turbbomax, в 07 April 2011 - 12:12 AM, написа:
Здравейте,
от днес станахме най-щастливите собственици на Еди - мъжки Джак Ръсел на точно 4ри месеца :)
(ако успея да го укротя за секунда утре ще ви се покажем и на снимка :))
Взехме си го днес сутринта и горкия трепереше, загърнахме го с хавлия докато се приберем в къщи. Беше доста изплашен за цели 3-4 минутки след като влезна, а около час по-късно му добавихме и прякор - Еди - Тайфуна :) Той е по много от всичко, което може да прави стопанина си щастлив.
Искам тук да споделя нещо и да помоля тези хора, които имат ОПИТ с това да ми помогнат със съвет.
Нашият малък тазманийски дявол Еди се оказва, поне според мен, много активен сексуално. Още в първите часове беше привлечен от краката ни. Както и да е, повреме на деня сякаш забрави за това докато не се прибрах токущо и го заварил да прави секс със одеалцето си.
Прочетох доста от тия 148 страници за породата Джак Ръсел, прочетох доста мнения на хора относно кастрацията, но дори и да решим да направим това, аз мисля е твърде малък за това.
Дали това е просто невинно движение? Никъде не съм чел в характеристиките на тази порода да са по-активни сексуално от други породи (поне така се успокоявам аз)
Четох обаче тук в този форум, че по този начин (секс с одеало) се развиват болести по кученцето и това много ме притеснява мен.
Еди е живял с други кученца през първите си 4ри месеца, дали това не е оказало влияние? Мой приятел има страхотен Чау-Чау на 2 години, почти не контактува с други кучета и определено не беше толкова активен в ...секса... а дори и сега си е така.
Ще наблодавам Еди следващите дни очаквайки мнения на хора с подобен 'проблем' или информация.
Много бих искал да прочета информация от стопани на кастрирани мъжки, какво ги е накарало, на каква възраст е най-добре да се направи, и естесвено как протича живота на кученцето след това.
Много ви благодаря за отделеното време!
Здравей,
Честит нов член на семейството ви :) Много да ви радва и дано споделяте само приятни моменти заедно!
Това според вас желание за секс е всъщност стремеж на кучето да доминира над вас. Не го прави , защото сте обект на желание.. още повече щом е отраснал с кучета (което е най-оптималния вариант) той си е изградил представата за себе си като куче и хората не го привличат. Много съм чела по въпроса и в книгите ми пише, че кучета, които имат по-редки срещи със себеподобни и общшуват предимно хора се чувстват членове на човешката група и съответно изпитват желание за репродукция с хора и респективно не проявяват интерес към други кучета.
Това което към момента е важно да следвате е да не позволявате и да не поущрявате това държание спрямо вас. Когато моя мъжага беше на 4-5 месеца също скачането в/у крака ми беше фикс идея номер 1 :) но разбра, че това не се толерира и бива игнориран след такова поведение... трябва да му покажете че вие командвате парада. На думи звучи много просто, но и аз самата се убедих колко е трудно да сложиш един джак ръсел на мястото му
Успех с възпитанието на лудетината и чакаме снимки