krisitd, в 10 April 2011 - 10:14 AM, написа:
Джак Ръсел териер
Публикувано: 10 April 2011 - 05:51 PM
Ние растем и дивеем.. и двамата са големи диванета, опитах се днес да ги снимам, но почти безуспешно, защото те просто не се спират на едно място
Публикувано: 12 April 2011 - 08:55 AM
jazzkeis, в 09 April 2011 - 03:48 PM, написа:
Да споделиш, че имаш Джак Ръсел е като да признаеш,че си влюбен от пръв поглед...та и аз съм влюбен в едно такова същество от 1 месец.Голямо приключение си е.Надявам се да открием приятели тук.Ето ви и снимчици....
Здравей, страшно ги обожавам и аз тези кучета, имам такава бяла принцеса като твоето куче.Невероятни са!!!
Приключението си струва с тях!!!!
Публикувано: 12 April 2011 - 12:57 PM
djafka, в 12 April 2011 - 09:43 AM, написа:
Поздрави на всички новофорумци - много сте готини.
Ето и малко снимки от моята фурия Амбра. На едната снимка е толкова изморена, че заспа на скоростният лост ;)))
хахах изумявам се.. аз изморен Джак ръсел не съм виждала
Публикувано: 12 April 2011 - 05:30 PM
[/quote]
хахах изумявам се.. аз изморен Джак ръсел не съм виждала
[/quote]
radusha твойте са две и се надпревават по междуси а ние си нямаме друг дръзнител и
след като се приберм от вилата тъкъв сън му удря чак си пропуска вечерята
Публикувано: 12 April 2011 - 05:49 PM
Много е лош, палав, страховито хитър и невъзможно лаком :)
Четох, че доста от вашите мишлета са претенциозни към различни храни, ние не подбираме храна, душим, гоним, много се караме на котките и други кучета изобщо думи нямам колко е луд :)
Изкарваме го по 7-8 пъти на ден, в нас е от седмица и почти не е акал от втория ден, а за пишкането с повечко разходки започва да свиква много бързо навън :)
Здраве на всички ви и на малките бесове :)
Публикувано: 14 April 2011 - 12:13 PM
Отдавна не сме писали, но четем редовно какво се случва в темата.
Имам следния въпрос - нашата Фокси е вече на 2 години и 1 месец. Първият път се разгони на 11 месеца, но тогава не я заплодихме, за да се развие напълно. Сега обаче още не се е разгонила. Възможно ли е изобщо да не се разгони?!? Не вярвам да не сме я разбрали...
Публикувано: 14 April 2011 - 07:26 PM
Имам голям проблем - моят Ръсел, на година и 2 месеца, не спира да вие по цял ден!
Откакто излезем за работа, докато се приберем. От 8 до 16 часа.
Опитах всичко: оставям му моя дреха, десетина играчки(които през ден два подменям), лакомства(свински ушички, пресовани телешки кожички), и каквото друго се сетите. Ефект нямя - вие нон-стоп.
Съседите са почнали подписка и искат да махна кучето!
Моля Ви, ако някой знае някакъв друг метод, нега драсне ред-два!
Благодаря!
Публикувано: 15 April 2011 - 06:49 AM
vitamin1973, в 14 April 2011 - 05:26 PM, написа:
Имам голям проблем - моят Ръсел, на година и 2 месеца, не спира да вие по цял ден!
Опитах всичко: оставям му моя дреха, десетина играчки(които през ден два подменям), лакомства(свински ушички, пресовани телешки кожички), и каквото друго се сетите. Ефект нямя - вие нон-стоп.
Благодаря!
Дано това което казваш за съседите не се случи. Има доста съвети и тук в дога как да свикнете кученцето да остава само. Ние лично освен да следваме някои от тях правихме и друго. Докато беше малка Джаки като излизахме за работа и пускахме касетка с наши разговори, защото съм чела че като чуват гласовете с които са им близки са по-спокойни. Друг вариант е и радио, пускахме и Хоризонт и до днес си мисля, че Парламентарния контрол е стихията й. Иначе и сега когато имаме малки, когато излизаме за по-дълго време им оставяме радио или телевизор, непрекъснато да има шум около тях и да им създава усещането, че не са сами у дома или най-малкото че скоро ще сме вкъщи, защото телевизора обикновенно работи когато има някой у дома. Не гарантирам, че ще помогне, защото ако не се лъжа сте на годинка и нещо, но не пречи и да опитате.
Поздрави от нас и лек ден.
Публикувано: 15 April 2011 - 07:09 AM
vitamin1973, в 14 April 2011 - 05:26 PM, написа:
Благодаря!
Ужас! Нашия вие когато чува камбаните на църквата да бият! Но е за кратко и добре че има по цял ден човек в къщи - не знам иначе какво щеше да става. Абе те като станат на тая възраст, първото полово съзряване, откачат тотално! Майло пък стана агресивен - хвърля се на хора и лае зверски, а за мъжките кучета да не говорим
Всъщност някой има ли повече лични наблюдения от тези импланти? Хубаво звучи като ми го казва вета, ама ми се ще и вас да питам.
Много се надявам да намерите решение братко Ръсел! Стискаме палци и лапички!

Публикувано: 15 April 2011 - 09:35 AM
Здравейте всички!
Благодаря!
[/quot
Според мен трябва да си отговориш на няколко въпроса:
-кога е започнало да вие?
-има ли допълнителен дразнител?
-остава ли често само?
-постоянно ли /нон стоп/ сте заедно?
-радвате ли му се много когато се прибирате?
-позволявате ли му да лае когато се звънни на вратата?
-позволявате ли му той да е господаря у вас?
-какво го забавлява?
-позволявате ли лай когато има други кучета?
-при какви обстоятелства /ситуации/ става неспокоен?
-иска ли да е постоянно долепен до вас?
-колко често го разхождате?
-давате ли да го гледа друг човек?
-стояло ли е на друго място само?
-стояло ли е на друго място с други хора само?
-къде у вас кучето се чувства най- добре? /къде му е неговото местенце/
-здравословно как е?
Идав ми на ум и следното нещо: защо не започнете една игра, научете кучето при даден знак да лае и при даден знак да спре.
Примерно моята Амбра, при знак от моя страна "КОЙ" започва да лае, и съответно при знак "СТОП" спира, или знак "СТИГА".
Когато свикне с тази игра, пробвайте събота и неделя да го оставите многократно за половин час само кучето, и когато започне да "вие" влезте внезапно и му се скарайте или използвайте думата за спиране на лая - да речем "СТИГА"
Ето и няколко линка, дано помогнат:
http://www.zoomania....1%82%D0%BE-7828
http://www.nalov.com...showtopic=12731
Има разбира се и други още по страшни методи, чувал съм за стопани, които махат по оперативен път гласните струни на кучето??????
Публикувано: 15 April 2011 - 03:17 PM
Публикувано: 18 April 2011 - 09:37 AM
kapanec, в 15 April 2011 - 06:20 PM, написа:
Да но тези с импулсите в ниаккъв случай не ги препоръчвам понеже причиняват болка на кученцето(това са леки токови импулси).Има едни други нашийници който изпускат някаква миризма когато кучето лае и го кара да спре понеже е неприятна за него.Можете да пробвате с такъв,но не са много евтини.
Публикувано: 18 April 2011 - 09:38 AM
http://forum.dog.bg/..._0&#entry938259
Публикувано: 18 April 2011 - 11:05 AM
Little_mia, в 28 March 2011 - 09:51 AM, написа:
Вече сме добре, отока съвсем спадна и сме като нови :) Много се бях притеснила.
Наистина май клиниката не е добър избор. Just_charlie, май ще се възползвам от твоят ветеринар. Щом и на други се е случвало , значи е възможно да е от ваксината.
Лек ден на всички
Привет, 4 от малките бяха ваксинирани там, никое не направи алергична реакция от ваксината, продължавам да си мисля, че е от консервата която незнайно от кога е в този хладилник и доколкото разбрах е била отворена или греша? Иначе как е малката красавица?

Вход

Горе
Цитиране +