Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 191
  • 192
  • 193
  • 194
  • 195
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#3841 Потребителят е офлайн   vai Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 September 2011 - 09:37 PM

Показване на мнениетоvani6366, в 27 September 2011 - 08:32 AM, написа:

Да се посмеем малко :ab_041:
http://forum.dog.bg/..._gopid__981616&
- първия пост

:ba_025: Вярно е !
User's Signature

Качена снимка

#3842 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 27 September 2011 - 10:15 PM

Показване на мнениетоChriss, в 18 September 2011 - 02:54 PM, написа:

Показване на мнениетоChiita, в 15 September 2011 - 01:30 PM, написа:

Показване на мнениетоChriss, в 08 September 2011 - 04:34 PM, написа:

Katetol, само да кажа, че това, че нямаме клуб, не означава, че не може да се издаде родословие от БРФК. Просто явно няма строго установена процедура и процесът е сложен и свързан с много нерви. Аз не се захванах. Може някой човек да го е направил и да има такова куче.

Ще се включа само да уточня , че процедурата не е сложна ,стига човек да има желание!!!
Когато някоя порода няма Клуб се спазват правилата на БРФК и кучетата се регистрират чрез Киноложките дружества по градове ,например има такива в София ,Пловдив и др.и чрез тях им се издават родословия.
Основните изисквания са кучетата да са с експортни родословия ,собственика им да стане член на едно такова дружество и да спазва правилата му, да си регистрира развъдник(запази име),да посети няколко изложби и да получи оценки ,които ще допуснат кучетата до развъждане.Нищо по различно не се прави щом няма породен клуб,просто документите минават през дружествата.Процедурата даже бих казала, че е по-лесна отколкото ако има Клуб,защото обикновенно клубовете имат и допълнителни изисквания към породата с която се занимават.
Дано това помогне на някой да не прави грешката да плоди отново и отново родословните си кученца и да сьздава неродословно поколение.Джаковете са прекррасни кученца и от вас зависи дали ще успеете да запазите и подобрите породата или ще я загробите.Не мислете само в сегашно време.

Уморена съм вече от подобни спорове, затова няма да задълбавам. Аз съм от Пловдив. Киноложкото дружество в Пловдив НЕ поддържа родословия към БРФК. Ако не сте се интересували или проверявали - аз съм.
Свързах се със Софийското, както и с БРФК за легализиране на моето родословие. Кучето си го регистрирах в най-големия клуб на джак ръселите в света без никакъв проблем - JRTCA - www.jrtca.com . Всеки джак ръсел в САЩ се регистрира там или поне на първо място там, може и в друг след това. Дори много Канадски джакове се регистрират там. От БРФК явно това не ги интересува. Те искат родословие издадаено от AKC - демек от Американския еквивалент на БРФК. Еми, къде е логиката? Щом има клуб, и то клуб с хиляди кучета и дългогодишни традиции - много ясно, че ще си го регистрирам там, за какво ми е да го регистрирам в Американската БРФК? Смисълът е никакъв. А когато една от служителките ми каза: "О, 100% ще ви искат и рушвети, но пробвайте." - честно казано съвсем загубих интерес. Ето това имах предвид като казах, че процедура или няма или е много "странна".

Не знам от кога ви е информация, но си има киноложко дружество в Пловдив към БРФК:
http://plovdivdogs.wordpress.com/

#3843 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 September 2011 - 09:38 AM

Показване на мнениетоVeronika Ianeva, в 28 September 2011 - 09:30 AM, написа:

Мод: Изтрит пост.

А кученцето има ли родословие? Защото, ако няма, нарушавате правилата на този форум!
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#3844 Потребителят е офлайн   in4e_molko Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 28 September 2011 - 01:34 PM

Здравейте на всички :) Доста често ви чета и тайничко се радвам на всички луди снимки, които пускате на вашите любимци. От доста време мисля и аз да си взема джак ръселче, но се отказах, заради това, че живея сама в малък апартамент (само 2 стаи е, около 50кв.м.) и работя 5дни, пълно работно време. Прочетох на предната страница как сами казвате,че повечето хора тук работят на пълен работен ден и разхождат сутрин и вечер кучето си . Всъщност почти цялата тема от 190стр съм я прочела, просто желанието ми да знам повече за това куче е голямо.
Апартаментът си е мой, нов, т.е. няма да се съобразявам с мнението на хазяи, но се побърквам като си помисля как ще затворя малко куче в 50кв.м. :( Преди 25дни ходих да видя едно кученце и оттогава не мога да спра да мисля за него и да го взема... Моля ви за съвет, като по-опитни, смятате ли ,че не е правилно да затваряме джак ръселче в толкова малко пространство и да стои само толкова много часове всеки ден. Аз естествено го искам много, но си мисля дали е правилно това... Ще се радвам на каквото и да е мнение.

#3845 Потребителят е офлайн   dora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 September 2011 - 05:39 PM

Привет.
Вземи си друга порода.

#3846 Потребителят е офлайн   vai Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 September 2011 - 05:50 PM

Показване на мнениетоin4e_molko, в 28 September 2011 - 02:34 PM, написа:

Здравейте на всички :) Доста често ви чета и тайничко се радвам на всички луди снимки, които пускате на вашите любимци. От доста време мисля и аз да си взема джак ръселче, но се отказах, заради това, че живея сама в малък апартамент (само 2 стаи е, около 50кв.м.) и работя 5дни, пълно работно време. Прочетох на предната страница как сами казвате,че повечето хора тук работят на пълен работен ден и разхождат сутрин и вечер кучето си . Всъщност почти цялата тема от 190стр съм я прочела, просто желанието ми да знам повече за това куче е голямо.
Апартаментът си е мой, нов, т.е. няма да се съобразявам с мнението на хазяи, но се побърквам като си помисля как ще затворя малко куче в 50кв.м. :( Преди 25дни ходих да видя едно кученце и оттогава не мога да спра да мисля за него и да го взема... Моля ви за съвет, като по-опитни, смятате ли ,че не е правилно да затваряме джак ръселче в толкова малко пространство и да стои само толкова много часове всеки ден. Аз естествено го искам много, но си мисля дали е правилно това... Ще се радвам на каквото и да е мнение.

Здравей , аз незнам дали всички ще споделят мето мнение ,но ние живеем в апартамент 70 кв. ама Теро през деня не влиза в хола и кухнята и по цял ден спи.Важно е да му подсгуриш дстатъчно движение на разходките.Теро тича много вечер го разхождаме часове излиза към 6-7 и го прибираме към 9-10 кат през цялото време му се хвърля топка или тича с други кучета без да спре за секунда и съм сигурна че не е ощетен п никакъв начин защото се стараем да се реваншираме какт вечер така и през почивните дни!Няма какво да се лъжем едно таква животинче изисква много грижи и време , но всеки си прави сметка сам за себе си!
Аз съм на нмнение че големината на апартамента е най-малкия проблем по скоро помисли дали ще имаш възможност да му отделиш достатъчно достатъчн време и внимание,защото само с една разхдка не се приключва те са исключително чувствителни живтни и си искат своет внимание гушкане,говорене знаят кога се прибираш и те чакат на вратата.
Надявам се да съм ти помогнала с мето мнение и ти пожелавам да си имаш и ти една такава радост :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#3847 Потребителят е офлайн   dora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 September 2011 - 06:59 PM

Съгласна съм от части/всъшност с повечето/.
Денят обаче започва да намалява и по-голямата част от годината е така т.е. времето за разходки се променя , а нуждата си остава.
Това са динамични кучета и си искат своето./затова казах за другите породи/.
Всеки си знае.

#3848 Потребителят е офлайн   in4e_molko Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 28 September 2011 - 07:12 PM

Благодаря за отговорите ви, dora и vai. Знам за задължителните разходки сутрин и вечер, знам и колко енергични и неуморни са. Аз не искам да си взимам каквото и да е куче, дори и не искам джак ръсел по принцип..искам едно точно конкретно джак ръселче. Ако не го взема него, няма да си взема друго, предполагам. И защото имам малко време да се реша да го взема преди да го продадат, затова се обърнах и към вашето мнение като по-опитни. Още веднъж благодаря :) Хубава вечер :)

#3849 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 September 2011 - 08:33 AM

Здравейте
Аз в момента нямам куче, но и аз поразпитах тук за нуждите на джак ръсел. Иначе от повече от 20 години живея с куче /вече не откакто се изнесах на квартира/ Моите две кучета баха болонки /едното още си е ок въпреки, че кара 17-та година/ и затова бих посъветвала in4e_molko да си взима куче и хич да не му мисли толкова-то нещата ще си се наредят от само себе си ако наистина си обича кученцето. Не е нужно всичко да се върши 'по увебник"- ти сама ще виждаш какво му трябва и кога се чуства добре и кога не. Кучето носи голяма радост и много отговорности..ама то с всичко е така, а си се справяме. Така че не се притеснявай-взимай си кучето и ще видиш :)))
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#3850 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 September 2011 - 08:56 AM

Когато кучето е по-голямо и има изградени хигиенни навици,няма да имате никакъв проблем дали е самичко през деня.Повечето работим и нагаждаме режимът на кучето според нашият начин на живот.Докато е бебе е по-трудничко,пишкат често,трябва да се хранят 4/5 пъти.Имате ли стая свързана с тераса,можете ли да я обезопасите,готова ли сте да имате някоя и друга наядена мебел,в началото като се приберете да Ви бие миризмата на напишкано и наакано....?Ако отговорът е ДА,готова сте за кученце
Поздрави
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#3851 Потребителят е офлайн   in4e_molko Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 29 September 2011 - 11:01 AM

Много благодаря за отговорите ви, desy 79 и bizzardy. Имам остъклена закрита тераса,свързана с хола. Няма как да избера да си запазя непокътната някоя мебел пред това да си имам бягаща и скачаща около мен топка любов. Ще си помисля още малко време. Лошото е ,че трябва да взема решение дали да си взема животинка, която ще е следващите 10-15год. част от живота ми в рамките на 1-2 дни....
Хубав ден на всички :) И още веднъж благодаря за отзивчивостта ви!

#3852 Потребителят е офлайн   vai Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2011 - 06:57 PM

Показване на мнениетоdesi79, в 29 September 2011 - 09:56 AM, написа:

Когато кучето е по-голямо и има изградени хигиенни навици,няма да имате никакъв проблем дали е самичко през деня.Повечето работим и нагаждаме режимът на кучето според нашият начин на живот.Докато е бебе е по-трудничко,пишкат често,трябва да се хранят 4/5 пъти.Имате ли стая свързана с тераса,можете ли да я обезопасите,готова ли сте да имате някоя и друга наядена мебел,в началото като се приберете да Ви бие миризмата на напишкано и наакано....?Ако отговорът е ДА,готова сте за кученце
Поздрави

:ba_025: Много съм съгласна
User's Signature

Качена снимка

#3853 Потребителят е офлайн   merry_ny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 September 2011 - 08:39 PM

Показване на мнениетоin4e_molko, в 29 September 2011 - 11:01 AM, написа:

Лошото е ,че трябва да взема решение дали да си взема животинка, която ще е следващите 10-15год. част от живота ми в рамките на 1-2 дни....

Ами... няма нищо по - хубаво от един топъл и влажен език през лицето!!! Не мога да живея без това посрещане! Имаме Чара от пролетта, но не мога да си спомня какво беше без нея. И да, лишаваме се от някои неща, но честно казано си струва всичко. :dog: :dog: :dog:
Ето една любима снимка от първите ни дни заедно :wub:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#3854 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2011 - 09:33 PM

Показване на мнениетоmerry_ny, в 29 September 2011 - 08:39 PM, написа:

Показване на мнениетоin4e_molko, в 29 September 2011 - 11:01 AM, написа:

Лошото е ,че трябва да взема решение дали да си взема животинка, която ще е следващите 10-15год. част от живота ми в рамките на 1-2 дни....

Ами... няма нищо по - хубаво от един топъл и влажен език през лицето!!! Не мога да живея без това посрещане! Имаме Чара от пролетта, но не мога да си спомня какво беше без нея. И да, лишаваме се от някои неща, но честно казано си струва всичко. :dog: :dog: :dog:
Ето една любима снимка от първите ни дни заедно :wub:

Хахаха как се е барикадирала с играчки :D

#3855 Потребителят е офлайн   izidra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 29 September 2011 - 10:21 PM

Нашите мъници вчера станаха на 6 месеца :be_107:. Дали ще ги познаете ??? Chushka, ни зарадва с чудесни морски снимки на Арни, но аз слагам една в която се вижда какъв е Арни днес и няколко докато беше Емоционалната въшка у дома :ab_041:. Има и снимчица и на брат му Джаки в Рила. Sesana, ако сте по-добре пуснeте някоя снимка и на Пипин :mg_062:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#3856 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 September 2011 - 10:24 PM

Показване на мнениетоin4e_molko, в 29 September 2011 - 10:01 AM, написа:

Ще си помисля още малко време. Лошото е ,че трябва да взема решение дали да си взема животинка, която ще е следващите 10-15год. част от живота ми в рамките на 1-2 дни....

Ще Ви дам един съвет.За да сте добър стопанин трябва да сте сигурна вътрешно че това е моментът.Ако не сте,изчакайте.Кученца има и винаги ще има.Да,сега сте запленена от една топчица,на която искате да дадете цялата си любов.Но не трябва да вземате решение под натиск.
Няма нищо сложно,когато наистина го искаш.Тогава намираш и време,и сили,и начин :smile:
Поздрави и Ви пожелавам да вземете най-доброто решение за Вас,то ще бъде и най-доброто решение за бъдещият Ви домашен любимец.Било сега или по нататък.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#3857 Потребителят е офлайн   Ronisita Икона

Публикувано: 29 September 2011 - 11:02 PM

Здравейте , много харесвам тази порода кучета и много искам да си взема . Може ли да ми помогнете ?

#3858 Потребителят е офлайн   in4e_molko Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 30 September 2011 - 08:35 AM

desi79, права сте. Стигнах до решението да си го взема догодина, когато ще мога да си взема няколко седмици отпуска, за да е в началото само с мен и да свикне по-леко и бързо. А така ми се искаше и аз да си присъединя към вашия отбор :(
Благодаря отново на всички за отзивчивостта. Хубав и успешен ден и страхотен уикенд с любимите за вас същества :)

#3859 Потребителят е офлайн   Chriss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 September 2011 - 08:51 AM

Показване на мнениетоWaikikii, в 27 September 2011 - 09:15 PM, написа:

Показване на мнениетоChriss, в 18 September 2011 - 02:54 PM, написа:

Показване на мнениетоChiita, в 15 September 2011 - 01:30 PM, написа:

Показване на мнениетоChriss, в 08 September 2011 - 04:34 PM, написа:

Katetol, само да кажа, че това, че нямаме клуб, не означава, че не може да се издаде родословие от БРФК. Просто явно няма строго установена процедура и процесът е сложен и свързан с много нерви. Аз не се захванах. Може някой човек да го е направил и да има такова куче.

Ще се включа само да уточня , че процедурата не е сложна ,стига човек да има желание!!!
Когато някоя порода няма Клуб се спазват правилата на БРФК и кучетата се регистрират чрез Киноложките дружества по градове ,например има такива в София ,Пловдив и др.и чрез тях им се издават родословия.
Основните изисквания са кучетата да са с експортни родословия ,собственика им да стане член на едно такова дружество и да спазва правилата му, да си регистрира развъдник(запази име),да посети няколко изложби и да получи оценки ,които ще допуснат кучетата до развъждане.Нищо по различно не се прави щом няма породен клуб,просто документите минават през дружествата.Процедурата даже бих казала, че е по-лесна отколкото ако има Клуб,защото обикновенно клубовете имат и допълнителни изисквания към породата с която се занимават.
Дано това помогне на някой да не прави грешката да плоди отново и отново родословните си кученца и да сьздава неродословно поколение.Джаковете са прекррасни кученца и от вас зависи дали ще успеете да запазите и подобрите породата или ще я загробите.Не мислете само в сегашно време.

Уморена съм вече от подобни спорове, затова няма да задълбавам. Аз съм от Пловдив. Киноложкото дружество в Пловдив НЕ поддържа родословия към БРФК. Ако не сте се интересували или проверявали - аз съм.
Свързах се със Софийското, както и с БРФК за легализиране на моето родословие. Кучето си го регистрирах в най-големия клуб на джак ръселите в света без никакъв проблем - JRTCA - www.jrtca.com . Всеки джак ръсел в САЩ се регистрира там или поне на първо място там, може и в друг след това. Дори много Канадски джакове се регистрират там. От БРФК явно това не ги интересува. Те искат родословие издадаено от AKC - демек от Американския еквивалент на БРФК. Еми, къде е логиката? Щом има клуб, и то клуб с хиляди кучета и дългогодишни традиции - много ясно, че ще си го регистрирам там, за какво ми е да го регистрирам в Американската БРФК? Смисълът е никакъв. А когато една от служителките ми каза: "О, 100% ще ви искат и рушвети, но пробвайте." - честно казано съвсем загубих интерес. Ето това имах предвид като казах, че процедура или няма или е много "странна".

Не знам от кога ви е информация, но си има киноложко дружество в Пловдив към БРФК:
http://plovdivdogs.wordpress.com/

Не съм казала, че няма киноложко дружество в Пловдив. Не се занимават с родословия на кучета, които нямат клуб в България, поради някакви си техни недоразумения с БРФК. Като не вярвате, обадете се и проверете. Какво ли се обяснявам и аз ...

#3860 Потребителят е офлайн   zazapanchev Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 October 2011 - 01:42 PM

Здравейте! Нашата Фокси вчера стана мама на 4 малки сладура, но едното е с проблем нещо на нослето и е доста по-дребничко от останалите. Те съответно го избутват и то не може да суче. Ако продължава така ще умре :( Спасяват го грижите на мама, а тя постоянно си го ближе и прегръща :) Преди малко го хранихме със спринцовка и адаптираното мляко на дъщеря ни, но не знаем по колко мл. дадаваме. Ако някой знае моля да сподели. Ще направим всичко възможно да го спасим. Роди се второ и живее вече втори ден значи има шанс, ще себорим!

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 191
  • 192
  • 193
  • 194
  • 195
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни