Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 200
  • 201
  • 202
  • 203
  • 204
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#4021 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 November 2011 - 09:59 AM

Добро утро. Джафи изкара първата си вечер у нас.. и двамата будувахме. Като часовник е-30 минути спи, 30 мин плаче и търси внимание. Мислех да не ставам, за да може да свиква ама...нали му е първа вечер и станах...и не си легнах повече. Винаги ли е така с малките кученца или нещо го тревожи Джафи. И ако е така, то след колко време свикват да си спинкат самички.
:)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#4022 Потребителят е офлайн   bandit Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 November 2011 - 10:27 AM

Здравейте , и ние сме така , плаче през нощта - спи докъм 3-4 и после иска да играе , ставаме по няколко пъти , не съм сигурна дали това е правилния метод - ако може някой , който е по-наясно да се включи :dh_188: . Иначе пишка почти само на вестниците - мисля че разбра за какво става въпрос горе долу , въпреки че тук четох ,че трябва да е на 10 седмици , а той е на 5 още. :ba_025: , може би тъй като постоянно съм с него и го следя . С акането проблема още не е решен , но се надявам скоро и това да стане :md_064: Страхотно кученце е - игриво , весело , всички много се забавляваме с него вкъщи , както предполагам и всички пишещи тука :dog:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#4023 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 November 2011 - 11:08 AM

bandit и аз се чудя за правилния медот-не искам да се научи, че може да ни вика по всяко време и веднага ще дойдем. Но пък и е толкова мъничко...как да не станеш. Надявам се тия дни малко да намали плаченето вечер...Иначе за вестниците какуспя да го научиш толкова бързо? Джафи е от един ден у нас и го слагам на вестник, но той като почне д апишка някъде и докато го дигна и то работата свършена.
Много е сладък малкия бандит:)))))
User's Signature

#4024 Потребителят е офлайн   merry_ny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 November 2011 - 11:19 AM

Показване на мнениетоbizzardy, в 17 November 2011 - 09:59 AM, написа:

Добро утро. Джафи изкара първата си вечер у нас.. и двамата будувахме. Като часовник е-30 минути спи, 30 мин плаче и търси внимание. Мислех да не ставам, за да може да свиква ама...нали му е първа вечер и станах...и не си легнах повече. Винаги ли е така с малките кученца или нещо го тревожи Джафи. И ако е така, то след колко време свикват да си спинкат самички.
:)

Здравейте
Тъй като още от самото начало бяхме на мнение, че Чара ще си спи в нейното легло, не в нашето започнахме да я възпитаваме по този начин от първият й ден у дома. Взех си 2-3 дни опуск и вечер спях на дивана с провесена ръка, а нейното легло - до мен, така че всъщност постоянно имахме контакт. Така спеше по-спокойно и не ставаше да ме закача. Когато се преместих в спалнята имаше скимуцане, но общо взето свикна - идеята беше да се научи да си спи сама. Ако я бяхме оставили при нас - при всяко събуждане щеше да ни буди и тя да се доразсънва, а така като види че няма кой да й обърне внимание си заспива отново. Вече си спим с отворена врата на спалнята, понякога решава, че иска да спи в нашата стая /не на леглото/, но например снощи дойде, легна в спалнята и след 5 минути си се премести в дневната. Понякога, когато ми е особено миличка и аз съм особено гузна, че през седмицата не съм й обръщала достатъчно внимание си лягаме двете на дивана :dog: , но по някое време тя ме зарязва :dry:
Трябва да се заредите с маааалко търпение. Успех
User's Signature

#4025 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 November 2011 - 11:36 AM

Благодаря merry_ny- и нашата идея е да си спи в неговото местенце. Вчера и аз се преместих в дневната при него. Също съм си взела тези дни отпуска :))) Прави ми впечатление, че сега през деня спи много повече от вечерта..дяволче такова. Смятам малко да го поуморя по-късно, че с целия този сън през деня, вечерта ще е пълен с енергия
Качена снимка
User's Signature

#4026 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2011 - 11:39 AM

Страхотни са всички нови попълнения :)))))) Пожелавам ви на първо място да са ви много здравички и послушни и да се забавлявате непрекъснато с тях!
По въпроса със спането - не трябва да се правят никакви компромиси! Слагайте тапите в ушите и не обръщайте внимание на среднощните маймунджулъци, защото с вниманието си вие насърчавате това държание и кучето си казва "скимтя, лая, драскам и ето - получавам исканото внимание" Джак ръселите са много хитри и упорити кучета... за да ви чувстват като 'главния" вие трябва да сте поне двойно по-твърдоглави от тях и да им показвате непрекъснато, че няма да става на тяхното, в противен случай няма да се усетите как в един слънчев ден не вие си играете със сладкото куенце, ами то с вас :D

Обучението трябва да започне от първите дни заедно.. има много литература по темата, включително и полезни теми тук. Аз се обърнах и към училища за кучета и мисля, че имахме резултат...

#4027 Потребителят е офлайн   sesana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 November 2011 - 01:17 PM

Еха колко много сладки бебоци имаме. Всички за разкошни.
Колкото до обучението. Пипин ми е 3-то бебе. И едно с едно не си приличат. Той се научи скорострелно на всичко, но не както е писано в книгите. Сам си показа как ще се учим. Не ми е скимтял вечер. Първите дни само имаше проблем. Но той си беше бебе. Режима му е на бебе. Едва преди 1-2 месеца започна да спи по 10 часа вечер. Преди това ме вдигаше в 5. Тоалетна, игра, храна. Но няма какво да искам от него. Сега вече нещата са си по местата. Без наказания и усилия.
Съвсем спокойно мога да го оставям през деня, а ако се наложи и за цяла нощ сам. Спи си, яде си, играе си. Не лае, скимти....
Но си създайте правила и никога не правете изключения. Тези кучета са удивителни. Не спират да вървят по границата и да опитват да я прескочат.

#4028 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 November 2011 - 04:38 PM

bandit имам подозрение, че моят Джафи е братче на твоят Бандит. Ако си го взел от Варна, майката е Ема, за бащата Майло :)))
User's Signature

#4029 Потребителят е офлайн   Boevi Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 17 November 2011 - 05:32 PM

Как става номера с вестниците? Аз знам този с натриването на муцунката в-у изпиканото...после обаче не знам как да го накарам да се изхожда в банята примерно,защото още му е рано да го изкарваме навън.

#4030 Потребителят е офлайн   dessymar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2011 - 05:46 PM

с придърпване на вестника към банята, постепенно :mg_062:

#4031 Потребителят е офлайн   bandit Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 November 2011 - 09:09 AM

bizzardy , наистина са братчета :smile: , точно това са майката и бащата , доколкото разбрах от предната страница sesana пък е взела сестричката им Ава , така че се събрахме :af_089: Иначе ние снощи спахме , не е плакал вообще , надявам се и за напред да е така.Хапва си много добре , за пишкането - ние го потупваме леко по носа като е направил беля - четох тука темата за хигиенните навици и така го учим- като го направи на вестниците му даваме една гранулка. Като се събуди веднага го слагам там и гледам да се изпиша преди да го пусна и така , но прави и бели , особено като е сам в стаята нощем :db_046:

#4032 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 November 2011 - 09:46 AM

bandit много се радвам, че не е плакал. Браво. При нас беше много лошо-плака мноооого и накрая се принудих пак да се преместя при него. Проблемът е, че го държим в дневната, защото там е климатикът. А в дневната ни е вискчо, телевиор компютри....,.т.е много кабели. И затова вечер го слагаме в нещо като кошарка, защото ме е страх да не захапи някои от кабелите или да не се удари или събори нещо. Но май така затворено още по-зле става. Не знам как да процедирам. Понеделник вече съм на работа, приятелят ми също и до обяд няма да има никой....ако плаче така...а и съседите ще ни изселят :))) Имам още 2-3 дни д амисля над проблема. Иначе тази нощ и аз спах малко повече-като се събудеше просто пусках ръка в кошарката му да го погаля и пак заспива. Към 6 часа вилня половин час и това беше.
Много се радвам, че братчетата му и сестричетата му си намират добри стопани. Хем и да обменяме опит.
Приятен ден :)
User's Signature

#4033 Потребителят е офлайн   sesana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 November 2011 - 11:09 AM

Моето Аве е от Пловдив. На Джас и Айра е бебе. Подвела съм се по името на Бандит. Едно от братчетата и се казва Бандит.

За пишкането мога само да кажа как научих Пипин. Като го взехме изчислих нещата така, че да остана с него 3-4 дни у дома. Сложих му постелки за еднократна употреба. Купих едни капки, но реално не ги ползвах повече от ден, два. Тъй като беше пролет, сложих постелките на терасата. След всяко папкане и на всеки 2 часа го водих там. Ако нищо не направи, го пускам да играе. Ако пишне из къщи - нищо не казвам. Но когато свършим работата където трябва: малък празник. Почерпка, радост, целувки. И той схвана бързо какво се иска от малката му главица. На 4 или 5 тия ден локвите из къщи бяха просто инцидент. Но това се случи при нас. Не знам дали ще помогне. Както казах Пипин ми е 3-то бебе куче. С предните не успяхме така бързо.
Пикливките /така казваме на чаршафчето/ ги махнахме преди 2-3 месеца. Имаше период, в който хем навън ходихме, хем на тях. Но постепенно спря сам да ги използва. Друго си е да напикаеш храст.
Успех с навиците.

Сега и мен пак това ме чака. Като дойде малка Ава при нас. С нея мисля, че ще е по - лесно. Пипин ще и показва къде се прави. Освен ако не започнат и двамата да пишкат из цялата къща :ab_041: Ще падне веселба.

На 27 ще си видя бонбоната. Отивам в Пловдив на свиждане. Ще се наснимаме и ще се покажем.

bizzardy, ще свикне. Дай малко време на животинката. Но за през деня някак идеята ми се струва не много добра. Животинчето има нужда от пространство.

У нас купон. Пълен. Вчера се опитахме да гледаме филм и да ядем пуканки. Хихихи гледахме на Пипин подскачащата дупара. Такъв зор имаше да ни омете пуканките докато не го гледаме, че просто не е истина. Хоп от тук, хоп от там, на леглото скача малък хипопотам. Та забавна работа.

Лек ден на всички.

#4034 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 November 2011 - 12:22 PM

sesana ами ние уж четахме че като му обособиш негово простраство се чуства по сигурно и така по-лесно се приучава към навици. Сега му е отворена кошарката и сам си влиза да си спинка там. Но и ние решихме да му я оставим отворена. Подмених дървените столове с метални, затрупах с прегради пред кабелите, подкастрих си едно висящо цвете-затворих процепа зад дивана...абе общо казано обезопасих. И преди малко час и половина седях в другата стая-и гък не е казал, никакви бели. Дано и вечерта е така. Малко ще ме е страх да не се нарани някъде, че стаята е голяма и има доста неща...но надявам се ще се справи. За пишкането като го видя че кляка го взимам и бързо на вестника..ама доброволно още не е ходил на него. Сигурна съм че всичко това ще премине и ще забравя, но все пак ми е много притеснено все още. Чиста тренировка за детенце след няколко години си е това:)))
добре че е този сайт, че да има с кого да споделяме общите проблеми. :)))
User's Signature

#4035 Потребителят е офлайн   merry_ny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 November 2011 - 02:54 PM

Показване на мнениетоbandit, в 18 November 2011 - 09:09 AM, написа:

bizzardy , наистина са братчета :smile: , точно това са майката и бащата , доколкото разбрах от предната страница sesana пък е взела сестричката им Ава , така че се събрахме :af_089: Иначе ние снощи спахме , не е плакал вообще , надявам се и за напред да е така.Хапва си много добре , за пишкането - ние го потупваме леко по носа като е направил беля - четох тука темата за хигиенните навици и така го учим- като го направи на вестниците му даваме една гранулка. Като се събуди веднага го слагам там и гледам да се изпиша преди да го пусна и така , но прави и бели , особено като е сам в стаята нощем :db_046:

Браво на мъника. Само един съвет - за поощрение е добре да използвате друго лакомство, а не гранулка. Иначе то си казва - така или иначе от това ям, защо да си давам зор, пак от това ще си хапна. А като е нещо различно - много се стараят. :re_037:
User's Signature

#4036 Потребителят е офлайн   Aneliya.Nik Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 November 2011 - 04:37 PM

Да са ви живи и здрави всички мъничета. С времето ще се научите на всичко, както вие така и кученцето, само малко търпение и всичко ще си дойде на мястото. Качена снимка
А сега да се похваля с новите ни сладурчета. Родени сме на 11.11.2011 г Качена снимка растем с часове. Тук са на един ден, но изчаках да мине известно време, за да позакрепнат малко.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#4037 Потребителят е офлайн   Diversia Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 November 2011 - 01:24 AM

Показване на мнениетоAneliya.Nik, в 18 November 2011 - 04:37 PM, написа:

Да са ви живи и здрави всички мъничета. С времето ще се научите на всичко, както вие така и кученцето, само малко търпение и всичко ще си дойде на мястото. Качена снимка
А сега да се похваля с новите ни сладурчета. Родени сме на 11.11.2011 г Качена снимка растем с часове. Тук са на един ден, но изчаках да мине известно време, за да позакрепнат малко.

Големи сладурковци :)
User's Signature

Качена снимка

#4038 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 November 2011 - 11:20 AM

Здравейте:) Да ви похваля моят Джафи :))) Тази вечер не го затворихме в кошарката а го оставихме за си щъка в цялата стая-цяла вече не му се чу гласът. Като станах сутринта намерих хитреца да спинка на дивана-как се е качил не знам. През деня прави опити да се качи, но не успява. Сутринта хапна поигра, тоалетната обаче още не схваща къде трябва. После пак си легнах и той пак мирува-гък не е казал. Като станах пак беше на дивана:))) хитреца.
Обаче съм много доволна от него, че не плаче вечер:)))
User's Signature

#4039 Потребителят е офлайн   Boevi Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 19 November 2011 - 05:01 PM

Ново име-ще се казва Бари...така или иначе той все още не си знаеше старото двудневно име-Джаки:) Имаме напредък-снощи спа на пода до леглото.Скимтя известно време да го качим,но после се примири и заспа. Така ще е всяка вечер занапред. Преди малко гледахме "Маската" с Джим Кери и се кефихме на Майло..:))

#4040 Потребителят е офлайн   kiss1444 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 November 2011 - 01:25 PM

Привет и от мен :) леле колко нови малки машинки :dog: са се появили,много са сладки да са ви живи и здрави и много незабравими моменти с тях :smile: Ето и една две снимчици и от нашата лудетина,с много зор се снимахме горе долу нормално :smile:

Мия :))) :dog:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 200
  • 201
  • 202
  • 203
  • 204
  • Последна »