Джак Ръсел териер
Публикувано: 13 June 2011 - 09:51 AM
Публикувано: 13 June 2011 - 10:10 AM
dora, в 12 June 2011 - 03:23 PM, написа:
Според мен е без причина ,но всъшност знам ли.
Почти всеки ден нашето диване повръща - стомашен сок някакъв .
Това не пречи да си е бяс и да си излапва всичко ,но ме притеснява по някакъв начин.
Моля за съвет или идеи или .... мнение.
Пипин е страхотен , но Ванката - едно голямо гуш.
Ние имахме подобен проблем с повръшането на някакви сокове, обикновено рано сутрин, или вечер, като през деня не се проявяваше.
При нас проблема беше лек гастрит. Тогава ни изписаха някакви таблетки, не си спомням обаче как се казваха, след 1 седмица прием му мина от раз.
Най-добре идете до вета, там ще ти кажат най-точно какво му е (ако изобщо му има нещо) и ще ви изпишат лечение.
Но иначе докато са по-малки и стомахчето им е мъничко е нормално да повръщат, особено ако е ял и веднага след това се разиграе...
Публикувано: 13 June 2011 - 10:11 AM
ARES_DARA, в 13 June 2011 - 07:51 AM, написа:
Ужасът е бледна дума!!!
Аз лично направо се потресох от Вашата история! Горкия кучо, очевидно и при тях, както и при хуманитарната медицина в БГ, трябва да се тръшнеш да умреш, че при аутопсята да ти поставят диагноза (извинявам се за грубото сравнение, но направо ми избива пот по петите от бяс!!!). Аз се бях спекла малко покрай историята за болното от бруцелоза ДРТ, та попрочетох това-онова. Не, че сега съм много компетентна, но, до колкото четох, болните кучовци могат да се лекуват с комплекс от антибиотици. Възможно е да се заразят от близането на каквито и да е животински секрети, включително урина или фекалии, но също така слъзни секрети, изтечения от половите органи и т.н. Някъде бях прочела, че е възможно човек да се зарази от кучо, но в това последното не съм много сигурна.
Та, моят лаишки съвет е - потърсете още едно лекарско мнение. Отидете в друга ветеринарна клиника с целия набор снимки и документи на кученцето, нека го прегледа и друг ветеринар! Аз лично съм доволна от моите ветеринарни лекарки, които са млади момичета, но, по мое мнение, са доста компетентни.
Дано, първо, ви поставят диагноза по-скоро и след това бързо да се възстановите!
Публикувано: 13 June 2011 - 01:31 PM
Публикувано: 13 June 2011 - 01:40 PM
kapanec, в 10 June 2011 - 06:17 PM, написа:
charlie2008
Добре подредена на пръв поглед не липсва почти нищо но едно време като ни учеха на училище да изготвяме такива хрнителни дажби си спомням много добре че не е толкова лесно имаше много смятане и всички показатели трябваше на края на дажбата да са точни. Лично аз тая рецепта не я одобревам по простата причина че се консумира сурова(най вече месото) все пак става дума за домашен любимец който е всекидневено в пряк контакт с членове от семейството а консумирането на така поднесена храна крие рискове все пак това си е мое мнение

А ето така си спим ние

ред и дисциплина като в казармата

Да прав си , ако има малки деца наоколо не е много удобно. Ние сме пробвали Ориен, Акана, Еукануба , Аплаус- нито една не му хареса, но го като нямаше друго за ядене изход си ги хапваше почти 3 години. Аз реших да пробвам така наречената БАРФ диета, защото получихме разтройство от Аплауса. И така 3-4 месеца, разликата е че сега а*а по 2 пъти на ден (а не както преди по 5-6 пъти големи а*кита, а накрая получи и жестоко растройство, поради което всъщност реших да променя нещо в храненето му) малки и твърди а*ита, зъбния му камък изчезна!! зъбите побеляха, дъха му не мирише.Разбира се трябва да се спазва висока хигиена-почистване на паничката и мястото за хранене, миене на ръце след контакт със месото и т.н. Гранулите естествено са голямо удобство , най вече от хигиенна гл. точка. Всеки има право естествено да храни както намери за добре и не искам да налагам мнението си на никого ,но засега съм доволен от резултатите на БАРФ диетата.
Публикувано: 13 June 2011 - 03:14 PM
Krasito0, в 06 June 2011 - 09:19 AM, написа:

Според мен 700лв е абсолютния минимум за хубаво кученце. Те просто не струват по-малко. Ако родителите са с документи, би трябвало да е и нагоре. Не мисля, че обявите за кученца 300-500лв изобщо подлежат на коментар, това си е подигравка за добро куче. Но съветът ми е да видите майката и бащата - това е най-добрият начин да знаеш какво е кученцето.
Публикувано: 13 June 2011 - 07:01 PM
dora, в 12 June 2011 - 03:23 PM, написа:
Според мен е без причина ,но всъшност знам ли.
Почти всеки ден нашето диване повръща - стомашен сок някакъв .
Това не пречи да си е бяс и да си излапва всичко ,но ме притеснява по някакъв начин.
Моля за съвет или идеи или .... мнение.
Пипин е страхотен , но Ванката - едно голямо гуш.
Ние също имахме подобен проблем, веднъж когато беше изгризала някаква гумена играчка и беше глътнала парченце от нея и веднъж, когато беше решила да опита едно цвете... Първото мина от самосебе си, а за второто - инжекция и някакви лекарства, които не си спомням вече.
Дано всичко да е наред

Chriss, в 13 June 2011 - 03:14 PM, написа:
Krasito0, в 06 June 2011 - 09:19 AM, написа:

Според мен 700лв е абсолютния минимум за хубаво кученце. Те просто не струват по-малко. Ако родителите са с документи, би трябвало да е и нагоре. Не мисля, че обявите за кученца 300-500лв изобщо подлежат на коментар, това си е подигравка за добро куче. Но съветът ми е да видите майката и бащата - това е най-добрият начин да знаеш какво е кученцето.
Моето куче струваше точно 250, виждала съм майката. Няма родословие, но да, бих казала, че на външен вид изглежда по-добре от такива, които струват 1200, примерно, освен това е здраво, с характер, умно. Не мисля, че може да бъде определено като “не-добро“. Просто се е случило да бъде при такива хора, които не разбират и не вярват, че могат да му вземат 1000, примерно. Взето е не заради цената, а защото беше единственото, което ми хареса и беше точно това, което търся като външен вид. В момента, когато го купувах, бях готова да дам 3000, ако се наложи, стига да намеря куче, което да прилича на предишното ми.То струваше 800, беше внесено, също прекрасно куче.
Идеята ми е, че в повечето случаи не цената е определяща, въпросът е да знаеш какво търсиш и да попаднеш на него...
Не се заяждам, просто казвам мнение по въпроса :)
Публикувано: 14 June 2011 - 09:42 AM

Ядем череши, краставици и какво ли още не. Съвсем спокойно мога да ползвам краставица като награда.

Казвам седни и държа краставица. Сяда и си я чака.

Научихме се да пишкаме и акаме само на еднократен чаршаф. Вече като има зор сам си отива и си пишка. От 4 дни не съм чистила локви

Нито веднъж не му се скарах като прави бели из къщи. Просто го водих след ядене и сън на постелката и така.
Публикувано: 14 June 2011 - 03:11 PM

[/quote]
[/quote]
Моето куче струваше точно 250, виждала съм майката. Няма родословие, но да, бих казала, че на външен вид изглежда по-добре от такива, които струват 1200, примерно, освен това е здраво, с характер, умно. Не мисля, че може да бъде определено като “не-добро“. Просто се е случило да бъде при такива хора, които не разбират и не вярват, че могат да му вземат 1000, примерно. Взето е не заради цената, а защото беше единственото, което ми хареса и беше точно това, което търся като външен вид. В момента, когато го купувах, бях готова да дам 3000, ако се наложи, стига да намеря куче, което да прилича на предишното ми.То струваше 800, беше внесено, също прекрасно куче.
Идеята ми е, че в повечето случаи не цената е определяща, въпросът е да знаеш какво търсиш и да попаднеш на него...
Не се заяждам, просто казвам мнение по въпроса :)
[/quote
Цените се определят от търсенето, като взехме моя ДРТ се продаваха по 1000лв преди 3 години , а сега от същите родители по 200-250 и хората са щастливи ако могат да се отърват бебоците, даже някои и се подаряват. Просто много се завъдиха, няма закон за развъдчиците и всеки на практика може да развъжда и продава, даже мисля че ако нещата продължават така скоро ще има и изхвърлени на улицата ДРТ

Публикувано: 14 June 2011 - 03:18 PM

Публикувано: 14 June 2011 - 05:32 PM
katetol, в 14 June 2011 - 03:18 PM, написа:

И аз вчера видеях много красива женска, на 3 години, цялата беличка с подобра окраска на Вая, само на главичката и на дупето :) и най-якото - черни щръкнали ушички :) ама много й ходеха :) страхотна беше ;) поздрави на всички кучовци :)
Публикувано: 14 June 2011 - 07:15 PM
Krasito0, в 13 June 2011 - 07:56 PM, написа:

Извинявам се, като казахте джак ръсел териер и си помислих, че става дума за чистокръвен представител на породата. Що се отнася до обичта към животинките ни, не мисля, че тя има общо с порода въобще.
Публикувано: 14 June 2011 - 07:53 PM
Chriss, в 14 June 2011 - 11:15 AM, написа:
Krasito0, в 13 June 2011 - 07:56 PM, написа:

Извинявам се, като казахте джак ръсел териер и си помислих, че става дума за чистокръвен представител на породата. Що се отнася до обичта към животинките ни, не мисля, че тя има общо с порода въобще.
Няма за какво!

Публикувано: 14 June 2011 - 08:13 PM
[/quote]
[/quote]

[/quote
Цените се определят от търсенето, като взехме моя ДРТ се продаваха по 1000лв преди 3 години , а сега от същите родители по 200-250 и хората са щастливи ако могат да се отърват бебоците, даже някои и се подаряват. Просто много се завъдиха, няма закон за развъдчиците и всеки на практика може да развъжда и продава, даже мисля че ако нещата продължават така скоро ще има и изхвърлени на улицата ДРТfile:///C:/DOCUME%7E1/NEVENA%7E1/LOCALS%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image005.gif, щото няма да има кой да ги копува.
[/quote]

Интерсна гледна точка JRT като улично куче щом няма търсене да не ги заплождат и няма да се чудят как да се "отърват" от малките кученца .Виждъл съм JRT който е купен за 800 и JRT закупен за 250 разликата е огромна. тая вечер срешнах едно кученце и доста се зчудих каква порода е попитах и останах доста изненадан от отговора че породата е JRT и ме увериха че са имали голям късмет като са го закупили за 400 .Има и още един вариянт както се писа в по предните постове отива се в някой приют избирате си някое кученце което малко да прилича на JRT и правите едно добро дело
Публикувано: 14 June 2011 - 08:46 PM

Както можеш да попаднеш на куче, купено за 200 и да се чудиш какво е, така можеш да попаднеш на същото и за 800.

Ръсел - 800

Вая- 250
Не мисля, че разликата е кой знае колко забележима, освен че той като мъжки е по-мускулест. Иначе, сигурно не са най-идеалните и чисти джакове, но ... За мен са си най-прекрасните кучовци, нали са си моички

Иначе, бебоците, които сте показвали на последните страници наистина са големи сладури, дано и ние да си имаме след 1-2

Публикувано: 14 June 2011 - 08:49 PM

Интерсна гледна точка JRT като улично куче щом няма търсене да не ги заплождат и няма да се чудят как да се "отърват" от малките кученца .Виждъл съм JRT който е купен за 800 и JRT закупен за 250 разликата е огромна. тая вечер срешнах едно кученце и доста се зчудих каква порода е попитах и останах доста изненадан от отговора че породата е JRT и ме увериха че са имали голям късмет като са го закупили за 400 .Има и още един вариянт както се писа в по предните постове отива се в някой приют избирате си някое кученце което малко да прилича на JRT и правите едно добро дело
[/quote]
Поздравявам те за коментара! Аз се интересувам живо от породата, абонирана съм за специализирани издания и всички големи клубове из света апелират към запазването на породата чиста. Споделям мнението им напълно и не разбирам хората, които хем искат куче от тази порода, хем не било важно какво е точно кучето. И повярвайте ми, стопани, които имат качествени, чисти и хубави кученца, няма да ги пуснат за по 250лв. Надявам се да не се оформи някакъв спор, разбира се, но в крайна сметка сме тук, за да си говорим за кучета от породата.
Публикувано: 14 June 2011 - 09:25 PM
Цитат
Тоест тези, които струват по-малко от 800, примерно, не са от породата? Интересна гледна точка. А как всъщност разпознавате чистата порода? Питате колко е струвало кучето?