Джак Ръсел териер
Публикувано: 29 September 2011 - 11:01 AM
Хубав ден на всички :) И още веднъж благодаря за отзивчивостта ви!
Публикувано: 29 September 2011 - 06:57 PM
desi79, в 29 September 2011 - 09:56 AM, написа:
Поздрави

Публикувано: 29 September 2011 - 08:39 PM
in4e_molko, в 29 September 2011 - 11:01 AM, написа:
Ами... няма нищо по - хубаво от един топъл и влажен език през лицето!!! Не мога да живея без това посрещане! Имаме Чара от пролетта, но не мога да си спомня какво беше без нея. И да, лишаваме се от някои неща, но честно казано си струва всичко.

Ето една любима снимка от първите ни дни заедно

Публикувано: 29 September 2011 - 09:33 PM
merry_ny, в 29 September 2011 - 08:39 PM, написа:
in4e_molko, в 29 September 2011 - 11:01 AM, написа:
Ами... няма нищо по - хубаво от един топъл и влажен език през лицето!!! Не мога да живея без това посрещане! Имаме Чара от пролетта, но не мога да си спомня какво беше без нея. И да, лишаваме се от някои неща, но честно казано си струва всичко.

Ето една любима снимка от първите ни дни заедно

Хахаха как се е барикадирала с играчки :D
Публикувано: 29 September 2011 - 10:21 PM

Публикувано: 29 September 2011 - 10:24 PM
in4e_molko, в 29 September 2011 - 10:01 AM, написа:
Ще Ви дам един съвет.За да сте добър стопанин трябва да сте сигурна вътрешно че това е моментът.Ако не сте,изчакайте.Кученца има и винаги ще има.Да,сега сте запленена от една топчица,на която искате да дадете цялата си любов.Но не трябва да вземате решение под натиск.
Няма нищо сложно,когато наистина го искаш.Тогава намираш и време,и сили,и начин

Поздрави и Ви пожелавам да вземете най-доброто решение за Вас,то ще бъде и най-доброто решение за бъдещият Ви домашен любимец.Било сега или по нататък.

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 30 September 2011 - 08:35 AM
Благодаря отново на всички за отзивчивостта. Хубав и успешен ден и страхотен уикенд с любимите за вас същества :)
Публикувано: 30 September 2011 - 08:51 AM
Waikikii, в 27 September 2011 - 09:15 PM, написа:
Chriss, в 18 September 2011 - 02:54 PM, написа:
Chiita, в 15 September 2011 - 01:30 PM, написа:
Chriss, в 08 September 2011 - 04:34 PM, написа:
Ще се включа само да уточня , че процедурата не е сложна ,стига човек да има желание!!!
Когато някоя порода няма Клуб се спазват правилата на БРФК и кучетата се регистрират чрез Киноложките дружества по градове ,например има такива в София ,Пловдив и др.и чрез тях им се издават родословия.
Основните изисквания са кучетата да са с експортни родословия ,собственика им да стане член на едно такова дружество и да спазва правилата му, да си регистрира развъдник(запази име),да посети няколко изложби и да получи оценки ,които ще допуснат кучетата до развъждане.Нищо по различно не се прави щом няма породен клуб,просто документите минават през дружествата.Процедурата даже бих казала, че е по-лесна отколкото ако има Клуб,защото обикновенно клубовете имат и допълнителни изисквания към породата с която се занимават.
Дано това помогне на някой да не прави грешката да плоди отново и отново родословните си кученца и да сьздава неродословно поколение.Джаковете са прекррасни кученца и от вас зависи дали ще успеете да запазите и подобрите породата или ще я загробите.Не мислете само в сегашно време.
Уморена съм вече от подобни спорове, затова няма да задълбавам. Аз съм от Пловдив. Киноложкото дружество в Пловдив НЕ поддържа родословия към БРФК. Ако не сте се интересували или проверявали - аз съм.
Свързах се със Софийското, както и с БРФК за легализиране на моето родословие. Кучето си го регистрирах в най-големия клуб на джак ръселите в света без никакъв проблем - JRTCA - www.jrtca.com . Всеки джак ръсел в САЩ се регистрира там или поне на първо място там, може и в друг след това. Дори много Канадски джакове се регистрират там. От БРФК явно това не ги интересува. Те искат родословие издадаено от AKC - демек от Американския еквивалент на БРФК. Еми, къде е логиката? Щом има клуб, и то клуб с хиляди кучета и дългогодишни традиции - много ясно, че ще си го регистрирам там, за какво ми е да го регистрирам в Американската БРФК? Смисълът е никакъв. А когато една от служителките ми каза: "О, 100% ще ви искат и рушвети, но пробвайте." - честно казано съвсем загубих интерес. Ето това имах предвид като казах, че процедура или няма или е много "странна".
Не знам от кога ви е информация, но си има киноложко дружество в Пловдив към БРФК:
http://plovdivdogs.wordpress.com/
Не съм казала, че няма киноложко дружество в Пловдив. Не се занимават с родословия на кучета, които нямат клуб в България, поради някакви си техни недоразумения с БРФК. Като не вярвате, обадете се и проверете. Какво ли се обяснявам и аз ...
Публикувано: 01 October 2011 - 01:42 PM
Публикувано: 01 October 2011 - 06:19 PM
zazapanchev, в 01 October 2011 - 12:42 PM, написа:
Здравейте!
Топлете го и го хранете - на всеки час-два го пробвайте да хапне по малко. Нашите кученца се родиха преди 2 месеца. И аз имах такова дребно кученце - приличаше повече на зародиш, отколкото на останалите, но се роди живичко - даже се опитваше да суче. Личеше си, че е недоразвито. На 2 пъти почти умираше в ръцете ми и го спасявах. Но на 7-мия ден почина. Опитайте се да направите всичко възможно, положете усилия, може и да успеете да го спасите. Слагайте го на майката да суче от нея - за да не загуби смукателния рефлекс. Има и адаптирано мляко за малки кученца, консултирайте се и с лекар.
А какво му е на нослето?
Пишете ни пак.
Публикувано: 01 October 2011 - 06:19 PM
Здравейте!
Топлете го и го хранете - на всеки час-два го пробвайте да хапне по малко. Нашите кученца се родиха преди 2 месеца. И аз имах такова дребно кученце - приличаше повече на зародиш, отколкото на останалите, но се роди живичко - даже се опитваше да суче. Личеше си, че е недоразвито. На 2 пъти почти умираше в ръцете ми и го спасявах. Но на 7-мия ден почина. Опитайте се да направите всичко възможно, положете усилия, може и да успеете да го спасите. Слагайте го на майката да суче от нея - за да не загуби смукателния рефлекс. Има и адаптирано мляко за малки кученца, консултирайте се и с лекар.
А какво му е на нослето?
Пишете ни пак.
Публикувано: 01 October 2011 - 08:04 PM
Chriss, в 01 October 2011 - 06:19 PM, написа:
Здравейте!
А какво му е на нослето?
Пишете ни пак.
Благодаря!
Топлим го, храним го, и на мама го слагаме, но другите бебоци са вече заякнали и го избутват. Иначе се роди почти наполовина по-малко от останалите със съединена ноздра и устичка. Диша си, суче си, но просто едната ноздра е така. Дано оцелее, но едва ли :(
Публикувано: 01 October 2011 - 11:15 PM
in4e_molko, в 30 September 2011 - 07:35 AM, написа:
Благодаря отново на всички за отзивчивостта. Хубав и успешен ден и страхотен уикенд с любимите за вас същества :)
Постъпвате правилно.Сега имате цяла година,за да решите от къде ще си вземете кученце.Потърсете развъдници които са регистрирани,не зооборси,информирайте се за цените,помислете какъв клас искате да е-Пет или Шоу.Предполагам че разликата между кученце с родословие Пет клас и тези от обявите няма да е много голяма.Прочетете темите в Да пазим и разиваме породите.Желая Ви успех и да ни зарадвате със снимки догодина на едно истинско джакче

Поздрави

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 03 October 2011 - 08:28 AM

Скоро си взехме една малка разбойничка и понеже отказва категорично да си яде сухата храна,необходимо ли е да и даваме допълнително калции,защото всеки ми казва различни неща,и още нещо има ли вероятност от калция да си изправи ушичките?
П.П. Благодаря предварително