Джак Ръсел териер
Публикувано: 15 September 2011 - 12:05 PM
:)
Публикувано: 15 September 2011 - 02:30 PM
bizzardy, в 15 September 2011 - 11:42 AM, написа:
Регистрирах се в този форум специално заради тази порода. Големи са сладури. Благородно завиждам на всики, които имат. Извинявам се предварително, тъй като не съм изчела целия форум и може да задавам въпроси, на които вече е отговорено. Много искам такова куче, но сякаш не съм подходяща за него. Проблемът е че живея с приятеля си и двамата работим стандартно-5 дни от 9 до 18. Точно и това е проблемът. Май кученцето не може да седи толкова време само. Бихте ли ми дали съвети дали все пак мога да си взема такова куче-страшно много искам-обожавам кучета. Имала съм две-булонки. Сега обаче остана да живее с родителите ми тъй като там си е свикнало-и да го похваля-булонка рекордьор е тъй като преди няколко дни навърши 16 години и почва 17-тата а все още си играе с топчета и е много активен:)
Ще чакам да ми пишете дали има и други между вас, които също така работят през деня но въпреки това си се радват на кученцата.
Приятен ден:)
Здравей,
аз съм точно така-работя 5 дни в седмицата от 9:00-до 6:00. Разхождам си кученцето сутрин преди работа и вечер като се прибера. През деня знам че през повечето време спи (имам чувството че ДРТ могат да спят по 20 часа в денонощие

Поздрави.
Публикувано: 15 September 2011 - 02:30 PM
Chriss, в 08 September 2011 - 04:34 PM, написа:
Ще се включа само да уточня , че процедурата не е сложна ,стига човек да има желание!!!
Когато някоя порода няма Клуб се спазват правилата на БРФК и кучетата се регистрират чрез Киноложките дружества по градове ,например има такива в София ,Пловдив и др.и чрез тях им се издават родословия.
Основните изисквания са кучетата да са с експортни родословия ,собственика им да стане член на едно такова дружество и да спазва правилата му, да си регистрира развъдник(запази име),да посети няколко изложби и да получи оценки ,които ще допуснат кучетата до развъждане.Нищо по различно не се прави щом няма породен клуб,просто документите минават през дружествата.Процедурата даже бих казала, че е по-лесна отколкото ако има Клуб,защото обикновенно клубовете имат и допълнителни изисквания към породата с която се занимават.
Дано това помогне на някой да не прави грешката да плоди отново и отново родословните си кученца и да сьздава неродословно поколение.Джаковете са прекррасни кученца и от вас зависи дали ще успеете да запазите и подобрите породата или ще я загробите.Не мислете само в сегашно време.
Публикувано: 15 September 2011 - 03:23 PM
Yanko P., в 15 September 2011 - 02:30 PM, написа:
Регистрирах се в този форум специално заради тази порода. Големи са сладури. Благородно завиждам на всики, които имат. Извинявам се предварително, тъй като не съм изчела целия форум и може да задавам въпроси, на които вече е отговорено. Много искам такова куче, но сякаш не съм подходяща за него. Проблемът е че живея с приятеля си и двамата работим стандартно-5 дни от 9 до 18. Точно и това е проблемът. Май кученцето не може да седи толкова време само. Бихте ли ми дали съвети дали все пак мога да си взема такова куче-страшно много искам-обожавам кучета. Имала съм две-булонки. Сега обаче остана да живее с родителите ми тъй като там си е свикнало-и да го похваля-булонка рекордьор е тъй като преди няколко дни навърши 16 години и почва 17-тата а все още си играе с топчета и е много активен:)
Ще чакам да ми пишете дали има и други между вас, които също така работят през деня но въпреки това си се радват на кученцата.
Приятен ден:)
Здравей,
аз съм точно така-работя 5 дни в седмицата от 9:00-до 6:00. Разхождам си кученцето сутрин преди работа и вечер като се прибера. През деня знам че през повечето време спи (имам чувството че ДРТ могат да спят по 20 часа в денонощие

Поздрави.
благодаря за окуражителния отговор.
А дали през деня докато е само прави много бели, тъй като поне още година ще сме на квартира, а не в собствен апартамент и няма да е много коректно спрямо хазаите :)))
Публикувано: 15 September 2011 - 03:58 PM
благодаря за окуражителния отговор.
А дали през деня докато е само прави много бели, тъй като поне още година ще сме на квартира, а не в собствен апартамент и няма да е много коректно спрямо хазаите :)))
[/quote]
Това дали ще прави бели или не зависи изцяло от вас и от възпитанието, което ще му дадете... ако се решите да вземете такова куче трябва да сте абсолютно наясно, дали наистина ви се занимава и дали ще можете да му одтеляте необходимата доза внимание ежедневно... Тези кучета са много енергични и искат разходки, включващо бягане, а не само разходка на повод - иначе няма изморяване

В началото е важно даму покажете с кои неща може да играе (разбирай да унищожава) и кои не! Всички скъпи и ценни вещи + кабели се разполагат на места недостъпни за кутрето и така се приучава, че те са забранена зона ..
Ако сте прекалено изморени след работа за да се занимавате с него, пътувате често или пък дългите разходки не са по силите ви в никакъв случай не си взимайте джак ръсел

Публикувано: 15 September 2011 - 04:12 PM
bizzardy, в 15 September 2011 - 03:23 PM, написа:
хм...честно казано съм чувал за различни случаи. Аз примено мисля че съм извадил късмет със най-послушният ДРТ на света

Публикувано: 15 September 2011 - 05:56 PM
АХ Ах Ах
Прекрасни са!
После да си похваля момчето - става все по- послушен.
А относно работата- колкото и да спи едно куче чак пък по 8-9 часа.... през деня???
Аз винаги половината от денят съм си в къщи , а и децата и така става ,че най- много за 2-3 часа да е сам.
Налагало се е и за по-дълго и не е имало проблеми , но може би пък кой както свикне.
Публикувано: 15 September 2011 - 08:33 PM
Ние също сме на квартира, отначало хазаите ми не бяха съгласни и доста чаках докато си взема куче, но накрая ги поставих пред свъшен факт - ще си взимам куче, да се изнасяме ли? Естествено съм обяснила, че всички поражения върху апартамента са за наша сметка. На пролет сме за основен ремонт - ще се слегат первази / не сменят, а слагат - тя успя да ги изкърти/, ще се замазва дупка в стената, ще се сменят уплътнения на вратите... за сега май е това. А аз все си мисля че е послушна... Така, че имайте предвид, че не са от най - доброто за една квартира.
Публикувано: 16 September 2011 - 12:06 AM

Относно поведението на джак ръселите вкъщи... Опира и до възпитание и до самото кученце... Вая не е докоснала нищичко, ама наистина нищичко откакто сме я взели, а е седяла сама доста време, просто си спи я на някое легло, я на дивана... Обаче това с рядкото извеждане мисля, че би било проблем, поне за нас де... Извеждаме я сутрин в 6, наобяд в 11, после отново в 17 и в 21, тя си знае часовете и като дойде време става неспокойна. Но едно джакче си иска и грижи, и внимание, и игри, разходки... могат да ти изцедят силичките.
Публикувано: 17 September 2011 - 02:10 PM
На 12.09.2011г., в района на жк. "Манастирски ливади - изток" , ул. Боянски водопад е забелязан мъжки Джак Ръсел териер. Кучето е бяло с кафяви петна и купирана опашка. Направихме опит да го приберем, но е доста недоверчив и избяга. Няма нашийник. Днес сутринта - 17.09.2011г. го забелязахме отново, ще направим повторен опит да го приберем, надявам се да успеем, тъй като изглежда доста изтощен и гладен. Моля, ако някой е изгубил куче от породата в този район да се свърже на тел. 0884/868 835. Да помогнем на сладура да се прибере вкъщи.
Радуша, поздравления за малките мушмуроци. Живи, здрави и палави ... и да се сдобият с най- любящите хора. Да ги нацелувате от всички нас по малките нослета

Публикувано: 18 September 2011 - 02:54 PM
Chiita, в 15 September 2011 - 01:30 PM, написа:
Chriss, в 08 September 2011 - 04:34 PM, написа:
Ще се включа само да уточня , че процедурата не е сложна ,стига човек да има желание!!!
Когато някоя порода няма Клуб се спазват правилата на БРФК и кучетата се регистрират чрез Киноложките дружества по градове ,например има такива в София ,Пловдив и др.и чрез тях им се издават родословия.
Основните изисквания са кучетата да са с експортни родословия ,собственика им да стане член на едно такова дружество и да спазва правилата му, да си регистрира развъдник(запази име),да посети няколко изложби и да получи оценки ,които ще допуснат кучетата до развъждане.Нищо по различно не се прави щом няма породен клуб,просто документите минават през дружествата.Процедурата даже бих казала, че е по-лесна отколкото ако има Клуб,защото обикновенно клубовете имат и допълнителни изисквания към породата с която се занимават.
Дано това помогне на някой да не прави грешката да плоди отново и отново родословните си кученца и да сьздава неродословно поколение.Джаковете са прекррасни кученца и от вас зависи дали ще успеете да запазите и подобрите породата или ще я загробите.Не мислете само в сегашно време.
Уморена съм вече от подобни спорове, затова няма да задълбавам. Аз съм от Пловдив. Киноложкото дружество в Пловдив НЕ поддържа родословия към БРФК. Ако не сте се интересували или проверявали - аз съм.
Свързах се със Софийското, както и с БРФК за легализиране на моето родословие. Кучето си го регистрирах в най-големия клуб на джак ръселите в света без никакъв проблем - JRTCA - www.jrtca.com . Всеки джак ръсел в САЩ се регистрира там или поне на първо място там, може и в друг след това. Дори много Канадски джакове се регистрират там. От БРФК явно това не ги интересува. Те искат родословие издадаено от AKC - демек от Американския еквивалент на БРФК. Еми, къде е логиката? Щом има клуб, и то клуб с хиляди кучета и дългогодишни традиции - много ясно, че ще си го регистрирам там, за какво ми е да го регистрирам в Американската БРФК? Смисълът е никакъв. А когато една от служителките ми каза: "О, 100% ще ви искат и рушвети, но пробвайте." - честно казано съвсем загубих интерес. Ето това имах предвид като казах, че процедура или няма или е много "странна".
Публикувано: 18 September 2011 - 03:54 PM
radusha, в 14 September 2011 - 09:21 PM, написа:
Да питам някой от вас дохранвал ли е с адаптирано мляко? Аз взех един пакет на роял канин за всеки случай, но още не съм им давала... приготвяме на мамата 2-3 пъти дневно от него за да й се подобрява като състав кърмата..
Иначе мъниците са много лакоми.. особено 3 от тях :)
Пращам ви и една снимчица, въпреки, че е рано още да им се радваме, едва на 48 часа са и са най-крехките създания, които съм виждала!
П.С. Снимката е от вчера.. днес са още по-порастнали

Радуша, аз съм давах адаптирано мляко. Но спрях, защото нямаше смисъл. Нашата мама имаше много мляко този път. Дори още има, а вече минаха към 60 дни от раждането. След 25-тия ден предлагай гранулки стартер на роял канин, те ще проявят интерес, щом решат.
Публикувано: 18 September 2011 - 06:44 PM
Chriss, в 18 September 2011 - 03:54 PM, написа:
Аз давам само на мамата по 2-3 пъти на ден по една купичка вместо вода.. тя също има доста кърма. Отказах се да давам на малките, защото и петте си хапват достатъчно. Най-тунтурестото е момиченце хихихи. Имаме 3 момиченца и две момченца :) Много са ни бонбонести....

Ето и една снимка на най-голямата дунда

Публикувано: 21 September 2011 - 07:32 AM

Публикувано: 22 September 2011 - 08:01 AM
rolipoli, в 21 September 2011 - 08:32 AM, написа:

Браво браво много се радвам дано всички са с късмет че стопаните са мнго важни !
Като гледам снимчиците колко са сладички ми иде да ги взема всички