Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 188
  • 189
  • 190
  • 191
  • 192
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#3781 Потребителят е офлайн   jack_russel Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 September 2011 - 10:45 AM

Влади,

Храни си кучето с Royal Cannin или някаква специална храна - не с каквото има :) Моля те! Това е несериозно направо.

За ушите - може да ги криви - наштаа криви едното и ги залепих. Сега махнах лепенките щото много бързо се износва левкопласта лепилото ... но мисля че и помогна малко - тия дни мога да се опитам пак да и ги направя ушите залепени.

Причината - болят я от това, че и растат нови зъби :) Незнам при вас от какво е , и въобще дали е с родословие чисто кученцето?

Прилиагам ти една снимка да видиш
Качена снимка

Трябва обаче да е по-стегната, така може да си я махне с краче :)

#3782 Потребителят е офлайн   vladi8008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 September 2011 - 10:46 AM

Показване на мнениетоkatetol, в 12 September 2011 - 10:36 AM, написа:

Поздравления и от нас за прекрасните бебоци - невероятни са, даже дългокосместите ДРТ започват да ми стават още по-симпатични!
Крис, по въпроса за гъбичките - ние сме минавали безброооой пъти по тази пътека! Даже, като беше бебе, му биха ваксина против гъби, ама ... нещо не се оказа много успешна - последния път му бяха гъбясали и четирите лапи, та месец и половина се лекувахме. Вет-овете ми бяха изписали някакъв дезинфектант, който е червен на цвят и един бял вазелин. Не знам имената, защото те ми ги отсипваха от големи опаковки, пък аз така и не попитах за наименованията (много тъпо от моя страна, знам си). По нослето обаче често са ни излизали зачервени петънца, които не били гъбички, ами одрасквания ... Та, най-добре ще си ви каже вет-а ... Упокоителното е, че техните гъби не ни се предават на нас ...
Колкото до изправените уши - моят кучан е с напълно изправени две ушета - не просто пречупени по-високо, а щръкнали нагоре - жив прилеп! Имаше един вет., който беше ми казал, че изправянето на ушите можело да се получи от предозиране на калций (не, че не бях го предозирала, ама това е тема на друг разговор)... Истината обаче е, че си има стандарт за породата ... И той изключва изправените ушета ... Така че, най-вероятно някой от предците ни е минал покрай ДРТ, без да закачи ... :af_089: Да не забравяме все пак, че единствения 100% гарант за чистопородност си е родословието. Това обаче не прави моя кучо по-малко обичан или глезен, или луд, или каквото и да е ... Тъжното е, че много хора, като видят, че кучето им не е в стандарта, му показват пътя за навън ...
Иначе имах позната, чиято дъщеря беше се тръшнала над 1000 лева за ДРТ от зоомагазин. И, естествено, сядаме двете с нея и разчепкваме кучетата, породата, характера и какво ли още не. Като стигнахме до ушите, аз чистосърдечно си казвам, че Джимчо си е като прилеп с тези ушета и това не е в стандарта на породата ... Познатата ми ме поглежда с едно леко пренебрежение отвисоко и ми заявява съвсем сериозно, че техният е на 100 % породист, защото е от зоомагазин и едното му уше е клепнало, а другото изправено, точно както били породистите. :ab_041: :tb_195: :ab_041: ама ... всеки си решава в какво да вярва! Аз мисля, че кучетата се явяват в живота ни, за да ги обичаме и те да ни отвръщат със същото! :wub:

напълно съм съгласен , просто ми стана интересно дали може да се дължи на калция, аз също взех кучо от зоомагазин за 500 лв. , но причината не беше че като е магазин ще е 100% порпдист , просто като реших че искам ДРТ не можех да чакам исках го на момента - и от магазина ми изпратиха снимки харесах си го и го поръчах.Естествено че си го обичам и с вдиганти и с клепнали уши :):) Той е като торнадо , помита всичко :)

#3783 Потребителят е офлайн   jack_russel Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 September 2011 - 10:51 AM

Показване на мнениетоvladi8008, в 12 September 2011 - 08:46 AM, написа:

Поздравления и от нас за прекрасните бебоци - невероятни са, даже дългокосместите ДРТ започват да ми стават още по-симпатични!
Крис, по въпроса за гъбичките - ние сме минавали безброооой пъти по тази пътека! Даже, като беше бебе, му биха ваксина против гъби, ама ... нещо не се оказа много успешна - последния път му бяха гъбясали и четирите лапи, та месец и половина се лекувахме. Вет-овете ми бяха изписали някакъв дезинфектант, който е червен на цвят и един бял вазелин. Не знам имената, защото те ми ги отсипваха от големи опаковки, пък аз така и не попитах за наименованията (много тъпо от моя страна, знам си). По нослето обаче често са ни излизали зачервени петънца, които не били гъбички, ами одрасквания ... Та, най-добре ще си ви каже вет-а ... Упокоителното е, че техните гъби не ни се предават на нас ...
Колкото до изправените уши - моят кучан е с напълно изправени две ушета - не просто пречупени по-високо, а щръкнали нагоре - жив прилеп! Имаше един вет., който беше ми казал, че изправянето на ушите можело да се получи от предозиране на калций (не, че не бях го предозирала, ама това е тема на друг разговор)... Истината обаче е, че си има стандарт за породата ... И той изключва изправените ушета ... Така че, най-вероятно някой от предците ни е минал покрай ДРТ, без да закачи ... :af_089: Да не забравяме все пак, че единствения 100% гарант за чистопородност си е родословието. Това обаче не прави моя кучо по-малко обичан или глезен, или луд, или каквото и да е ... Тъжното е, че много хора, като видят, че кучето им не е в стандарта, му показват пътя за навън ...
Иначе имах позната, чиято дъщеря беше се тръшнала над 1000 лева за ДРТ от зоомагазин. И, естествено, сядаме двете с нея и разчепкваме кучетата, породата, характера и какво ли още не. Като стигнахме до ушите, аз чистосърдечно си казвам, че Джимчо си е като прилеп с тези ушета и това не е в стандарта на породата ... Познатата ми ме поглежда с едно леко пренебрежение отвисоко и ми заявява съвсем сериозно, че техният е на 100 % породист, защото е от зоомагазин и едното му уше е клепнало, а другото изправено, точно както били породистите. :ab_041: :tb_195: :ab_041: ама ... всеки си решава в какво да вярва! Аз мисля, че кучетата се явяват в живота ни, за да ги обичаме и те да ни отвръщат със същото! :wub:

напълно съм съгласен , просто ми стана интересно дали може да се дължи на калция, аз също взех кучо от зоомагазин за 500 лв. , но причината не беше че като е магазин ще е 100% порпдист , просто като реших че искам ДРТ не можех да чакам исках го на момента - и от магазина ми изпратиха снимки харесах си го и го поръчах.Естествено че си го обичам и с вдиганти и с клепнали уши :):) Той е като торнадо , помита всичко :)

Ама разбира се, че ще са обичани :) Нали са си нашите кучета :) За клепналите уши има две неща, за които се сещам, за да ми харесват:

1. Предпазват учите от калта и пръстта - ако копае дупки :)
2. По-красиви са според мен лично :)

Друго не виждам толкова какво има значение, след като няма да се води по изложби :)

А пишкането - може и да пишка на дивана, защото е научен да не пишка на плочки или цимент, Моето си търси винаги нещо меко по земята, ако не намери на паркета. Но още не може да стиска пишкане - където го завари , пишва.

Ако му се караш - гледай да е на секундата в която прави белята - иначе забрави да те разбере :)

#3784 Потребителят е офлайн   jack_russel Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 September 2011 - 10:59 AM

И един поздрав с пожелание за много смешен ден! :)))))

Качена снимка

:dog:

#3785 Потребителят е офлайн   Chriss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 September 2011 - 11:03 AM

Джинджър е абсолютен сладур. :dog:

Пфф, вет-а общо взето нищо не каза. Дано ни минат тея петна .. за 3 години не сме имали нито един проблем. Сега не беше ушна инфекция, не бяха гъби ... аман.

#3786 Потребителят е офлайн   izidra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 12 September 2011 - 07:58 PM

Показване на мнениетоvladi8008, в 12 September 2011 - 08:46 AM, написа:

Vladi, не се върнах назад да видя колко голямо е кученцето ти като месеци, знам само, че сте малки от клипчето, но имай предвид, че в периода на смяната на зъбките всички кученца леко повдигат ушенцата /не изцяло, а в основата и V изглежда леко повдигнато/. Моят съвет, който за някои може да се стори и неприемлив е да спреш Роял Канина в периода на смяна на зъбките или поне за седмица две. Има куп други храни от висок клас с които да го замениш. След смяната може да се върнеш към Канина особено ако ви харесва.
User's Signature

Качена снимка

#3787 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пчеларство,градинарство,животновъдство и др. тел:0878532677

Публикувано: 12 September 2011 - 08:26 PM

Относно ушите точно в периода когато си сменят зъбите организма им натрупва повече хрушялна маса и когато се хранят с храни който са по богати на калций има леко изправяне ушенцата виждал съм куче с родословие купувано то Англия и ушите му не бяха пречупени на точното място .една от причните да са със пречупени уши по стандарт е да може да се притъпява звука който произлиза от изтрела на ловната пушка. моята преоръка е да им се прави повечко масаж на ушите в тоя перйод ако се налага.ето и една статия от един руски сайт ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Для начала приготовьте широкий пластырь и ножницы, обязательно с тупыми закруглёнными концами (лучше медицинские, их сейчас не трудно найти в продаже, естественно - новые, а не б/у из морга какого-нибудь), чтобы не поранить собаке глаза, когда будете обрезать «на месте» лишний пластырь.

И заранее извиняюсь за свои художества. Возможно, всё это нужно было бы показать на своей Жуже, и сфотографировать каждый шаг, но решила, что ручкой будет доступней и понятней. Ведь на белых ушах с белым пластырем станет всё размыто, а чёрной изоленты, увы, нигде не нашла.... Если честно, то и искать не пыталась.

1. Так - при виде сбоку - должны лежать ушки у выставочного терьера.

2. А такие неправильные формы могут приобретать уши в период смены зубов и формирования хрящей. Как оказывается – и позже тоже.

3. Для начала вы должны сделать следующее: взяться за кончик уха и приблизить его к уголку глаза. Таким образом, вы определите "как" и "где" должна проходить, та самая "правильная" линия сгиба.

4. Затем наклеиваете пластырь с одной стороны уха, оставляя свободные концы по паре сантиметров с каждой стороны. Наклеиваете вдоль той воображаемой линии сгиба, немного на полсантиметра отступив от неё, чтобы не получилось, что ухо будет буквой «Г», если вы не оставите ему люфта, или - вообще не согнётся.

5. Теперь наклеиваете так же - без единой складочки! - и с внутренней стороны. И опять оставляете по паре сантиметров пластыря с каждой стороны. После чего лишний пластырь аккуратно, опасаясь поранить вертлявую собачку, обрезаете по краю ушка. Либо вторую полоску делаете заранее в ширину уха, а вторую заворачиваете за края. БЕЗ ЕДИНОЙ СКЛАДКИ!!!

6. Всё это дело можно обматывать слой за слоем, если одиночный не даёт эффекта. Можно играть с повязкой с эстетической точки зрения. По-любому. Как вашей душеньке и собачьим ушкам заблагорассудится. Главное условие – это не единой складки под пластырем при наклеивании и соблюдение "правильной" желаемой линии сгиба.

Можно чтобы не растрепались обрезанные концы, по краям наклеить на них, назовём их "фиксаторы".

Можно для утяжеления применить (обязательно между слоями, а не в контакте с кожей и шерстью !) небольшой грузик. В данном случае - воображаемая монетка.

7. В итоге мы получим такую - с виду раненую в голову собаку, "раненного" на голову владельца :

Меняйте повязку чаще, и смотрите за опрелостями. Если таковые появятся, то можно с внутренней стороны уха под пластырь подложить кусочек бинта. Не давайте собаке срывать повязку. Через несколько дней она на неё уже не должна обращать внимания.

8. Надеюсь после всех мучений, которые могут продлиться не одну неделю, мы с вами получим такой превосходный результат:

Однако учтите, что никакой 100%-ой гарантии мои рекомендации не дают!

Есть, например, другой вариант, который предполагает приматывание (фиксация) кончиков ушей пластырем к коже головы. Способ этот, на мой взгляд, более действенный, но и терпения от вас и вашей собаки потребует, сами понимаете - какого.

Про использование клея вместо пластыря задавайте вопросы на форуме этого сайта или по почте. Или, что было бы более благоразумным, всёж растормошили б вы лучше своего заводчика.

Удачи! Жужа/
В по долу прикрепения файл е пълната статия

Прикачени файлове

• Прикачен файл  U6i.doc (138.5K)
    Брой сваляния: 56

#3788 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2011 - 10:30 AM

Имаме си бебешориииииии!
Айра роди според мен леко (не че имам база за сравнение де) започна в 18:30 с контракциите и до 22:00 ги беше родила всичките 6 мишлета. През цялото време стоях до нея и тя изглеждаше доста спокойна, така че и аз се успокоих, въпреки нещото което и за двете ни беше абсолютно ново преживяване :). За нещастие последното най-мъничкото не се пребори и до сутринта почина :( Беше толкова изтощено, че нямаше силички дори да суче :dh_188: Останалите са като хали от първата си минута живот. Сучат непрестанно, квикат и щъкат по на мамата корема, която пък е толкова грижовна, че ми скри всякакви представи за майчин инстинкт. Толкова уверена е в действията си и така ги обгрижва, все едно го е правила стотици пъти :wub:
Стискайте палци 5те мишорки да са живички и здравички.

#3789 Потребителят е офлайн   merry_ny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 September 2011 - 10:53 AM

Показване на мнениетоradusha, в 13 September 2011 - 10:30 AM, написа:

Имаме си бебешориииииии!
Айра роди според мен леко (не че имам база за сравнение де) започна в 18:30 с контракциите и до 22:00 ги беше родила всичките 6 мишлета. През цялото време стоях до нея и тя изглеждаше доста спокойна, така че и аз се успокоих, въпреки нещото което и за двете ни беше абсолютно ново преживяване :). За нещастие последното най-мъничкото не се пребори и до сутринта почина :( Беше толкова изтощено, че нямаше силички дори да суче :dh_188: Останалите са като хали от първата си минута живот. Сучат непрестанно, квикат и щъкат по на мамата корема, която пък е толкова грижовна, че ми скри всякакви представи за майчин инстинкт. Толкова уверена е в действията си и така ги обгрижва, все едно го е правила стотици пъти :wub:

Честито и браво на Айра! Дано са живи и здрави и попаднат на добри стопани!!! Чакаме снимки и много се надявам и аз да имам още една халичка в къщи!!! Преговорите продължават :dog:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#3790 Потребителят е офлайн   Chriss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 September 2011 - 01:57 PM

Показване на мнениетоradusha, в 13 September 2011 - 09:30 AM, написа:

Имаме си бебешориииииии!

Честито! Много се радвам и ще чакаме снимки! :be_107:
Те сладурите май са имали достатъчно време на спокойствие, че цели 6 кученца са измайсторили :ab_041:
Браво на мама!

#3791 Потребителят е офлайн   dora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2011 - 07:09 PM

Радуша , толкова се развълнувах докато те четях.
Казах ти ,че всичко ще е наред.
Дано си спокойна вече и ....зарадвай ни със снимки моля.

#3792 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пчеларство,градинарство,животновъдство и др. тел:0878532677

Публикувано: 14 September 2011 - 04:47 PM

Честито на Радуша и браво на Айра! Да са живи и здрави и като по отраснат да ви радват много с игрите и белите

#3793 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2011 - 10:21 PM

Благодаря ви много приятели.. петте героя са много добре :)))
Да питам някой от вас дохранвал ли е с адаптирано мляко? Аз взех един пакет на роял канин за всеки случай, но още не съм им давала... приготвяме на мамата 2-3 пъти дневно от него за да й се подобрява като състав кърмата..
Иначе мъниците са много лакоми.. особено 3 от тях :)
Пращам ви и една снимчица, въпреки, че е рано още да им се радваме, едва на 48 часа са и са най-крехките създания, които съм виждала!

П.С. Снимката е от вчера.. днес са още по-порастнали :wub:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#3794 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 September 2011 - 08:32 AM

Показване на мнениетоradusha, в 14 September 2011 - 08:21 PM, написа:

Благодаря ви много приятели.. петте героя са много добре :)))
Да питам някой от вас дохранвал ли е с адаптирано мляко? Аз взех един пакет на роял канин за всеки случай, но още не съм им давала... приготвяме на мамата 2-3 пъти дневно от него за да й се подобрява като състав кърмата..
Иначе мъниците са много лакоми.. особено 3 от тях :)
Пращам ви и една снимчица, въпреки, че е рано още да им се радваме, едва на 48 часа са и са най-крехките създания, които съм виждала!

П.С. Снимката е от вчера.. днес са още по-порастнали :wub:

Мишочета малки :wub:
Да са здравички и мнооооого игривички :dog:
А какви са - момченца, момиченца?
User's Signature

Качена снимка

#3795 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 September 2011 - 09:13 AM

Показване на мнениетоvani6366, в 15 September 2011 - 08:32 AM, написа:

Благодаря ти, дано са здравички, засега това е най-най важното :wub:
Незнам със сигурност кое какво е, страх ме е да ги мачкотя много... пипам ги колкото да сложа тия по-ненахалните за сучат и да им сменя постелките...

#3796 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 September 2011 - 09:13 AM

Незнам със сигурност кое какво е, страх ме е да ги мачкотя много... пипам ги колкото да сложа тия по-ненахалните за сучат и да им сменя постелките...

#3797 Потребителят е офлайн   izidra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 15 September 2011 - 09:24 AM

Показване на мнениетоradusha, в 15 September 2011 - 07:13 AM, написа:

Radusha, ЧЕСТИТО и от нас :flagbg:да са живи и здрави бебоците - СТРАХОТНИ СА!!! Браво и на мама Айра
User's Signature

Качена снимка

#3798 Потребителят е офлайн   merry_ny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 September 2011 - 10:58 AM

radusha, страхотни малки топки!!!!!!!! :wub: Ох, как искам да ги гушна! Да са ви много здрави, че както разбрахме, здравето е всичко! :dog:
User's Signature

#3799 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 September 2011 - 11:42 AM

Здравейте:)
Регистрирах се в този форум специално заради тази порода. Големи са сладури. Благородно завиждам на всики, които имат. Извинявам се предварително, тъй като не съм изчела целия форум и може да задавам въпроси, на които вече е отговорено. Много искам такова куче, но сякаш не съм подходяща за него. Проблемът е че живея с приятеля си и двамата работим стандартно-5 дни от 9 до 18. Точно и това е проблемът. Май кученцето не може да седи толкова време само. Бихте ли ми дали съвети дали все пак мога да си взема такова куче-страшно много искам-обожавам кучета. Имала съм две-булонки. Сега обаче остана да живее с родителите ми тъй като там си е свикнало-и да го похваля-булонка рекордьор е тъй като преди няколко дни навърши 16 години и почва 17-тата а все още си играе с топчета и е много активен:)
Ще чакам да ми пишете дали има и други между вас, които също така работят през деня но въпреки това си се радват на кученцата.
Приятен ден:)
User's Signature

#3800 Потребителят е офлайн   merry_ny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 September 2011 - 11:59 AM

Показване на мнениетоbizzardy, в 15 September 2011 - 11:42 AM, написа:

Здравейте:)
Регистрирах се в този форум специално заради тази порода. Големи са сладури. Благородно завиждам на всики, които имат. Извинявам се предварително, тъй като не съм изчела целия форум и може да задавам въпроси, на които вече е отговорено. Много искам такова куче, но сякаш не съм подходяща за него. Проблемът е че живея с приятеля си и двамата работим стандартно-5 дни от 9 до 18. Точно и това е проблемът. Май кученцето не може да седи толкова време само. Бихте ли ми дали съвети дали все пак мога да си взема такова куче-страшно много искам-обожавам кучета. Имала съм две-булонки. Сега обаче остана да живее с родителите ми тъй като там си е свикнало-и да го похваля-булонка рекордьор е тъй като преди няколко дни навърши 16 години и почва 17-тата а все още си играе с топчета и е много активен:)
Ще чакам да ми пишете дали има и други между вас, които също така работят през деня но въпреки това си се радват на кученцата.
Приятен ден:)

Естествено, че всички работим! Не знам по какъв друг начин се изкарват пари :ab_041: . Лично аз си взех няколко дни отпуск докато Чара посвикне с апартамента и с нас, но след това - обратно на работа. Предимство ми е, че работя на 15 минути от вкъщи /ако вървя мнооого бавно/ и след работа се прибирам веднага и отиваме в парка.
User's Signature

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 188
  • 189
  • 190
  • 191
  • 192
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема