bizzardy, в 17 November 2011 - 09:59 AM, написа:
Добро утро. Джафи изкара първата си вечер у нас.. и двамата будувахме. Като часовник е-30 минути спи, 30 мин плаче и търси внимание. Мислех да не ставам, за да може да свиква ама...нали му е първа вечер и станах...и не си легнах повече. Винаги ли е така с малките кученца или нещо го тревожи Джафи. И ако е така, то след колко време свикват да си спинкат самички.
:)
Здравейте
Тъй като още от самото начало бяхме на мнение, че Чара ще си спи в нейното легло, не в нашето започнахме да я възпитаваме по този начин от първият й ден у дома. Взех си 2-3 дни опуск и вечер спях на дивана с провесена ръка, а нейното легло - до мен, така че всъщност постоянно имахме контакт. Така спеше по-спокойно и не ставаше да ме закача. Когато се преместих в спалнята имаше скимуцане, но общо взето свикна - идеята беше да се научи да си спи сама. Ако я бяхме оставили при нас - при всяко събуждане щеше да ни буди и тя да се доразсънва, а така като види че няма кой да й обърне внимание си заспива отново. Вече си спим с отворена врата на спалнята, понякога решава, че иска да спи в нашата стая /не на леглото/, но например снощи дойде, легна в спалнята и след 5 минути си се премести в дневната. Понякога, когато ми е особено миличка и аз съм особено гузна, че през седмицата не съм й обръщала достатъчно внимание си лягаме двете на дивана

, но по някое време тя ме зарязва
Трябва да се заредите с маааалко търпение. Успех