Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 194
  • 195
  • 196
  • 197
  • 198
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#3891 Потребителят е офлайн   Chriss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 October 2011 - 08:43 AM

Хей, Вашите джакове по колко пръста на краката имат? (без този високия отзад) :dog:

#3892 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2011 - 12:49 PM

Показване на мнениетоChriss, в 06 October 2011 - 08:43 AM, написа:

Хей, Вашите джакове по колко пръста на краката имат? (без този високия отзад) :dog:

:) Мисля, че по 4. Като се прибера от работа ще ги изброя на всичките хахаха
Нашите малчугани вече ходят и се клатушкат все едно им тежи дупето, много са сладки.. едното е голям бандит, ръмжи и се боричка с другите :D По 2-3 часа стоя и ги наблюдавам как си играят.. мн е трудно да избере човек точно кое да нагушка.. ще кача актуални снимки тези дни :)))

#3893 Потребителят е офлайн   jack_russel Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 October 2011 - 07:08 PM

здравейте,

Джинджър спечели награда в Банско :) Best Baby in Show. В тази връзка - ще опитам да стана член на киноложко дружество и да я регистрирам - ии като успея ще споделя :) Няма как да не успея - упорита съм!

А и за гледането на куче в малък апартамент - ако мислите, че може да си позволите апартамент който да е достатъчен за тичане се лъжете :-D

В началото като е малко, даже може да си стои в едно заградено пространство като ви няма - но си преценето че иска хранене по 3 пъти на ден - тоест да можете да се прибирате на обяд за малко.

Дългите разходки идват като порасне доста - не като е на няколко месеца - аз някакси си представях по час дори като е на 3 месеца, което не е точно така - 5 мин се прибавят за всеки месец, който навърши.

Дали ще рави бели - ами зависи - зависи и от самия характер и особеност на кученцето - всяко си има собствени особености :)

Качена снимка

#3894 Потребителят е офлайн   packo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2011 - 07:41 AM

Браво на Джинджър :rc_036:
Поздрави и от Маша, сигурно скоро ще се засечем на поляната :md_064:
User's Signature

Качена снимка

#3895 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2011 - 08:15 AM

Браво на Джинджър и от мен! Най-сетне и нашия форум да си има кученце с награда! :ba_025: Още повече успехи й желая! :flagbg:
User's Signature

Качена снимка

#3896 Потребителят е офлайн   muksNjack Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 October 2011 - 10:56 AM

Здравейте, наскоро се сдобих с Джак, Джак Ръсел териер :). На 2 месеца и седмица е и е мнооого пакостлив. Ето малко снимки

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3897 Потребителят е офлайн   kiss1444 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 October 2011 - 03:17 PM

Здравейте :re_037:
Искам да попитам дали някой има някакви отзиви за това училище за кучета http://www.dogtrainerbg.com/index.html защото ми се иска да пратя моята разбойничка там,тъй като не мога да се справя сама,нямам достатъчно свободно време за това,а ми се иска да изпълнява когато е на разходка,а вече 10 дни се борим с едно и също и все едно съм и сложила тапи в ушите.
П.П.Благодаря предварително :smile:

#3898 Потребителят е офлайн   merry_ny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 October 2011 - 04:01 PM

Показване на мнениетоkiss1444, в 07 October 2011 - 03:17 PM, написа:

Искам да попитам дали някой има някакви отзиви за това училище за кучета http://www.dogtrainerbg.com/index.html защото ми се иска да пратя моята разбойничка там,тъй като не мога да се справя сама,нямам достатъчно свободно време за това,а ми се иска да изпълнява когато е на разходка,а вече 10 дни се борим с едно и също и все едно съм и сложила тапи в ушите.

Нямам информация, но не ти препоръчвам да изпращаш кучето си в училище. Даже се усещам как бързам да го напиша, преди да сте го направили. Първо, защото не може да сте сигурни в методите, които използват и второ - вие трябва да сте част от процеса на възпитание, да се учите взаимно, а не - ето ви това куче, то прави това и това, оправяйте се. То е вашето куче. Чара мина през курс за общо послушание, но ходихме двете заедно - урока е 1 час, отиваш и ти обясняват какво, как и защо да правиш. Решението е ваше, но и аз минах през отсяване на вариантите и четене в безброй форуми и сайтове и не съжалявам за решението си.
Успех! :dog:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#3899 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2011 - 04:35 PM

Показване на мнениетоmerry_ny, в 07 October 2011 - 04:01 PM, написа:

Показване на мнениетоkiss1444, в 07 October 2011 - 03:17 PM, написа:

Нямам информация, но не ти препоръчвам да изпращаш кучето си в училище. Даже се усещам как бързам да го напиша, преди да сте го направили. Първо, защото не може да сте сигурни в методите, които използват и второ - вие трябва да сте част от процеса на възпитание, да се учите взаимно, а не - ето ви това куче, то прави това и това, оправяйте се. То е вашето куче. Чара мина през курс за общо послушание, но ходихме двете заедно - урока е 1 час, отиваш и ти обясняват какво, как и защо да правиш. Решението е ваше, но и аз минах през отсяване на вариантите и четене в безброй форуми и сайтове и не съжалявам за решението си.
Успех! :dog:

Споделям напълно твоето мнение!
Ние също ходихме на училище с Джаспър защото още от малък имаше силно изразен доминантен характер и трябваше да взема нещата в свои ръце.
Каквото и да ви казват по училищата - единствения ефективен начин да я възпитате това е обучение с вас, защото вие като собственици имате също много за учене. Не живейте с илюзията, че ще я пратите за 2 седмици някъде и ще се върне като послушното куче, за което сте си мечтали.

Нещата не стават, защото не ги правите по правилния начин, а за да се научите да ги правите трябва да ходите заедно :) иначе най-много кучето да се научи да слуша възпитателя в школата, но не и вас!

Ако сте от Пловдив мога да ви препоръчам учител... за другите градове не знам.

#3900 Потребителят е офлайн   kiss1444 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 October 2011 - 06:27 PM

Благодаря за съветите,искаше ми се да я пратя от гледна точна на това,че предното ни джакче не слушаше колкото и да повтаряхме и да прекарваме времето наван в учене и накрая стана най-лошото бласнаха ни го и затова неискам да повтарям тази грешка отново,но явно сте прави и аз трябва да се уча покрай нея,дано с още повече усилия се получат нещата,отново благодаря :smile:

#3901 Потребителят е офлайн   purelife Икона

Публикувано: 08 October 2011 - 04:28 PM

Показване на мнениетоChriss, в 29 September 2011 - 10:51 PM, написа:

Показване на мнениетоWaikikii, в 27 September 2011 - 09:15 PM, написа:

Показване на мнениетоChriss, в 18 September 2011 - 02:54 PM, написа:

Показване на мнениетоChiita, в 15 September 2011 - 01:30 PM, написа:

Показване на мнениетоChriss, в 08 September 2011 - 04:34 PM, написа:

Katetol, само да кажа, че това, че нямаме клуб, не означава, че не може да се издаде родословие от БРФК. Просто явно няма строго установена процедура и процесът е сложен и свързан с много нерви. Аз не се захванах. Може някой човек да го е направил и да има такова куче.

Ще се включа само да уточня , че процедурата не е сложна ,стига човек да има желание!!!
Когато някоя порода няма Клуб се спазват правилата на БРФК и кучетата се регистрират чрез Киноложките дружества по градове ,например има такива в София ,Пловдив и др.и чрез тях им се издават родословия.
Основните изисквания са кучетата да са с експортни родословия ,собственика им да стане член на едно такова дружество и да спазва правилата му, да си регистрира развъдник(запази име),да посети няколко изложби и да получи оценки ,които ще допуснат кучетата до развъждане.Нищо по различно не се прави щом няма породен клуб,просто документите минават през дружествата.Процедурата даже бих казала, че е по-лесна отколкото ако има Клуб,защото обикновенно клубовете имат и допълнителни изисквания към породата с която се занимават.
Дано това помогне на някой да не прави грешката да плоди отново и отново родословните си кученца и да сьздава неродословно поколение.Джаковете са прекррасни кученца и от вас зависи дали ще успеете да запазите и подобрите породата или ще я загробите.Не мислете само в сегашно време.

Уморена съм вече от подобни спорове, затова няма да задълбавам. Аз съм от Пловдив. Киноложкото дружество в Пловдив НЕ поддържа родословия към БРФК. Ако не сте се интересували или проверявали - аз съм.
Свързах се със Софийското, както и с БРФК за легализиране на моето родословие. Кучето си го регистрирах в най-големия клуб на джак ръселите в света без никакъв проблем - JRTCA - www.jrtca.com . Всеки джак ръсел в САЩ се регистрира там или поне на първо място там, може и в друг след това. Дори много Канадски джакове се регистрират там. От БРФК явно това не ги интересува. Те искат родословие издадаено от AKC - демек от Американския еквивалент на БРФК. Еми, къде е логиката? Щом има клуб, и то клуб с хиляди кучета и дългогодишни традиции - много ясно, че ще си го регистрирам там, за какво ми е да го регистрирам в Американската БРФК? Смисълът е никакъв. А когато една от служителките ми каза: "О, 100% ще ви искат и рушвети, но пробвайте." - честно казано съвсем загубих интерес. Ето това имах предвид като казах, че процедура или няма или е много "странна".

Не знам от кога ви е информация, но си има киноложко дружество в Пловдив към БРФК:
http://plovdivdogs.wordpress.com/

Не съм казала, че няма киноложко дружество в Пловдив. Не се занимават с родословия на кучета, които нямат клуб в България, поради някакви си техни недоразумения с БРФК. Като не вярвате, обадете се и проверете. Какво ли се обяснявам и аз ...

Да поясня- Доколкото разбрах, имате кучето си от Америка и е регистрирано JRTCA. Да членувате в него,не означава почти нищо и той няма как да ви е издал родословие. Няма такива права. JRTCA е просто клуб на породата (без значение колко световен и колко многоброен е), в който може да сте член, дори и без куче,стига да я харесвате. Ако се интересувате, би трябвало да знаете, че той прави доста лоша услуга на породата в Америка. В никакъв случай не е еквивалент на БРФК. За такъв може да се приеме само Американският Развъден Клуб(Аmerican Kennel Club-AKC). Родословия се издават само от АКС. Официален документ е! Обикновено пристигат от 2-4 седмици на желания от вас адрес след закупуване на кучето от развъдника, при условие, че и пра,пра..родителите му, са притежатели на родословия от АКС. Това, което обяснявате в по-предни си постове:"...как трябвало да мине година, за да се проявели признаците на породата...и специалист,установяващ породността му......и издаващ родословие..."-звучи несериозно и изобщо не е така.
В Америка, много от развъдниците, използват други клубове да регистрират потомствата си, защото немогат да покрият и осъществят изискванията на Американския Развъден Клуб. Точно това се случва с Джак Ръсел Териера. За съжаление породата не е призната от АКС и не се издават родословия на представителите от нея.
Причината е същия този клуб JRTCA. В продължение на години неговите изисквания са били единствено насочени към работоспособността на кучето, а не и към неговата естетика и ясно изразени специфични качества. Резултат!!! - Появяват се хиляди разновиности на породата и положението е, тотално, извън контрол.
За да овладеят по някакъв начин ситуацията и запазят породата чиста, се случва следното: След 2000 година, в Америка, тя се разделя на две - Джак Ръсел Териер и Парсън Ръсел Териер, които се считат за две различни породи. Парсън Ръсел Териер се признава от Американския Развъден Клуб, защото при него вече се поставят ясно изразени специфики на качествата на кучето.
Това исках да кажа. Светът е малък, информацията - достъпна и нищо не е трудно да се провери. Постът ми не нападателен, а пояснителен, за да няма обидени. Не се сърдете и обвинявайте БРФК , едва ли не, в рушветчийство.Във вашият случай, за официален документ за произход, няма как да ви се признае никакво клубно членство, освен това, което е издадено от АКС.
Бъдете здрави,любители на породата...и ако наистина я обичате - бъдете разумни, за да не стигнете американците в това, което са направили с Джак Ръсел Териера.

#3902 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 October 2011 - 07:09 PM

Ето ги малките пораснали бебоци :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3903 Потребителят е офлайн   Делфин Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2011 - 04:10 PM

Ето я Кейт на първата си среща с батко си Бари. Много е досадна и цял ден не ни оставяше на мира, но пък е толкова сладка ,че не можем да й се сърдим

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#3904 Потребителят е офлайн   merry_ny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 October 2011 - 09:50 PM

Страхотни снимки на страхотни бебоци сте качили. Растат с дни! Рязката смяна на температурите се отрази на нашата хубосница и трепери навън. Затова вчера й купихме якенце - смях. Ето снимки. Досега не успях да я разходя - приятеля ми я облича и си излизат заедно. Трябва да ги снимам двамцата :af_089: :ab_041:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#3905 Потребителят е офлайн   ice_skater Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 October 2011 - 09:19 AM

О, не, якето на Чара направо ме уби :ac_007: Много е сладка с него, бонбон :ga_082:
А малките колко са наедряли, като мечета са :dog:
Вая вече има чип, сложихме го преди една седмица. Студеното време много я кротна, по цял ден спи завита под едно одеало, само вечер беснее...

#3906 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 October 2011 - 10:13 AM

Хаха да, много бързо растат.. днес имат малък рожден ден :) навършват един месец!

#3907 Потребителят е офлайн   dora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 October 2011 - 03:59 PM

Радуш , това с точката на челото е направо бонбонче/ не ,че другите му отстъпват/
И ние излизахме с пуловер в този сливенски беснеещ вятър.
Майло си е същия бяс и в студ и в пек.
Да ви го похваля станал е страшно послушен излиза вече без каишка.
Само да добавя ,че въпреки редките срещи с милото той си избра да слуша него и ....гледаго в очите и реагира на всяка негова дума , а аз...аз съм по манджите и мазането с мехлеми при нужда.Ще го преживея някак.

#3908 Потребителят е офлайн   izidra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 13 October 2011 - 09:31 PM

Кличетата на Jesse, винаги ме карат да се усмихвам :af_089:. Ето едно за малко настроение в застудяващите дни: http://www.youtube.c...h?v=LgBKhj48VDY
User's Signature

Качена снимка

#3909 Потребителят е офлайн   dora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2011 - 05:30 AM

Изидра благодаря ти.
Нямам представа защо ,но това адски ме разнежи и зареди с настроение.

#3910 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2011 - 07:57 AM

Показване на мнениетоdora, в 12 October 2011 - 01:59 PM, написа:

...
Да ви го похваля станал е страшно послушен излиза вече без каишка.
....

Браво на вас! Аз вече съм почти отчаяна! Тъкмо реших, че вече слуша и идва без проблем, да ама не -става само ака сме си сами :eg_033: И стои, и лежи и върви залепен до мен и всичко - даже хвърлям пръчката и докато не кажа "хайде" не тръгва да я гони! Абе супер! И вчера ....го пуснах да играе с питбулката на поляната и познай - тапи в ушите! Сравнително бързо го хванахме накрая, ама не дойде като го виках :dh_188: добре, че изпълнява "стой" по-честичко - на петия път се спря и чака да отида и да го вържа. Не знам вече какво да го правя.
Просто споделям, знам, че само тука ще ме разберете.
User's Signature

Качена снимка

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 194
  • 195
  • 196
  • 197
  • 198
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема