Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 204
  • 205
  • 206
  • 207
  • 208
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#4091 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 01 December 2011 - 12:02 PM

Показване на мнениетоvani6366, в 01 December 2011 - 09:49 AM, написа:

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 30 November 2011 - 07:59 PM, написа:

...Щото гроздето е високо,та е кисело.
Останете със здраве .....

По повод киселото грозде - вижте началото на нашето съжителство и обучението, което вървеше като песен докато не стана на годинка...
http://www.youtube.c...h?v=v2-NsTgK0Dw

Аз си признавам, че съм пропуснала нещо в някакъв момент, но продължавам да се боря и да си тренираме командите - в момента сме на етап сами, без повод, но само в заградената площадка. Докато не съм на 100% сигурна, че ще ме слуша и навън, няма да го пусна без повод извън нея.

:ba_025: перфектно.Радва ме много стопани,които работят с кучетата си.Продължавайте в същия дух!!!
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#4092 Потребителят е офлайн   dora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2011 - 03:11 PM

Благодаря на vili за подкрепата все пак.Имах адска нужда от нея ,защото тези дни се чуствам зле от случката и от коментарите ,но ДА исках да чуя мнения.
Много моля да споделите и как става така ,че куче което мрази котки /моето поради сблъсък на 4 месеца с една която му остави белези, а може и не само заради това знам ли вече/да стигне до там ,че да не ги забелязва.Това е нещо за което само си мечтая.Аз също продължавам да се занимавам с този мой дивак/вече ви споменах ,че съм принудена да го водя на летището - извън града и далеч от дразнители за да се натича все пак , а и в къщи команди не се отработват мисля/, но как да му се доверя като с мен е един , а щом зърне нещо шаващо става друг.Кое е показател ,че се владее и аз владея него- така да се каже???

#4093 Потребителят е офлайн   nerkata Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 02 December 2011 - 07:34 AM

Показване на мнениетоjesse, в 01 December 2011 - 10:28 AM, написа:

Големи всезнайковци имало тука и порицават, порицават... Джак Ръсела е ТЕРИЕР и е създаден за ЛОВ и да се подтиска ловния му инстинкт е неправилно, позовавам се на http://www.therealja...reed/index.php. Моето кученце беше на 4 месеца и най дружелюбно и игриво се доближи до една улична котка, която се разфуча и го издра по нослето (котката следва своя инстинкт). От тогава Джеси като види котка пощурява и сега вече когато е голям (на ръст е малко по голям от котарак) ако хване някоя не знам какъв ще е резултата от схватката (не си мислете че котките са милички и беззащитни, свидетел съм как с две лапи по носа една котка спря нападението на много по голямо куче). А който не иска Джакът му да е ТЕРИЕР да си вземе Пинчер...

...абсолютно точно казано...ако териерът е истински,а не ''подобрен'' няма начин да се подтиснат инстинктите му...,а и не бива да се прави,а иначе хол-териери има бол,смесени с бигли-мигли и да не изброявам...всъщност крайно време беше да се започне дискусия по темата,защото трябва да е ясно,че да притежаваш такова куче се изисква и разбиране към него...териерът не може да се моделира като други породи-визирам НОК.../не искам да обиждам породата и собствениците й/той просто е партия на притежателя му...

#4094 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2011 - 08:36 AM

Показване на мнениетоnerkata, в 02 December 2011 - 08:34 AM, написа:

Големи всезнайковци имало тука и порицават, порицават... Джак Ръсела е ТЕРИЕР и е създаден за ЛОВ и да се подтиска ловния му инстинкт е неправилно, позовавам се на http://www.therealja...reed/index.php. Моето кученце беше на 4 месеца и най дружелюбно и игриво се доближи до една улична котка, която се разфуча и го издра по нослето (котката следва своя инстинкт). От тогава Джеси като види котка пощурява и сега вече когато е голям (на ръст е малко по голям от котарак) ако хване някоя не знам какъв ще е резултата от схватката (не си мислете че котките са милички и беззащитни, свидетел съм как с две лапи по носа една котка спря нападението на много по голямо куче). А който не иска Джакът му да е ТЕРИЕР да си вземе Пинчер...

...абсолютно точно казано...ако териерът е истински,а не ''подобрен'' няма начин да се подтиснат инстинктите му...,а и не бива да се прави,а иначе хол-териери има бол,смесени с бигли-мигли и да не изброявам...всъщност крайно време беше да се започне дискусия по темата,защото трябва да е ясно,че да притежаваш такова куче се изисква и разбиране към него...териерът не може да се моделира като други породи-визирам НОК.../не искам да обиждам породата и собствениците й/той просто е партия на притежателя му...

В този ред на мисли - колко от вас използват териера си за лов и колко са го взели за дом. любимец,м?А и да се използва за лов не виждам причина да не се направи всичко възможно да бъде контролирано кучето (когато не е на лов),а ако това се окаже невъзможно - има поводи,намордници.Репликата:"Ами той/тя си е такъв,нищо не мога да направя,това са инстинкти" показва изключително безхаберие и безотговорност.Дай сега за да не се подтискат инстинктите му да ловува/убива наред.Ами като не искате да подтискате инстинктите,вземете мерки това да е безопасно за околните.Ако някой собственик на пит реши да не подтиска инстинктите му да изяде вашия ДРТ,това дали ще е природа или ще е варварство.Живеем в общество и трябва да се съобразяваме с това.Ако бездомно куче убие котка - о.к.,това ще е просто една кофти случка,но когато това куче има човек до себе си - това е безотговорност.
User's Signature

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ

#4095 Потребителят е офлайн   Stely Икона

Публикувано: 02 December 2011 - 02:26 PM

Здравейте отново ! Всичко се оправи при нас с кожните болести , заведох я на ветеринар и казаха че е някаква бактерия с билков шампоан през 3 дена всичко се възтанови... вече не се чешем и нямаме проблеми с кожата.
но искам да ви помоля за съвет, Рея попринцип е хапана преди 5 месеца от по голямо куче, немога да разбера дали това и е останало като стрес или просто не ме слуша тъй като се спуска да лае (но само да лае) хора които тя си избере , но най вече кучета отстрани изглежда стряскащо за стопаните на другите любимци до сега не е нападала да хапе , но как мога да я успокоя малко ? имате ли идея?

#4096 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 December 2011 - 03:30 PM

Здравейте. Радвам се, че спорът за котката май приключи.
Какво става с нашето братче bandit - никакви не пишат как са:)))
Можете ли да ме информирате горе долу какво е нормалното тегло за кученце на близо 2 месеца /без 8 дни/, защото Джафи не успява да си изяде дневната доза и не мога да преценя дали е слабичък или не. На 10ти ще ходим за втора ваксина и ще питам и там.
А кога може да го изкъпя-пак четах, че трябва да минат ваксините, но ако си е на топличко какъв е проблемът?
Искам вече и да го изкарвам навън, но уви и това не може преди да минат 10 дни от втората ваксина.
Иначе вече е много поумнял сякаш. Хвърляме играчка, той я гони и носи...сладур голям. Само че и енергията му се увеличава и вечер по 3 часа не се спира...малко ме уморява....няма грам спокойствие :))) За сега нищо не гризе по мебелите-дано да се запази така и при смяна на зъбчетата.
Приятен ден от мен.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#4097 Потребителят е офлайн   jesse Икона

Публикувано: 02 December 2011 - 04:41 PM

Тука се зароди една дискусия и тъй като все пак това е Форум за породата Джак Ръсел Териер и предполагам всички собственици на ДРТ са се запознали вече с особеностите на породата (не само външни белези, а и характер), нека споделя моето мнение. ДРТ са енергични, бягат, скачат, лаят, копаят и са МНОГО интелигентни. Всички тези качества са съзнателно селектирани от преподобния Джон Ръсел преди повече от 200 години, за създаването на ловно куче което да може да бяга наравно с конните ловци, да влиза смело в дупката на лисицата, да я задържи и с лая си да покаже къде е под земята за да бъде изкопано. Всички тези му качества влизат в конфликт с определението за домашно (апартаментно) куче. Лаят му ще дразни съседите, бягането и скачането някак си не става в апартамент или дори с повод в парка (освен ако собственика му е спринтьор и бегач на дълги разтояния), гоненето на дребно живото или птичка ще възмущава природолюбителите, особено ако успее да го залови и ли недай Боже да го убие. Тука вече идва ред да се спомене възпитанието. За да е добро едно ловно куче,то ТРЯБВА да слуша стопанина на 100%. Обучението е дълъг и труден процес (да спомена че съм лаик, и малкото познания които имам са от четене из Нета, по форуми и т.н). Стопанина на ДРТ (той е само един)трябва да бъде УТВЪРДЕНИЯТ водач на семейството, само той може без проблемно да наложи волята си и дори да му вземе храната то устата. Тренировките с наградки (кликер) ще покажат и насочат кучето за това което се иска от него (легни, седни, ела, търкули се и други мурафети) и тъй като ДРТ е умно куче бързо, бързо ще научи и за да получи лакомството ще изпълни подадената команда. Обаче когато е навън, когато подуши разгонена женска, когато ловният инстинкт надделее над желанието за лакомство, тогава само ВОДАЧЪТ може да наложи волята си (не винаги се получава на практика). И след всичко това си позволявам да обобщя моето виждане: подтискане на характера на ДРТ твърдо НЕ, обучение за послушание твърдо ДА. Със здраве любители на ДРТ.

#4098 Потребителят е офлайн   bandit Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 December 2011 - 04:58 PM

Здравейте и от нас , нямаше ни няколко дена и колко страници са се изписали, дано не се случват повече такива инциденти - наистина не са приятни :dry: Нашият Бандит малко се кротна сякаш , от 2 дена го пускаме в целия апартамент и вече не е така " чалнат " :dog: Иначе като го пуснехме в другите стаи и беше като луд - голямо препускане , сега ходи навсякъде и е доста по-спокоен :ae_085: Ние вчера го изкъпахме , не мисля че има проблем . Голямо хапане пада обаче , почти не я затваря тази уста :)))

#4099 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 December 2011 - 05:08 PM

Показване на мнениетоbandit, в 02 December 2011 - 04:58 PM, написа:

Здравейте и от нас , нямаше ни няколко дена и колко страници са се изписали, дано не се случват повече такива инциденти - наистина не са приятни :dry: Нашият Бандит малко се кротна сякаш , от 2 дена го пускаме в целия апартамент и вече не е така " чалнат " :dog: Иначе като го пуснехме в другите стаи и беше като луд - голямо препускане , сега ходи навсякъде и е доста по-спокоен :ae_085: Ние вчера го изкъпахме , не мисля че има проблем . Голямо хапане пада обаче , почти не я затваря тази уста :)))

И Джафи откача като успее да се измъкне от стаята. Но не го пускаме още в другите стаи, защото там са килими и не се знае дали няма да ги напишка. А и през деня като сме на работа е сам /на обяд си се прибираме за час/ и ако го пускаме в другите стаи може да свикне и да плаче като е затворен в една.... А иначе за къпането и аз искам да го изкъпя ама съм чела, че уж не трябва..не знам защо, ама така пише. Моля дайте съвет. За хапането и Джафи не си затваря устата :)))))
User's Signature

#4100 Потребителят е офлайн   todorak Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 December 2011 - 08:43 PM

Показване на мнениетоRinusha, в 02 December 2011 - 08:36 AM, написа:

Показване на мнениетоnerkata, в 02 December 2011 - 08:34 AM, написа:

В този ред на мисли - колко от вас използват териера си за лов и колко са го взели за дом. любимец,м?А и да се използва за лов не виждам причина да не се направи всичко възможно да бъде контролирано кучето (когато не е на лов),а ако това се окаже невъзможно - има поводи,намордници.Репликата:"Ами той/тя си е такъв,нищо не мога да направя,това са инстинкти" показва изключително безхаберие и безотговорност.Дай сега за да не се подтискат инстинктите му да ловува/убива наред.Ами като не искате да подтискате инстинктите,вземете мерки това да е безопасно за околните.Ако някой собственик на пит реши да не подтиска инстинктите му да изяде вашия ДРТ,това дали ще е природа или ще е варварство.Живеем в общество и трябва да се съобразяваме с това.Ако бездомно куче убие котка - о.к.,това ще е просто една кофти случка,но когато това куче има човек до себе си - това е безотговорност.

напълно съм съгласен с вас ...:) нашите кутренца са ловни,но трябва и да слушат...
User's Signature

jack-russell terrier dogs for everything

#4101 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 December 2011 - 12:27 PM

Здравейте,
Скоро ще започна да извеждам Джафи навън. Бихте ли ми препоръчали какъв точно нагръдник и повод да му купя, тъй като в магазините има огромен избор.
Благодаря
User's Signature

#4102 Потребителят е офлайн   doglover13 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 December 2011 - 08:01 PM

Да се представим:След дълго чакане се сдобих се един луд и енергичен джак ръсел териер на 05.11.Тя се казва Джаки и е на 2 месеца и половина.Имахме проблеми със съня само първите две вечери и вече знаем къде да пишкаме.Изпълнява седни,ела,пусни и понякога си отива на леглото когато и кажа.Ето и малко снимки на побойничката.Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#4103 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 December 2011 - 11:29 PM

Показване на мнениетоdoglover13, в 06 December 2011 - 08:01 PM, написа:

Да се представим:След дълго чакане се сдобих се един луд и енергичен джак ръсел териер на 05.11.Тя се казва Джаки и е на 2 месеца и половина.Имахме проблеми със съня само първите две вечери и вече знаем къде да пишкаме.Изпълнява седни,ела,пусни и понякога си отива на леглото когато и кажа.Ето и малко снимки на побойничката.Прикачен файл 301377_290533770967082_100000313835259_983653_2108690639_n.jpg
Прикачен файл 390245_2184066323058_1288995602_31900397_1837844256_n.jpg
Прикачен файл SDC13208.JPG
Прикачен файл SDC13190.JPG
Прикачен файл SDC13282.JPG
Прикачен файл SDC13289.JPG
Прикачен файл SDC13302.JPG

Добре дошли doglover13. Изключителна сладуранка :)))) Не виждам от кой град сте-ако сте от Варна след време трябва да ги запознаем с Джафи:))))
User's Signature

#4104 Потребителят е офлайн   doglover13 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 December 2011 - 03:46 PM

Благодаря много.За жалост сме от София, но ако лятото идваме към Варна ще се обадим :)
User's Signature

Качена снимка

#4105 Потребителят е офлайн   bandit Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 December 2011 - 08:18 PM

Здравейте и от нас , Джаки е много сладка :wub: , вече нямам търпение да почнем да го изкарваме , останахме без вестници вече :db_046: голямо пишкане пада , поне вече наистина се научи да ходи само там ,но след това остават пътечки от капчици , така голямо чистене пада :dry: но ще изкараме още няколко дена , дано и навън свикне бързо .

#4106 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 December 2011 - 09:19 PM

Показване на мнениетоbandit, в 07 December 2011 - 08:18 PM, написа:

Здравейте и от нас , Джаки е много сладка :wub: , вече нямам търпение да почнем да го изкарваме , останахме без вестници вече :db_046: голямо пишкане пада , поне вече наистина се научи да ходи само там ,но след това остават пътечки от капчици , така голямо чистене пада :dry: но ще изкараме още няколко дена , дано и навън свикне бързо .

Хахахах все едно аз го казвам това :))) и при нас е същото. Но иначе мога да го похваля-много поумнява. Лекарят каза, чак 10 дни след втората ваксина, което значи 20-ти декември-а аз вече искам да го изкарвам, тъй като енергията му е безгранична... Днес го теглих и беше 3.2 кг :)))
Качена снимка
User's Signature

#4107 Потребителят е офлайн   kiss1444 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 December 2011 - 10:24 PM

Здравейте!!!Искам да помоля за малко помощ,моята лудетина стана вече на 6 месеца,но имаме изключителен проблем с храната,пълен отказ на каквата и храна да е,не яде с дни,пробвахме на суха храна слагаш за малко ако яде яде ако не вдигаме така по 3-4 пъти на ден,без резултат пробвахме и с друг вид суха храна,отново без резултат опитваме с домашна храна,похапва по малко но не е достатъчно,отслабна малко,но иначе има енергия,жизнерадостна е няма промяна в поведението и.Дори и вода пие много малко,не е болна напално здрава е,но някой може ли да ми обясни на какво може се дължи този отказ от храна,не е нормално да не яде по 3-4 дни???
П.П Благодаря предварително :smile:

Прекрасни сладурковци имате,целувки на всички лудетини :smile:

#4108 Потребителят е офлайн   black MORTY kid Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 December 2011 - 11:36 PM

http://www.youtube.c...h?v=bim01gFuvNE

#4109 Потребителят е офлайн   Aneliya.Nik Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 December 2011 - 11:41 AM

Показване на мнениетоblack MORTY kid, в 07 December 2011 - 11:36 PM, написа:

Много много луд, всеки ден се убеждавам колко луда порода са тези кучета.

Ние вече станахме почти на 1 месец и всеки ден сме по-диви...

https://www.facebook...30842644&type=1

#4110 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2011 - 10:50 PM

Разглеждайки си архива с летните снимки реших да ви постопля душите с една на диванетата :)))))

Снимка (и)

• Прикачена снимка

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 204
  • 205
  • 206
  • 207
  • 208
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема