Джак Ръсел териер
Публикувано: 23 February 2012 - 07:29 PM
Stenben, в 23 February 2012 - 05:00 PM, написа:
Това го пробвахме вече.Днес го изведох веднага след сън,бяхме навън почти 1 час и нищо не свърши.
След като се прибрахме веднага си отиде на вестниците.Може би трябва да бъдем по упорити.

Публикувано: 24 February 2012 - 12:20 PM
Видях че има тема за страхливи кучета и прочетох всички отгвори, но така и не открих това което ме интересува. Моята Джаки също забелязвам че е доста страхлива , а навсякъде чета че са смели кучета. На седем месеца е, среща се с други кучета всеки ден, опитвам се да преодолея моя страх от бездомни и едри породи и гледам да я срещам и с такива, расте с хора от различна възраст включително и с деца на 6 год , 2год и бебе.
Когато вървим по улицата с интерес гледа хората от далеч, но когато ги доближим, подвива опашка и ги заобикаля или се шмугва в краката ми, когато се срещне с кучета по едри от нея положението е същото освен ако не са и познати. Миналата седмица реших да отида на друга полянка, където се разхождат по едри кучета . Две от тях (хъски и доберман) се втурваха към нея за да играят но вида им явно я уплаши още повече, хъскито дори я понастъпа и тя взе да "плаче", скочи на краката ми и почна да скимти да се прибираме.
Вчера пък на нашата полянка в далечината видя и чу деца, почна да се радва, а когато те дойдоха на свой ред да и се порадват отново взе да скача от горе ми и да се крие. Едновременно имаше и страх и любоитство, но така и не се осмели да отиде да поиграе нищо ще бяхме клекнали в кръгче с децата. Като цяло не позволява на никой да я пипа освен ако не е от семейството, а точно това незнам дали е добре или не. Все пак не искам мастия,колкото и грозно да звучи, дето да ходи при всички но и не искам бъзла... Къде греша и как да постъпвам?
Публикувано: 26 February 2012 - 10:00 AM
beni_kali, в 24 February 2012 - 12:20 PM, написа:
Видях че има тема за страхливи кучета и прочетох всички отгвори, но така и не открих това което ме интересува. Моята Джаки също забелязвам че е доста страхлива , а навсякъде чета че са смели кучета. На седем месеца е, среща се с други кучета всеки ден, опитвам се да преодолея моя страх от бездомни и едри породи и гледам да я срещам и с такива, расте с хора от различна възраст включително и с деца на 6 год , 2год и бебе.
Когато вървим по улицата с интерес гледа хората от далеч, но когато ги доближим, подвива опашка и ги заобикаля или се шмугва в краката ми, когато се срещне с кучета по едри от нея положението е същото освен ако не са и познати. Миналата седмица реших да отида на друга полянка, където се разхождат по едри кучета . Две от тях (хъски и доберман) се втурваха към нея за да играят но вида им явно я уплаши още повече, хъскито дори я понастъпа и тя взе да "плаче", скочи на краката ми и почна да скимти да се прибираме.
Вчера пък на нашата полянка в далечината видя и чу деца, почна да се радва, а когато те дойдоха на свой ред да и се порадват отново взе да скача от горе ми и да се крие. Едновременно имаше и страх и любоитство, но така и не се осмели да отиде да поиграе нищо ще бяхме клекнали в кръгче с децата. Като цяло не позволява на никой да я пипа освен ако не е от семейството, а точно това незнам дали е добре или не. Все пак не искам мастия,колкото и грозно да звучи, дето да ходи при всички но и не искам бъзла... Къде греша и как да постъпвам?
Публикувано: 26 February 2012 - 02:36 PM
Можели някоя снимка да я видим .Има една пословична зависимост че кучетата по характер и поведение приличат до някаква степен на стопаните си.
Ще цитирам нещо което ти сама си го разбрал в по горния си пост
("Както пише в коментар по горе - ние си ги възпитаваме ние ще си ги търпим")
или поведението на домашния ви любимец е последвие от вашето поведение
не се заяждам просто искам да ти подскажа какво трябва се прави
Мод: Моля, не ползвайте червения цвят, той е запазен за редакция от страна на модераторския екип.
Публикувано: 26 February 2012 - 03:10 PM
kapanec, в 26 February 2012 - 02:36 PM, написа:
Можели някоя снимка да я видим .Има една пословична зависимост че кучетата по характер и поведение приличат до някаква степен на стопаните си.
Ще цитирам нещо което ти сама си го разбрал в по горния си пост
("Както пише в коментар по горе - ние си ги възпитаваме ние ще си ги търпим")
или поведението на домашния ви любимец е последвие от вашето поведение
не се заяждам просто искам да ти подскажа какво трябва се прави
Дали да я допускам за игра с други хора и деца това да, зависи от това как ще я възпитам, но страха незнам колко е повлиян от възпитанието., незнам как аз самата да и помогна да го преодолее. Не съм наясно как от далеч се радваме и следим с интерес , а когато се приближат хората гледаме да се отдалечим максимално.
Ето я и нея:

Публикувано: 26 February 2012 - 09:37 PM
За сега предимно спинка, после става веднага си свършва кучешката работа, хапва малко и пак ляга.Искам да попитам как да го научим да си пишка на памперсчето, защото като стане и започваме да го преследваме с него, но само няколко пъти успя да улучи.
Публикувано: 26 February 2012 - 10:01 PM
Публикувано: 26 February 2012 - 10:18 PM
Публикувано: 26 February 2012 - 10:22 PM
Публикувано: 27 February 2012 - 11:40 PM
marianamarianka, в 27 February 2012 - 10:54 PM, написа:
Хич не се притеснявай толкова:))) Ние от 3 месечен го храним по 2 пъти на ден и се развива чудесно. Пък и вие би трябвало до сега да си го усещате най-добре как да си го гледате. Пробвайте го с по два пъти на ден, пък то кученцето само ще си покаже дали е ок.
Публикувано: 27 February 2012 - 11:42 PM
Г-н Белев, в 26 February 2012 - 09:37 PM, написа:
За сега предимно спинка, после става веднага си свършва кучешката работа, хапва малко и пак ляга.Искам да попитам как да го научим да си пишка на памперсчето, защото като стане и започваме да го преследваме с него, но само няколко пъти успя да улучи.
Наистина е голям сладур :))) Дано ви радва много. Не се сдържах да не изкоментирам нещо-тези завеси според мен няма да ги бъде дълго време :)))))Просто ми стана весело като знам какви унищожители стават тези дяволчета :)))
Публикувано: 27 February 2012 - 11:43 PM
[
Честито за бебока, много е сладък!!!
Публикувано: 27 February 2012 - 11:46 PM

bizzardy, в 27 February 2012 - 11:42 PM, написа:
Наистина е голям сладур :))) Дано ви радва много. Не се сдържах да не изкоментирам нещо-тези завеси според мен няма да ги бъде дълго време :)))))Просто ми стана весело като знам какви унищожители стават тези дяволчета :)))
Оххх, като се замисля без колко неща сме можели да живеем... Това покривки, възглавници, первази, стени, уплътнения, чехли... има ли смисъл да продължавам???

Публикувано: 28 February 2012 - 12:11 PM
bizzardy, в 27 February 2012 - 11:40 PM, написа:
marianamarianka, в 27 February 2012 - 10:54 PM, написа:
Хич не се притеснявай толкова:))) Ние от 3 месечен го храним по 2 пъти на ден и се развива чудесно. Пък и вие би трябвало до сега да си го усещате най-добре как да си го гледате. Пробвайте го с по два пъти на ден, пък то кученцето само ще си покаже дали е ок.
Той е много лаком и вечно е гладен, но като го премерих онзи ден се оказа, че е 10 кила което маи е доста за 8 месечно куче