Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 203
  • 204
  • 205
  • 206
  • 207
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#4071 Потребителят е офлайн   nerkata Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 November 2011 - 10:10 PM

Показване на мнениетоdesi79, в 28 November 2011 - 09:19 PM, написа:

nercata, ще ме извините много,но примерът Ви няма нищо общо със случаят. Ако всички тръгнем да си използваме и поощряваме кучетата за това което са създадени,,,,до къде ще стигнем? Трябва да си контролираме кучетата.Това се опитват да кажат всички изказали се! Или искате малките кучета да гонят котките като плячка,а големите кучета да гонят малките като такава? Всяко куче има истинкт да гони котки.Но зучена команда Не върши работа. А ако историята беше кучо подгони котка и го сгази кола? Щяхте ли да поздравите щенок и стопанката му за съхранените ловни истинкти?

...здравейте...имате право за контрола,но тази последоваделност водеща към пътен инцидент,няма общо със ситуацията...много често лисици,язовци и др.убиват териери,което е жалко разбира се,но това е природа и понякога тя е по-силна от всичко...сигурен съм,че дамата се е уплашила и не е могла да реагира...и съм сигурен още,че много добре знае какво трябва да прави кучето и...но се е случило и и е неприятно и затова го е споделила с нас...в очакване да разберем как се чувства тя,а не котката и доколкото разбирам кучо не е поощряван...лошо стечение на обстоятелствата...възгледите ни са различни и не искам да натрапвам мнение....поздрави на Вас и късмет!

#4072 Потребителят е офлайн   Boevi Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 28 November 2011 - 10:49 PM

Наблюдавам и нашия ДРТ и се възхищавам на ловните му инстинкти.Това обаче маалко ме и плаши,защото ще живее в домашни условия. От малък съм живял с над 10-на кучета -различни породи и повечето съм ги възпитавал,но двумесечен бебок с такива рефлекси не бях виждал...
Дора беше достатъчно искрена да сподели случката,знаейки,че може да бъде критикувана и го е направила,защото е изумена и объркана от реакцията на нейното куче,но от сега нататък тя най-вероятно ще е нащрек. Не е лесно с тази порода ,а случая ни припомня за ловния нрав на нашите д'зверчета, а едновременно-толкова сладки и любвеобилни към хората.
Успех ,както на мен,така и на всички във възпитанието на "неукротимите" :))

#4073 Потребителят е офлайн   nerkata Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 28 November 2011 - 11:17 PM

Показване на мнениетоBoevi, в 28 November 2011 - 10:49 PM, написа:

Наблюдавам и нашия ДРТ и се възхищавам на ловните му инстинкти.Това обаче маалко ме и плаши,защото ще живее в домашни условия. От малък съм живял с над 10-на кучета -различни породи и повечето съм ги възпитавал,но двумесечен бебок с такива рефлекси не бях виждал.
Дора беше достатъчно искрена да сподели случката,знаейки,че може да бъде критикувана и го е направила,защото е изумена и объркана от реакцията на нейното куче,но от сега нататък тя най-вероятно ще е нащрек. Не е лесно с тази порода ,а случая с Дора ни припомня за ловния нрав на нашите д'зверчета, а едновременно-толкова сладки и любвеобилни към хората.
Успех ,както на мен,така и на всички във възпитанието на "неукротимите" :))

...и нашият разбойник си живее царски в къщи,но смятам да го водя и в гората...сигурен съм,че там ще е в стихията си и не искам да му отнемам това удоволствие...,въпреки че най-вероятно с тая моя гора скоро ще ми намерят място до гончето ми в двора;)

#4074 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 29 November 2011 - 09:41 AM

Показване на мнениетоnerkata, в 28 November 2011 - 07:56 PM, написа:

...не ме засягате с Вашето мнение...според мен обаче никъде не споменах,че Вие говорите глупости...само от уважение към тук пишещите...без значение дали съм си го помислил...изказах мнение като ловец и ценител на чистопородните кучета...и пак казвам въпрос на интерпретация...бих Ви препоръчал да запазим добрия тон на общуване и приемате мнение различно от Вашето...Поздрави и късмет!

Кучето,което се използва за лов е едно-куче,което не се изполва за лов и убива котки съвсем друго!И не няма да поощря котката си да убива мишки.За това си има капани.Хващам мишока и го пускам някъде далеч да си живее.Няма да споря с Вас на тема лов,защото съм против лова.Но не можете да ме убедите,че макар и ловно куче видите ли намирате за нормално,че утрепало котката.И моята овчарка има инстикт за охрана ама не убива всеки човек минал покрай мен или здрависал се с мен.Контрол и възпитание!Не вярвам Дора да е стояла и да е гледала с кеф как кучето й,приятелят на децата й убива друго беззащитно същество.
Затова и не харесвам ловци-хора гледащи с кеф как умира животно-беззащитно.
Ето Ви и една стара тема за лова и жестокостта:
http://forum.dog.bg/...BE%D1%81%D1%82/
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#4075 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пчеларство,градинарство,животновъдство и др. тел:0878532677

Публикувано: 29 November 2011 - 02:24 PM

Показване на мнениетоdora, в 26 November 2011 - 06:39 PM, написа:

Прекрасна снимка на красиво куче.
Аз да ви се оплача от нашето диване отново - днес за пореден път ме уплаши .Подгони една котка , хвана я и докато не я уби не спря.Зная ,че сигурно е инстинкт ,но ми стана страховито и направо се разтреперих.Толкова мила душица е , от устата можеш да му вземеш храната , децата го мачкотят като играчка , а ....
Какво мислите?

Мисля си че това че се е настървило на котки не е здравословно и за самото куче. вземете мерки ако все още можете да постигнете някакъв резултат

#4076 Потребителят е офлайн   merry_ny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 November 2011 - 04:34 PM

В случая аз нямах желание да коментирам случката, защото естествено ще осъдя поведението на кучето на Дора и сътветно нейното, като негов стопанин. За мен е непремливо и ужасно да се убиват животни. Убедена съм, че се е случило без умисъл или поощрение от нейна страна, но е факт, че кучето й е убило котка и поведението му трябва да се коригира. Нямах желание за коментар, защото мисля, че няма нужда да се нападаме и обвиняваме в този форум, надявайки се, че Дора няма да допусне това да се повтори. Убедена съм, че повечето пишещи тук са на това мнение и за това не виждаме десетки страници с обвинителни коментари.
nerkata, имам усещането че сте се регистрирали само за да кажете колко добре се е получило, че кучето упражнява ловния си инстинкт и да предизвиквате спорове от една доста неприятна случка.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#4077 Потребителят е офлайн   Diversia Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 November 2011 - 08:01 PM

Толкова се радвам, че моето зверче още го страх и от котки и не проявява никакъв интерес към тях :smile:
Аз също съм много против убиването на животни и не бих позволила на моето куче да нападне каквото и да е животно!!
User's Signature

Качена снимка

#4078 Потребителят е офлайн   nerkata Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 29 November 2011 - 08:53 PM

[ Убедена съм, че повечето пишещи тук са на това мнение и за това не виждаме десетки страници с обвинителни коментари.
nerkata, имам усещането че сте се регистрирали само за да кажете колко добре се е получило, че кучето упражнява ловния си инстинкт и да предизвиквате спорове от една доста неприятна случка.
[/quote]
...регистрирах се за да няма десетки обвинителни коментари...не предизвиквам спорове...четете внимателно,а не подборно...за мен случката е забравена...минало...темата е Джак Ръсел Териер,а не ''да си запалим ли къщата да изгори на комшията плевника''...странно какви хора има...ако Ви липсва комуникация,според мен не бива да се съсредоточавате точно върху моето мнение...човека го направихме на нищо...Дора,извинете ме ако съм причинил неудобство на Вас и близките по темата хора и джакове...

#4079 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2011 - 10:39 AM

Хайде спрете да я дъвчете тази тема с котката.. Случилото се е много неприятно да, предполагам и Дора не е стояла безучастно, но за съжаление такива неща са се случвали и ще продължават да се случват... нека не драматизираме излишно нещата. Ако котката е домашна и някой стопанин си е изгубил животинчето, то той има не по-малко вина за това, че я е пуснал безпризорно по улиците!
Казвала съм го преди, казвам го и сега.. нашите кучета не трябва да се движат в населените места без повод.... честно казано аз на моите диванета доверие им нямам и въпрки, че сме работили доста смятам, че не са достатъчно послушни за да ги пусна да си припкат волно около мен, освен ако не сме из гората!

#4080 Потребителят е офлайн   dora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2011 - 10:42 AM

Бях решила да не пиша повече , но така или иначе вече го правя.
Майло не за пръв път гони котки ,но нещата обичайно са приключвали бързо с пискливото му лаене под някое дърво и после обратно при мен.Даже в къщата на мамини има една и ...не бих казала ,че го дразни толкова ,а по-скоро някак на игра-тя съска ,той лае и ...край.
Никога не съм и мислила ,че ще се стигне до това.Пускам го без повод буквално в горите тилилейски- далеч от блоковете на една гола поляна на която няма никой и има видимост.Мислех си ,че е добър избор.От къде и как се е появила котката и да го умувам за съжаление се случи.Факт е ,че Майло не чуваше , а аз....
Вчера го водих на летището - поредния пущинак.След като се натича и надуши е няма по-послушно куче от него.Идва при команда и изпълнява каквото кажа.Ако дори за миг съм си мислила ,че ще пощурее така никога нямаше да го пусна.Благодаря на всички за мненията.
Какво ще го правя този дивак?

#4081 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 November 2011 - 10:43 AM

Показване на мнениетоradusha, в 30 November 2011 - 08:39 AM, написа:

но за съжаление такива неща са се случвали и ще продължават да се случват... нека не драматизираме излишно нещата

Ще се случват,да като има безотговорни стопани.Ако котката е бездомна какво все едно,че нищо не се е случило ли?Ако котката се е пускала да се разхожда свободно от някой то да тогава може да говорим за някаква вина на стопанина,но ако е било загубено не виждам в кой е вината.Ако за Вас смъртта на една котка е драматизация то не знам какво да кажа......
Пък все пак джак е малко куче може просто да се хване и вдигне във въздуха,не е голямо куче,което трудно да се отмести от жертвата.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#4082 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2011 - 11:01 AM

Показване на мнениетоnerkata, в 28 November 2011 - 09:52 PM, написа:

...искам да попитам как бихте постъпили ако в къщата ви влезне плъх например????Във всеки случай то е безобидно мишле...,но...какво се случва с мишлето????Смърт!!! От всички нас се очаква това...или котката ви ще свърши тази работа...нали?И нея задължително ще поощрите...така че това действие е въпрос на интерпретация...

Ами случая с убитата котка не искам да коментирам,но горното не мога да пропусна.Живея в къща,имам и котка,влизат и мишки.А котаракът ми е ловец,но не само че не го поощрявам,но съм взела всички възможни мерки да не хваща дребни животинчета.Има каишка със звънче,за да го чуват и да се спасяват.Обиколих половин София и околностите за да намеря хуманен капан за мишки, и ако се хванат през зимата,когато навън е студено си ги гледам като домашни любимци до пролетта,когато ги пускам далеч от къщите,на полето.Не веднъж съм гонила котака по двора за да измъкна поредната плячка от устата му - гущер,жаба,врабче.И ако са били сериозно ннаранени съм ги гледала до пълното им възстановяване.Но сигурно аз не съм в ред :dh_188:
Много съжалявам за офф-а,ама не можах повече да се сдържа.
User's Signature

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ

#4083 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 November 2011 - 01:05 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 30 November 2011 - 10:43 AM, написа:

Ще се случват,да като има безотговорни стопани.Ако котката е бездомна какво все едно,че нищо не се е случило ли?Ако котката се е пускала да се разхожда свободно от някой то да тогава може да говорим за някаква вина на стопанина,но ако е било загубено не виждам в кой е вината.Ако за Вас смъртта на една котка е драматизация то не знам какво да кажа......
Пък все пак джак е малко куче може просто да се хване и вдигне във въздуха,не е голямо куче,което трудно да се отмести от жертвата.

Shibumi, водиш дискусия с човек, чиито невръстни джакове станаха родители "без да искат" и без да се драматизира. Поколението сигурно е разпродадено.

Джак ръселът е териер, а не просто дребно, сладко и безобидно кученце, което може и да не се обучава, нали е мъничко.
Отделна тема са всичките, народили се джакоподобни кученца, които не е ясно колко общо имат с джаковете като екстериор и характер.
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#4084 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2011 - 02:56 PM

Показване на мнениетоFibsi, в 30 November 2011 - 01:05 PM, написа:

Shibumi, водиш дискусия с човек, чиито невръстни джакове станаха родители "без да искат" и без да се драматизира. Поколението сигурно е разпродадено.

Джак ръселът е териер, а не просто дребно, сладко и безобидно кученце, което може и да не се обучава, нали е мъничко.
Отделна тема са всичките, народили се джакоподобни кученца, които не е ясно колко общо имат с джаковете като екстериор и характер.

За да не навлизам пак в един безконечен спор само ще ви кажа, че да, кучетата ми станаха без да сме го искали родители.. без да ми слагате иронизиращи кавички и дали сме драматизирали или не едва ли ще ви стане ясно, защото един интелигентен човек няма да тръгне да прави драми по форумите както вас, а ще търси съдействие на правилните места. А какво сме направили с кученцата - това пък е мноооооооого далече от вашите интереси.
П.С. Отговарям ви просто за да не стоя мълчейки, безучастно, въпреки, че не виждам каква е връзката с темата.. какво говорите от тук нататък ама хич не ме интересува :tb_195:

#4085 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 November 2011 - 04:02 PM

Показване на мнениетоradusha, в 30 November 2011 - 02:56 PM, написа:

За да не навлизам пак в един безконечен спор само ще ви кажа, че да, кучетата ми станаха без да сме го искали родители.. без да ми слагате иронизиращи кавички и дали сме драматизирали или не едва ли ще ви стане ясно, защото един интелигентен човек няма да тръгне да прави драми по форумите както вас, а ще търси съдействие на правилните места. А какво сме направили с кученцата - това пък е мноооооооого далече от вашите интереси.
П.С. Отговарям ви просто за да не стоя мълчейки, безучастно, въпреки, че не виждам каква е връзката с темата.. какво говорите от тук нататък ама хич не ме интересува :tb_195:

Ето, че сте търсили съдействие в този форум: ПОМОЩ бременно куче на 1г. и 2 м.
Посъветвали са Ви какво да правите и не сте се появили повече, дори да кажете какво е станало и какво решение сте взели.
Не знам защо си позволявате да определяте писането на останалите като "правене на драми".
Връзка с темата има, според мен. Дава на хората представа що за човек пише, че за смърта на котката бил виновен нейният евентуален имагинерен собственик, който я бил пуснал да се разхожда.
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#4086 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 November 2011 - 05:16 PM

Показване на мнениетоFibsi, в 30 November 2011 - 02:02 PM, написа:

Показване на мнениетоradusha, в 30 November 2011 - 02:56 PM, написа:

Ето, че сте търсили съдействие в този форум: ПОМОЩ бременно куче на 1г. и 2 м.
Посъветвали са Ви какво да правите и не сте се появили повече, дори да кажете какво е станало и какво решение сте взели.
Не знам защо си позволявате да определяте писането на останалите като "правене на драми".
Връзка с темата има, според мен. Дава на хората представа що за човек пише, че за смърта на котката бил виновен нейният евентуален имагинерен собственик, който я бил пуснал да се разхожда.
:ba_025:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#4087 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2011 - 09:21 PM

Дора, много съжалявам за случилото се и ти съчувствам за преживяното. Но и те поздравявам за смелостта да го напишеш тук, защото... видя какво последва. Чета този форум всеки ден от две години - едни и същи "всезнаещи" и "специалисти" по кучешко поведение и възпитание се появяват и изчезват. В крайна сметка и аз се оказах неподготвена за това, което ме очаква с мъжко куче джакче в "пубертета" и много "лесното възпитание" и "контрола", който трябвало да е задължителен и т.н. В крайна сметка се почувствах абсолютен тъпан относно моето куче, реших че и той е тъпак докато не осъзнах, че това са изискванията на "знаещите и можещите" - с техните "така трябва, а така не трябва..." Важното е да приемеш Майло такъв какъвто е - с джаковете май е така, аз се примирих със задължителния повод, ама си купих 15 метров - навивам си го непрекъснато на ръката, но така и той си тича и аз - спокойна :ba_025: Така че моят съвет е - не му се доверявай много много - те са си диванета - абсолютно всичко разбират, знаят какво ще последва в момента в който си го помислиш и така - направи съжителството ви спокойно и без ексцесии и не обръщай много внимание на всички дето те порицават и мъмрят, а всъщност не се знае те какво са преживели с техните перфектни кучовци :md_064:
Наистина, внимавай с Майло, не са за пускане тези диванета - не за друго, за твое спокойствие и равновесие в съвместния ви живот :db_046:
User's Signature

Качена снимка

#4088 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 November 2011 - 09:59 PM

Имаше въпрос какво мислите за случката.Еми хората си казаха мнението.Дали на някой му харесва или не си е негова работа.Но трябва ли да лъжа какво мисля?
Порицание и мъмрене-не сме в детската градина.Градивна критика.Приемате вашето куче такова каквото е?Не искам да го преиначавам,но трябва ли да си приемам кучето като котко-убиец и да се примиря с това?Имам 2 кучета,които силно мразят котки знам за какво говоря.Но досега не са убили котка и в обучението сме стигнали до там да не ги забелязваме и да се разминаваме спокойно.Пък подигравателните кавички на кой бил специалист и вечно знаещ-какво да коментирам.Щото гроздето е високо,та е кисело.
Като не ви е угодно мнението на другите,то ние сме прави другите грешат,нали?
Останете със здраве .....
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#4089 Потребителят е офлайн   jesse Икона

Публикувано: 01 December 2011 - 10:28 AM

Големи всезнайковци имало тука и порицават, порицават... Джак Ръсела е ТЕРИЕР и е създаден за ЛОВ и да се подтиска ловния му инстинкт е неправилно, позовавам се на http://www.therealja...reed/index.php. Моето кученце беше на 4 месеца и най дружелюбно и игриво се доближи до една улична котка, която се разфуча и го издра по нослето (котката следва своя инстинкт). От тогава Джеси като види котка пощурява и сега вече когато е голям (на ръст е малко по голям от котарак) ако хване някоя не знам какъв ще е резултата от схватката (не си мислете че котките са милички и беззащитни, свидетел съм как с две лапи по носа една котка спря нападението на много по голямо куче). А който не иска Джакът му да е ТЕРИЕР да си вземе Пинчер...

#4090 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2011 - 11:49 AM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 30 November 2011 - 07:59 PM, написа:

...Щото гроздето е високо,та е кисело.
Останете със здраве .....

По повод киселото грозде - вижте началото на нашето съжителство и обучението, което вървеше като песен докато не стана на годинка...
http://www.youtube.c...h?v=v2-NsTgK0Dw

Аз си признавам, че съм пропуснала нещо в някакъв момент, но продължавам да се боря и да си тренираме командите - в момента сме на етап сами, без повод, но само в заградената площадка. Докато не съм на 100% сигурна, че ще ме слуша и навън, няма да го пусна без повод извън нея.
User's Signature

Качена снимка

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 203
  • 204
  • 205
  • 206
  • 207
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема