. Изкючение, разбира се е в периода и на разгонване, тогава е почти неконтролируема.

#2808 Потребителят е офлайн   Ози! Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 February 2011 - 10:09 PM

Здравейте,
благодаря на всички за подкрепата. За щастие добри хора от квартала са познали Ози и са го прибрали и когато разлепих обявите се обадиха. От вчера вечерта беглеца си е вкъщи! :af_089: Вие всички сте прави, че трябва да ги държим под око особено в този период на разгонване на женските, но понякога двамата с Бъгс ме правят разногледа. Да не говорим, че както си ходи до теб, така в следващия момент о няма !? А и Ози е започнал да полудява по всяка женска, разгонена или не. Май трябва спешно да си намерим жени, защото........ не се издържа :wub: Благодаря още веднъж! Ето и снимка на двете маймуни:Прикачена снимка

#2809 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2011 - 11:15 PM

Показване на мнениетоОзи!, в 24 February 2011 - 09:14 PM, написа:

Здравейте,
благодаря на всички за подкрепата. За щастие добри хора от квартала са познали Ози и са го прибрали и когато разлепих обявите се обадиха. От вчера вечерта беглеца си е вкъщи! :af_089: Вие всички сте прави, че трябва да ги държим под око особено в този период на разгонване на женските, но понякога двамата с Бъгс ме правят разногледа. Да не говорим, че както си ходи до теб, така в следващия момент о няма !? А и Ози е започнал да полудява по всяка женска, разгонена или не. Май трябва спешно да си намерим жени, защото........ не се издържа :wub: Благодаря още веднъж! Ето и снимка на двете маймуни:Прикачен файл 2011-02-21 10.03.00.jpg

Сладурковци...
Много се радвам, че беглеца си е вече вкъщи..
Не искам и да си представям какъв ужас сте изживяли.. ако Джази избяга ще изнамеря и хеликоптери, които да го търсят хаха

#2810 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 February 2011 - 11:21 PM

Показване на мнениетоОзи!, в 24 February 2011 - 09:14 PM, написа:

Здравейте,
благодаря на всички за подкрепата. За щастие добри хора от квартала са познали Ози и са го прибрали и когато разлепих обявите се обадиха. От вчера вечерта беглеца си е вкъщи! Качена снимка Вие всички сте прави, че трябва да ги държим под око особено в този период на разгонване на женските, но понякога двамата с Бъгс ме правят разногледа. Да не говорим, че както си ходи до теб, така в следващия момент о няма !? А и Ози е започнал да полудява по всяка женска, разгонена или не. Май трябва спешно да си намерим жени, защото........ не се издържа Качена снимка Благодаря още веднъж! Ето и снимка на двете маймуни:Прикачен файл 2011-02-21 10.03.00.jpg

Ооох, разгеле, сложете им табелки или адресници с телефон и адрес за връзка за всеки случай. С намирането на женска няма да решите проблема, напротив ще му хареса и ще бъде още по лошо, с яденето идва апетита. Много са хубави, от къде са, имат ли родословие. Изгежда че са от любимия ми късокрак(англ) тип .

#2811 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2011 - 11:28 PM

Цитат

Май трябва спешно да си намерим жени, защото........ не се издържа

Тук много от мненията , съдържат това като идея ,или по точно ,ако си пуснем мъжкото куче на женска ,то ще се успокои!
Хора, не се заблуждавайте!!!Пуснете ли ги ведньж , нагона става още по силен , желанието за бягство също,търсенето на женски се увеличава,нежелано поведение ,агресия и т.н. ,а сьгласете се , че не можете да им осигурявате ежемесечно женски.
По вероятно е мьжки ,който не е пускан да се успокои с времето.
Знаете , че имате много енергични кучета , занимвайте се с тях ,възпитавайте се и вероятно успехите ще са много по-големи отколкото да губите време и енергия в търсене на женски.
User's Signature

Качена снимка

#2812 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 February 2011 - 11:45 PM

чита. браво. абсолютно си права! Аз го изпитвам на гърба си. Просто повече игра и бягане ,като са изморени вече слушат.

#2813 Потребителят е офлайн   Barry Wite Икона

Публикувано: 26 February 2011 - 10:26 PM

Izmoreni ?
:re_037:
uspeh :ud_009: az moito zver samo 4 puti sum go vijdal oplezen...nqmat umora :ab_041:

#2814 Потребителят е офлайн   Mailooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 February 2011 - 10:45 PM

А не се ли измъчва животното,когато то си търси неговото и има ли възможност
да му навреди това,че не е правило...нещо?
Аз все се мисля,че се тормози Майло и се чудя какво да правя,защото в нашият малък град няма Джакове и да има са най-много 1-3.
Бари Уайт е супер чаровник и много прилича на Майло.
Искам да питам как да отуча Майло,когато не е в някоя стая да не скимти от вън в коридора или сутрин понеже той не спи с нас,а си има негово
местенце извън спалнята и е ужасно когато сутрин рано започне да ни свири пред вратата.Какво да направя за да го отуча от този навик.
Моля дайте съвет :dh_188: А ако някой дойде на гости...Да не говрим пък тогава какво чудо сме.Джавкане,драскане,скачане,скимтене страшна работа.Ако го пусна в стаята няма мира незнам.....Прикачена снимка

#2815 Потребителят е офлайн   Tsvetomir Икона

Публикувано: 27 February 2011 - 03:57 PM

Показване на мнениетоMailooo, в 26 February 2011 - 09:50 PM, написа:

А не се ли измъчва животното,когато то си търси неговото и има ли възможност
да му навреди това,че не е правило...нещо?
Аз все се мисля,че се тормози Майло и се чудя какво да правя,защото в нашият малък град няма Джакове и да има са най-много 1-3.
Бари Уайт е супер чаровник и много прилича на Майло.
Искам да питам как да отуча Майло,когато не е в някоя стая да не скимти от вън в коридора или сутрин понеже той не спи с нас,а си има негово
местенце извън спалнята и е ужасно когато сутрин рано започне да ни свири пред вратата.Какво да направя за да го отуча от този навик.
Моля дайте съвет :dh_188: А ако някой дойде на гости...Да не говрим пък тогава какво чудо сме.Джавкане,драскане,скачане,скимтене страшна работа.Ако го пусна в стаята няма мира незнам.....Прикачен файл DSC00324.JPG

... много трудно се пречупва характера на тия кучета.. да не правят каквото си поискат.

#2816 Потребителят е офлайн   Ralente Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 28 February 2011 - 12:02 AM

Ето ги моите хубавици :af_089:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка
[Качена снимка

#2817 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2011 - 05:37 AM

Показване на мнениетоRalente, в 27 February 2011 - 11:07 PM, написа:

Ето ги моите хубавици :af_089:

Похвално, че сте успели да надскочите ловния инстинкт и да съжителстват под един покрив Джак ръсел и котка :rc_036:
Докато Джаспър беше малък пробвахме да го свикнем с котки но безуспешно.. уж всичко започваше на игра, но в един прекрасен момент нещата излизаха извън контрол винаги и се отказахме!
Айра пък има развита непоносимост към котки.. незнам дали не си въобразявам, но си мисля, че причината е в това, че когато я взехме и заведохме за пръв път на ветеринар пред входа на клиниката имаше котка, която беше адски агресивна и посегна да одраска душицата ми.. първоначално мислихме, че й се е разминало, но установихме, че й беше одрано оченцето.. точно в средата на зеницата имаше като задрана кожичка и бяхме на капки и михлемче цяла седмица.. От тогава види ли котка все едно са и били адреналин венозно!

Все пак имайте си едно на ум, че това са ловни кучета и не ги оставяйте без надзор.. красавицата ви сега е мъничка и е сравнително безопасна, но някой ден когато порасне :ea_103:

#2818 Потребителят е офлайн   volokin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 February 2011 - 03:09 PM

Здравейте, малко извън темата за нашата порода- моля ви погледнете този пост в темата: Без дом:
http://forum.dog.bg/...43&#entry919843
Ако има някой, който би искал да помогне- добре е дошъл!

#2819 Потребителят е офлайн   Ralente Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 28 February 2011 - 05:26 PM

Показване на мнениетоradusha, в 28 February 2011 - 02:42 AM, написа:

Все пак имайте си едно на ум, че това са ловни кучета и не ги оставяйте без надзор.. красавицата ви сега е мъничка и е сравнително безопасна, но някой ден когато порасне :ea_103:

Не ги оставям сами, разделям им апартамента когато няма никой вкъщи. Засега превес има котката, но това още няколко месеца и ще се промени. Не са първи приятелки, но се понасят.... засега :md_064:
User's Signature

Качена снимка
[Качена снимка

#2820 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 February 2011 - 05:40 PM

Забелязал съм че женските Джакове са по лоши с котките, моя мьжки не им обръща внимание въобще, докато сестра му е изтребител на котки.

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни