Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 196
  • 197
  • 198
  • 199
  • 200
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#3941 Потребителят е офлайн   merry_ny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 October 2011 - 09:25 AM

Показване на мнениетоМайла88, в 24 October 2011 - 04:33 PM, написа:

Здравейте,ние сме нови във форума и бихме желали да се присъединим към вашата група на тези сладки мъници :re_037:
Качвам малко снимки да видите и нашата красавица.

Добре дошли с вашата красавица във форума! Бонбонче :dog: !
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#3942 Потребителят е офлайн   dora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2011 - 06:21 PM

Я виж ти сега ме хвърлихте в размисъл - какво си гледам/освен ,че вече не ме и интерисува ,ако ще да се окаже ,че е порода маймуна/.
Моето диване е досущ като това на снимката със статията, но определено с дълги крака.

#3943 Потребителят е офлайн   jackterrier Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 25 October 2011 - 06:38 PM

Показване на мнениетоpacko, в 25 October 2011 - 07:33 AM, написа:

Стандартите за всички породи са описани на сайта на Международната киноложка федерация:
http://www.fci.be/nomenclature.aspx

Всички други описания не са меродавни.

Да напълно съм съгласен и точно там ги делят на две отделни и различни породи и ги слагат в различни групи!-Джак Ръсел Териер и Парсън Ръсел Териер.,а той стандарта е за цял свят един-максимална височина при холката:мъжки-35см.,женски-33см. минимална височина 26см.,всичко над и под тези мерки не се брой в Джакове!!!

#3944 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2011 - 09:24 AM

Показване на мнениетоjackterrier, в 25 October 2011 - 06:38 PM, написа:

Да напълно съм съгласен и точно там ги делят на две отделни и различни породи и ги слагат в различни групи!-Джак Ръсел Териер и Парсън Ръсел Териер.,а той стандарта е за цял свят един-максимална височина при холката:мъжки-35см.,женски-33см. минимална височина 26см.,всичко над и под тези мерки не се брой в Джакове!!!

Ох пак ли почнахме да си плюем кучетата.. кое отговаря и кое не на породните характеристики...
Jackterrier, ако ще и кучетата ви да са досущ като тези в големите буквари с характеристики, те са не-повече джак ръсел териер от което и да е тук в темата куче с изключение на единиците родословни, които срещаме, така че моля ви не давайте "профсионалното" си мнение. Извинявам се ако коментара ми звучи малко директен...

#3945 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2011 - 09:25 AM

Ох пак ли почнахме да си плюем кучетата.. кое отговаря и кое не на породните характеристики...
Jackterrier, ако ще и кучетата ви да са досущ като тези в големите буквари с характеристики, те са не-повече джак ръсел териер от което и да е тук в темата куче с изключение на единиците родословни, които срещаме, така че моля ви не давайте "профсионалното" си мнение. Извинявам се ако коментара ми звучи малко директен...

#3946 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2011 - 09:29 AM

#3947 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

#3948 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

#3949 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2011 - 09:30 AM

Sorry за многото поста... някакъв бъг в сайта се получи :)

#3950 Потребителят е офлайн   jackterrier Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 26 October 2011 - 01:03 PM

Показване на мнениетоradusha, в 26 October 2011 - 09:29 AM, написа:

Ееехе хе напротив не е директен явно тежък цикъл.,не си плюеме по кучетата просто говориме за стандарт които не съм измислил аз,а и няма как да кажеш на черното бяло!! и аз се извинявам ако с коментара си съм обидил някои "горд собственик на Джак Ръсел" но това е истината !каква беше поговорката-"гузен негонен бяга"та и вие госпожо или госпожице така.айде със здраве.

#3951 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2011 - 02:43 PM

Показване на мнениетоjackterrier, в 25 October 2011 - 02:25 AM, написа:

Здравейте,и от мен.,чак сега видях че пише за породата.не съм изчел всичките отзиви но в началото няколко попрочетох. така до преди 6 години след филма не успях да намеря в Бг такова куче-поне истинско да не е мешано с какво ли не.накрая отидох до англия и си закупих кучета които ми харесват,от развъдника там ме попотаха дали ще желая родословие за кучетата съответно срещу сума от 500 лири отказах естествено,нито ще ги водя по изложби нито ще ги продавам по 1500лв!!Взех ги за собствено удоволствие. относно стандарт пуснал съм 1 страничка преведена и снимки на няколко от моите .За съжаление забелязвам все повече и повече мелези с горди собственици до тях които твърдят че имат ДЖАК РЪСЕЛ.,за пример давам цитати от други форуми:продавам мини-джак ръсел???-ТАКАВА ПОРОДА НЯМА!!!или куче с изправени и двете уши "ама аз говорих с доктора каза че правите уши не са проблем"хаха ,а бре хора това не е немска овчарка или пинчер!!или ДЖАК с къса муцуна и с кръгли очи.преди време идва познат закупил си ДЖАКЧЕ добро не казвам лошо а добро ,защото кучето е дребно в норма е но е с нормална захапка а не ножицовидна както е по стандарт на всичко от горе са изтормозили животинката като са му вадили зъби които не трябвало да стоят в устата на кучето по думи на "доктора"защото били излишни и кчето не можело да си затваря устата правилно!пълни глупости според мен.С горенаписаното не искам да обидя никой собственик на куче но като ше се взима определена порода куче а поне да прочетеме малко за нея за да сме на ясно какво взимаме а и да видим родителите на кутрето та да имаме по ясна представа какво ше стане това което купуваме а ето и малко снимки от моита глутница за тях смея да твърдя че са ДЖАК РЪСЕЛ ТЕРИЕРИ http://jack-terrier.hit.bg/

Е такова нещо няма - или ги купувате от развъдник и ви дават родословието или не е развъдник - това поне го пише на сто места във форума и да - аз също мога да измисля подобна приказка :af_089:
Радуша, не му се връзвай, какво смее или не смее да твърди господина си е негова работа, но на всички ни е ясно за какво става въпрос :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#3952 Потребителят е офлайн   jackterrier Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 26 October 2011 - 02:43 PM

Въпроса не е кой какъв го вади,въпроса е да се придържаме към стандарта на породата а не да мешаме каквото ни падне и да го предлагаме за Джак само и само да се налапа паратаа защото има търсене както правят повечето зоомагазини-внасят се кучета едва ли не на кило от унгария,чехия,и тн.,на символична цена за сметка на качество и чиста порода тук се продават на петорно по висока ама дали е Джак или е мешанка с дакел,фокс,пинчер,ягд важно е да се каже че е Джак а това че има 30% от истината не е важно

#3953 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2011 - 03:25 PM

Показване на мнениетоjackterrier, в 26 October 2011 - 02:43 PM, написа:

Въпроса не е кой какъв го вади,въпроса е да се придържаме към стандарта на породата а не да мешаме каквото ни падне и да го предлагаме за Джак само и само да се налапа паратаа защото има търсене както правят повечето зоомагазини-внасят се кучета едва ли не на кило от унгария,чехия,и тн.,на символична цена за сметка на качество и чиста порода тук се продават на петорно по висока ама дали е Джак или е мешанка с дакел,фокс,пинчер,ягд важно е да се каже че е Джак а това че има 30% от истината не е важно

И вие решихте да се рег-нете във форума за да обясните на хората що е то Джак ръсел и да дадете оценката си за нещата хахахаха :D Хайде изплюйте камъчето... за какъв дявол ви беше да пишете тук, след като имате джак-чета от 6 г.
Хайде моля ви, нека не подценяваме хората.. в 21 век сме, не ни правете толкова неграмотни, всеки сам може да прецени какво куче да си вземе и от къде.. всяка една животника има нужда от стопани, било тя джак ръсел или не :) Колкото до гузен негонения... бих взела под внимание коментара само ако си бяхте направил труда да видите моите кучета ;)

#3954 Потребителят е офлайн   krisitd Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 October 2011 - 10:16 AM

Показване на мнениетоjackterrier, в 26 October 2011 - 11:03 AM, написа:

Показване на мнениетоradusha, в 26 October 2011 - 09:29 AM, написа:

Ееехе хе напротив не е директен явно тежък цикъл.,не си плюеме по кучетата просто говориме за стандарт които не съм измислил аз,а и няма как да кажеш на черното бяло!! и аз се извинявам ако с коментара си съм обидил някои "горд собственик на Джак Ръсел" но това е истината !каква беше поговорката-"гузен негонен бяга"та и вие госпожо или госпожице така.айде със здраве.

Без да претендирам, за компетентност си мисля, че в твоите , много черен цвят преобладава, знам ли може да е по стандарт.......

Има ли значение нека да ни радват и осмислят живота ни J с тях е една голяма забава.

„На кучето не му трябват скъпи коли... големи къщи или дизайнерски дрехи. Една обелена пръчка, ще свърши отлична работа. То не се интересува, дали си богат или беден... хитър или прост, умен или глупав. Дай му сърцето си и то ще ти даде неговото. За колко хора можете да кажете това? Колко хора могат да ви накарат да се чувствате специални? Колко хора могат да ви накарат да се чувствате...изключителни?”

Красивите финални думи (Marley & Me)

Дали е DRT или по-малко DRT, по - малко ли ще го обичаме ???
Съгласна съм, че има и недобросъвестни търговци и продават кучета и ги именуват джакове, всеки сам избира своя любимец /съгласна съм,че всеки решил да си вземе DRT, трябва предварително да се запознае с породата с родителите на кучето и т.н.
Страхотни сладури има във форума Качена снимка нека ви носят много радости Качена снимка

#3955 Потребителят е офлайн   lyubomira Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 27 October 2011 - 02:53 PM

Здравейте и от мен. Имаме си един джак в Пафос, Кипър и много ще ми е приятно ако се окаже че има някой сънародник с такова куче тук. Лек ден от мен!

#3956 Потребителят е офлайн   izidra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 27 October 2011 - 09:45 PM

А това е Арни преди и сега. Новите и хубави снимки са благодарение на Chushka :rc_036:и умението й с фотоапарата:af_089:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#3957 Потребителят е офлайн   nedev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 October 2011 - 11:18 PM

Показване на мнениетоjackterrier, в 25 October 2011 - 04:38 PM, написа:

Показване на мнениетоpacko, в 25 October 2011 - 07:33 AM, написа:

Стандартите за всички породи са описани на сайта на Международната киноложка федерация:
http://www.fci.be/nomenclature.aspx

Всички други описания не са меродавни.

Ехаааа, колко много знаещи хора са се навъдели докато ме е нямалоооо. Тц тц тц ... браво. Обаче ..... щото винаги има обаче :)))) да те питам нещо? Нали може? Благодаря. Я кажи ми (щото съм изчел всички киноложки сайтове) Имаш родословен джак, заполждаш го с друг родословен джак, половината от кученцата са (максимална височина при холката:мъжки35см ,женски-33см. минимална височина 26см) А други са над тези сантиметри. (Защото има такива случаи и то не рядко) Значи, според тебе половината кученца са джакове а другата половина не са ????? Така ли да те разбирам??? Или предпочиташ може би варианта - половината са Дажак ръсели а другата половина Пърсан ръсели ???? Моля те да ни поясниш на нас невежите :))))
Успех !!!
И още нещо. Стандарта не е за цял свят!!!! Американския стандарт е съвсем различен!!! Не заблуждавай хората !!! Ако си донеса джак от USA означава ли че в България автоматично става пумияр??? Ако да - защо? Ако не - какво ми е кучето?
Успех и тук !!!
User's Signature

Ниамам подпис

#3958 Потребителят е офлайн   jackterrier Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 28 October 2011 - 11:35 AM

Ехаааа, колко много знаещи хора са се навъдели докато ме е нямалоооо. Тц тц тц ... браво. Обаче ..... щото винаги има обаче :)))) да те питам нещо? Нали може? Благодаря. Я кажи ми (щото съм изчел всички киноложки сайтове) Имаш родословен джак, заполждаш го с друг родословен джак, половината от кученцата са (максимална височина при холката:мъжки35см ,женски-33см. минимална височина 26см) А други са над тези сантиметри. (Защото има такива случаи и то не рядко) Значи, според тебе половината кученца са джакове а другата половина не са ????? Така ли да те разбирам??? Или предпочиташ може би варианта - половината са Дажак ръсели а другата половина Пърсан ръсели ???? Моля те да ни поясниш на нас невежите :))))
Успех !!!
И още нещо. Стандарта не е за цял свят!!!! Американския стандарт е съвсем различен!!! Не заблуждавай хората !!! Ако си донеса джак от USA означава ли че в България автоматично става пумияр??? Ако да - защо? Ако не - какво ми е кучето?
Успех и тук !!!
Така Недев ако беше верно прочел поне нещо нямаше да ги пишеш тия глупости!!! Няма какво да ти обяснявам, предполагам имаш образование което не личи от писанията ти по горе та ето го стандарта на породата http://www.ukcdogs.c...sedJanuary12009 ако не се справяш с англииския има преводач!!! аз повече няма да пиша тук и да ви чета глупостите. А за малко да забравя Недев според според теб куче със зъби-горни издадени на сантъметър пред долните нормално ли е да е истинско-защото хора по София се оплакват та видях няколко били закупени от Сливен!!!???

#3959 Потребителят е офлайн   merry_ny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 October 2011 - 01:28 PM

Показване на мнениетоjackterrier, в 28 October 2011 - 11:35 AM, написа:

А за малко да забравя Недев според според теб куче със зъби-горни издадени на сантъметър пред долните нормално ли е да е истинско-защото хора по София се оплакват та видях няколко били закупени от Сливен!!!???

Г-н jackterrier, много се радвам, че повече няма да ни удостоявате с присъствието си, на всички в този форум ни омръзна да четем какви непородисти помияри имаме. А и относно хората, които се "оплакват" - не бих се оплакала, дори на Чара да й поникнат рога, а и с хората, които пишат тук е така - всеки знае, че като не си вземе куче от лицензиран развъдник няма как да очаква да има породисто куче. Важното е, че всеки един обича кучето си, приема го като член на семейството си, а Вие обиждате в случая семействата ни. И спокойно, знам че и моето е от помиярите, не си правете труда да ми отговаряте.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#3960 Потребителят е офлайн   nedev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 28 October 2011 - 02:02 PM

Показване на мнениетоmerry_ny, в 28 October 2011 - 11:28 AM, написа:

Показване на мнениетоjackterrier, в 28 October 2011 - 11:35 AM, написа:

А за малко да забравя Недев според според теб куче със зъби-горни издадени на сантъметър пред долните нормално ли е да е истинско-защото хора по София се оплакват та видях няколко били закупени от Сливен!!!???

Г-н jackterrier, много се радвам, че повече няма да ни удостоявате с присъствието си, на всички в този форум ни омръзна да четем какви непородисти помияри имаме. А и относно хората, които се "оплакват" - не бих се оплакала, дори на Чара да й поникнат рога, а и с хората, които пишат тук е така - всеки знае, че като не си вземе куче от лицензиран развъдник няма как да очаква да има породисто куче. Важното е, че всеки един обича кучето си, приема го като член на семейството си, а Вие обиждате в случая семействата ни. И спокойно, знам че и моето е от помиярите, не си правете труда да ми отговаряте.

Браво merry_ny. :ba_025:
Каза го много точно!!!
Няма какво повече да се занимавам с този "господин" А и той не можа да ми отговори на въпросите и тръгна в лични нападки. :)))) :ea_103:
User's Signature

Ниамам подпис

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 196
  • 197
  • 198
  • 199
  • 200
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема