Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 216
  • 217
  • 218
  • 219
  • 220
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#4341 Потребителят е офлайн   Stenben Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 February 2012 - 05:00 PM

Здравейте,пробвайте да го изведете веднага след като се е наспал например и след като свърши някоя от нуждите си-наградка и можеби трябва да поостане по-дълго време навън(30-40мин.)
User's Signature

bugsy-jack russel terrier

#4342 Потребителят е офлайн   vlado_judasa Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 February 2012 - 07:29 PM

Показване на мнениетоStenben, в 23 February 2012 - 05:00 PM, написа:

Здравейте,пробвайте да го изведете веднага след като се е наспал например и след като свърши някоя от нуждите си-наградка и можеби трябва да поостане по-дълго време навън(30-40мин.)

Това го пробвахме вече.Днес го изведох веднага след сън,бяхме навън почти 1 час и нищо не свърши.
След като се прибрахме веднага си отиде на вестниците.Може би трябва да бъдем по упорити. :smile: обесняваме си го с това че е още малък и затова навънка не може да се отпусне
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#4343 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2012 - 08:03 AM

Пробвайте като сте навън, да го оставите да подуши пишита и акита на други кученца, така ще се научи по-бързо. И да - след успех - наградка! :dog:
User's Signature

Качена снимка

#4344 Потребителят е офлайн   ikka_6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2012 - 09:19 AM

Изнесете вестника му навън, след като се е наспал или се е на ял. Така нашето куче свикна бързо, бързо :ba_025:

#4345 Потребителят е офлайн   beni_kali Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 February 2012 - 12:20 PM

Дано да не ставам досадна с въпросите, но като незнам предпочитам да питам отколкото да карам през глава, пък били въпросите ми смешни или глупави :)
Видях че има тема за страхливи кучета и прочетох всички отгвори, но така и не открих това което ме интересува. Моята Джаки също забелязвам че е доста страхлива , а навсякъде чета че са смели кучета. На седем месеца е, среща се с други кучета всеки ден, опитвам се да преодолея моя страх от бездомни и едри породи и гледам да я срещам и с такива, расте с хора от различна възраст включително и с деца на 6 год , 2год и бебе.
Когато вървим по улицата с интерес гледа хората от далеч, но когато ги доближим, подвива опашка и ги заобикаля или се шмугва в краката ми, когато се срещне с кучета по едри от нея положението е същото освен ако не са и познати. Миналата седмица реших да отида на друга полянка, където се разхождат по едри кучета . Две от тях (хъски и доберман) се втурваха към нея за да играят но вида им явно я уплаши още повече, хъскито дори я понастъпа и тя взе да "плаче", скочи на краката ми и почна да скимти да се прибираме.
Вчера пък на нашата полянка в далечината видя и чу деца, почна да се радва, а когато те дойдоха на свой ред да и се порадват отново взе да скача от горе ми и да се крие. Едновременно имаше и страх и любоитство, но така и не се осмели да отиде да поиграе нищо ще бяхме клекнали в кръгче с децата. Като цяло не позволява на никой да я пипа освен ако не е от семейството, а точно това незнам дали е добре или не. Все пак не искам мастия,колкото и грозно да звучи, дето да ходи при всички но и не искам бъзла... Къде греша и как да постъпвам?

#4346 Потребителят е офлайн   beni_kali Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 February 2012 - 10:00 AM

Показване на мнениетоbeni_kali, в 24 February 2012 - 12:20 PM, написа:

Дано да не ставам досадна с въпросите, но като незнам предпочитам да питам отколкото да карам през глава, пък били въпросите ми смешни или глупави :)
Видях че има тема за страхливи кучета и прочетох всички отгвори, но така и не открих това което ме интересува. Моята Джаки също забелязвам че е доста страхлива , а навсякъде чета че са смели кучета. На седем месеца е, среща се с други кучета всеки ден, опитвам се да преодолея моя страх от бездомни и едри породи и гледам да я срещам и с такива, расте с хора от различна възраст включително и с деца на 6 год , 2год и бебе.
Когато вървим по улицата с интерес гледа хората от далеч, но когато ги доближим, подвива опашка и ги заобикаля или се шмугва в краката ми, когато се срещне с кучета по едри от нея положението е същото освен ако не са и познати. Миналата седмица реших да отида на друга полянка, където се разхождат по едри кучета . Две от тях (хъски и доберман) се втурваха към нея за да играят но вида им явно я уплаши още повече, хъскито дори я понастъпа и тя взе да "плаче", скочи на краката ми и почна да скимти да се прибираме.
Вчера пък на нашата полянка в далечината видя и чу деца, почна да се радва, а когато те дойдоха на свой ред да и се порадват отново взе да скача от горе ми и да се крие. Едновременно имаше и страх и любоитство, но така и не се осмели да отиде да поиграе нищо ще бяхме клекнали в кръгче с децата. Като цяло не позволява на никой да я пипа освен ако не е от семейството, а точно това незнам дали е добре или не. Все пак не искам мастия,колкото и грозно да звучи, дето да ходи при всички но и не искам бъзла... Къде греша и как да постъпвам?
Сега пък забелязвам че в къщи и в двора е по смеличка. Лае непознати, но когато тръгнат към нея да я поглаят или бяга на страна, или отново сяда до мен или се скрива и сле секунди отново набира смелост

#4347 Потребителят е офлайн   vlado_judasa Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 February 2012 - 10:10 AM

Пък нашия юнак все още не си върши кучешката работа , окуражаваме се с това че е малък, надявам се до две седмици да почне да пиша навън. Трябва да пробвам и метода на ikka_6 днес ще опитам.
User's Signature

#4348 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пчеларство,градинарство,животновъдство и др. тел:0878532677

Публикувано: 26 February 2012 - 02:36 PM

. Миналата седмица реших да отида на друга полянка, където се разхождат по едри кучета . Две от тях (хъски и доберман) се втурваха към нея за да играят но вида им явно я уплаши още повече, хъскито дори я понастъпа и тя взе да "плаче", скочи на краката ми и почна да скимти да се прибираме.

Можели някоя снимка да я видим .Има една пословична зависимост че кучетата по характер и поведение приличат до някаква степен на стопаните си.

Ще цитирам нещо което ти сама си го разбрал в по горния си пост
("Както пише в коментар по горе - ние си ги възпитаваме ние ще си ги търпим")

или поведението на домашния ви любимец е последвие от вашето поведение

не се заяждам просто искам да ти подскажа какво трябва се прави

Мод: Моля, не ползвайте червения цвят, той е запазен за редакция от страна на модераторския екип.

#4349 Потребителят е офлайн   beni_kali Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 February 2012 - 03:10 PM

Показване на мнениетоkapanec, в 26 February 2012 - 02:36 PM, написа:

. Миналата седмица реших да отида на друга полянка, където се разхождат по едри кучета . Две от тях (хъски и доберман) се втурваха към нея за да играят но вида им явно я уплаши още повече, хъскито дори я понастъпа и тя взе да "плаче", скочи на краката ми и почна да скимти да се прибираме.

Можели някоя снимка да я видим .Има една пословична зависимост че кучетата по характер и поведение приличат до някаква степен на стопаните си.

Ще цитирам нещо което ти сама си го разбрал в по горния си пост
("Както пише в коментар по горе - ние си ги възпитаваме ние ще си ги търпим")

или поведението на домашния ви любимец е последвие от вашето поведение

не се заяждам просто искам да ти подскажа какво трябва се прави

Не го разбирам като заяждане, не се безпокойте! Приемам всякакви прпоръки и коментари - негативни, положителни. Не познавам поведението на кучетата като цяло, незнам как аз самата да реагирам в определени ситуациии. При страх и свиване в краката ми незнам дали е необходимо да постъпвам по един или друг начин. Незнам как да се държа когато я срещам с големи кучета при положение че се страхува. Да, от улични и големи кучета и аз се страхувам, но не ги отбягвам когато съм с нея, като в повечето случай разчитам че стопаните им са коректни и искренни казвайки че кучето не е агресивно. В случай че се уплаши и започне да "моли" да я прибирам, да си тръгвам ли или да продължа разходката по поляната? Това са все въпроси които човек без опит или ще научи сам с времето, като е възможно да попадне в неприятни ситучции, или за даизбекне именно такива ситуации щепотърси съвет от опитни хора. И както казах и по рано предпочитам да задавам смешни въпроси от колкото например да я срещам с кучета които е възможно да я наранят (срещнах подобни случаи във форума) или пък да избягвам такива срещи влияейки на бъдещето развитие на характера и
Дали да я допускам за игра с други хора и деца това да, зависи от това как ще я възпитам, но страха незнам колко е повлиян от възпитанието., незнам как аз самата да и помогна да го преодолее. Не съм наясно как от далеч се радваме и следим с интерес , а когато се приближат хората гледаме да се отдалечим максимално.

Ето я и нея:
Прикачена снимка

#4350 Потребителят е офлайн   Г-н Белев Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 26 February 2012 - 09:37 PM

Здравейте, най-после и аз мога да се похваля като горд стопанин на Джак Ръсел териерче.Днес си го взехме на 32 дена е може би малко рано го взехме, но нетърпението е голямо.Кръстихме го Rush, а ето го и него самия:
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
За сега предимно спинка, после става веднага си свършва кучешката работа, хапва малко и пак ляга.Искам да попитам как да го научим да си пишка на памперсчето, защото като стане и започваме да го преследваме с него, но само няколко пъти успя да улучи.
User's Signature

#4351 Потребителят е офлайн   plamka8711 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 February 2012 - 10:01 PM

Здравейте, Rush е голям сладур, да Ви е жив и здрав, аз след 30 дни очаквам да си взема такава топчица живот и здраве:))Иначе от познат знам, че е научил неговото да пишка на памперс като намокря памперса с малко урина от кученцето като си свърши работата не където трябва и му показва... и от раз се е научило.. не знам дали е правилно, но все пак споделям. :)

#4352 Потребителят е офлайн   Г-н Белев Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 26 February 2012 - 10:18 PM

Благодаря, ние точно това правим като се изпишка не където трябва, му се караме и го потупваме по дупето, след което обираме свършеното с памперса и му даваме да го подуши за да се научи къде трябва да ги прави тея работи.Ще видим все пак му е първи ден при нас утре продължаваме.
User's Signature

#4353 Потребителят е офлайн   bat_jan Икона

Публикувано: 26 February 2012 - 10:22 PM

Честито колега,хубаво кутре много да те радва....а за пишкането аз процедирах така,при всяко ставане от сън(и след всяко хранене) взимам кученцето и го занасям до памперса и го чакам да си свърши работата,когато е готово го отнасям обратно и така докато му стане навик(2-3 дена)и след това по същия начин но не го отнасям на ръце а го викам до определеното място където е памперса(при мен е в банята)аз имам три джакчета и трите съм ги научил по този начин(вече нямат памперс)сега вече са свикнали и тичат към банята,но трябва да го следиш почне ли да да се върти в кръг и да подскача нервно го караш дори и да не свърши нищо,това е от мен дано да съм помогнал.

#4354 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пчеларство,градинарство,животновъдство и др. тел:0878532677

Публикувано: 27 February 2012 - 08:53 AM

Голям сладур е Rush да ви слуша и радва много дълги години:mg_062:

#4355 Потребителят е офлайн   marianamarianka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 February 2012 - 10:54 PM

Здравейте имам въпрос ако може да ми помогнете. Моя Спарки е почти на 8 месеца и го храня по 3 пъти на ден. На каква възраст трябва да стане, за да почна да го храня по 2 пъти на ден.

#4356 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 February 2012 - 11:40 PM

Показване на мнениетоmarianamarianka, в 27 February 2012 - 10:54 PM, написа:

Здравейте имам въпрос ако може да ми помогнете. Моя Спарки е почти на 8 месеца и го храня по 3 пъти на ден. На каква възраст трябва да стане, за да почна да го храня по 2 пъти на ден.

Хич не се притеснявай толкова:))) Ние от 3 месечен го храним по 2 пъти на ден и се развива чудесно. Пък и вие би трябвало до сега да си го усещате най-добре как да си го гледате. Пробвайте го с по два пъти на ден, пък то кученцето само ще си покаже дали е ок.
User's Signature

#4357 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 February 2012 - 11:42 PM

Показване на мнениетоГ-н Белев, в 26 February 2012 - 09:37 PM, написа:

Здравейте, най-после и аз мога да се похваля като горд стопанин на Джак Ръсел териерче.Днес си го взехме на 32 дена е може би малко рано го взехме, но нетърпението е голямо.Кръстихме го Rush, а ето го и него самия:
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
За сега предимно спинка, после става веднага си свършва кучешката работа, хапва малко и пак ляга.Искам да попитам как да го научим да си пишка на памперсчето, защото като стане и започваме да го преследваме с него, но само няколко пъти успя да улучи.

Наистина е голям сладур :))) Дано ви радва много. Не се сдържах да не изкоментирам нещо-тези завеси според мен няма да ги бъде дълго време :)))))Просто ми стана весело като знам какви унищожители стават тези дяволчета :)))
User's Signature

#4358 Потребителят е офлайн   merry_ny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 February 2012 - 11:43 PM

[

Честито за бебока, много е сладък!!!
User's Signature

#4359 Потребителят е офлайн   merry_ny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 February 2012 - 11:46 PM

:ab_041:

Показване на мнениетоbizzardy, в 27 February 2012 - 11:42 PM, написа:

Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка

Наистина е голям сладур :))) Дано ви радва много. Не се сдържах да не изкоментирам нещо-тези завеси според мен няма да ги бъде дълго време :)))))Просто ми стана весело като знам какви унищожители стават тези дяволчета :)))

Оххх, като се замисля без колко неща сме можели да живеем... Това покривки, възглавници, первази, стени, уплътнения, чехли... има ли смисъл да продължавам??? :ud_009: :ab_041:
User's Signature

#4360 Потребителят е офлайн   marianamarianka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 February 2012 - 12:11 PM

Показване на мнениетоbizzardy, в 27 February 2012 - 11:40 PM, написа:

Показване на мнениетоmarianamarianka, в 27 February 2012 - 10:54 PM, написа:

Хич не се притеснявай толкова:))) Ние от 3 месечен го храним по 2 пъти на ден и се развива чудесно. Пък и вие би трябвало до сега да си го усещате най-добре как да си го гледате. Пробвайте го с по два пъти на ден, пък то кученцето само ще си покаже дали е ок.

Той е много лаком и вечно е гладен, но като го премерих онзи ден се оказа, че е 10 кила което маи е доста за 8 месечно куче :smile:

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 216
  • 217
  • 218
  • 219
  • 220
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни