Джак Ръсел териер
Публикувано: 17 November 2011 - 09:59 AM
:)
Публикувано: 17 November 2011 - 10:27 AM

Публикувано: 17 November 2011 - 11:08 AM
Много е сладък малкия бандит:)))))
Публикувано: 17 November 2011 - 11:19 AM
bizzardy, в 17 November 2011 - 09:59 AM, написа:
:)
Здравейте
Тъй като още от самото начало бяхме на мнение, че Чара ще си спи в нейното легло, не в нашето започнахме да я възпитаваме по този начин от първият й ден у дома. Взех си 2-3 дни опуск и вечер спях на дивана с провесена ръка, а нейното легло - до мен, така че всъщност постоянно имахме контакт. Така спеше по-спокойно и не ставаше да ме закача. Когато се преместих в спалнята имаше скимуцане, но общо взето свикна - идеята беше да се научи да си спи сама. Ако я бяхме оставили при нас - при всяко събуждане щеше да ни буди и тя да се доразсънва, а така като види че няма кой да й обърне внимание си заспива отново. Вече си спим с отворена врата на спалнята, понякога решава, че иска да спи в нашата стая /не на леглото/, но например снощи дойде, легна в спалнята и след 5 минути си се премести в дневната. Понякога, когато ми е особено миличка и аз съм особено гузна, че през седмицата не съм й обръщала достатъчно внимание си лягаме двете на дивана

Трябва да се заредите с маааалко търпение. Успех
Публикувано: 17 November 2011 - 11:36 AM

Публикувано: 17 November 2011 - 11:39 AM
По въпроса със спането - не трябва да се правят никакви компромиси! Слагайте тапите в ушите и не обръщайте внимание на среднощните маймунджулъци, защото с вниманието си вие насърчавате това държание и кучето си казва "скимтя, лая, драскам и ето - получавам исканото внимание" Джак ръселите са много хитри и упорити кучета... за да ви чувстват като 'главния" вие трябва да сте поне двойно по-твърдоглави от тях и да им показвате непрекъснато, че няма да става на тяхното, в противен случай няма да се усетите как в един слънчев ден не вие си играете със сладкото куенце, ами то с вас :D
Обучението трябва да започне от първите дни заедно.. има много литература по темата, включително и полезни теми тук. Аз се обърнах и към училища за кучета и мисля, че имахме резултат...
Публикувано: 17 November 2011 - 01:17 PM
Колкото до обучението. Пипин ми е 3-то бебе. И едно с едно не си приличат. Той се научи скорострелно на всичко, но не както е писано в книгите. Сам си показа как ще се учим. Не ми е скимтял вечер. Първите дни само имаше проблем. Но той си беше бебе. Режима му е на бебе. Едва преди 1-2 месеца започна да спи по 10 часа вечер. Преди това ме вдигаше в 5. Тоалетна, игра, храна. Но няма какво да искам от него. Сега вече нещата са си по местата. Без наказания и усилия.
Съвсем спокойно мога да го оставям през деня, а ако се наложи и за цяла нощ сам. Спи си, яде си, играе си. Не лае, скимти....
Но си създайте правила и никога не правете изключения. Тези кучета са удивителни. Не спират да вървят по границата и да опитват да я прескочат.
Публикувано: 18 November 2011 - 09:09 AM

Публикувано: 18 November 2011 - 09:46 AM
Много се радвам, че братчетата му и сестричетата му си намират добри стопани. Хем и да обменяме опит.
Приятен ден :)
Публикувано: 18 November 2011 - 11:09 AM
За пишкането мога само да кажа как научих Пипин. Като го взехме изчислих нещата така, че да остана с него 3-4 дни у дома. Сложих му постелки за еднократна употреба. Купих едни капки, но реално не ги ползвах повече от ден, два. Тъй като беше пролет, сложих постелките на терасата. След всяко папкане и на всеки 2 часа го водих там. Ако нищо не направи, го пускам да играе. Ако пишне из къщи - нищо не казвам. Но когато свършим работата където трябва: малък празник. Почерпка, радост, целувки. И той схвана бързо какво се иска от малката му главица. На 4 или 5 тия ден локвите из къщи бяха просто инцидент. Но това се случи при нас. Не знам дали ще помогне. Както казах Пипин ми е 3-то бебе куче. С предните не успяхме така бързо.
Пикливките /така казваме на чаршафчето/ ги махнахме преди 2-3 месеца. Имаше период, в който хем навън ходихме, хем на тях. Но постепенно спря сам да ги използва. Друго си е да напикаеш храст.
Успех с навиците.
Сега и мен пак това ме чака. Като дойде малка Ава при нас. С нея мисля, че ще е по - лесно. Пипин ще и показва къде се прави. Освен ако не започнат и двамата да пишкат из цялата къща

На 27 ще си видя бонбоната. Отивам в Пловдив на свиждане. Ще се наснимаме и ще се покажем.
bizzardy, ще свикне. Дай малко време на животинката. Но за през деня някак идеята ми се струва не много добра. Животинчето има нужда от пространство.
У нас купон. Пълен. Вчера се опитахме да гледаме филм и да ядем пуканки. Хихихи гледахме на Пипин подскачащата дупара. Такъв зор имаше да ни омете пуканките докато не го гледаме, че просто не е истина. Хоп от тук, хоп от там, на леглото скача малък хипопотам. Та забавна работа.
Лек ден на всички.
Публикувано: 18 November 2011 - 12:22 PM
добре че е този сайт, че да има с кого да споделяме общите проблеми. :)))
Публикувано: 18 November 2011 - 02:54 PM
bandit, в 18 November 2011 - 09:09 AM, написа:

Браво на мъника. Само един съвет - за поощрение е добре да използвате друго лакомство, а не гранулка. Иначе то си казва - така или иначе от това ям, защо да си давам зор, пак от това ще си хапна. А като е нещо различно - много се стараят.

Публикувано: 18 November 2011 - 04:37 PM

А сега да се похваля с новите ни сладурчета. Родени сме на 11.11.2011 г

Публикувано: 19 November 2011 - 01:24 AM
Aneliya.Nik, в 18 November 2011 - 04:37 PM, написа:

А сега да се похваля с новите ни сладурчета. Родени сме на 11.11.2011 г

Големи сладурковци :)

Публикувано: 19 November 2011 - 11:20 AM
Обаче съм много доволна от него, че не плаче вечер:)))
Публикувано: 19 November 2011 - 05:01 PM
Публикувано: 20 November 2011 - 01:25 PM