in4e_molko, в 28 September 2011 - 02:34 PM, написа:
Здравейте на всички :) Доста често ви чета и тайничко се радвам на всички луди снимки, които пускате на вашите любимци. От доста време мисля и аз да си взема джак ръселче, но се отказах, заради това, че живея сама в малък апартамент (само 2 стаи е, около 50кв.м.) и работя 5дни, пълно работно време. Прочетох на предната страница как сами казвате,че повечето хора тук работят на пълен работен ден и разхождат сутрин и вечер кучето си . Всъщност почти цялата тема от 190стр съм я прочела, просто желанието ми да знам повече за това куче е голямо.
Апартаментът си е мой, нов, т.е. няма да се съобразявам с мнението на хазяи, но се побърквам като си помисля как ще затворя малко куче в 50кв.м. :( Преди 25дни ходих да видя едно кученце и оттогава не мога да спра да мисля за него и да го взема... Моля ви за съвет, като по-опитни, смятате ли ,че не е правилно да затваряме джак ръселче в толкова малко пространство и да стои само толкова много часове всеки ден. Аз естествено го искам много, но си мисля дали е правилно това... Ще се радвам на каквото и да е мнение.
Здравей , аз незнам дали всички ще споделят мето мнение ,но ние живеем в апартамент 70 кв. ама Теро през деня не влиза в хола и кухнята и по цял ден спи.Важно е да му подсгуриш дстатъчно движение на разходките.Теро тича много вечер го разхождаме часове излиза към 6-7 и го прибираме към 9-10 кат през цялото време му се хвърля топка или тича с други кучета без да спре за секунда и съм сигурна че не е ощетен п никакъв начин защото се стараем да се реваншираме какт вечер така и през почивните дни!Няма какво да се лъжем едно таква животинче изисква много грижи и време , но всеки си прави сметка сам за себе си!
Аз съм на нмнение че големината на апартамента е най-малкия проблем по скоро помисли дали ще имаш възможност да му отделиш достатъчно достатъчн време и внимание,защото само с една разхдка не се приключва те са исключително чувствителни живтни и си искат своет внимание гушкане,говорене знаят кога се прибираш и те чакат на вратата.
Надявам се да съм ти помогнала с мето мнение и ти пожелавам да си имаш и ти една такава радост