Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 198
  • 199
  • 200
  • 201
  • 202
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#3981 Потребителят е офлайн   packo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 November 2011 - 12:56 PM

Показване на мнениетоAneliya.Nik, в 04 November 2011 - 04:42 PM, написа:

Здравейте, не съм разбрала кога е минала една година от последното ми влизане. 3 дни чета, гледам снимки и се радвам на всички сладури. Много много се радвам, че собствениците на Джак Ръсел се увеличаваме в България. Аз имам въпрос към всички, които са преминали през еуфорията покрай раждането на кученца. Предния път Джеси беше огромна и роди 8 кученца, но сега ми се струва, че е още по-голяма. Забелязвам, че и кожата и се разширява и се получават стрии. Искам да попитам дали вашите кучета са били такива и как е преминало раждането и после гледането на бебета, защото май отново ще са много и ме е страх да не и се случи нещо при раждането. Очакваме я да роди на 7 и сме уведомили ветеринаря да бъде в готовност, но се притеснявам много.

Уау, първия път е родила 8 кученца, а сега е и още по-голяма!!!
Не знаех че джак ръселите могат да раждат повече от 5-6, все пак са дребна порода :ud_009:
User's Signature

Качена снимка

#3982 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2011 - 03:50 PM

Показване на мнениетоAneliya.Nik, в 04 November 2011 - 04:42 PM, написа:

Здравейте, не съм разбрала кога е минала една година от последното ми влизане. 3 дни чета, гледам снимки и се радвам на всички сладури. Много много се радвам, че собствениците на Джак Ръсел се увеличаваме в България. Аз имам въпрос към всички, които са преминали през еуфорията покрай раждането на кученца. Предния път Джеси беше огромна и роди 8 кученца, но сега ми се струва, че е още по-голяма. Забелязвам, че и кожата и се разширява и се получават стрии. Искам да попитам дали вашите кучета са били такива и как е преминало раждането и после гледането на бебета, защото май отново ще са много и ме е страх да не и се случи нещо при раждането. Очакваме я да роди на 7 и сме уведомили ветеринаря да бъде в готовност, но се притеснявам много.

Водихте ли мамата на ехограф? Там ще ви кажат със сигурност колко са и даже дали ще има някакви проблеми с раждането? Не че имам голям опит, но поне при нас - Айра изглеждаше огромна преди раждането.. буквално корема и опираше в земята.. което ест не и пречеше да е точно токова щура колкото и преди това :D Скачаше като луда и аз само търчах по нея да я пазя! Тя роди 6, въпреки, че беше толкова едра..на мен и 6 ми се видяха много, но ние знаехме колко ще са :) За стрии при кучета з апръв път чувам.
Иначе ако са много, моя съвет е да си приготвите за всеки случай адаптирано мляко и биберони, ако се наложи че трябва да ги дохранвате от първите часове. Но най-добре я водете на ветеринар.. каквото и да ви кажат тук едва ли ще е съпоставимо по тежест с вет-ските съвети :) Успех и дано всичко е наред!

#3983 Потребителят е офлайн   dora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2011 - 07:19 PM

Хора ще ви питам смешен и дори глупав въпрос - защо кучетата /поне нашето диване/ си търкат краката в тревата сякаш на изтривалка/дано разберете какви ги говоря/?
Умирам от смях.Преди се смеех на другите кучета сега и наш Майло прави така.

#3984 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2011 - 07:51 PM

Показване на мнениетоdora, в 07 November 2011 - 07:19 PM, написа:

Хора ще ви питам смешен и дори глупав въпрос - защо кучетата /поне нашето диване/ си търкат краката в тревата сякаш на изтривалка/дано разберете какви ги говоря/?
Умирам от смях.Преди се смеех на другите кучета сега и наш Майло прави така.

Хахахах, нормално е за мъжките, Джаспър също го прави... малко като бик преди нападение нали :D Според мен в малкия Майло хормоните бушуват, станал е мъж :) Иначе конкретно обяснение не ми идва на ум - може би демонстрират мъжественост знам ли :ab_041:

#3985 Потребителят е офлайн   dora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2011 - 07:42 AM

Бушуват и още как.И май вече не е малък- 1г и 1м. си е мъжкарска възраст/хихи/.
И да точно като бик е - смяяяяяяяяяяяяяях.

#3986 Потребителят е офлайн   krisitd Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 November 2011 - 03:33 PM

Показване на мнениетоkrisitd, в 27 October 2011 - 08:16 AM, написа:

Показване на мнениетоjackterrier, в 26 October 2011 - 11:03 AM, написа:

Показване на мнениетоradusha, в 26 October 2011 - 09:29 AM, написа:

Показване на мнениетоjackterrier, в 25 October 2011 - 06:38 PM, написа:

Да напълно съм съгласен и точно там ги делят на две отделни и различни породи и ги слагат в различни групи!-Джак Ръсел Териер и Парсън Ръсел Териер.,а той стандарта е за цял свят един-максимална височина при холката:мъжки-35см.,женски-33см. минимална височина 26см.,всичко над и под тези мерки не се брой в Джакове!!!

Ох пак ли почнахме да си плюем кучетата.. кое отговаря и кое не на породните характеристики...
Jackterrier, ако ще и кучетата ви да са досущ като тези в големите буквари с характеристики, те са не-повече джак ръсел териер от което и да е тук в темата куче с изключение на единиците родословни, които срещаме, така че моля ви не давайте "профсионалното" си мнение. Извинявам се ако коментара ми звучи малко директен...

Ееехе хе напротив не е директен явно тежък цикъл.,не си плюеме по кучетата просто говориме за стандарт които не съм измислил аз,а и няма как да кажеш на черното бяло!! и аз се извинявам ако с коментара си съм обидил някои "горд собственик на Джак Ръсел" но това е истината !каква беше поговорката-"гузен негонен бяга"та и вие госпожо или госпожице така.айде със здраве.

Без да претендирам, за компетентност си мисля, че в твоите , много черен цвят преобладава, знам ли може да е по стандарт.......

Има ли значение нека да ни радват и осмислят живота ни J с тях е една голяма забава.

„На кучето не му трябват скъпи коли... големи къщи или дизайнерски дрехи. Една обелена пръчка, ще свърши отлична работа. То не се интересува, дали си богат или беден... хитър или прост, умен или глупав. Дай му сърцето си и то ще ти даде неговото. За колко хора можете да кажете това? Колко хора могат да ви накарат да се чувствате специални? Колко хора могат да ви накарат да се чувствате...изключителни?”

Красивите финални думи (Marley & Me)

Дали е JRT или по-малко JRT, по - малко ли ще го обичаме ???
Съгласна съм, че има и недобросъвестни търговци и продават кучета и ги именуват джакове, всеки сам избира своя любимец /съгласна съм,че всеки решил да си вземе JRT, трябва предварително да се запознае с породата с родителите на кучето и т.н.
Страхотни сладури има във форума Качена снимка нека ви носят много радости Качена снимка

#3987 Потребителят е офлайн   dora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2011 - 06:51 PM

Добре де , харесвам си куче от кучкар ,който твърди ,че е джакче.
Аз като видя каквото и да е малко и ....съм готова да си го взема.Всички мъници ме умиляват по един и същ начин.
Та избирам си от кучилото ,плащам си и ....после чета разни неща ,които ме карат да се съмнявам .Какво правя с кучето - връщам го , хвърлям го или....?
Нещо тук ми заприлича като хайде да си премерим.....
В къщи само мъже та ми е позната тази игра/хаха/.
Добре обещава да не развъждам наш Майло и то го обещавам тържествеНННо.
Сега мога ли да казвам ,че е джак?

#3988 Потребителят е офлайн   muksNjack Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 November 2011 - 07:46 PM

Здравейте,
горд собственик съм на 3 месечен JRT. От скоро забелязвам, че с определени породи се разбира по-добре. Например ловни породи като пойнтер и дартхаар винаги откликват на поканата за игра.
Други само го въргалят или не му обръщат внимание. Има ли нещо вярно или всичко си зависи от характера ?
Поздрави!

#3989 Потребителят е офлайн   Stely Икона

Публикувано: 09 November 2011 - 12:51 AM

Привет от Варна :)

Много ми е приятно, че намерих този форум и че в него има доста информация която може да помогне на аудиторията интересуваща се за свойте любимци.
Нова съм тук и се радвам , че намерих специално тема свързана с породата на моята любимка, виждам че има доста обменяне на информация .. ще ми е приятно да се присъединя към безбройните почитатели на тези енергични животинки... :)

НО, главната ми цел в този форум е да науча малко повече за това какво се случва с кучето ми .. доста съм притеснена, а видях много теми по моя въпрос който е че, кучето ми от 2 дена има обрив по цялото тяло като шарка малки зачервени пъпчици с ступчета (твърди са) и се чеше (няма бълхи, и скоро я обезпаразитявах) смятам още утре да я заведа на лекар, но като гледам коментарите на хората който са изпитали същия проблем няма ефект от лекарства,мазила и антибелтици...
тук доста по напред в разговора видях снимки на кученце който е имало същите обриви по корема. МОЛЯ и предварително БЛАГОДАРЯ ако някой може да ми каже нещо по темата освен това да направя изледване на кучето за кожни болести/алергий и др. защото точно това смятам да направя утре!
дайте идей как сте се справили и вие с проблема .. мисля да кача снимки за да видите какво представлява обрива и .. :mg_062:

Малко по долу можете да видите РЕЯ :)

#3990 Потребителят е офлайн   sesana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 November 2011 - 09:58 AM

Явно профилактично ще се дъвче дали кучето е по - малко куче или не. :db_046: Даже се забелязва цикличност на събитието.
Аз пък не мога да го вдяна. Все едно да седя и да се чудя сина ми дали е родословен човек от бялата раса :ab_041: Дали ще отговаря на стандарта на порадата ще разбера като го тресне пуберитета. До тогава е най - хубавото момче на света/и след това ще бъде/, а и да не забравя кучето ми е най - хубавото куче на света. Даже не съм премерила колко е високо или тежко. Факт е, че всяка сутрин муцуната му е в моето лице. И хич не ми дреме дали е по стандарт.

Но с това не отричам родослоивя и т.н. Напротив уважавам и подкрепям, но никога не бих се обърнала да раздавам квалификации по други собственици. Изключително много се радвам, на родословни Джакове и наличието им в България и тук. Но извън това те са нашите кученца. Уникални същества, всяко с характер.

Stely, Пипин имаше проблеми по коремчето и откритите части, където няма козинка. Това му се случи като бебе. Водих го на сума доктори.
И какво направихме: взех храна без зърнени истории в нея. Взех спрей за почисване след разходка, за да поддържаме хигиена на мястото. За да не получи вторична инфекция. Избягвахме остри и ниски треви и се оправи. Дали беше алергия не зная, но отказах да му давам каквито и да е лекарства. Аз лично за себе си се съмнявам, че беше от храна.
Най - добре ветеринар да погледне.

#3991 Потребителят е офлайн   grandmen Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 10 November 2011 - 11:39 PM

Здравейте, имаме нов член в семейството която е вече на 5 месеца Миа
Ние сме от Пловдив и искам да попитам някой от моя град дали се събирате - кучетата да си играят и къде ?Сами на стадиона си е скука

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#3992 Потребителят е офлайн   sesana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 November 2011 - 09:14 AM

Да ви се покажем...колко сме големи вече. Отслабнахме малко и след още месец ще сме в норма. Новата храна ни понася много добре. Даже съм много приятно изненадана. Изходния материал е супер /на какво се радвам само :ab_041: /. Козината също. Белите косъмчета буквално светят. Като си заровя ръката да го мачкам отразяват светлината много приятно. Стана мекичък и спря да се ръси из къщи. Много енергия...абе мисля, че си намерихме храната. Размера и формата са като при Орижен и също няма зърнени истории. Но не го надува както Орижена.

У нас купон. Всяка вечер борба Ваньо срещу Пипин. Мястото им малко, ама на тях им трябва игрище, за да се набягат. Явно ни липсва лятото и 2-3 часовите разходки, бягане и море. Сега нямам търпение за сняг. Ще падне веселба голяма.

От друга страна нямам търпение и Ава да дойде при нас, но уви ще се чака. С всички глупости дето са ни на главите... Дано по - бързо да минат, та да изкараме най - хубавата Коледна ваканция.

Да питам: Ава е бебе, а Пипин вече е голям. Двоен повод към момента дали ще свърши работа или първо на два отделни и тогава двоен?
Решила съм да им взема едно голямо легло и да се пробват да си спят двамката. Защото аз, дете и два джака в леглото.... :dry:

grandmen, Миа е сладурана.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#3993 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2011 - 11:56 AM

Показване на мнениетоsesana, в 11 November 2011 - 09:14 AM, написа:

Да ви се покажем...колко сме големи вече. Отслабнахме малко и след още месец ще сме в норма. Новата храна ни понася много добре. Даже съм много приятно изненадана. Изходния материал е супер /на какво се радвам само :ab_041: /. Козината също. Белите косъмчета буквално светят. Като си заровя ръката да го мачкам отразяват светлината много приятно. Стана мекичък и спря да се ръси из къщи. Много енергия...абе мисля, че си намерихме храната. Размера и формата са като при Орижен и също няма зърнени истории. Но не го надува както Орижена.

У нас купон. Всяка вечер борба Ваньо срещу Пипин. Мястото им малко, ама на тях им трябва игрище, за да се набягат. Явно ни липсва лятото и 2-3 часовите разходки, бягане и море. Сега нямам търпение за сняг. Ще падне веселба голяма.

От друга страна нямам търпение и Ава да дойде при нас, но уви ще се чака. С всички глупости дето са ни на главите... Дано по - бързо да минат, та да изкараме най - хубавата Коледна ваканция.

Да питам: Ава е бебе, а Пипин вече е голям. Двоен повод към момента дали ще свърши работа или първо на два отделни и тогава двоен?
Решила съм да им взема едно голямо легло и да се пробват да си спят двамката. Защото аз, дете и два джака в леглото.... :dry:

grandmen, Миа е сладурана.

Sesana, с каква храна го храниш? Нашите мама и татко са на Advance, а бебоците Роял канин стартер, защото е по-ситничка от алтернативите на другите марки от този клас.
Колкото до повода.. Джаспър и Айра в началото ги водихме на отделни, но както знаеш те до 7мия месец достигат пълния си размер, а и двойните поводи са направени така че дават максимална свобода :) Може да пробвате.. има един мн хубав накрайник за 2 куяета на роял канин .. ние сме изпробвали доста, но той ни е най-удобен.

За голямото легло съм с 2 ръце ЗА :) и за тях и за вас ще е най-добре така.

Пипин е мноооооого голшм красавец, Ава ще се влюби в него от пръв поглед :)

Ние в момента работим в офиса със Дундияка и Бандит, които чакат новите си собственици.. и по-точно аз работя, я ми се боричкат в скута хахах. Много ми е мъчно, че ще се разделяме :((((

#3994 Потребителят е офлайн   sesana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 November 2011 - 12:08 PM

Взех му Taste of the wild - пушена сьомга. Това през седмицата. Събота и неделя прибавяме консерва на карно - заек, елен..... + един суров свински кокал.
От Орижена се издуваше като балон и вечер почти не спеше. Явно стомахчето му не я понесе добре. Но сега е...разкош.

#3995 Потребителят е офлайн   Aneliya.Nik Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 November 2011 - 09:47 AM

Благодаря на всички за съветите. За щастие вече всичко мина успешно и семейството се увеличи с 5 момичета и 3 момчета. Невероятни са, две дами даже са чисто бели. Раждането мина безпроблемно и на 11.11.2011 в един часа през нощта се роди първата госпожица... Не можем да спрем да ги гледаме, бяхме забравили каква радост е, а аз нямам търпение да позакрепнат и да бягат из вкъщи...

#3996 Потребителят е офлайн   sesana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 November 2011 - 10:18 AM

Честито. Да са ви живи и здрави бебетата. Аз вече чакам снимки на топчиците :smile:

#3997 Потребителят е офлайн   Diversia Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 November 2011 - 02:41 PM

Здравейте на всички :re_037:
От няколко дни и аз съм горд собственик на джак! Момченце на име Snoopy!
Ето и няколко снимки да му се порадвате

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#3998 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пчеларство,градинарство,животновъдство и др. тел:0878532677

Публикувано: 12 November 2011 - 09:02 PM

Честито на всички нови попълнения :)

#3999 Потребителят е офлайн   Майла88 Икона

Публикувано: 13 November 2011 - 12:34 AM

Ето и малко нови снимки на Майла ;-)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#4000 Потребителят е офлайн   dora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2011 - 08:01 AM

Привет и поздрави за всички - пораснали , родили ,новородени, новопишешти.
Сеси , ще пробваме вашата манджа ,ако я намерим тук.
Благодаря ,че споделяте.

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 198
  • 199
  • 200
  • 201
  • 202
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема