Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 237
  • 238
  • 239
  • 240
  • 241
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#4761 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 September 2012 - 10:32 PM

Показване на мнениетоВ.Павлов, в 08 September 2012 - 10:01 PM, написа:

Аз пък не виждам, какво толкова се ежите за обявите на кучета. Ама били с щръкнали уши, ама било с 2 килограма по-голямо, не с такива петна и т.н. Според мен е по-добре човек да си купи куче от форума, макар и с "дефект", от колкото от борса, от къде в 90 % от случаите не се знае въобще от къде е кучето и колко е голямо.
За пример, аз си купих преди 10 месеца ДРТ от една зоо борса във Варна. Кучето, когато го купувах беше със словенски паспорт на 5 месеца. Впоследствие се оказа, че паспорта е фалшиф, а самото куче е на 7-8 месеца, защото си беше сменило зъбите. Бях попаднал и на няколко ветеринаря, които ми твърдяха, че не е ДРТ, а смесица, заради щръкналите уши. След коеото, попаднах на настоящият ми ветеринар и който се изрази ,цитирам точно : "Това са пълни измислици." Каза ми да се разровя в руските книги, форуми и сайтове и уви, в Русия всеки 3-ти ДРТ е с щръкнали уши. Шампиона за 2009г. и шампионката за 2010г. в Русия са с щръкнали уши.
Този така наречен "дефект", не пречи на кучето ми да е чистокръвен ДРТ по душа и характер, както и не е причина да не си го обичаме и да му се радваме.
Така че, това за отклоненията си е чиста проба "мерене на пи**и".
Аз имам женско куче и не смятам да го пускам на разплод именно, заради това насадило се мислене. Нищо, че за да си на 100% сигурен, че ДРТ ти е чистокръвен, с родословно дърво, трябва да подадеш заявление до точно 5 развъдника в Европа, които първо те разучават и одобряват, чак след това можеш да си вземеш котило, но на каква цена.... :ud_009:
А в България едва ли има и 20 човека, които в сегашно време биха инвестирали в изложбено куче, тъй както сами знаете, възвращаемостта, не е кой знае колко голяма.

Така че, в обобщение, мисля, че е не е нужно да се нападат толкова остро хората продаващи ДРТ(разбира се не явни мелези). Защото съм убеден, че 100% от търсещите тук, едвали търсят киноложко куче.

:ba_025:
Подкрепям!
За жалост обаче този форум започва да губи смисъла си-на никой не помога. Само безсмислена борба за "арийска кръв". Темите вървят само ако има спор и нападки за нещо, а не като има въпроси и молби.
Жалко...
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#4762 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 September 2012 - 11:21 PM

В грешка си- този форум помага изключително много на много хора.До скоро точно вашата тема си течеше така както трябва ,как играят,как да се научат на команди ,снимки,съвети,споделяхте радостта от намирането на изгубеите ДРТ. Но дойде август и както и миналата година по същото време темата вече е за помощ в изкарването на 100/200 лв от кученце с оправданието колко е беден българина и как няма родословни.И се предлага защото имало търсене видиш ли ...Това не е смисъла на този форум.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#4763 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2012 - 05:52 AM

desi79, шапка Ви свалям на търпението ... В смисъл - едни и същи неща, предъвкани по сто пъти и пак неразбрани!
Нещата са прости и ясни:
1. Кучето има родословие - значи е чистокръвно, породисто, и т.н. и т.н.
2. Кучето няма родословие - значи е породоподбно, дори и да покрива на 100 % стандарта!
Това са неща, които са валидни по цял свят, ако ще дискусии до второ пришествие да си водим ние тука дали, кой и колко печелел от чистопородното развъждане, дали или и колко ни е породисто животното и т.н. и т.н. - това няма да промени точка 1. и 2.
И още повече: Този форум има правила! Тези правила виждаме веднага, след като кликнем на бутона "Регистрирай"! И, за да се регистрираме, ние се съгласяваме с тях!Те изключват предлагането на непородисти кучила! Точка! Има правила - спазват се - има мир и спокойствие!
Който не намира смисъл в тези правила - чисто и просто не се регистрира или отива в друг форум ...
Дайте да се върнем към писането за нашите любимци, кой каква дивотия е свършил, как ни е преминало лятото и т.н. и т.н. ... Нали това е идеята на форума ...

Иначе, еженето за обявите можете да разберете, ако почетете и в другите подфоруми - особено в "Без дом" ... Пък и не само ... Но, има хора, които вземат ДРТ за "чистопороден" от зооборси, ферми, междусъседско развъждане и - изненада!-след 6 месеца той порастнал повече, изправил уши или нещо друго, което е извън стандарта ... И знаете ли как тези хора си решават проблема - бият му шута на улицата, щото е "дефектно" и тичат да вземат друго, още по-породисто ... Това не са насочени обвинения към който и да е ... а просто факти ...

Та, аз отново апелирам към всички - нека си се върнем към първоначалния облик на форума, когато в центъра бяха нашите любимци, тяхното поведение и начин на живот ... Аз, за няколкото години регистрация в този форум, научих много ... и смятам, че всеки, който е задал въпрос различен от "От къде да си купя кученце, ама не искам да го водя на изложби" е получил отговор и помощ ... Нека и занапред продължим по същия начин...
User's Signature

Качена снимка

#4764 Потребителят е офлайн   Shona JRT Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 September 2012 - 08:13 AM

Показване на мнениетоВ.Павлов, в 08 September 2012 - 10:01 PM, написа:

Аз пък не виждам, какво толкова се ежите за обявите на кучета. Ама били с щръкнали уши, ама било с 2 килограма по-голямо, не с такива петна и т.н. Според мен е по-добре човек да си купи куче от форума, макар и с "дефект", от колкото от борса, от къде в 90 % от случаите не се знае въобще от къде е кучето и колко е голямо.
За пример, аз си купих преди 10 месеца ДРТ от една зоо борса във Варна. Кучето, когато го купувах беше със словенски паспорт на 5 месеца. Впоследствие се оказа, че паспорта е фалшиф, а самото куче е на 7-8 месеца, защото си беше сменило зъбите. Бях попаднал и на няколко ветеринаря, които ми твърдяха, че не е ДРТ, а смесица, заради щръкналите уши. След коеото, попаднах на настоящият ми ветеринар и който се изрази ,цитирам точно : "Това са пълни измислици." Каза ми да се разровя в руските книги, форуми и сайтове и уви, в Русия всеки 3-ти ДРТ е с щръкнали уши. Шампиона за 2009г. и шампионката за 2010г. в Русия са с щръкнали уши.
Този така наречен "дефект", не пречи на кучето ми да е чистокръвен ДРТ по душа и характер, както и не е причина да не си го обичаме и да му се радваме.
Така че, това за отклоненията си е чиста проба "мерене на пи**и".
Аз имам женско куче и не смятам да го пускам на разплод именно, заради това насадило се мислене. Нищо, че за да си на 100% сигурен, че ДРТ ти е чистокръвен, с родословно дърво, трябва да подадеш заявление до точно 5 развъдника в Европа, които първо те разучават и одобряват, чак след това можеш да си вземеш котило, но на каква цена.... :ud_009:
А в България едва ли има и 20 човека, които в сегашно време биха инвестирали в изложбено куче, тъй както сами знаете, възвращаемостта, не е кой знае колко голяма.

Така че, в обобщение, мисля, че е не е нужно да се нападат толкова остро хората продаващи ДРТ(разбира се не явни мелези). Защото съм убеден, че 100% от търсещите тук, едвали търсят киноложко куче.

Браво това е самата истина .Форума беше форум докато не се намеси "desi79" и го ОСРА тотално.От къде започнаха конфликтите за справка (стр.236).Никой не е пускал обяви от сорта продавам за толкова и толкова пари .ТОВА ЧЕ НЯКОЙ СИ Е ПОКАЗАЛ новородените КУЧЕНЦА НЕ е ЗА ПЪРВИ ПЪТ ТУК В ФОРУМА НИ.Като си купи JRT да взема тогава мнения във форума за JRT, а не да ми се прави на съдник ,ГАДАТЕЛ и модератор и не на последно място тук е БЪЛГАРИЯ а не Испания там неща ги прочетох от нейните изказвания В ДРУГИ ПОД ФОРУМИ какво се прави.Поздрави на всички любители на породата 'kapanec'
ИЗПОЛЗВАМ тоя ник защото предишния ми е блокиран от модератора (сърдит ми е) няма да се учудя ,ако и тоя го блокира ,може в това ми изказване да има скрито нерагламентирано действие

#4765 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 September 2012 - 09:44 AM

Здравейте:)
За да завърна форума към обичайните темички ще питам отново за съвет. Въпреки, че цял живот съм живяла с кучета, с това ми куче джакче, тотално се провалих във възпитанието. Просто е наконтролируем :))))
Конкретния въпрос ми е за пишането вкъщи. Вече е на 11 месеца, а все още го прави. Последната му разходка вечер е след 00ч. а сутрин го извеждам в 7.15ч и въпреки това през нощта е пишал-и това е всяка вечер. Как да го отуча да го прави? Вече не мога да обезмириша ъгълчето, където пиша.
П.С. И Джафи е уж с добро родословие, майка му, баща му и 7те му братя и сестри са точно по стандарта, но уви той си стана катър-double Jack както му викам. Това обаче грам не ми пречи да си го обичам адски много. Естествено няма да го пускам за разплод-то и не може вече де .
Приятен ден
User's Signature

#4766 Потребителят е офлайн   Shona JRT Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 September 2012 - 10:10 AM

Показване на мнениетоbizzardy, в 09 September 2012 - 09:44 AM, написа:

За да завърна форума към обичайните темички ще питам отново за съвет. Въпреки, че цял живот съм живяла с кучета, с това ми куче джакче, тотално се провалих във възпитанието. Просто е наконтролируем :))))
Конкретния въпрос ми е за пишането вкъщи. Вече е на 11 месеца, а все още го прави. Последната му разходка вечер е след 00ч. а сутрин го извеждам в 7.15ч и въпреки това през нощта е пишал-и това е всяка вечер. Как да го отуча да го прави? Вече не мога да обезмириша ъгълчето, където пиша.
П.С. И Джафи е уж с добро родословие, майка му, баща му и 7те му братя и сестри са точно по стандарта, но уви той си стана катър-double Jack както му викам. Това обаче грам не ми пречи да си го обичам адски много. Естествено няма да го пускам за разплод-то и не може вече де .
Приятен ден

На тая възраст той много добре разбира какво е редно и какво не е. трябва да му покажеш че това което прави там в ъгълчето си е нередно и това най вероятно трябва да стане с повече сторогост ,постоянство и показване на респект от ваша страна.
Успех

#4767 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 September 2012 - 10:15 AM

Показване на мнениетоShona JRT, в 09 September 2012 - 10:10 AM, написа:

Показване на мнениетоbizzardy, в 09 September 2012 - 09:44 AM, написа:

Приятен ден

На тая възраст той много добре разбира какво е редно и какво не е. трябва да му покажеш че това което прави там в ъгълчето си е нередно и това най вероятно трябва да стане с повече сторогост ,постоянство и показване на респект от ваша страна.
Успех

Всяка сутрин му се карам и той много добре разбира защо, но....уви няма резултат :(
User's Signature

#4768 Потребителят е офлайн   Shona JRT Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 September 2012 - 10:58 AM

Остават другите две неща строгост и респект .Вашия дом е ваша територия и той трябва да я уважава и ще се получат нещата

#4769 Потребителят е офлайн   milah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 September 2012 - 02:24 PM

Здравейте, имам си 6 месечна прахосмукачка. Всичко ядец. Не подбира - семки, храна, лайна, охлюви, сливи, ябълки, костилки. Ох, колко мога да изреждам. То не беше каране, пошляпваня... Видяла съм се в чудене как да подходя. Давайте съвет, че не се издържа.
User's Signature

Качена снимка

#4770 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 September 2012 - 03:55 PM

Показване на мнениетоmilah, в 09 September 2012 - 02:24 PM, написа:

Здравейте, имам си 6 месечна прахосмукачка. Всичко ядец. Не подбира - семки, храна, лайна, охлюви, сливи, ябълки, костилки. Ох, колко мога да изреждам. То не беше каране, пошляпваня... Видяла съм се в чудене как да подходя. Давайте съвет, че не се издържа.

:))))))))))))))))))))) :ab_041:
Не мога да дам съвет, защото сме в същото положение. Просто много ме разсмя поста :) Джафи го разхождаме на каишка и от части така решаваме проблема. Забелязвам, че с времето намалява това ядене навън. У нас обаче каквото падне бива отнесено :)
User's Signature

#4771 Потребителят е офлайн   vlado_judasa Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 September 2012 - 05:03 PM

Аз съм чувала,че някои слагат намордник на такива прахосмукачки.Ние му се караме,като посегне да яде боклук,казваме''Не" и се дърпа.
Ето и снимка на порасналото ни момче. :wub:

Прикачена снимка
User's Signature

#4772 Потребителят е офлайн   Shona JRT Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 September 2012 - 05:28 PM

Показване на мнениетоmilah, в 09 September 2012 - 02:24 PM, написа:

Намордник особенно когато се разхождате в тъмната част на деня не се знае на какво може да попадне в нашия квартал бяха нахвърляли отрова и лично аз така правех в началото сега вече като се поолегна си ме слуша но ако ме издебне че не я наблюдавам си прави неиното

#4773 Потребителят е офлайн   Shona JRT Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 September 2012 - 05:06 PM

:flagbg:

#4774 Потребителят е офлайн   Shona JRT Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 September 2012 - 05:07 PM

:flagbg:

#4775 Потребителят е офлайн   В.Павлов Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 September 2012 - 02:44 AM

Имам един не точно казано проблем. По-скоро въпрос.
Това ми е първото женско куче и не ми е ясно едно. Моята не е разгонена, а твърде спокойно си дава да я качват други кучета. Просто е нещо ужасно постоянно да си на тръни и да не можеш да я изведеш нормално да побяга, а само на каишка, когато има други кучета или пък като си играе с тях да си готов да я дърпаш :D Смятам да я кастрирам, но искам да питам защо е така, след като чета, че женските кучета забременяват и биват качвани, когато не са разгонени ?

#4776 Потребителят е офлайн   paylo Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 September 2012 - 09:29 AM

На каква възраст ви е кучката и сигурни ли сте,че не е разгонена?Системно ли се случва да я качват или от няколко дни?Стига ли се до заклещване или само я качват на игра!Първо ще ви подскажа за ваша по-голяма сигурност какви са признаците на разгонване!Едно женско куче независимо от породата,когато му предстои разгонване поне 20-тина дни преди това то усилено се старае да маркира навсякаде с урината си по малко и по този начин подсказва на мъжките кучета,че скоро му предстои разгонване и ще се нуждае от тях!Разбира се мъжкарите от своя страна са много добри познавачи в това отношение и разчитаики това нейно послание се подготвят първо за годеж,а когато настъпи часа и за свадба! :af_089: Най - добрите дни за меден месец и за заплождане на едно женско куче са след като спре кръвотечението и ,а това е точно на 8-мия до 12,13-тия ден!Тази информация я пиша за да знаят всички,които не са наясно със заплождането на кучетата.Колкото по- вече стои мъжкия при женската през този размножителен период и колкото по-често правят секс,толкова по-много мъжки кученца ще има в кучилото ако всичко е минало нормално!Ако кучето не е разгонено или е преминало,не може и не трябва да се заплоди въпреки,че я качват!Това е все едно като при нас хората да правим секс с презерватив и жените да забременяват!Няма как да се случи всичко това,ако презервативът не е отрязан или спукан отпред! :re_037: Поздрави!

#4777 Потребителят е офлайн   Shona JRT Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 September 2012 - 10:03 AM

Показване на мнениетоВ.Павлов, в 13 September 2012 - 02:44 AM, написа:

Имам един не точно казано проблем. По-скоро въпрос.
Това ми е първото женско куче и не ми е ясно едно. Моята не е разгонена, а твърде спокойно си дава да я качват други кучета. Просто е нещо ужасно постоянно да си на тръни и да не можеш да я изведеш нормално да побяга, а само на каишка, когато има други кучета или пък като си играе с тях да си готов да я дърпаш :D Смятам да я кастрирам, но искам да питам защо е така, след като чета, че женските кучета забременяват и биват качвани, когато не са разгонени ?

Колегата (paylo )много ясно и точно е обяснил ситуацията относно разгонването и оплождането .Когато се качват КУЧЕТА ОТ ЕДИН И СЪЩИ ПОЛ КОЙТО НЕ ЖИВЕЯТ ЗАЕДНО това го правят за да се установи йерархията по между им, не зависимо да ли са навлезли в полова зрелост. Те са животни които живеят в глутница и се спазва йерархията в отношенията по между им. Мъжките кучета са постоянно разгонени ,животните и от двата пола могат да правят опит да за скачат и хора ( по краката ви или по ръцете ) ви си мислите че те си играят или пак е разгонена ако е женска за мъжките споменах че ,те са в (такова състояние )постоянно разгонени но по тоя начин те ви показват че, са над вас в йерархията .Разграничавайте ситуациите и определяйте поведението им

#4778 Потребителят е офлайн   paylo Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 September 2012 - 10:04 AM

:re_037: Относно промлема на milah ,бих я посъветвал да гледа когато има възможност по нешънъл географик говорещият с кучета Сизър Милар и неговите професионални съвети към хора от цял свят сблъсквали се с подобни проблеми!А в личен план аз ви съветвам да го поущрявате милвайки го гальовно когато си яде всекидневната си храна било то гранули или нещо друго с каквото го храните и винаги да го коригирате,когато посегне към нещо нежелано от вас с едно остро посръгване с двата пръста на ръката си в задните мусколи на краката,като така му давате ясно послание,че това към което се стреми да си похапне не е правилната храна и не трябва да посяга към нея!Правете така винаги и по този начин хем му отвличате вниманието от храната която мозакът му току що обработва,хем то автоматично осъзнава,че колкото пъти посегне към някаква друга храна различна от неговата,която вие не желаете то да яде ще последва лека болка!Сигурен съм,че след известно време ще има ефект!Има и други варианти,като например електронен нашийник,но аз смятам,че този метод е по-ефикасен,защото съм го изпробвал, така вие осъществявате пряк контакт с кучето и бива по бързо възприет от него!

#4779 Потребителят е офлайн   milah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 September 2012 - 02:32 PM

Показване на мнениетоpaylo, в 13 September 2012 - 10:04 AM, написа:

Качена снимка Относно промлема на milah ,бих я посъветвал да гледа когато има възможност по нешънъл географик говорещият с кучета Сизър Милар и неговите професионални съвети към хора от цял свят сблъсквали се с подобни проблеми!А в личен план аз ви съветвам да го поущрявате милвайки го гальовно когато си яде всекидневната си храна било то гранули или нещо друго с каквото го храните и винаги да го коригирате,когато посегне към нещо нежелано от вас с едно остро посръгване с двата пръста на ръката си в задните мусколи на краката,като така му давате ясно послание,че това към което се стреми да си похапне не е правилната храна и не трябва да посяга към нея!Правете така винаги и по този начин хем му отвличате вниманието от храната която мозакът му току що обработва,хем то автоматично осъзнава,че колкото пъти посегне към някаква друга храна различна от неговата,която вие не желаете то да яде ще последва лека болка!Сигурен съм,че след известно време ще има ефект!Има и други варианти,като например електронен нашийник,но аз смятам,че този метод е по-ефикасен,защото съм го изпробвал, така вие осъществявате пряк контакт с кучето и бива по бързо възприет от него!

Привет, благодяра за съвета. Драмата настъпва в момента, когато не е на каишка и е доста отдалечен от мен. Като си намери съкровище, поглежда ме, лапва го и хуква да бяга, така както може да бяга само един джак. Тича и му плющят ушите Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка . Няма хващане. Дори не го и гоня. Слез едно известно време сам си идва при мен и тогава отнася голямата караница. Когато е на каишка, някак контролираме нещата, но гледаме да го пускаме да тича за да изразходва енергия. Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#4780 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 September 2012 - 03:54 PM

Показване на мнениетоmilah, в 13 September 2012 - 02:32 PM, написа:

Показване на мнениетоpaylo, в 13 September 2012 - 10:04 AM, написа:

Качена снимка Относно промлема на milah ,бих я посъветвал да гледа когато има възможност по нешънъл географик говорещият с кучета Сизър Милар и неговите професионални съвети към хора от цял свят сблъсквали се с подобни проблеми!А в личен план аз ви съветвам да го поущрявате милвайки го гальовно когато си яде всекидневната си храна било то гранули или нещо друго с каквото го храните и винаги да го коригирате,когато посегне към нещо нежелано от вас с едно остро посръгване с двата пръста на ръката си в задните мусколи на краката,като така му давате ясно послание,че това към което се стреми да си похапне не е правилната храна и не трябва да посяга към нея!Правете така винаги и по този начин хем му отвличате вниманието от храната която мозакът му току що обработва,хем то автоматично осъзнава,че колкото пъти посегне към някаква друга храна различна от неговата,която вие не желаете то да яде ще последва лека болка!Сигурен съм,че след известно време ще има ефект!Има и други варианти,като например електронен нашийник,но аз смятам,че този метод е по-ефикасен,защото съм го изпробвал, така вие осъществявате пряк контакт с кучето и бива по бързо възприет от него!

Привет, благодяра за съвета. Драмата настъпва в момента, когато не е на каишка и е доста отдалечен от мен. Като си намери съкровище, поглежда ме, лапва го и хуква да бяга, така както може да бяга само един джак. Тича и му плющят ушите Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка . Няма хващане. Дори не го и гоня. Слез едно известно време сам си идва при мен и тогава отнася голямата караница. Когато е на каишка, някак контролираме нещата, но гледаме да го пускаме да тича за да изразходва енергия. Качена снимка

Ххахах колко идентична ситуация. Преди известно време отидохме на една полянка, където намери "съкровище" но някак си го спряхме, защото бяхме близо. Съкровището съответно остана непокътнато. След около 5 дни отидохме на същата поляна и докато го откача от каишката и директно там /как е запомнил не знам/-бях обаче много далеч и като го подгоних падна яка физ-зарядка, безуспешна за жалост.
User's Signature

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 237
  • 238
  • 239
  • 240
  • 241
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема